-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Ha 5G, akkor megpróbálhatod, hogy fixen a 100-as csatornára teszed. Ott nagyobb teljesítmény engedélyezett. Azután 2.4G-n az 1,6,11 csatornák közül valamelyiket amelyik környékén nics másik wifi. A routerben van beamforming, tehát egy idő után megpróbálja abba az irányba terelni a teljesítményt amerre az eszközök általában vannak. De csodát ne vár, sugárzott teljesítményre szigorú szabályok vannak. Nézd meg, hogy táphosszabbítóval, ethernet hosszabbítókábellel át tudod-e tenni jobb helyre.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Érdekes(?) jelenség.
Digi gigás optikai netem van, és hetente változik az IP-címem. A kapcsolatért egy Asus RT-AX1800U felel, egy port van nyitva a NAS-on futó Transmission felé. Ezen port csak az első IP-cím változásig él, utána "closed". Vagyis hetente, IP-cím változás után be kell lépnem az Asus admin felületére (valamint a transmission beállításába) és új portot kell választanom, hogy újra nyitott legyen.
Másnál is ilyen, vagy ezzel csak engem jutalmaz az Asus?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz Multibit #20905 üzenetére
NAS-nak fix IP-címe van, a Transmission csak egy, fix portot használ és természetesen publikus az külső címem. Asus előtt évekig TP-Link volt a fő routerem, amivel nem volt ilyen gond.
Az asuson be van még állítva az openvpn, a távoli nas (és az azon futó adguard), kamerarendszer stb. elérésére. Az szerencsére mindig hibátlanul működik....
Bár...
Most szeget ütött a fejembe ez a vpn dolog.
Nem lehet, hogy az lövi tökön a portátirányítást?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz Multibit #20907 üzenetére
Elnézést, akkor pontosítanék.
Egyszerű portnyitási problémám van. A NAS LAN-on belül van. (A távoli elérést kár volt idekevernem, azzal nincs gondom)
Beállítom a port forward-ot a NAS irányába, szuper, működik.
Ránézek egy óra múlva, már nem működik. [kép] (azt hittem az ip-cím csere okozza, de nem)[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
woodworm
veterán
Valaki elárulná, hogy pontosan mi a baj az 50000 alatti portokkal?
-
Multibit
nagyúr
Ne azzal a programmal teszteld a port nyitott állapotát, hanem egy online port checkerrel (pl. azzal, amit FF23 kolléga javasolt)! Tesztelés alatt fusson a Transmission kliens a NAS-on! Ha valóban publikus IP címed van és jó a port fw beállítás a routeredben, akkor nyitottnak kell lennie a portnak.
-
-
nagyúr
Mikori fw van a routeren?
Teljes reset (NVRAM), majd manuális beállítás, nem pedig mentett cfg visszatölés volt?Az én hibámra most írt vissza a support, hogy ha megvolt a reset és továbbra is fennáll a hiba, akkor rakjam vissza azt az utolsó fw-t, ahol nem tapasztaltam a hibát és csak akkor frissítsek, ha a legújabbtól frissebb kerül fel...
Na ezt magamtól is tudtam... -
Legújabb FW van a routeren, config restore-t nem végeztem rajta. A factory resettől pedig kiráz a hideg. Sok szirszart újra beállítani... Így is olyan qrva lassú ennek a webes felülete, eltartana több mint fél órát.
woodworm
FF23 által javasolt oldallal végzem a tesztet.FF23
Upnp kikapcsolva.Most teszt erejéig kikapcsoltam a VPN-t a routerben, de a portátirányítás ugyanúgy bezárul 15-20 perc után.
A balkezes szekerce bevetése előtt csak egy tippem van még: visszaállítom a dns-t. Most a nas-on futó adguard van beállítva.
-
solti
senior tag
sziasztok! Van egy AX58-as routerem, és néha mintha megakadna a kapcsolat. Példa: NAS-ról nézek filmet egy raspberry-vel és többször megakad. A NAS-on a fájl hibátlan, lemásolható. De keresztpróbaképpen csináltam egy másik Pi-vel egy fájlmegosztást, és egy másik eszközzel indítottam lejátszást. Ekkor is volt spóradikus akadás. De ez nem mindig ugyanott, látszólag random. Nem maradt más ötletem, hogy a router lehet a hibás. Érdekességképpen a hiba mint wifin mind etherneten előfordul.
Kérdés: volt másnak is ilyen? Ma csináltam egy hard resetet (kikapcs, wps nyom, bekapcs, mikor elalszik a power led kikapcs..), remélem ezzel elmúlik, de elég bizalmatlan vagyok.
Köszi előre is! -
Pár éve AC57U-val volt hasonló szopásom, csak azon a netezés volt darabos. Most pedig az AX1800U szórakoztat...
-
solti
senior tag
válasz Multibit #20923 üzenetére
igen, LANon belül van. De a NAS-rpi3 kapcsolat mellett kipróbáltam egy rpi4-rpi2 setupot is, és ugyanúgy előjött a hiba. Tudom, hogy l2 szinten nem kéne semminek se bezavarni, de nem látom mi más lehet még a probléma. Tavaly december óta van meg a router, a hiba kb augusztus óta áll fent.
Hard reset után meg 5p alatt belőttem mindent, és ebben volt 2 restart is😃 -
Eclips21
őstag
Tudnatok segiteni melyik most azaz asus router ami hatotav bajnok es van ra merlin? Akarok egyet minden keppen es ha nem lesz megfelelo venni belole meg egyet hogy osszekotve mesh-t hozzak letre. Jah es AX kepest szeretnek.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
l2 szinten nem kéne semminek se bezavarni, de nem látom mi más lehet még a probléma
Pedig lehet egyéb gond is. Nem írtál semmit a kommunikációs közegről. A lejátszás szofver környezetéről. A NAS kábelen csatlakozik a switchhez, gondolom. A Raspberry is? A Raspberry HDMI kábellel a megjelenítőhöz, ha jól sejtem. Wifi nincs a képben? Mi a lejátszó szoftver? DLNA-val nem bünteted magad, igaz?
A kérdő mondatok mind egy-egy potenciális probléma forrást jelentenek.
OFF-ba teszem, mert nem Asus specifikus problémáról van szó. -
nagyúr
Szia!
Szerintem, ha két különböző eszközön is jelentkezik a probléma, akkor nagy valószínűséggel a hálózatban keresendő a hiba.
Ha a routeren kívül van switch a hálózatban és azon keresztül csatlakozik a RPi, akkor első körben én kiiktatnám a switchet és közvetlenül a routerre csatlakoznék.
A teszt erejéig minden egyéb klienst, ami nem szükséges leválasztanék a hálózatról, tehát csak a NAS és az RPi legyen a hálón.
Anno nekem akkor volt ilyen jelenség, amikor sikerült broadcast storm-ot előidéznem . Mondjuk ott elég látványosan befagyott a lejátszás 15-20 mp alatt . -
Amilo02
aktív tag
Üdv!
Szenvedek egy ideje a router wifi sebességével kapcsolatban, aztán lehet nem is azzal volt a baj
A Speedtes.com oldalom melyik szervert szoktátok beállítani sebesség méréshez?
Vagy esetleg van másik megbízható mérési lehetőség?
Nálam a "nevesebb" szervereken egy rakat szar sebességet mérek. Egyedül a Giganet ad jó eredményt.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Amilo02 #20929 üzenetére
Mostani állapot nálam Digi gigabiten (TUF-AX3000 v2, közben munka, spotify nálam és földszinten Netflix is megy):
Giganet 942/326
Digi 942/327
SzerverPlex 934/327
Telekom 887/326
Voda 931/317Nincs esetleg QoS bekapcsolva? Nekem PCt limitálta 500 körülre.
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
válasz mgTerminator #20934 üzenetére
Csak nem digi optika?
-
ggeleven
őstag
válasz Amilo02 #20931 üzenetére
Gyálon. Viszont én PC-n mértem. Nincs wifi 6 eszközöm éppen. Router beállításaiban van nálad Adaptív QoS/Internet sebessége menü? Ott mit mér a router? Bár ha Giganeten hozza a max sebességet, akkor jónak kell lennie.
[ Szerkesztve ]
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
válasz mgTerminator #20937 üzenetére
Ja hogy mesh node... Ahh...
Vettem a fő RT-AX1800U mellé még egyet, hogy mesh legyen itthon a két szinten, ne két(négy) külön wifi ssid. Szépen beállítottam, ám amikor a node a helyére került, kábelre dugva tökön rúgta az itthoni összes lan gépet.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
szaboi6512
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #20940 üzenetére
Írhatnál róla bővebben mivel AC65P-re is van ilyen FW Miben másabb mint a gyári ASUS WRT?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
szaboi6512
őstag
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #20942 üzenetére
Oké nekem AC65P van, ha ad valami extrát és stabil akkor akár ki is próbálhatom, Asus már 2éve nem adott FW-t a cuccra és gyanítom már nem is fog
160MHz mód esetleg érdekelneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #20944 üzenetére
ASUS routerből elég nehéz téglát csinálni, mert a bootloader-ben van recovery mód, szóval ha egy mp3 file-t flashelsz rá, azt is túléli. A lényeg, hogy a bootloader-t ne írd felül!
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #20945 üzenetére
Cáfolom.
Az uboot frissítése nekem 1x majdnem örökre téglázta.
2 napomba került mire visszahoztam.
@woodworm a megmondhatója.[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #20946 üzenetére
A lényeg, hogy a bootloader-t ne írd felül!
uboot = bootloader
-
szaboi6512
őstag
válasz Intruder2k5 #20947 üzenetére
Bocsi, csak később láttam.
Van ott erre utalás hogy:NOTE: 5.1.8 or later, the new uboot is required. 5.1.7 or earlier
or stock firmware, you should use stock uboot.
BAUDRATE: uboot 57600 kernel 115200
5.1.8 or later:
Backup uboot: [dd if=/dev/mtd0 of=/tmp/mtd0.bin],
then you can copy /tmp/mtd0.bin into your usb disk or download it via winscp.
Flash new uboot:[dd if=/tmp/u-boot-rtac85p.bin of=/dev/mtdblock0],
you can upload it via winscp or use your usb disk path.
Now you can flash firmware.
5.1.7 or earlier or stock firmware:
Flash your backup uboot:[dd if=/tmp/mtd0.bin of=/dev/mtdblock0],
you can upload it via winscp or use your usb disk path.
Now you can flash firmware.
[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
nagyúr
Sziasztok, 2db AX58U van itthon meshbe kötve. A második eszköz az emeleten van, az adja fentre a wifit. Sajnos a hálóban már gyakran leszakadnak róla a telefonok. Az első eszköz pedig pont alattunk van a garázsban majdnem a plafonon. Ugye úgy vannak beállítva, hogy dinamikusan vált az eszközök között. A jelerősség látszólag rendben van mert vagy full a wifi jel vagy legalább 2 csík mindkét telefonon. Mi lehet a hiba? Csak itt csinálja, másik szobában nem. Oké van 1 ytong fal és egy üvegbetétes ajtó a routert és a telefonok között, de ez szerintem 5Gh esetén nem sok. A táv légvonalban 6 méter lehet maximum. Viszont a 2 telefon jelenleg is az alsó eszközre van csatlakoztatva csupán 2.4-es wifivel. Mit állítsak be hogy ez megoldódjon? Még egy eszközt nem akarok a hálóba berakni.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #20948 üzenetére
Ez már mélyebb víz akkor mint simán csak pár paranccsal rá flashelni ezt az swrt-t
Lehet inkább kihagyom mert ha ezt az uboot-ot frissíteni kell akkor vissza sem lehet tenni a gyári Asus WRT-t ha mégsem tetszene vagy hiba lenne az swrt-ben
Kár mert megnéztem volna azért mit tud pluszbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Philips LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest