- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Nagy Matrox topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
Új hozzászólás Aktív témák
-
WildSeven
tag
Szia,
Ezeken az órajeleken használom (ÉN!) a "kemény" játékokhoz. Keresem még a megfelelő programot amivel custom bios nélkül adhatok még egy kis kakaót a mag órajelnek, az elég sokat fog segiteni, nem kell neki sok, egy olyan +200ra lesz felrakva. Elméletileg bir joval többet is, mert igy is CSODÁLATOSAK a hőmérsékletek, de a memória órajelet tuti nem viszem feljebb ameddig nem sikerül hardveresen lemérnem a memóriamodulok hőmérsékletét, valamint meg kell nézzem hogy mekkora részt és mit fed le a hűtőpanel a gpuból. Mert jó jó hogy 70fok alatti jóval a gpu temp, de sajnos a gpu nem csak a gpu magból áll, ezért a további emeléshez a memória órajelen mindenképp hardveres előmérés kell, a core clockon lehet még húzni de ahhoz már nem árthat egy százast visszavenni ebből a memória órajelből hogy a lapkahő kisebb legyen.
kép1[ Szerkesztve ]
EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra / R5 5600X / Arctic Liquid Freezer II 240 / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3600Mhz / Gigabyte B550M AORUS PRO-P / 870 EVO 2TB + 1 TB / MP510 1TB / ADATA SX8200 2TB / Alienware 34" 21:9 / Corsair K70 / Logitech G Pro Wireless / iPhone 12 Pro / Apple Watch Series 6 44mm
-
nagyúr
Nos,feladtam - Windows 8 64 bit,és semmi más nvidia driver nem megy fel sehogy,csak a honlapon lévő régebbi-a 307.07-es.Minden újabb drivert próbáltam,eredetit és a buheráltat is,előtte leszedtem a régit,a nvwi fájlt cserélgetve-leszedtem a Win 8-hoz valót külön,azzal sem megy semmi.Próbáltam eszközkezelőből is,de úgy sem.
Na most ilyenkor mi van? -
WildSeven
tag
válasz Mikulásbá #2152 üzenetére
Milyen rendszer van fent?
EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra / R5 5600X / Arctic Liquid Freezer II 240 / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3600Mhz / Gigabyte B550M AORUS PRO-P / 870 EVO 2TB + 1 TB / MP510 1TB / ADATA SX8200 2TB / Alienware 34" 21:9 / Corsair K70 / Logitech G Pro Wireless / iPhone 12 Pro / Apple Watch Series 6 44mm
-
WildSeven
tag
+135 // +499 ahogy a VIDEÓBAN is mondtam amit ajánlok. Ezen érték fölött (de már itt is) magadnak kell letesztelni furmarkkal hogy fél-1 óra után mekkora hőt kapsz, és ha az megfelelően alacsony, akkor nyomhatsz még rajta óvatosan. Nagyban függ a gyári pasztázástól hogy mennyit bir a gép, ami ugye mindenkinek más és más a látottak szerint.
-
WildSeven
tag
70fok fölé nem mennék egyenlőre semmiképp, de inkább legyen 65-67 a nagyon nagyon max (ameddig nem tudjuk a mem modul hőket
-
kriszpontaz
veterán
Ki akar eredeti windows 8 pro media center edition upgrade kódot? Még ma lehet aktiválni! Nekem nincs időm, meg teszek rá.
Csak a PRO verzió Upgradelhető vele!!![ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
válasz kriszpontaz #2167 üzenetére
tegnap emiatt raktam fel egy win8-at, és mikor felkúszott a Media Center is, jöttem rá, hogy ez az a program, amit soha nem használtam eddig sem
-
nagyúr
válasz kriszpontaz #2167 üzenetére
Csak pro-ra lehet feltolni?Ugye a VX gyári rendszere sima Windows 8
-
nagyúr
válasz kriszpontaz #2172 üzenetére
Okés,már utána néztem.
Ha valakit érdekel,nekem is van egy kódom!Nekem nem kell,de hátha másnak igen! -
nagyúr
Van egy Windows 8 Pro kódom is,akit esetleg érdekel.
30 euro volt.Akit érdekel,írjon PM-ben,a többit megbeszéljük. -
CivicEsi
senior tag
Nekem a Westend napközben tökéletes lenne, olyan 13-14:00 között van ebéd időm, akár egy rögtönzött ebédelés keretében meg sasolhatod a gépet, és ha minden igaz akkor a kollégám is jön velem, aki megvette a G75 VW-met.
Ez lenne a legtutibb, de rugalmas vagyok, 10-15 percre napközben kiszaladhatok az irodából.
A számomat privátban elküldöm.ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
CivicEsi
senior tag
Nos akkor álljanak itt az én adataim is (azaz a videokártyámé):
Alap:
11 FPS - 20 FPS / Average: 15 FPS
63 CelsiusHúzott:
Core Clock (MHz): +135
Memory Clock (MHz) +49915 FPS - 27 FPS / Average: 21 FPS
72 CelsiusKb. 5 perces terhelési tesztet futtattam, nem 1 órásat, remélem nem csináltam rosszul, jah és nem az alapállapotban használom a gépet, hanem mindig a húzott állapotban megy.
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
WildSeven
tag
válasz CivicEsi #2176 üzenetére
Belefér, ismét belegondolva hogy máshol 80-90 az gyári
[ Szerkesztve ]
-
tihanyi89
tag
Nekem is kb. 63 fokig ment fel, az hogy lehetséges hogy a videóban 55 fok körül megáll?
-
CivicEsi
senior tag
válasz tihanyi89 #2180 üzenetére
WildSeven leírta már.
De hamegnézed, nekem
Alap: 63 fok
Húzott: 72 fok[ Szerkesztve ]
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
bgabi1
aktív tag
Persze tudom én is, csak sokat szívok mindig, amikor parkolásról van szó Pesten. Holnap meg elég szoros lesz
az időbeosztásunk, mert a három masinán kívül még 5 helyre megyünk más dolog miatt, így szeretek előre tájékozódni. Ezek szerint nem lesz gond a megállás. Nem kerestem rá a helyre konkrétan, mert eléggé felidegesített az eredmény, amit a szervizből kaptam, így eszembe sem jutott, amúgy meg visz a GPS és néha ér a meglepetés. Nálad kezdenénk mindenképpen 10-11 körül. Köszi még egyszer. -
bgabi1
aktív tag
válasz kriszpontaz #2179 üzenetére
Persze, azok a tesztek a legelső napokban futottak már. Kb. 7-8 féle lejátszóval próbáltam VLC, KM Player, Splash Pro, CyberLink Power DVD Ultra, Windows Media Player és még néhány. Próbáltam kodek pakkal, anélkül is. K Lite, Coreavc stb. Nem tudom, itt mindenkinek a Win 7 van fent? Nekem a 8, bár volt már a 7-es is, de ott is produkálta magát a jelenség. Igaz nem telepítettem rá az összes drivert a 7-esre, csak a VGA-t, de ugyanolyan rossz volt, így töröltem rögtön.
-
-
bgabi1
aktív tag
válasz kriszpontaz #2187 üzenetére
Nem hiszem, hogy próbáltam volna. Legalább is ez úgy cseng füleimnek, mintha nem próbáltam volna. Az az igazság, hogy turkáltam ott az NVIDIA beállításoknál és amiket találtam azokat próbálgattam, de ezek leginkább a teljesítmény-minőség csúszka, a képfrissítés, a képernyőfelbontás, ezen kívül nem is tudom, hogy volt-e még valami, már nem emlékszem. Nem csak a Full HD-vel van gondom, hanem minden videóval és a játékokkal is. Például F1 2012-nél is addig élveztem a játékot, amíg rá nem kötöttem a Sharp Led-et. Utána már nem is akartam ránézni a lapos kijelzőjére játék közben. Nem azért mert nagyobb lett a kép, hanem sokkal nyugodtabb, stabilabb, vízszintes megtörések és pillanatnyi akadások nélkül egy merőben más képet látok ott.
Mondjuk úgy, hogy abban él a kép, míg a laposon egy sivárabb színvilág és az életért küzdő effektus az amihez tudnám hasonlítani. Jó ebben van egy kis túlzás, de így tudom érzékeltetni a dolgot. -
kriszpontaz
veterán
A képtörés a függőleges szinkron hiánya. Mutatom mit állíts:
A laptop képernyőre én is panaszkodtam, nekem a bevonata miatt erős a fénytörése, és fakó. Ez sajnos nem IPS, csak sima TN panel, pedig az ebben az árkategóriában alap kellene hogy legyen.
Én egy 27" MVA paneles ASUS monitorra kötve használtam , de ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
válasz kriszpontaz #2189 üzenetére
Igen én is fakónak élettelennek találom, persze csak a külső kijelző rácsatlakoztatása után vettem ezt észre.
Lehet, hogy többet vártam a kelleténél ettől a készüléktől és ez a baj. Már gondoltam arra is, hogy vennék mellé egy másik kijelzőt, ami nagyobb szebb a képe, esetleg 3D, de ehhez tudnom kell előbb az igazságot, amire holnap fény derülhet.
Mindjárt megnézem a fotót, amit küldtél, de legkorábban vasárnap tudom megnézni, feltéve, ha hazahozom a gépet.[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Nézegettem ezeket a beállításokat is, de úgy emlékszem ezekhez nem nyúltam, mert nem vagyok egy nagy szakértő, így nem akartam elrontani.
-
masholnap
senior tag
lécci, nézze ki valaki AIDA-ból, milyen kijelzőpanel van a VX-ben, köszi!
-
bgabi1
aktív tag
válasz kriszpontaz #2194 üzenetére
Szerinted érdemes lenne ehhez a készülékhez 3D kijelzőt venni? Természetesen külsőre gondolok. Még úgy is alatta volna a CV081H árának.
Csak azért, mert én azt rendeltem eredetileg a BestMarktnál, de nem tudtam kivárni, mert nem jött meg karácsonyig és a Glare képernyő is elbizonytalanított, így visszamondtam. Nekem nem jó a fényes, mert a hátam mögött van a fali lámpa és az fix, ráadásul hordom nyáron nyaralóba és az udvarban is netezünk. Játékra jó lenne egy ilyen kijelző, igaz elég drága, de ahogy elnézem elég sok játék tudja már a 3D-t. Viszont ebben a témában sem vagyok túl tájékozott. Aktív, vagy nem aktív szemüveges. NVIDIA-hoz úgy tudom csak aktív változat van.
Arról meg azt olvastam, hogy érzékenyebb rá az ember, mint a passzívra, azaz fárasztja a szemet stb.
Mi a valóság?[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
Az, hogy aktív szett kell hozzá, nem elég a kijelző. Számolj rá kb. +40000 Ft-ot, ami az nVidia szett ára. Cserébe feleződik az FPS minden játékban, és a kijelző fényereje csökken (kevesebb fényt ereszt át a szemüveg) az aktív szemüveg használata miatt. A kijelző minősége nem lesz jobb, az tuti. Én egy passzív 3D-s 106cm LG-t fogok venni majd, max 160ért, az bőven elég lesz. Elvileg a felbontás feleződik, de nem észrevehető, sebességvesztést viszont nem okoz.
A 3D annyit nem ér hogy kijelzőt cseréltess benne. Nem fogod kihasználni 17"-on.
[ Szerkesztve ]
-
pihorva
csendes tag
Hali! [link] Itt meg van az ICC profil monitor fényerő tesztje mellet kis piros szöveg.
-
bgabi1
aktív tag
válasz kriszpontaz #2198 üzenetére
Félreértettél!
Nem akarom kicserélni hiszen írtam is, hogy külsőre gondolok.
Épp ez érdekelne, hogy egy nagy 3D-s kijelő pluszban és lehetőleg passzív szemüveges, csak azt nem tudtam, hogy az kompatibilis-e ezekkel az NVIDIA-s cuccokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest