- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
Topikgazda
A WEB-es felület azt mutatja hogy 1 mag megy nálam is, viszont a droidos kliens (asus router kliens) viszont már azt mutatja hogy mind a két mag megy, szóval itt valami program hiba lehet a web-es megjelenítésben.
Már jeleztem az Asus felé, de úgy látszik nem nagyon foglalkoznak ezzel, lehet az is hogy rossz helyre jeleztem, vagy hogy csak én jeleztem és ezért nem foglalkoznak vele.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
Topikgazda
Igen, jó lenne ha többen is jeleznénk, de ne csak itt hanem a gyártó oldalán, de ne a magyar supportnak, mert az nagy nulla.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
Uraim!
Lecseréltem az Ubee modemem Compalra (UPC) és lenne hozzátok pár kérdésem, mielőtt üzembe helyezném a friss és ropogós AC68U-mat mögötte, hogy ne járjak úgy mint a múltkor:
1. Ha jól gondolom először modem/bridge módba rakom a Compalt. (Modem mode, majd az Enabled Router mode ról Enabled modem mode-ra váltok)
2. Kikapcsolom majd vissza a Compalt.
3. Csatlakoztatom - mondjuk az ASUS csomagban adott hálókábelét - a Compal LAN1 és az ASUS WAN közt.
4. Áram alá helyezem az AC68U-t első alkalommal.
5. Ellátogatok az ASUS beállítófelületére a 192.168.1.1 címen.
6. Értelemszerűen beállítom, ám mikor a firmware frissítést felajánlja akkor nem élek vele.
7. A firmware frissítést a már helyesen beállított routeren végzem el.Ez a gondolatmenetem így jó? Ügyeljek még valamire? Illetve a legújabb FW mennyire bugos? (bocsi, olvasom közben a topikot ám még nem értem ide )
Köszi!
Üdv. core2
-
titán
válasz Neil Watts #2254 üzenetére
Igen, így csináld.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
veterán
Sziasztok!
Na, beállítottam, úgy tűnik minden megy tökéletesen.
A legújabb FW-ről mi a népitélet?Hogy csináljam? A webes felületen csak engedjem rá? Kell a frissítés után áramtalanítás vagy valami hasonló?
Köszi!
Üdv. core2
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Neil Watts #2256 üzenetére
Nyugodtan mehet az utolsó is és mehet web-en is a frissítés, a frissítés végén újraindul, majd érdemes csinálni egy gyári visszaállítást, és ujra mindent beállítani, ez azért lehet jó, mert úgy nem marad még véletlen sem hátra olyan beállítás ami az újat megzavarhatja.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
Még egy olyan kérdésem elnne, hogy hol tudom beállítani a Google féle DNS-t?
WAN / WAN DNS Setting? Ez tűnik arra alkalmasnak a nevéből adódóan, de mondom inkább kérdezek.
Köszi!
Üdv. core2
-
AtHoS
nagyúr
-
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz Neil Watts #2260 üzenetére
Jó úgy is egyébként, ahogy megoldottad
Én mondjuk Merlin FW-t használok (gyári módosítva), de azt hittem az AiProtection rész egyezik a gyárival
Egyéb iránt amit írtam, ott gépenként - gyakorlatilag IP címenként - lehet állítani a szűrési DNS-t avagy éppen azt, hogy ne legyen szűrés
read-only mode on the forum
-
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz Neil Watts #2262 üzenetére
Itt pl. F-SECURE ROUTER CHECKER tudod ellenőrizni
read-only mode on the forum
-
veterán
-
titán
-
MODERÁTOR
-
Klara_
őstag
OK, thx a lot mindenkinek. Nalam tuti porosodni fog, mert csak napi 4-8 orat megy es az ablak mellett van.
AC56U-n 45 fokban dontott muanyag bordak vannak, ami por esetleg megallt a tetejen az sem kerult be a router belsejebe...[ Szerkesztve ]
-
szőr Artúr
tag
Két amatőr kérdés:
1. Ugye ez passzív hűtéssel megy? Olvastam már olyan routerről, amiben ventilátor volt
2. Hogy lehet megállapítani kívülről, hogy Tomato kompatibilis-e? A C1 rev. nem az, de fogalmam sincs, mi az a C1, van-e újabb, ami még annyira se satöbbi. -
Klara_
őstag
válasz szőr Artúr #2272 üzenetére
Passziv.
A HW rev rajta van a dobozan a vonalkod alattt. -
senior tag
válasz szőr Artúr #2272 üzenetére
Jó ha tudod, kicsiny hazánkban (és ha jól tudom az egész kontinensen) csak A1 és A2 hardware verzió van hivatalosan - csak ezt árusítják.
A Bx-sek és a Cx erősebb SoC-al vannak szerelve." I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
szőr Artúr
tag
válasz eric.cartman #2274 üzenetére
Magyarán nem fogok vele pofáraesni, ahogy mostanában szoktam?
-
senior tag
válasz szőr Artúr #2275 üzenetére
Nem hiszem, de ahogy itt más is írta, a router dobozán és a hátulján a címkén is ott van a HW verzió. Könnyen mehetsz biztosra
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
szőr Artúr
tag
válasz eric.cartman #2276 üzenetére
Megkérdeztem: A2.
Köszi.
-
VGYke
addikt
válasz zsolt501 #2237 üzenetére
Köszönöm! Ha AC68u-re dugott HDD kiterjesztése ext, az melyik legyen, ext2-3-4? (soha nem volt dolgom vele, de ki kellene próbálni).
Ha ext-re formázom a HDD-t, milyen PC win. programot javasoltok, amivel PC-ről HDD-re tudok másolni kb. 700GB anyagot? Már csak azért, mert a PC - AC68u-HDD között csak wifi a kapcsolat, 1 hetem meg nincs erre....kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam én is ezzel a kis drágasággal.
Digi1000 netem van, ipv6-ot hogyan kell beállítani?
zyxel z1-nél dual stack-ra kellett, de itt olyat nem látok.
Köszönöm előre is!Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
veterán
válasz Gubek-Einste #2281 üzenetére
Köszi, így volt beállítva, csak restart kellett neki.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
szőr Artúr
tag
Mit mondhatnék? Öröm é bódottá...
Megvettem a kis drágát. Fostam tőle rendesen, mert mostanság amit én megveszek...
Drágaszágra egyetlen panaszom van: üresjáratban is melegszik. Nem forró, de azért érezhető.De ilyet, hogy ssh szerver fut rajta Eldobom az agyvelőm kedves elvtársaim! Telnettel már sok routeren találkoztam, de ssh-val... és hát ahol a régebbi Asusom 5GHz-en épphogy látszott, ott ez hozza a maximumot, amire végképp nem számítottam.
Úgy vettem, hogy letelik az elállási idő, megy fel rá a Tomato. De most ahogy elnézem... minek? Ami olyan jellegű feladat, arra van saját szerverem, ami meg a routerre tartozik, azt úgy fest, már az Asus is tudja. Végre. (igaz, úgy rémlik, a gyári fw eredetileg Tomato vagy DD-WRT volt )Ha még a mobilom is olyan szépen fog muzsikálni (Huawei P9 - és kis híján seggre ültem, mikor az ócska kis füldugójával belehallgattam pár zenébe... azt hittem, Sokol rádiót hallok majd, ehelyett egy szerintem a korábbi Samsungjaimat és Sonyt is bőven leköröző hangminőséget kaptam)
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
Topikgazda
válasz szőr Artúr #2283 üzenetére
Szia
Ha van külön szervered akkor vígan el leszel a gyári szoftverrel én is azt használom.
A melegedés nem vészes, először nekem is fura volt, de rájöttem, hogy max ha nagyon meleg van nyáron akkor a hátamögérakok egy USB-s ventilátort és a probléma meg van oldva, a melegedés oka, hogy elég szűk és zárt a ház, illetve a proci teljesítménye nem szabájzott mint a PC-k és a mobil telefonok esetén, nem is értem miért nem gondoltak erre a gyártók, hogy terheléstől függően szabájozza a teljesítményét, és így mindjárt rá lehetett volna ragasztani egy takarékos matricát is.Merlin és a Tomato ajánlott még a gyárin kívűl, a DDWRT nam ajánlottak közt szerepel, ennek több oka is van.
-
zsolt501
Topikgazda
válasz szőr Artúr #2285 üzenetére
Nem hinném, hogy a DDWRT lenne a gyári alapja, túl nagyok a különbségek, és az mellett még a NAT gyorsítás sem megy ddwrt alatt.
Egyszer feltettem erre, de azóta nagy ívben kerülöm, több bajom volt vele mint hasznom.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
Topikgazda
válasz Neil Watts #2287 üzenetére
Én is így gondolom, pláne azért is, mert sok funkció és hibajavítás onnan került be egy időben, viszont mostmár elég sok rész a szoftverben zárt lett, és ezért a fejlesztések és a hibajavítások is lassultak.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Megjött az N66U utódja H6W Ver A2 személyében és a F6W Ver: számból ítélve, 2016.05.12. dátumú firm. van rajta, nemsokára üzembe helyezem.
Első kérdésem a fenti hozzászólásokat olvasgatva az lenne, hogy DIGI PPPoE mellet érdemes az Ipv6 beállítással kezdenem? Nem vagyok szakértő, így nem tudom mi lesz az előnye / hátránya ezen beállításnak.
A router csak wifin csatlakozik a kliensekhez, pl. 2db Samsung TV, nyomtató, MED8ER médialejátszó, stb., amikről fogalmam sincs hogy Ipv6 képesek-e. Vagy nem kell annak lenniük?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
nagyúr
Anno kipróbáltam, működött, aztán lekapcsoltam, egyelőre nincs jelentősége, csak a nyűg van vele, amíg felkonfigolod a tűzfalat (nincs NAT), plusz ipv6-only oldalak csak teszt-jelleggel vannak.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
VGYke
addikt
Nagy bocsánat, de itt is felteszem ezen Win10-AC68U kérdésem. Van valakinek ötlete, azon túl hogy kapcsoljam ki az ESET védelmet (mert próbáltam) ?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
zsolt501
Topikgazda
Ez win10 hülyesége, egyszer előfordult nálam is, a konkrét megoldásra már nem emlékszem, a mikor legközelebb belefutottam akkor újraraktam a wint és a probléma megoldódott magától.
-
AtHoS
nagyúr
-
VGYke
addikt
válasz zsolt501 #2293 üzenetére
zsolt501, AtHoS köszönöm válaszaitokat! Időközben pár dolgot kipróbáltam eredménytelenül (Eset, AiProtection kikapcsolás, stb.)
Ötletelés szinten arra gondolok, hogy a jelenséghez nem lehet köze annak, hogy az N66U-n NTFS hdd volt, most meg a hdd-t EXT4-re formáztam és úgy másoltam rá a filmjeimet UBUNTU-s laptopon?
Az UBUNTU-hoz rohadtul nem értek, voltak is másolás előtt megmagyarázhatatlan jelenségeim....Pl. formázás után nem volt hozzáférésem a hdd-hez, másolni csak double commanderrel tudtam, a beépített izével (fájkezelő?) nem.
Nem lehet hogy az EXT4 kontra win10 jogosultságai kavarnak be[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
zsolt501
Topikgazda
Ha mondjuk a routerre rádugsz egy pendrájvolt, ami mondjuk fat32-be van formázva, vagy ntfs akkor látja e a gép, mert lehet hogy a routeren valami jogosultság kezelést nem kezel jól a HDD esetén.
-
VGYke
addikt
-
zsolt501
Topikgazda
Ez pedig win10 hiba lesz, nem tudom újra raktad e a gépet azóta, de ez mindenképpen a win 10 jogosultság kezelési hibára utal, mivel rendszergazdaként be tudsz lépni csak korlátozott felhasználóként nem.
-
theooracy
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy ez a készülék hány Mbit/s. sebességű netet tud wifin továbbítani? Most azt az esetet nézzük, hogy tőle kb. egy méterre mérve. (nem másik szoba, ház vége, emelet, stb.) Kicsit elegem van már az upc szütykéből, hogy a router mellett mérve is csak 40-45 Mbit/s.-ot tud max. a 120-as netből továbbítani..... Minden eszközünk vezeték nélküli kapcsolaton van a hálózaton és ez így karcsú.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest