Új hozzászólás Aktív témák
-
matteo_szg
őstag
A BIOS-os móka már korábban is létezett, ezért kaptál pl. azonnal aktivált rendszert friss telepítés után, még bármilyen internet-kapcsolat engedélyezése előtt.
Szerintem az aktiválás végtelen abban az esetben, ha a rendszer marad azon a gépen. Amint megpróbálnád másik konfigon aktiválni, jönne a probléma.
Előre telepített rendszereknél tudtommal nem, vagyis valójában szerintem ez a korlát nem létezett. Ha mondjuk egy összerakott PC mellé vettél egy OEM-Windowst, akkor inkább. De nem vagyok szakértő, csak így tudom.
[ Szerkesztve ]
jupiiii
-
Muerte
addikt
válasz matteo_szg #1051 üzenetére
Ja azt tudom hogy csak a saját hardveren műxik,csak régen úgy rémlik le volt korlátozva 5-6 telepítésre a kód,de az még xp-s időszakból rémlik
-
bgabi1
aktív tag
Én is ebben a cipőben járok. Ezek szerint van mód visszaszerezni az eredeti windows kulcsot, ha tényleg biosba van beégetve, mert nekem is ezt mondták a boltban. Csak amikor nekem a külön igényelt SSD-re átrakták a rendszert, akkor már nem működött a windows helyreállító funkciója, azaz hiába kértem azt a részt, hogy fájlok megtartása nélkül kérem a felújítást, hibaüzenetet kaptam, hogy nem elérhetőek a fájlok, vagy nincsenek meg, aztán elindult egy fekete képernyő. Install repair to preparing ez ment 12 órán át aztán meguntam és lekapcs. Vajon mi a teendőm??
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Hát azt azért nem értem hogy miért nem kaptok egy 4k-s géphez egy rendszer telepítő dvd-t...Mondjuk én sem kaptam régen acer-eimhez de legalább a kulcs ott volt a matricán ha a recovery le is lett kukázva,de a dell-hez járt a dvd pl.Úgy látszik asus-éknál sem divat
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Neked az eredeti Recovery partíció kellene, amint ott a gyári Windows mindenestül. Btw, maga a Win kulcs nem a BIOS-ba van égetve tudomásom szerint, hanem az előre telepített rendszer tartalmazza, ezért sem kéri a megadását pl. az első indulásnál és egy recovery folyamatnál sem. A BIOS csak egy OEM-kódot tartalmaz, aminek segítségével beaktiválódik a rendszer.
Muerte75: sehol nem kapsz már telepítő DVD-t. De a gyári rendszerek tartalmaznak Recovery lemezeket készítő segédprogramokat. ASUS, Acer és Toshiba gépeken is láttam ilyet, szimpla író-program, ami kiírja a recovery partíció tartalmát lemezekre, természetesen úgy, hogy bootoljon is.
[ Szerkesztve ]
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1056 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Lemez 1 kell neked, elvileg ott van rajta. Egyébként amikor csak az eredeti HDD volt a gépben, elsődleges meghajtóként, akkor bekapcsolást követően az F9 gomb nyomkodására semmit nem csinált? Mert arra el kell indulnia a teljes recovery folyamatnak anélkül, hogy windowsba bootolnál.
[ Szerkesztve ]
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
Tisztelt Matteo_szg!!
Küldtem önnek egy privát üzenetet . Megkérhetném, hogy elolvassa! Hátha tudna hozzászólni.
Köszönöm -
nussa5
aktív tag
Sajnos már nem mellékelnek az előtelepített gépek mellé telepítőmédiát. De ez azért is elszomorító, mert 2009-ben még adtak a driverlemez mellett, egy a rendszert tartalmazó dvd-t is és persze megvolt az a rejtett partíció is amiről gyerekjáték a rendszer visszaállítása. Nem hinném,hogy ez annyival drágítaná a gyártást, hogy még ezen is spórolnak.
-
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1058 üzenetére
Még a boltban pakolták bele az SSD-t és kérésemre valszeg átklónozták SSD-re vagy nem tudom, de már elsőre sem működött a dolog. Vagy talán csak nem találta a program a helyreállító csomagot, mert a recovery feltehetően maradt aHDD-n.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Szerintem a Dell még ad néhány tipushoz de nem tudom biztosan.A recovery kiírás már persze 10 évvel ezelőtt is megvolt,sőt rögtön telepítés után figyelmeztetett is mindig a rendszer hogy készíts helyreállító lemezt mert...
Most a kérdés az hogy ha bármilyen virágbolti kulcsot beírnak itt a "károsultak" akkor elvileg a bios-os OEM-es aktiválónak elvileg hitelesítenie kellene nem?Bár nem tudom win8 nem az én világom,lehet hogy sokkal bonyolultabb a történet -
matteo_szg
őstag
Elolvastam, nem nagyon tudok az alap problémához mit hozzáfűzni sajnos. Én visszaállítanám a rendszert és a gépet alapállapotba, és megnézném a videolejátszást mindenféle formátummal, mert ahogy olvasom, még egy YouTube sem megy akadásmentesen. Én itt kezdeném, és nem foglalkoznék sem Win 7-tel, sem mókolt NVIDIA driverrel.
Mert ha alap állapotában, ahogy vásároltad, nem okés a videolejátszás, akkor egyértelmű, hogy szerviz. Ha a videolejátszás okés, akkor jöhet a kamerás dolog újbóli próbája.
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1065 üzenetére
Eygedül a gyárilag felrakott hiteles windowsal nem próbáltam, azonkívül minden létező dologgal igen. 6 féle lejátszóval 6 féle windowsal, resetelt beállításokkal szűz windowssal semmilyen program mellételepítve, resetelt biossal és ami csak létezik. Én is valamilyen hardverhibára gondolok.
-
Muerte
addikt
Youtube mostanában eléggé rossz némely böngészővel,nálam is hajtja vga-t mint az állat,valamit elkúrtak a flash-el,viszont avi-t,mkv-t simán vinnie kellene annak a gépnek reccenés nélkül.
-
bgabi1
aktív tag
válasz Mikulásbá #1067 üzenetére
Igen a windows8-at, amit feltettem, nem legális-csak kipróbálásra, az indul, de a recoverynél mindig hibakód jön. Próbáltam már megcserélni a háttértárakat, kivenni az ssd-t, hogy csak a hdd maradjon, de így sem találja a fájlokat. Jó lenne a gyári kulcs, mert fizettem érte és gondolom azzal a programok is stabilabbak kevesebb a hibalehetőség. Egy szakember azt is mondta, hogy az alaplap ütközik a nem eredeti windowssal, konkrétan az aktívátorral
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1071 üzenetére
Most azon vagyok és szeretném a gyári kulcsomat visszanyerni, egy fórumtárs éppen ebben próbál segíteni. Amikor megkaptam a gépet 2 napig tanulmányoztam a 8-ast, mert nekem xp-m volt és úgy sikerült elállítgatnom, hogy innen eredt a baj és ezért akartam recoveryvel visszatenni, ami a bolt szerint 10 perces folyamat. Ezért is mertem bátran állítgatni. Azóta itt vagyok lassan 3 hete és nincs gyári Windowsom. Ha meglenne még azon meg tudnám nézni a videolejátszást
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Ne a kulcs legyen a lényeg, hanem az, hogy a gépen el lehessen indítani a gyári rendszer recovery folyamatát. Amikor csak a HDD volt benne, akkor nem csinált semmit F9 nyomkodásra?
A 10 perc kicsit túlzás, de valóban baromi egyszerű a folyamat. Viszont akkor már az SSD volt benne ugye?
[ Szerkesztve ]
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1073 üzenetére
Nem. Nem találta a fájlokat. Pedig ott nem töröltünk semmit legalább is én nem és gondolom nem is lehet egykönnyen
Igen akkor már benne volt az ssd, mert azt a boltban beletették és erre áttették az oprendszert is valamilyen módszerrel
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Na, a recoveryt vélhetően az a "valamilyen módszer" akadályozta. Ezért tanácsolom az eredeti HDD-s állapot visszaállítását, és a recovery indítását arról. Ha tényleg ép az 20 GB-os partíció, akkor menni kell a dolognak. Aztán kiderítheted a videolejátszási problémákat, és majd csak a dolog legvége az, hogy az SSD-vel mit kezdesz.
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1075 üzenetére
Akkor? Vegyem ki még egyszer az ssd-t és nyomjak f9-et. Azt hiszem már próbáltam, de tehetek egy próbát még. Az mindegy melyik foglalatban van a HDD? Hátha ez a gond? Ha pedig nem jön be a dolog, akkor sérült vagy hiányzik a fájlrendszer? Onnantól van-e még remény az eredeti kulcsra?
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1078 üzenetére
Tegnap épp így próbáltam, de teszek még egy próbát. Még át is kellett fordítanom a merevlemez burkolatát, hogy stimmeljen. Viszont amikor visszatettem mindent, akkor eltűnt a biosból az ssd és a dvd a bootolásnál, magyarán nem volt választási lehetőségem, csak a hitachi maradt. Majd ezt úgy orvosoltam, hogy újként létrehoztam egy boot parancsot beírtam cd dvd drive és minden visszajött egyszerre. Nem tudom jól tettem-e?
Hátha nem lesztek már itt mire kész leszek, ha így nem megy, akkor még valahogy visszaszarezhetem a termékkulcsot?
[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
Persze hogy van, nem aggód túl a dolgot. Egyrészt a bolt munkatársai kezdték meg ezt a "hova lett a recovery lehetőség?" ámokfutást azzal, hogy az SSD-re valahogy áttették a rendszert, és neked nem jelezték, hogy hát ööö, így nem fog menni a gyári visszaállítás.
Másrészt én is próbálok majd segíteni asusosként, ha nagyon falakba ütközöl.
Simán kérheted, hogy segítsenek visszaállítani a gyári állapotot, gyári rendszerrel, mert videolejátszási gondjaid vannak a géppel. Mi is épp ezt próbáljuk elérni, de így nyilván nehezebb, mint ha az csinálja, akitől vásároltad, és kérted az SSD bővítést.
[ Szerkesztve ]
jupiiii
-
bgabi1
aktív tag
válasz matteo_szg #1081 üzenetére
Rendben. Köszi a segítséget, már küldtem is egy emailt nekik, bár az aggodalmam nekem ammiatt volt, hogy ha esetleg letörlődött az eredeti anyag a termékkulcsal együtt, akkor azt valaki a gép szériaszáma, vagy más alapján vissza tudja-e állítani?
Nagyon rendes vagy és előre is köszönöm, ha kell még fizetek is, csak rendbe lenne téve végre.
Majd jelentkezem, ha nem jutok dűlöre a bolttal
Nagyon köszi mégegyszer[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
-
nagyúr
válasz matteo_szg #1083 üzenetére
Az ASUS a szériaszám alapján vissza tudja keresni?
-
vis.p
aktív tag
Gpu-z-al nézz egy szenzor tesztet. Először úgy, hogy nem fut semmi.
Aztán játssz le egy videót, legyen egy 720p. És ugyan ezt csinál meg a külső monitoron is.
Videó lejátszás közben folyamatos piros grafikont kell, hogy kapj, ha szakadozik, baj van.
Készíts képeket, de várj meg egy teljes szakaszt, hogy kiértékelhető kép legyen.
A %-os értékekre is kíváncsi lennék. -
bgabi1
aktív tag
Egy pillanat, most raktam össze a gépet, mert kipróbáltam csak HDD-ről recovery-t indítani, mint ahogy tegnap is, de ma mindkét helyről próbáltam és most sem ment, de a hibaüzeneteket leírnám.
-egy szükséges eszköz nincs csatlakoztatva, vagy nem érhető el
-telepítési adathordozóra van szüksége dvd, usb eszköz stb.- ez ugye ugyanaz mint az előző
-The Windows is installed is locked. Unlock the drive and try again.
-Unable to reset your pc
-A required drive partition is missing.
Magyarán nincs meg a telepítő mappa- ha jól értelmezem -
bgabi1
aktív tag
válasz Mikulásbá #1089 üzenetére
Semmiről sem mondtam le, sőt mindent kipróbáltam, kipróbálnék, de semmi nem segített. Biosban már defaultra tettem a security résznél, ha erre gondolsz-én arra írtam, hogy reseteltem már a biost is. De ha nem jól gondolom jelezd. Vagy arra gondolsz, hogy frissítettem már a Biost és tegyem vissza az eredetit? Nem frissítettem még.
[ Szerkesztve ]
-
pihorva
csendes tag
Helló! asus g75vx tulajdonos vagyok. Sok hozzászólást elolvastam,de amit eddig én tapasztaltam GPU-Z nem támogatja 670mx kártyát,a win8 kulcs a bioszban van bármilyen nem buherált win8 felrakható azonnal aktiválj. Nvidia driver,csak az eredeti asus a jó a többi win 8 -hoz nem rakható fel ,amit eddig próbáltam.
-
vis.p
aktív tag
válasz pihorva #1093 üzenetére
Szia!
A driver-t már megoldották, az ROG fórumon nézz szét.
A Windows kulcs is számomra logikátlan, ha a bios-ban lenne, mivel minden gépnek ugyan az a bios-a (203).
Szóval azt mondod, hogy törölsz minden partíciót a recovery-t is, és feltelepítesz egy windows 8-at, net mindne nélkül aktivált lesz? Mert ezt nem akarom elhinni. Integrálni lehet a Windowsba kulcsot és a licence file-okat is. És akkor valóban net nélkül aktivált lesz. -
pihorva
csendes tag
Igen így van, én nem is használom a kapott hdd-t ssd van benne
és arra raktam egy másik win8 -at. Már telepítés közben aktiválja. -
bgabi1
aktív tag
Most meg miért csinálja bekapcsolás után kidobja a kék képernyőt, hogy válasszak melyik Windows verziót akarom, majd 3 mp múlva betöltődik a Windowsom. Eddig ilyet nem tett.
Probléma megoldva![ Szerkesztve ]
-
vis.p
aktív tag
válasz pihorva #1096 üzenetére
Ez érdekes. És az is, hogy "bármilyen nem buherált win8" telepítés után aktivált lesz.
Ezek szerint 3 kulcs is van a bios-ban? Core, Pro és Enterprise kulcsok is?Ha valakinek van egy kis ideje kipróbálná virtuális gépen? 10 perc az egész.
Én Windows nélkül vettem a gépem, nem tudom kipróbálni.Kb. 4 hónapig, csak a bios-ommal foglalkoztam, hogy végre ki tudjam nyitni teljesen, Windows kulccsal nem találkoztam...
-
vis.p
aktív tag
Szóval ingadozott lejátszás közben. Az nem jó és az értékek is nagyon alacsonyak. Bár nem tudom mennyinek kellene lenni-e mert nincs még Gpu-z kép a kártyádról. Próbáltad külső monitoron is?
Azt írtad, hogy külsőn jó a kép.Úgy néz ki a 601 az jó, de a memória mellette nem jó 1500-nek kellene lennie, e szerint.
És ha visszaugrik, az nem jó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air M1/8GB/256ssd/Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3823/
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest