-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Igen, de nem AP módban kell rákötni, hanem AiMesh node-ként hozzáadni. Ha a WAN portba bedugod a fentről jövő kábelt akkor a fenti routeren el kell indítanod az AiMesh csomópont hozzáadását és megtalálja magának. Egy darabig elszöszöl vele, ne lepődj meg.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
-
dave0825
őstag
válasz dave0825 #20089 üzenetére
A probléma ismét adott, most sem megy DDNS-sel a távoli elérés. Hiába kapcsolom ki az adguard-ot, telefon restart, nem tölti be az oldalt. Helyi hálózatról működik, távolról nem. Az Asus-nál cseszekednek valamit? Semmi nem lett állítva, hónapokig tökéletesen működött, hozzá se lett nyúlva, se frissítés, se semmi. Vasárnap hajnali fix újraindítás van, ennyi.
Mitől nem mehet? Másnak megy?Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
VGYke
addikt
válasz smallmer #20600 üzenetére
Na szóval, még egyszer.
* Amikor beírtad a változásokat, rányomtál az "Alkalmaz" gombra és a routert szöszölt egy darabig?
* Kívülről erről a címről próbálod?
* Itt látod a DDNS nevet napocskával?
* Nem vagy NAT-olva? Azaz a fenti képen DDNS felett a WAN IP mennyivel kezdődik, mert ha 100.-al, baj van.
* Amikor kívülről próbálod, nem vagy belépve egy másik gépen a routeredbe?Ha igen / igen / Igen / Nem / Nem akkor tűzfal, vagy kifogytam az ötletekből.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
válasz Squirrel #20612 üzenetére
De nem egy ZenWiFi van ugye? Mert ha legalább kettő, én próbálkoznék a barangolási aszisztens állítgatásával ide, oda. Nem vesztesz vele semmit, legfeljebb megjegyzed a mostani állapotot és ide állítod vissza.
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Bacusuz
addikt
válasz Bacusuz #20560 üzenetére
Az előző kérdésemhez hozzáfűznék pár dolgot:
"GT-AX6000 fő router + AX86S mesh node.
A fő routeren 870/300 Mbps-t mérek wifin míg a node-n max 330/300Mbps-t.
A kapcsolat a notim szerint (AX201)mindkét eszközön kb 1201/1201 Mbps.
mitől lehet ez?
"
Azóta megnéztem a mesh node-n vezetéken sem mérek többet....300/300 Mbps
Leellenőriztem a fali lan aljzatokat valamint kábeleket, cserélgettem, mértem őket és megállapítottam hogy az AX86S mesh nodehoz eljut a gigabit.Kérdés, nektek a mesh node-n ugyan azt a sebességet tudjátok mérni kábellel és wifin is mint a fő mesh routeren?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
nagyúr
válasz Bacusuz #20615 üzenetére
AX86UPRO + 86S kombóval ugyanazt mérem.
Melyik fw van a 86S-en. Én kettővel régebbit használok, mert a legújabbal nem voltam kibékülve.
A legutolsó a 86S-nél hasonlót produkált, újraindítás után egy darabig jó volt, majd pár nap használatot követően leesett 280-300-ra.
Mondjuk nekem a telefonom 400 felett tud csak valamivel, de egyértelműen volt különbség az utolsó fw-vel a 86Pro-ra l, majd a 86S-re csatlakozva. -
Bacusuz
addikt
merlin fw mindkettőn
GT-AX6000 3004.388.4
RT-AX86S 3004.388.4feltettem a 86S-re a gyári fw-t 3.0.0.4.388_23285 és máris 700Mbps-t mérek wifin, kábelen csak a később tudom kimérni
köszi az ötletetÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
mgTerminator
veterán
Én írtam a Merlin fejlesztőjének a FTP-vel kapcsolatban, mert megváltoztatja az időbéjeget a fájlokon, és ő köszönés nélkül megmagyarázta hogy a szar miért jó, és utána nem is válaszolt. Egy igazi tuskó paraszt a csávó, aki csinált egy szarból egy nagyobbat és el van szállva magától.
Őszintén szólva nem tudom hogy miért jobb a Merlin fw.... írja hőfokokat ami szinte sose változik csak nagy ritkán 1 fokot, és az SMB tudja a v2-őt, ami androidon egy rakás szar, mármint a sebessége, ilyen 2-3Mb, néha felugrik 7-re is. Windowson jó a sebesség, nem is értem.... Régebbi fw-n alapul mint a gyári, szóval tényleg nem értem mire jó...
-
ffodi
veterán
válasz mgTerminator #20619 üzenetére
Nálam többször volt már olyan, hogy a Merlin stabilabb, volt, mint a gyári. Abban egyetértünk, hogy általános (alap) felhasználásra nincs értelme feltenni, azonban vannak esetek amikor igen. Támogat pl. user scripteket, vagy különböző beépülő modulokat, ami sokaknak nagy segítség lehet pl. tartalomszűrésben ha nincs külön szerver (pl. NAS) a hálózaton...de mondok egy gyakorlati példát, hogy mire lehet még használni, ami ugyan nagy valószínűséggel egyedi eset, de érdekességképp leírom.
Ha felteszed a YazFI beépülő modult, akkor annak segítségével elég jól testre lehet szabni a vendéghálózatokat. Eleve külön subnet-en lesznek az ide csatlakozó eszközök, de pl. külön VPN-re is tudod tenni az egész hálózatot, sőt külön DNS szervert is tudsz állítani. Ezen felül, nálam pl. sokszor felmerült probléma, hogy bizonyos izolált (vendéghálózatos) eszközöknek is hozzá kéne férni bizonyos szolgáltatásokhoz (pl. mediaserver) a belső hálózaton, anélkül, hogy látnák a többi eszközt, és a többi eszköz látná a vendéghálózaton lévőket. YazFI + user scriptek segítségével ezt meg lehet oldani, így vannak eszközök, akik izoláltak, de látják a mediaservert a belső hálózaton, külön VPN-en vannak, de pl. nem használják a lokál DNS resolvert és tartalomszűrőt (hint: asszony telefonja )."A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
blakey
titán
válasz mgTerminator #20619 üzenetére
Hol írtál neki? Elolvasnám.
A Merlin FW gyári, módosított verziója. Sok olyan tulajdonságot hordoz magában, ami a hálózati megosztás szempontjából jobban paraméterezhetővé teszi a gyárihoz képest. A gyári fw már jónéhány dolgot átvett Merlintől, de még vannak olyan dolgok, amiket nem tud, vagy nem úgy tudja. csak Merlin FW-t használok, mert számomra fontosak voltak, olyan beállítási, kezelési lehetőségek, amik a gyáriban nem voltak benne és lehet, hogy még most sincs.
Gondolom ezt átolvastad.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mgTerminator
veterán
válasz blakey #20621 üzenetére
Ezen az oldalon amit linkeltél (egyenként igen párszor elolvastam már) találtam egy mail címet és arra írtam 2x is de csak egyszer jött ennyi válasz:
"This is working as intended. You are creating a new file on the USB disk, so the datestamp will be the current one."
Nem, nem működik jól, ha jól működne akkor nem írtam volna neki.... De akkor ezekszerint az SMB működik rosszul mert ott meg tudja tartani a fájlok időbélyegeit.
Ez olyan mint amikor anno visszavittem a tplink routert a PC boltba mert állandóan lefagyott és ezt válaszolták rá: Olyan nincs hogy lefagy egy router.... Hát mondom akkor most nem lennék itt!
Egyébként elhiszem hogy vannak olyan felhasználók akik kicsit jártasabbak az IT világában vagy csak nagyon unatkoznak és sokat túrják a netet és emiatt jobban kiaknázzák a router lehetőségeit és túltervezik, túlbiztosítják a hálózatot mert nehogy a kiskutyáról vagy a szomszéd macskájáról a fotók kiszivárogjanak. De szerintem az ilyen felhasználók aránya kb 0.01% de lehet sokat mondtam.
Itt is javarészt olyan felhasználók vannak akik stabil és erős wifit akarnak a házba esetleg a kertbe és ennyi. Megveszik, beállítják aztán amíg meg nem döglik megy. -
ffodi
veterán
válasz mgTerminator #20622 üzenetére
Igen, egy része benne van, de nem minden.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
kpityu2
őstag
válasz mgTerminator #20623 üzenetére
Nyilván abban is van logika amit ő írt, de ez opcionális a legtöbb kliensben, tehát nem lenne túl nagy fáradtság implementálni. Viszont el szoktuk fogadni, hogy a router nem NAS, FTP vagy médiaszerver tehát korlátozott funkciókat kínál ezen a téren.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
VGYke
addikt
Érdekességként írom le. Ha routert vesz valaki, jobb ha részletesebben tájékozódik.
Itt van példának a ASUS RT-AX1800U = 22 400 Ft és ASUS RT-AX53U = 24 900 Ft. Két név, két termék, két ár, viszont a két router az egy router, mert ugyan arról van szó! Specifikációi, fotói, a Firmware is ugyan az.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
mgTerminator
veterán
válasz kpityu2 #20625 üzenetére
Szerintem sem egy nagy dolog úgy megcsinálni hogy jó is legyen. Másnak is akadt már gondja a dátumokkal aki szintén szinkronizációhoz használta. Mindegy, SMB-vel működik, és az FTP szerveremhez képest kicsit gyorsabb is telefonról, csak bosszant hogy Windowson hasít androidon meg semmi...
Nem annyira korlátozott mint amennyire látszik. Sokkal több beállítási lehetőség van benne, csak el vannak rejtve. Az időbélyeg megőrzésre nem találtam ilyen lehetőséget de biztos meg lehet oldani ha valaki jobban ért hozzá.
-
kpityu2
őstag
válasz mgTerminator #20629 üzenetére
Próbáltál valami másik android appot? Pl ez állítólag tud SMB1,2,3 verziókat: [link]
-
kpityu2
őstag
Érdemes az Árukeresőn árfigyelőt beállítani valami kisebb árra és akkor el lehet csípni amelyiket akciózzák. Az AX53 általában drágább egy kicsit, lehet, hogy mégis benne van az a plusz 2 virtuális prociszál.
-
mgTerminator
veterán
-
mgTerminator
veterán
Ma reggel a node úgy be volt állva hogy restartra sem reagált. Stabilan nem volt net, de a felület bejött. Visszaraktam az eggyel korábbi FW-t rá, most várom a csodát, eddig jó....
Csináltam speedtest mérést, node ugye 5Ghz WiFin csatlakozik a routerhez, és a nodera kötöttem egy laptopot, kapcsolat sebességre 1000/1000 ír, a speedtest eredmény 540/500 körül alakult, meglepődtem... ha telefonnal mérek WiFin a fele kb.
-
Braien724
csendes tag
Sziasztok!
még mindig találok valami problémát, adott egy GT-AX6000. Mindent ujra konfiguráltam. Mot elfogatható a net sebessége.( Lenyeltem)
De a routerre van dugva egy hdd ugye, erre próbálok most másolni egy 900M-ás fájlt de,
nem igazán megy, egyszerűen meg áll másolás közben.
A Kapcsolatom 1201/907 (Mbps) 5G
nem értem
Van valakinek valami ötlete? -
Braien724
csendes tag
válasz mgTerminator #20635 üzenetére
Szia, wifi- keresztül, most újra indítottam a routert a notebook-ot, de nem változott semmi
-
MODERÁTOR
-
Braien724
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20638 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy a hdd, de hogyan tudom ellenőrízni.
-
MODERÁTOR
-
Braien724
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20640 üzenetére
így egyértelműen a hdd-re
a Comlete könyvtárba másolom a megosztáson
-
őstag
válasz kpityu2 #20631 üzenetére
Haha, ez eddig fel sem tűnt. De most a posztod alapján rákerestem, és az Asus oldalán tényleg kb. ezt az egyetlen különbséget írják köztük. (Mondjuk simán lehet, hogy csak elírás, és az AX1800U is négyszálas.)
Az AX53U biztos, hogy négyszálas, mert annyit jelez ki. AX1800U-hoz nem tudok hozzáférni, akinek ilyenje van, az esetleg megnézheti a router főoldalán a system status / status fül alatt, mit ír ki, hány magja van.
The Amiga, Born a Champion
-
FF23
senior tag
-
őstag
-
Lajosnagy17
senior tag
Mi szokott tönkre menni leggyakrabban az ASUS routerekben? Volt már olyan, hogy csak a tápegységet kellett kicserélni? Van egy ASUS RT-AC86U routerem, ami érdekesen elég gyakran megáll. A ledek világítanak, kivéve az internet kapcsolat, ami pirosan világít. A szolgáltató modemje úgy tűnik rendben, de valahogy a jelet a router nem veszi fel,csak ha újraindítom. Müködik rendesen pár napig, azután megáll. Nem fagy le, de az internet LED pirosra vált és újraindítás nélkül megint nem működik. A routert nem akarom kidobni, most kicseréltem egy másikra, de ha lehet szeretném kitalálni, hogy mi okozza a problémát.
Én gondoltam, már áram ingadozásra is, mert elég sok napelemes rendszer van az utcában.
Mit gondoltok? -
FF23
senior tag
válasz Lajosnagy17 #20646 üzenetére
Hogy érted, hogy nem fagy le? Ilyenkor be tudsz lépni a felületre és ott indítod újra?
RT-AX58U v1
-
Multibit
nagyúr
Ha annyira ragaszkodsz az RT-AC86U-hoz, vegyél hozzá új tápot és tedd UPS-re! Ha ekkor is instabil, mondj búcsút neki. A tápegység és az UPS később is hasznos lesz.
-
Wasquez
senior tag
Szerintetek ez mitől lehet? Nincs a közelemben másik erős wifi, a szomszédos hálózatok 80-90db közt vannak. A zöld az 5GHz a kék 2,4GHz.
A csatornát már átraktam olyanra, ahol nincs semmi a közelükben![ Szerkesztve ]
PC
-
Wasquez
senior tag
Mennyi idős ez a router? A tápok pár év alatt a nagy hőtől kiszárítják az elektrolit kondenzátorokat és egyre gyakrabban jelentkező leállások jelentkeznek, utána egyszer csak megáll az egész.
Nekem is volt már wl500gp-vel hasonló probléma, egy 400v-os kondit kellett cserélni a tápban, utána még elment pár évet.Van a routered panelján néhány szilárdtest kondi, azok is ki tudnak könyökölni idővel!
[link]PC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest