- Azonnali notebookos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
[ 0505 ]
----------------------
1. Fix the issue that the system may reboot during POST if C1E function is enabled in BIOS setup.M4A79 Deluxe laphoz is jött BIOS:
[ 2502 ]
----------------------
1. Fix the system would generate full-reset automatically when pressing key " 4" at RAID Option-ROM.Sajnos nem tudom azoknak ajánlani, akik használják az Unleash módot, képtelen voltam működésre bírni négy magot vele, csak maximum hármat. Emiatt ment vissza az előző verzió, ami kicsit fájó, mert az új RAID-kezelése jóval gyorsabb volt
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
troooper
tag
Hali!
M4A79XTD EVO alaplapom van. Olyan problémám van, h véletlenszerűen (játék közben, kitömörítés elindításakor, Firefox indításakor...) lefagy a gép (fekete képernyő, színes vízszintes csíkok) v kékhalálozik a rendszer. Win7 64 bit van fent. Memória a Memory QVL ből választva, 8,5 óra memteszt után semmi hiba (igaz A2-B2 ben vannak); C1E kikapcsolva; C'nQ bekapcsolva; proci 3200 ra húzva (de alapon is csinálta). Procihőm. rendben(~40°C körül). Konfig az adatlapomon.
Vkinek vmi ötlete?Üdv!
-
Colos1
őstag
válasz troooper #705 üzenetére
Szia!
BIOS frissítés?
"M4A79XTD EVO BIOS 0604
Improve the system stability and performance when using certain memory."
De azóta van 605 -ös BIOS is, szerintem frissíts.
Amúgy az A2-B2 az alaplapi felíratok szerint, vagy a kézikönyv szerint??? A két helyen fordítva van. Legalább is nálam, az alaplapi feliratozás a kéket jelöli 1-nek, a KK pedig 2-nek. Ha a kékben van, akkor jó helyen van. Bár megpróbálhatod áttenni, hallottam olyat, hogy pont a kékben nem volt stabil a memória.
De mindenek előtt a BIOS frissítést ajánlom.Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
troooper
tag
604 bios van fent. 605 nem tetszett pörgette a ventiket nagyon, ezért kihagyom... A memória ha jól emléxem a manual szerint raktam be az egyesbe, ezért írtam, h a 2 ben van. kézzel van a memória időzítése is beállítva, nem hagytam őket auton, 0,02 vel több feszt is adtam neki (1,52 V) mondom hátha.... Az átpalokáson én is gondolkoztam, de mivel nem dobott hibát a memteszt így egyelőre nem tettem meg...
Szerk:nincs rajta integrált videokari
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz troooper #708 üzenetére
Ha a manual szerint az 1-esben van, akkor az a fekete lesz. A kék jobb lenne nekik...
De egyvalami nagyon zavar: "fekete képernyő, színes vízszintes csíkok"
RAM ilyet nem művel.Éppen ezért, a videokártya sem rossz ötlet!
Amúgy a régi konfigomon egyszer nekem is előjöttek rejtélyes fagyások, és a videokártya volt a bűnös. Integrált VGA hiányában akkor régebbi driverrel sikerült lebuktatnom, mert azzal újraindult a gép, az újjal meg csak símán merevre fagyott.
Régebbi driver, vagy másik VGA?
Szerk: Hogy érted azt, hogy "pörgette a ventiket" ? Nem szabályozta rendesen, vagy csak magasabb volt az alapfordulatuk? Nekem még a gyári 501 -es BIOS van, és éppen az a bajom, hogy kicsit tekerhetné jobban is őket terhelés alatt...be volt kapcsolva a BIOS -ban a Q-fan?
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
troooper
tag
A régi AM2 konfigban nem volt semmi problémája a VGA nak...mióta megvan az AM3 azóta csinálja ezt. Ha játék közben fagy pl fekete képernyőre akkor a hang is beakad.... 9.9 es vga driver van fent, a 9.11 et próbáltam a napokban, az vmiért nem ismerte fel a VGAt, de a 9.9 et visszarakva minden "okés" lett. EPU t használva pörgette ész nélkül a ventit 605 bios al. Ha energiatakarékosba kacsoltam akkor elkezdett felpörögni a venti (nem tudom, h a ház v a CPU hűtés), ezért került vissza a 604. Q fan Performance ra van állítva a biosban. (így is gyakran besípol bootoláskor a házventikre,h alacsony a fordulat, hiába kapcsoltam Ignore ra...)
Este átrakom a memókat, hátha csak azért szüttyög... -
szobipeti199
tag
SZiasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy ASUS M4A785TD- M EVO típusú alaplapban található e "Advanced Clock Calibration". Előre is köszi. -
troooper
tag
válasz szobipeti199 #712 üzenetére
Ahogy látom a manualban: Igen
-
troooper
tag
Megnéztem a memóriákat, a kékben voltak, ami az everest szerint a DIMM 3-4, ezek az alaplapon A1, B1 ként van jelölve, a feketék - amik a procihoz vannak közelebb - az alaplapon A2, B2, viszont az everest és a cpuz is DIMM1, DIMM2 nek jelöli őket.... No most akkor mi az igazság? Szerintem a kézikönyv szerinti a jó sorrend, és az alaplapon cseszték el a feliratozást.....Javítson ki vki ha tévednék...
-
Colos1
őstag
válasz troooper #715 üzenetére
Ezen már én is sokat gondolkodtam... Mivel az Everest, CPU-Z és társai is a kéket jelöli 2-nek, szerintem is az alaplapon van fordítva, mert a programok a vezérlő véleményét közlik. De Jared kolléga írta, hogy a hasonló lapján is a feketét jelzi 1-nek a program. Viszont most nézem az M4A785TD-V lapnak a fényképét, azon is a kék az 1-es! Ott is fordítva van...
Lényeg, hogy 1 pár esetében, és az alaplapi kk 2-14 oldala szerint 1800/2000 Mhz memókat a kékbe kell telepíteni...Azaz a kettesbe...vagy...
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
troooper
tag
Akkor megy vissza a kékbe...mindegy mert már a feketében is dobott egy kék halált este...
Most fut a prime95. Majd délután meglátom mi lesz az eredmény.
Amúgy lehet a memória beállításom lesz a ludas, mert a CR-t 1T re állítottam, mivel auton azt jelezte ki. Este azt is átdobtam 2T re. De akkor a memteszt86+ miért nem dobott hibát? -
gyiku
nagyúr
altalaban az egymashoz tarto slotok 1 szinuek szoktak lenni. en 1 feketebe es 1 kekbe tettem, everest, cpuz szerint dimm 1 es 3. 1800as a ramom, akkor most hova is tegyem?
hüllő
-
-
ThaBoss
senior tag
Valaki Help Me!
Olyan diagnosztikai vagy hasonló programot keresek (még mindig), amivel M4A785TD-V EVO deszkám aktuális DIMM feszültségét tudom kiolvasni.
Magyarul olyan cucc kellene, amivel ellenőrizni tudom a RAM-jaim feszültségét.
Ha valaki tud ilyet, az kérem jelezze!
Előre is THX!Everest és ASUS Probe II nem jelzi, AMD Overdrive hülyeségeket ír
-
Thrawn
félisten
A HW Monitor megér egy próbát. Ha találsz olyan értéket, ami követi a memóriák feszültségét ha állítod, akkor jó eséllyel bekerül az Everestbe is
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
bnss
veterán
Megy, persze. Ha nem menne szólnának.
HW monitor valóban megér egy próbát. (Multiméter sem rossz gondolat, csak meg kell találni a megfelelő pontokat.)
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
gyiku
nagyúr
command ratet hol lehet allitani 1T-re?
hüllő
-
Jared
aktív tag
Ugye a ramok nem bírják 800-as beállításnál 220 fsb-t.
Nekem viszont ment 1800 at memo, ha 800-as beállítást egy fokozattal lejjebb veszem a biosban és az fsb tuninggal húzom a ramokat. Viszont ebben az esetben a cpu olyan 3,4 körül megy.
Ramoknak mindenképp adj feszt persze...illetve nekem a procnak is kellett, mert a szorzóm fix 13. athlon II 620.Jared Soldier vagyok, Hendrix szellemi örököse. A szomszéd lakásban lakom.
-
zork212
csendes tag
Vettem tegnap egy kingston 1800 MHz-es ddr3-at (cl8). Alaplapom asus m4a758td-m evo. Proci Phenom II X3 720BE.
Próbálgattam belőni az időzítést, de valahogy nem jó. Segítsetek megfejteni, mire kell belőjjem, hogy a gyári 8-as időzítésen menjen. Most úgy áll, hogy 1600 MHz 9-9-9-27 1,8V-on. Ennél nagyobbra még nem sikerült belőni, mert elszállt fölötte a win7. -
audi100td
nagyúr
Szerintem 1600/CL8-ra törekedjetek, 1800-at nem láttam még stabilan menni AM3-as konfigban...
-
Thrawn
félisten
válasz audi100td #745 üzenetére
Ha 1600 akkor már inkább CL 7 vagy CL 6 ha megy. Állítólag valami fizikai korlát van a Phenom II-k memóriavezérlőjében, azért nem látsz ilyen eredményeket.
gyiku: Milyen chipek vannak a modulokon? Vagy Kingston gravírt kaptak?
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz Oliverda #749 üzenetére
Csak annyit amit olvastam a nálam jóval okosabbaktól. Állítólag a steppingváltás nem rakta helyre a korlátot, új stepping meg nemigen lesz ha jól tévedek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Minden ami hőszivattyú
- Borderlands 3
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Melyik tápegységet vegyem?
- Társasjáték topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.