- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Nem segített.
- mozi bolondéria -
-
zsolt501
Topikgazda
Nálam is tiltva van, mert nem túl biztonságos, erre lényegesen jobb és biztonságosabb megoldás egy openVPN kapcsolaton keresztül belépni a router által létrehozott belső hálózatba és azon keresztül belépni a routerbe.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
Topikgazda
válasz ArthurShelby #2956 üzenetére
Amit én kihámoztam a fórumon történt csevejből, hogy van némi javulás, de ugye ez függ a kliens oldaltól is, mert hiába van a routeren erős antenna ha a kliens antennái gyengék és ebből adódóan az adó nyeresége is kisebb, vagyis a kliens lehet hogy látni fogja a routert, de a kliens nem biztos hogy megfogja tudni szólítani azt, mert a jel nem fog eljutni a routerig.
Szóval ha azt akarja valaki hogy nagy távolságokat tudjon a kliense is akkor oda is el kell egy jobb antennával rendelkező eszköz.Csak hogy értsd hogy mit is akarok ebből kihozni. Én lehet hogy innen szegedről hallani fogok egy kis adó vevővel egy nagy teljesítményű adó vevőt ami Budapesten van, de mivel én nem rendelkezek akkora adó teljesítménnyel rendelkező antennával így csak hallani fogom, adni neki nem.
És bizony az esetek többségében nem a routereken lévő antenna a gyenge, hanem a laptopok, táblagépek és mobil telefonok amik igen gyenge beépített antennával rendelkeznek.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
AtHoS
nagyúr
válasz devil-k #2952 üzenetére
Én nem állítottam Merlinnél semmit ezen a részen, ahogy gyárilag volt úgy működik a https kapcsolat, bár Opera első próbálkozásra beszól, hogy "A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani", de másodikra már jön a bejelentkezési oldal a tanúsítványhiba üzenettel, de lehet nyomni neki "Folytatás mindenképpen"-t és megy tovább a név/jelszó bekérésre
read-only mode on the forum
-
MODERÁTOR
Annak idején ez is elég high-end modell volt, ráadásul az RT-AC56U-nál meg volt oldva az árnyékolás, csak ebből valami oknál fogva kifelejtették.
-
Simi121
aktív tag
válasz Intruder2k5 #2964 üzenetére
Pillanatok alatt orvosolhatták volna ha akarják, gyártás során ez kb. 2 Ft-os költség lehet
Simi
-
AtHoS
nagyúr
Merlin 380.65_2 (10-Mar-2017) [link]
- FIXED: CVE-2017-6549 (implemented temporary workaround,
until a proper fix from Asus)
- FIXED: CVE-2017-6548 (backport from GPL 7266)
- FIXED: WOL page fails to load if adding a client with a
quote in its name.
- FIXED: Couldn't add a DHCP reservation client if its name
contained a quote.read-only mode on the forum
-
zsolt501
Topikgazda
válasz KorLaci #2967 üzenetére
Merlin frissítések nem automatikusan (web-es) történnek, csak és kizárólag manuálisan, az automatikus web-es frissítés csak gyári szoftver esetén létezik.
-
AtHoS
nagyúr
Trendmicro védelem által problémásnak vélt oldalakat hol lehet feléjük jelezni, hogy fals találat?
Sajnos nem kínál olyan lehetőséget, hogy a figyelmeztetés ellenére meglátogatnám az oldaltread-only mode on the forum
-
zsolt501
Topikgazda
Ez jó kérdés, ha megvan az ötlet akkor jelezd.
Mindenesetre én a Trend micro support oldalán keresném a lehetőséget, mondjuk kimondottan hogy hová illik be ott az Asus router nem tudom.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
AtHoS
nagyúr
válasz zsolt501 #2973 üzenetére
Ott már szétnéztem, van is lehetőség validálni URl-eket [link], de a trendmicro support oldalán biztonságosnak írja az oldalt amit a router trendmicro része lekapcsol
Ha lesz egy kis időm rájuk ugrom ezen a részen [link] "Submit a case online for help with", mindössze egy fiókot kell létrehozni hozzá.
Én örülnék egy "mindenképpen meglátogatom az oldalt" gombnak vagy valami hasonló lehetőségnek a figyelmeztetési felületen és nem mellékesen egy fals találat jelző linknek is
-
aktív tag
Sziasztok. Van egy ip kamerám, hogy tudom lekapcsolni ezen a routeren hogy az internetre ne engedje ki, csak a belső hálón legyen elérhető?
-
zsolt501
Topikgazda
válasz -Maujuri- #2975 üzenetére
Két helyen tudod blokkolni, az egyik a Hálózati térkép klienseknél rákattintasz az IP kamerád ikonjára és ott kiválasztod a Block Internet Access lehetőséget.
A másik az AiProtection > Szülői felügyelet > Időbeli ütemezés fülnél tudsz még ilyen szabályt létrehozni.Nekem is van 2 eszközöm így blokkolva kifelé.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Persze a triviális megoldás működik, de jó lenne kapcsolgatás nélküli eredményt elérni úgy, hogy nem kapcsolom ki véglegesen
Lehet Asus fórum irányba kellene inkább venni az irányt és nem Trendmicro felé keresgetni, aztán majd Asus-ék lépnek valamit vagy sem az ügyben
-
Patice
nagyúr
Sziasztok!
Csütörtök óta én is AC68U tulaj lettem és tegnap este a szeles időben fél órán belül 3x volt áramszünet, ami után azt vettem észre, hogy nem éri el a többi gépem a hálózatomon a NAS-omat, aminek a routerben adtam "fix" IP-t. Routerbe belépve láttam, hogy az összes manuálisan beállított IP-t elfelejtette. Konfigolás után csináltam egy konfiguráció mentést, de azt visszatöltve és restartolva semmi nem változott ezen a téren.
Nem kellett volna visszatöltenie a konfig mentésből? Vagy ezek szerint ezeket nem is menti el, nem is tudja elmenteni? Mert azért nem lenne rossz, korábbi TP-Link 1043ND ezt megjegyezte áramtalanítás, áramszünet után is.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ASUS AC-68U routert pár hete, hogy tudjam használni a telenoros mobilnethez kapott Huawei e5577s-el. Egy ideig működött is szépen, de aztán egyik nap nagyon szakadozott, újraindítottam, majd frissítettem rajta egy szoftvert. Na azóta kb használhatatlan, lassú mint a dög, full random hogy melyik oldalt tölti be és melyiket nem, illetve semmilyen játékot nem tudok játszani rajta, mert állandóan disconnectelek.
A probléma, hogy nem tudom melyik firmware volt rajta alapból, most ez van rajta: 3.0.0.4.380_7266.
Illetve egy sárga felkiáltójel is villog ha belépek a kezelőfelületére, "The WAN IP is not the external IP. External IP-based services will not work." üzenettel.
Tudnátok segíteni?
-
zsolt501
Topikgazda
Szia
Üdv a csapatban
A problémádhoz annyiban tudok hozzászólni, hogy ilyen konfig mentés és visszaállítással már én is futottam lukra, nem igazán tudom mitől van az hogy néha tökéletesen visszatudta állítani és néha nem, pedig szoftver különbség sem volt.
Fórumokat olvasgatva másnál is volt ilyen gond és ott sem találtak rá magyarázatot, holott a konfig fájl mindig ugyan az volt.Én mióta ilyen hibába belefutottam azóta nem használok ilyen visszaállítgatást, inkább rászánom azt a pár percet a felkonfigurálásra, azzal volt eddig a legkevesebb bajom.
Van egy szöveges fájlom, és onnan állítgatom vissza a paramétereket soronként így még vissza is tudom követni könnyen a változásokat, vagy hibákat.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #2982 üzenetére
Szia
Első körben azt javasolnám hogy csinálj egy gyári visszaállítást és egy nvram törlést is, hogy biztos ne maradjon semmi hátra.
Az angol szöveg szerint az IP címed NAT-olt vagyis nem publikus az IP-címed amit a szolgáltatód ad, az a kérdés, hogy mobil net esetén lehet e kérni publikus IP-címet, és mindenesetre megpróbálkoznék vele, és hivatkoznék arra, hogy bizonyos szolgáltatásokat ez miatt nem tudsz elérni, mint pl. az online játék.
-
Patice
nagyúr
válasz zsolt501 #2983 üzenetére
"Fórumokat olvasgatva másnál is volt ilyen gond és ott sem találtak rá magyarázatot, holott a konfig fájl mindig ugyan az volt."
Akkor ez van, nem érvágás egy újrakonfig, csak kicsit ráncoltam a homlokom szombaton emiatt.
"Van egy szöveges fájlom, és onnan állítgatom vissza a paramétereket soronként..."
Dettó.
Nekem ugyan csak a főbb dolgok vannak följegyezve, de mielőtt még routert cseréltem volna ezzel kezdtem, hogy minden egyedi beállítást beírtam egy .txt-be és utána ebből dolgoztam.
Viszont az érem másik oldala, hogy így a fontosabb eszközökön is beállítottam fix IP-t. Eddig lusta voltam megtenni, hát most a szombati események triggerelték a folyamatot.
-
addikt
Egyrészt
"tegnap este a szeles időben fél órán belül 3x volt áramszünet"
nekem a router+modem+VOIP box is egy APC350-es szünetmentesen van, pont az ilyenek miatt.Másrészt
üdv a klubban itt isSzerk.: ja, tegyél rá Tomato-t
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Patice
nagyúr
A szünetmentes tervben van, csak még gyűjtök rá zsét. A szerveremet is rá akarom rakni, így valami hozzá illőt akarok majd venni és a házban megfelelő helyre rakni. A nappaliban megy most a szerver és zavar a hangja, bár még így is eléggé kussban van, de azért 6 pörgő HDD már kihallatszik a házból.
-
Soret
újonc
Mennyire anjánlanátok ezt a router-t? Látom nagyon régóta támogatja az ASUS, nem rég vettem egy AC1200G+-t és ujraundult nekem is és akarok valami teljesen stabil router-t ottohonra legalább 99.9% uptime-al.
-
joeypapa
tag
Sziasztok!
4g stick ügyében valakinek tapasztalata? ill. ami még fontosabb, hogy d-link dwm-221 stickkel kapcsolatban hasonló? volt anno probléma, hogy nem minden asus ment a stickkel (gondolom a dlink kedvessége miatt).
köszönöm előre is!
"Censorship tells the wrong story..."
-
titán
-
joeypapa
tag
válasz Gubek-Einste #2993 üzenetére
igazából mindegy, láttam, hogy ddwrt van rá, szívesen használnám azzal is akár. de ha minden probléma nélkül megy a gyárival, igazából az is jó - kivéve, ha különösen ajánlott lecserélni (úgy ovlastam, hogy a többi gyártóéhoz képest az asus firmware vállalható)
"Censorship tells the wrong story..."
-
titán
-
MrCsiT
addikt
Én egy Eaton UPS Protection Station 800 UPS-t vettem, eddig teljesen jól üzemel. Ez még az általam belefér árkategória volt.
Rendben üzemelget az előző és a mostani routerrel, bár miért is ne menne?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
r0by
addikt
Nekem meg úgy néz ki, hogy megadta magát a tápegység. Délelőtt még elértem távolról, délután mikor hazajöttem, akkor meg már nem volt kép. Megszagolva enyhén égett szaga van a tápnak. Remélem nem vitte magával a routert.
Szerencsére a szolgáltatói modem átmenetileg megoldást nyújt.
Viszont valaki vett már másik tápot hozzá? 19v 1.75a van ráírva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest