-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
-
krx21
nagyúr
Köszi mindenkinek a válaszokat. Mondjuk nekem még soha nem volt ilyen probléma (kop, kop, kop), és mindig felraktam az új gyári firmware-t...
-
nagyúr
Ezt így nem lehet megmondani. Attól függ mire akarod használni. Lehet, hogy egy AC87U már felesleges Neked. Elvileg nekem is overkill az AC68U, mert tényleg csak route-olásra használom, de már meguntam a kompromisszumokat, ezért vettem az AC68U-t.
De, ha mindenáron a csúcsra vágysz, akkor ezt ajánlom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
Topikgazda
Én egy időben gondolkodtam hogy cserélem egy RT-AC88U-re , de aztán az ára miatt letettem erről az ötletről, ez teljesítményben és tudásban már a 8 LAN port miatt is jó lett volna nekem, de nem ezen az áron, így marad az AC68U, mert a többi nekem nem hozott volna olyan pluszt amiért cseréltem volna.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
aktív tag
BUÉK!!!
-
Klara_
őstag
En 56U majd minimalis 87U hasznalat utan vettem ezt. A 87U egy kinszenvedes volt, arra semmikeppen ne valts, ha nem a legujabb klienseid vannak. Rettenet instabil volt a WiFi kapcsolata, es piszkos modon melegedett, pedig csak a netet kellett osztania. Szoval szerintem nem erdemes ra valtani.
-
Csabifater
tag
Sziasztok!
Boldog új évet mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni. Az asztali gépemet át kell helyeznem és nem akarok kábelezni.
Szerintetek melyiket vegyem a gépembe Asus usb-ac68 vagy Asus pce-ac68?
Van-e valakinek tapasztalata ezekről?Köszönöm!
-
Digger
senior tag
Az NVRAM törléshez annyi adalék, hogy ha telnettel, vagy SSH-val beléptek a routerre, akkor érdekes dolgokat lehet az nvram paranccsal elkövetni!
Persze csak ésszel és szigorúan saját felelősségre!
Például az nvram show parancs kilistázza az összes változót ami le van ide tárolva. Természetesen ki fog futni a képernyőről, mivel rengeteg sorból fog állni, de visszagörgetve, vagy a nvram show | more paranccsal lehet vizsgálódni. Bármit konfigurálsz a router konfig felületén, ide az nvram-ba íródik az aktuális változóérték. Itt szabadon láthatod például a PPPoE és wifi és router jelszavakat is. Az nvram get parancsot használják egy változó értékének az nvramból való kiolvasására és nvram set-et a beírásra. Rengeteg érdekes script programot lehet a neten találni. Lehet tanulni!
Gondolom az imént emlegetett nvram törlés az összes változó értékét alaphelyzetbe állítja! Pl. az admin/admin név/jelszó értékpárt.
-
titán
válasz Csabifater #2764 üzenetére
Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni ami ennél a modellnél adott.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Gubek-Einste #2767 üzenetére
Asus pce-ac68 nem közvetlenül a kártyán lévő antennákkal rendelkezik asztali gép esetén ez azért optimálisabb szerintem, laptop esetén viszont tényleg az USB-s verzió a járható út.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
titán
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Gubek-Einste #2769 üzenetére
Igen ezt kifelejtettem, mondjuk ez is előny hogy cserélhetőek szabadon.
Mondjuk túl nagy nyereségű antennát sem biztos hogy érdemes használni, mert nem csak a hasznos jel erősödik, hanem a zavaró jelek vétele is.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Csabifater
tag
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg ismeri vagy használja valaki az Asus pce-ac68-at?
Mi a vélemény róla? Megéri az árát vagy van más amit ajánlani tudtok? -
titán
válasz Csabifater #2771 üzenetére
USB-s verziót lehet még megvenni.
A router-hez teljesen igazodik így nem lesz szűk keresztmetszet a kommunikációban.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
libus
őstag
Tomato-ra átálnék HGG-ről, mert a HGG-re felrakott rtorrent letöltéskor lefagyogat!
Azt olvastam, hogy a 132-es ajánlott belőle, de az AIO vagy a VPN kell belőle?
Meg csak betallóz és mehet fel? Gondolom előtte Nvram törlés.
Meg a routerre csatolt hdd-t le kell választani? A hdd-t gondolom újra kell majd formáznom?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
Én az AIO-t ajánlom. Sajnos a firmware menüjéből nem lehet feltenni, segítség itt. Fel lehet mountolni meglévő partíciót, nem kötelező a format.
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2774 üzenetére
Lehet még ma este nekiállok, de holnap biztos!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
zsolt501
Topikgazda
Ma új Merlin jelent meg, nem béta verzió.
380.64_1 (6-Jan-2017)
- FIXED: Security issues in httpd (backport from GPL 4180 +
additional fixes of my own)''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2774 üzenetére
Nem bírtam magammal, és tegnap késő este nekiálltam, s felraktam a Tomato-t (132-es AIO-t).
A leírásban ezt írták: 64bit-es operációs rendszert használók pedig az ASUS Firmware Restoration Tool helyett használják az Upgrade Firmware nevű alkalmazást
Pedig nekem 64bit-es rendszerem van, de a Upgrade Firmware-el nem akart felmenni a Tomato , viszont ASUS Firmware Restoration Tool-al simán felment.
Na mindegy, a lényeg, hogy felment!
A Transmission is tökéletesen működik benne!
Ami ebben nagyon-nagyon bejön, hogy a torrent nevét arra írom át amire akarom!
Már régóta vágytam egy olyan torrent kliensre ami ezt tudja!
Igaz, hogy még nemrég óta használom a Tomato-t, de ennyi idő után is kimerem jelenteni, hogy sokkal jobb a HGG-nél!
Pl. Memória használatban lényegesen jobb, hisz a HGG-nél a free RAM 25-40MB szokott lenni.
Tomato-nál meg 200-210MB a free RAM.
Pedig itt is megy a torrent, meg azok is be vannak állítva mint a HGG-ben.
Wifi-ben is stabilabb! HGG-nél voltak ingadozások, itt viszont speedtest-kor felmegy a maxra, s azt tartja végig!
Egyszer ennyi az észrevételem.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
Akkor most már lehet csinosítgatni, a transmission-t, és a webes admin felületet is.
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2778 üzenetére
Köszi!
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2778 üzenetére
Feltettem ezt a transmission web controlt, de nem dobja be a torrenteket!
Csak (betöltés..) ír az összes-nél.
Mutatja, hogy hány db feltölés van meg hogy mennyi aktív, de nem mutatja a torrenteket.
A Mobil UI-nál viszont mutatja a torrenteket, de az eredeti UI-nál meg ezt a hibát dobja:
404: Not Found/usr/share/transmission/web/index.original.html (No such file or directory)
Nekem a download directory ez: /tmp/mnt/sda3/SamsungHDD/Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2781 üzenetére
Már megtettem, de megtettem megint, de továbbra is ugyan az a helyzet!
Total Commanderrel másolom át, és össze is hasonlítottam a méreteket, de egyezik.
Igaz, először az src mappában található fájlokat másoltam a /jffs/transmissionweb mappába, úgy indítottam a transmissiont, de utána töröltem azokat, s a release mappa tartalmát másoltam be, de nem jó.
Nem tudom, hogy ez miatt-e...Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2783 üzenetére
Nem az lehet a baj nálam, hogy a HGG-nél 3 részre volt osztva a HDD?
sda1 (1GB)
sda2 (4GB) SWAP
sda3 (maradék kb. 450GB)
A Putty-s paranccsal a jffs/transmissionweb/ mappát az sda2 SWAP particióra hozta létre!
Bár a Mobil UI fülnél meg mutatja a torrenteket.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
Nem, egész biztosan nem a három partíció okozza, annak egyrészt semmi köze hozzá, másrészt másoknak is állítottam már be ilyen felosztásban, és ment.
Mondjuk 4GB swap az nagyon sok, azt sem tudom, hogy tud-e ennyit használni a router. Általában 256MB-ot (esetleg 512-t) szoktam beállítani, amennyi RAM is van benne. De persze ez sem okozhat ilyen hibát.
Ráadásul swap partícióra biztosan nem tudsz mappát létrehozni, ott valami nagyon-nagyon össze van keverve.
[ Szerkesztve ]
-
conner
újonc
Sziasztok, nagy várakozásokkal telve vettem meg ezt a routert. Ma beüzemeltem. Úgy tűnt minden rendben.
Net volt, semmi gond. Belépve a routerbe, firmware frissítést felajánlotta, ami le is futott (vagy nem?). Sajnos jelenleg az a helyzet hogy nincs internet kapcsolat! Semmilyen kapcsolat! Olyannyira, hogy a routert sem tudom elérni a böngészőből. Mobilon a Wifi-t látja, felismeri, de netre itt sem kapcsolódik. A router áramtalanítása ÉS a számítógép resetelése megoldja a gondot, de csak néhány percre!Utána megint semmi --> áramtalanítás +gép reset pár percere megint minden rendben. A régi routert (TP Link TL-WR1043ND) visszatéve minden OK. NVRAM törlést megpróbáltam, de nem jött rendbe. Lehet nem kellett volna engedni a frissítést? Mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Szia!
Ha még nem próbáltad, akkor az összefoglalóból kimásolt tartalommal próbáld helyrerakni a routert:
ASUS recovery mód
Amennyiben a fentebbi módszer nem nyújt megoldást a problémára, vagy pedig a router bekapcsolása után a Power LED automatikusan villogni kezd, úgy vagy rossz firmware került a routerre, vagy pedig valami okból nem ment végbe a flashelés. Ezt szintén korrigálhatjuk, ám mivel ilyenkor a DHCP szerver sem működik a routerben, a kliens PC-n állítsunk be fix IP címet a helyi kapcsolatnak.
IP....: 192.168.1.10
Maszk.: 255.255.255.0
Egyebek (DNS, Gateway) nem szükségesek. A routert áramtalanítsuk, majd a RESTORE / RESET gombot nyomva tartva ismét kapcsoljuk áram alá, és a gombot csak akkor engedjük el, amikor a Power LED villogni kezd. Ezt követően nyissunk egy böngészőt, és a http://192.168.1.1 címen található recovery webszerver segítségével flasheljünk egy új firmware-t a routerre. Ez gondolom mindenkinek egyértelmű, tallózás, majd feltöltés. Ezután várni fog kelleni, még a router magától újra nem indul, ez néha ~10 percig is eltarhat, hagyjuk dolgozni nyugodtan, a LED-eket figyelve esetleg látható, hogy mikor végzett, illetőleg egy másik böngésző ablakba meg lehet próbálni az admin felületre belépni, ha úgy látjuk, hogy készen van. A művelet végeztével a PC IP beállításait állítsuk vissza eredeti állapotra.libus
Na én is eljutottam odáig, hogy beüzemeljem Merlin alá a transmission-t (rtorrent 10 letöltésből 7-nél hash hibát produkál, aminek megoldására nem jöttem rá, így gondoltam meglesem a transmission-t)
Mondjuk én nem Intruder2k5 által linkelt leírás szerint raktam fel a webui-t a transmission-hoz, hanem letöltöttem ssh-n belépve a telepítő fájlt és azzal telepítettem a transmission-web-control UI-t
Működik a transmission-os letöltés és rendben van a webui rész is nálam, de kíváncsi vagyok ha végez akkor itt rendben lesz-e a hash.
Az Eredeti UI-nál nálad azért dob nálad 404-es hibát, mivel az eredeti webui részt bizonyára nem telepítetted fel (nálam szépen átdob az entware csomagból felrakott transmission-web UI felületre, ha választom, bár nincs értelme, mert nagyon alap funkcionalitással bír. Az asztali verzió is rászorulna némi módosításra, de ahogy láttam 2014 óta nem nyúltak hozzá, szóval egyelőre jó ez így.
Nálam van pl. Index.original.html fájl is az eredeti felület megnyitásához, ami nálad biztosan hiányzik, mivel nincs nálad default webui felrakva
Szerk.
Közben 2 letöltésből 2 rendben van transmission-nal. Csak így tovább[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Új Merlin FIX [link]
380.64_2 (8-Jan-2017)
- FIXED: IPv6 client list failing to properly show hostnames
(regression in 64_1)
- FIXED: A few potential buffer overruns in httpdread-only mode on the forum
-
libus
őstag
Szia!
Nem fogod megbánni, hogy váltottál!
Index.original.html fájl tényleg nincs meg nálam. Hogy tudom feltenni ezt a default webui felületet?
Igaz, hogy az Eredeti UI nagyon alapfunkciókkal bír, de mégis van amiben többet tud transmission-web UI-nál.
Ugyanis az előbbinél át lehet nevezni a torrenteket (én szeretem magyarul látni/olvasni a filmek címeit), de hiába szebb és többet tud a transmission-web UI, ezt mégsem lehet vele megcsinálni!
Mivel nem sikerült eddig megcsinálni az Eredeti UI elérést, feltettem a Windowsos Transmission Remote GUI 5.0.1-et, s azzal szintén át tudom nevezni, s talán még jobb is a transmission-web UI -nál.
Nézd meg, próbáld ki ha gondolod!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
1. Töltsd le a transmission-web_2.84-4_armv7soft.ipk file-t.
2. Írd át a kiterjesztését tar.gz-re.
3. Csomagold ki a /jffs/transmission/web/old/ mappába.Így, ha a böngészőben beírod az old mappanevet a webcontrol url-je mögé, elvileg a régi felület fog megnyílni.
-
AtHoS
nagyúr
Majd megnézem, mert ha otthon vagyok, akkor jó lehet ilyen felületen is matatni. Viszont a webUI kell, mert távolról így kényelmesen lehet kezelni. Mondjuk most melóból éppen nem érem el, mert nem nyitottam ki a 9091-es portot a tűzfalban
Szerk.
Ha otthon leszek lekapom átdobom a transmission web mappa tartalmát, így megnézheted telepítve hogyan is néz kiViszont ahogy nézem Intruder2k5 által linkelt webui tartalmát csak simán átnevezte az alap UI index.html fájlját index.original.html-re, de nálam a transmission/web mappában van mindkét UI
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2790 üzenetére
Megcsináltam, de nem nyílik meg!
Ebbe nincs index.original.html fájl! Nem az kellene ahhoz, hogy megnyíljon a régi felület?
Ez van csak a linkelt tartalomban:(#2791) AtHoS Hazaértél, akkor majd dobd át légyszíves!
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
MODERÁTOR
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2793 üzenetére
Bemásoltam, de ezt kapom:
404: Not Found/usr/share/transmission/web/old/index.html (No such file or directory)
-
MODERÁTOR
-
libus
őstag
válasz Intruder2k5 #2795 üzenetére
http://192.168.1.1:9091/transmission/web/
ez után beírtam az old-ot (http://192.168.1.1:9091/transmission/web//old/), de nem jön be semmi.
Próbáltam http://192.168.1.1:9091/transmission/web/old/index.html -el is de akkor sem.[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Alakulok
Csomagold ki a /jffs/transmission/web/old/ mappába.
Én szó szerint csináltam. Mivel a jffs mappán elül nem volt transmisson mappa, csak transmissinweb, így hoztam létre, s abba a old.....
Most bemásoltam a transmissinweb mappába az old mappát s tartalmát, s a fenti kép fogad.
De miért nem látja a torrenteket?[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Megoldva! AtHoS átküldte a komplett "csomagot", amiben benne van mindhárom UI.
A /usr/share/transmission/web/ mappába, csak be kellett másolni a fájlokat, és most működik a "gyári" UI is!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
conner
újonc
Köszönöm a válaszod. Sajnos nem igazán nem tudom, hol kell átállítani az említetteket. De most üzemel, a routeren keresztül írom a válaszom. Nem értem ezt az eszközt. Semmi olyat nem csináltam, ami ne lenne hivatalos. Rákötöttem a rendszerre, magától elindult a router, elkészült a felhasználónév majd jelszó stb... Aztán az automatikus frissítés, és azóta semmi sem jó (bár arról, hogy a frissítés előtt milyen lehetett, nem tudok nyilatkozni, mert azonnal felment a frissítés.) A tegnapi hozzászólásomhoz képest annyi, hogy egy reset kb. 1 napra megoldotta a dolgot (mindent kezdtem elölről - felhasználónév stb..) De most pár perce megint nem volt jó a net. Sehová nem tudtam kapcsolódni, még a böngésző sem lépett be a routerbe, minden kapcsolat megszakdt. Pár gép és router ki be kapcs megoldotta a dolgot, így tudok most hozzászólni. Egy képet közben azért dobott a rendszer. Tanácstalan vagyok, azért egy zsír új routertől nem ezt várom, pláne hogy nem is próbáltam semmit mókolni rajta!
Update: Míg gépeltem, megint megszakadt. Router ki be kapcs ÉS a szgép ujraindítása és csodák csodája megint van net. Mielőtt újraindítottam, megpróbáltam belépni a routerbe és ujra a mellékelt kép fogadott. Ezért indítottam újra a gépet.[ Szerkesztve ]
-
libus
őstag
Viszont a webUI kell, mert távolról így kényelmesen lehet kezelni. Mondjuk most melóból éppen nem érem el, mert nem nyitottam ki a 9091-es portot a tűzfalban
Én ezzel szenvedek, mert nem akar összejönni.
port checking oldallal tesztelgetem, hogy sikerült-e kinyitni, de sajna nem.
Hogy lehet ezt megcsinálni, hogy távolról is elérjem ezt a webUI felületet??
Meg a routerre csatolt HDD tartalmát is, hogy tudom távolról elérni?
Nem csináltam még ilyent, így nincs benne gyakorlatom.
A 68U előtt lévő két routeren ki van nyítva a 9091-es port. Ez tuti, mert ugyanazokat az adatokat adtam meg ezeknél a routereknél mint a 21-es és a 51515 (torrent) portnál. Ezeket a portokat nyitottnak is mutatja a port checking oldal.
Tud valaki ebben segíteni?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield V
- Opel topik
- PlayStation 5
- Kutya topik
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest