- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini-ITX
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
,,A cserélhetőség jóformán átverés."
már akinek. Az én gépemben 3940xm-ig van lehetőség cserére. Ha mondjuk egy 3720qm-el vette a tulaj, akkor ott azért van különbség. Vga terén meg pl az enyém 680m-el volt szerelve gyárilag (vagy valami radeon izével). Ezt mostanában fogom 980m-re cserélni, lényegében le van adva a rendelés, már csak várom, hogy megérkezzen. Simán működni fog.
Szóval ez igazából attól függ, hogy milyen gépet vesz az ember. Az kétségtelen, hogy ha most veszel új gépet, az elérhető legjobb procival és vga-val, akkor nem sok értelme van a cserélhetőségnek. Max annyi, hogy ha valami tönkremegy, akkor nem a komplett gépet kell dobni a kukába, hanem kicseréled az alkatrészt.
Ha viszont most nincs pénzed és csak egy gyengébb felszereltségű gépet tudsz kifizetni, akkor viszont később már van értelme a cpu/gpu csere lehetőségnek.[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
A RAM modul jó lesz. Az SSD nem. SSD-ből inkebb ezt , mert PCIe x4 interface -es nek kell lennie. A SATA interface- est nem fogja látni, így kezelni sem. Ha a saját magad linkelt-et , és a másikat, a fotók alapján összehasonlítod, akkor látszik, hogy az érintkezősor sem hajaz egymásra.
Én megvárnám, amíg megjön a gép, és csak utána gondolkodnék, hogy milyet is vegyek, mert nagyon sokan pecuppantották már tövig a nyeles-tojást azzal, hogy előre berendelték az m.2 PCIe SSD -t, majd mikor a gép megérkezett döbbentek rá, hogy a megfelelő foglalat nincsen felforrasztva a kapott gép alaplapjára. Nekem járt így több szomszédom is, a legutolsó eset kb 2 hetes, és bizony, az pölö G-synces, hivatalos forrásból....
Ekkor pedig még nem is beszéltünk a megfelelő m.2 PCIe (2280) SSD tartókonzol hiányáról, ami azért szükséges. Gyári, vagy utángyártott, 3D nyomtatott, vagy saját barkács megoldással .... - de legyen.
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
Én úgy tudom, hogy NVMe az csak PCIe v3.0 és attól felfelé van. A G751-ben PCIe v2.0 van. Vannak gyártók, amelyek SSD -i csak ez, vagy csak az verziójú interface -szel rendelkeznek, kompatibilisek. A S.........g gyárt olyat, amely működik PCIe v2.0 & v3.0 -val is. A G752 az már PCIe v3.0 -ás, tehát oda egyértelmű lesz majd az NVMe.
Az a probléma, hogy a hazai forgalmazók nem tüntetik fel pontosan az összes paramétert (ahogy azt pl az amazon -os hírdetésben olvasni lehet....) . Ezért is nehéz itthon, online választékból, érdemi döntést hozni.Az ár pedig, nos valamit valamiért. Ezzel 15-18 sec körül van egy boot, user telepített egyébb soft -ok mennyiségének függvényében.
[ Szerkesztve ]
-
-Alvin-
tag
A hardware cserebere valóban feles cpu terén,viszont gpu résznél nemhiszem h pl pascalnal változtatnak még mxm-en, dupla annyi tranyó lesz benne ahogy írják de fele akkora csíkszél...
Abban tökigazad van nem feltétlen éri meg a vga csere mert marha drága, de 2000 eur vagy fölötti laptopnál ha megúszod vga cserét 800-900ból már annyira nem rossz.
-
gerner1
nagyúr
Ebay.de -en vette, mert Ő sem tudta az itthoni infókból eldönteni, hogy akkor most van-e megfelelő. Pedig biztosan van az országban ilyen, nem csak 1 gyártótól ... A berendelt, nem megfelelő SSD -t pedig gond nélkül visszavették, és a vételárát levásárolta a helyszínen.
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
Ha sikerül vásárolnod S.D..k Ultra Plus 2,5" SSD -t , akkor azt a későbbiekben használhatnád egy PCIe SSD mellett is. A dobozából kicsomagolva pont elfér a PCIe SSD mellett. Erről a típusról biztosan tudható, hogy a dobozban a nyák (még az 500GB -os is) pont akkora, mint a rendelkezésre álló hely. Nekem is így van, de persze ez csak 1 ötlet, lehetőség, nem szentírás.
A rendszer telepítés, vita indító lehet. Én azt kihagyom...
-
Pocok256
veterán
3 hónapja használom a win 10 et köszöni szépen minden rendben van vele Van hoyg 1 hétig ki sincs kapcsolva a gép. Teljesen stabil és problémamentes, de természetesen abban hiszel amiben akarsz csak tényként leírtam a helyzetet.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
marci123
csendes tag
A g551-emben is sima freedos volt "régi biossal" a lényeg, hogy gpt-s usb-s windows bedug, majd boot, onnantól kezdve uefi felületet fogsz kapni, majd ha lezavartad a telepítést, fastboot be ha ssd és g751-ről beszélünk, launch cs ki, és ami fontos, security bootba hozzá adod mindenhez a kulcsokat.Csili vili egeres bios szerintem nincs ezekbe, egy előtelepített g751-em van eredetileg win 10el pcie ssd-vel uefi boot megvan, viszont csili vili egeres bios nincs, szerintem nincs is bennük, de maga a windows telepítésénél érezhető az uefi más az egér és a gyorsasága.
-
gerner1
nagyúr
Leírom, én hogyan csináltam. Nem szentírás, de működik.
- Rufus -szal elkészítem az UEFI -s winfos telepítő pendrive -ot "GPT partíciós séma UEFI-s gép(ek)hez" beállítással.
- Belépek a BIOS -ba, majd az UEFI -vel kapcsolatos helyeken ( BOOT fülnél a Fast boot -ot Disabled -re, CSM -et Enabled -re. A Security fülnél, a Secure Boot Control -t Disabled -re) értékeket átállítom, majd beállítom, hogy az USB-ről kezdjen bootolni. Utána F10, és ha minden beállítás rendben, akkor a telepítő USB -ről, megtörténik a telepítő betöltése, a jobb oldali USB portok valamelyikét használva.
- A winfos telepítő miután elindult, mindjárt az elején, ahol választanom kell, hogy Frissítés vagy Egyéni módon szeretném telepíteni…. -ott az Egyéni opciót választom. Majd a "Haladó" lehetőséget. Ezt követően ad 1 ablakot, ahol mutatja a meghajtókat, és azok partícióit. Én itt az összes partíciót törölni szoktam (mert nekem ez az agyfosásom, hogy ne legyen 1-nél több....). Utána létrehozok egy új partíciót az ablakban felkínált lehetőségek közül, az erre vonatkozót választva. Majd ad egy új ablakot, amelyben az új partíció mérete beállítható. Ezt hagyom a felajánlott maximum értéken. Majd jóváhagyás, és ha minden rendben, akkor ezt követően a GPT lemezemen három rejtett (300 MB, 100 MB, 128 MB) és egy rendszert tartalmazó partíció lesz található.
- Ezt követően indítom a telepítést.
- Miután a telepítő végzett a telepítéssel, vissza a BIOS-ba, és helyreállítom a BOOT fülnél a Fast boot -ot Enabled -re, CSM -et Disabled -re. A Security fülnél, a Secure Boot Control -t Enabled -re az értékeket. Majd F10.
Ezek után, már a ROG logót fogod látni betöltő képnek, és nem a winfost.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
játékokhoz én ajánlanék egy msi afterburnert például (beállítás tutorial)
3Dmark/11/Vantage... mindegyikből van ingyenes, basic verzió. A legtöbben ezeket használják. -
gerner1
nagyúr
Gyakorlatilag "minden" fent van nC..e -on. pölö: 3DMark 11 Advanced Edition v1.0.132 . Csak lebírod rántani valamelyiket .....
Valaki, ide feltett korábban 1 linket, amelyen egy szerencsés G752VY -t ezzel tesztelt, alap 1280x720 -as felbontáson, mindent alapon hagyva, és asszem " P113XX" lett az eredménye. Ha kiváncsi vagy, hogy ugyanaz a verzió nálad mit dob, akkor ezt rakd fel.Egyébként, meg ha kiderül, hogy minden rendben, akkor ezeket használod majd a legritkábban, mert a gép előtti időd túlnyomó részében bodottá gaming lesz.....
-
NTonee
veterán
hőmérsékletet játék/3dm közben msi afterburner, ami ugye osd-ként működik. Ha épp nem játszol, akkor hwinfo sensor ablak. Venti fordulatszám passz, ez engem nem izgat, menjen és kész. Ha nem pörög eléggé, akkor a hőmérsékleten úgyis látni fogom, hogy valami nem stimmel.
,,A 3D mark basic-el is lehet pontszámot nézni mérni?"
Én sosem használtam a fizetőset. A basic lefut, mutatja az elért pontszámot, online pedig lehet hasonlítgatni mások eredményeihez, ha kell.[ Szerkesztve ]
-
WZP
aktív tag
Lehetne egy olyan kérésem, akár hozzád, vagy igazából akárkihez, akinek normális internete van, hogy image-elje le a gyári ASUS driveres CD-t, és rakja fel valahova ? Én nem kaptam mellé, és neten sem találtam. Egyesével felrakni viszont elég macera, meg szerintem el is csesztem, mert az az ASUS féle nagy piros vezérlőpult mintha nem nagyon akarna semmit csinálni...
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Jazz
Topikgazda
Nos, úgy néz ki, hogy:
- a ventilátort 1/6-od fokozatonként lehet állítani/működik
- a 0% után a minimum a 16.7%. Ezzel nem arányosan a minimum fordulatszám 2200rpm.
- 100%-on a max fordulatszám 3200
speedfanTehát ennél lejjebb nem is lehet menni. Hiába nem megy a GPU, ha bekapcsolod az is min. 2200-al tud csak pörögni. Max. kikapcsolni lehet. Kár érte.
(Azt nem néztem milyen bios-van, de a legújabbat még nem tettem fel, egyenlőre nem is akarom.)Én eddig jutottam. Ha valaki tud valami ennél jobbat, ne habozzon megosztani.
(Az ideális az lenne, ha pl. CPU 1000rpm, GPU 1000rpm-et belehetne állítani, és ez lenne a minimum a nulla után.)[ Szerkesztve ]
free your mind
-
-
NTonee
veterán
szerk: hopsz, dupla lett
na mindegy, akkor már folytatom itt. Szóval a hivatkozott fórum téma a win8.1 telepítésével és drivereivel foglalkozik. Ha win10-et raktál fel és ahhoz szedted le a drivereket, akkor világos, hogy nem találtad. Hogy miért nem került be a win10-es letöltések közé, azt nem tudom (kompatibilitási probléma, vagy csak bénázás miatt?).
De ha azon leírás alapján telepítesz, akkor pl a live update utility felejtős, sosem működött.[ Szerkesztve ]
-
WZP
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Pocok256
veterán
- tálca keresés: nem jegyzi meg az előzményeket
-Nálam megjegyzi.- minden alkalmazás: ömlesztve vannak az "igazi programok" és a windows-os app vackok amiket el se lehet távolítani, mint pl.: xbox, ügyfélszolgálat, windows visszajelzés....
-el lehet távolítani plussz kategorizálni is lehet kényed kedved szerint.Ezen felül nem lehet hozzáadott időrendbe elhelyezni őket, csak az ABC-s lista van.
-Ez mint előzőleg írtam hamis. Azt teszel ki amit akarsz és oda ahova akarod.Legtöbb probléma a win 10 el hogy a userek lusták utánna nézni bárminek is és csak a sírás megy megszoktak valamit ami egy icipicit is más (legtöbb esetben sokkal jobb) és máris nem jó rossz nincs miért ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Nem rageltem csak nem néztél utána...
Klikk
Legpontosabb találatot pedig a keresési előzményeimből állítja össze az alapján amit kiválasztottam már egyszer a keresett szó után.
KlikkNálam tökéletesen működik. A 3. részre meg még mióta élek kb nem kattintottam, azt hittem a külső menüsorra érted mert az rendezhető de, ahogy látom ennél is ami új ott hatalmas ÚJ felírat villog szóval eglé egyértelmű mit telepítettél fel nemrég és mit nem
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
Nyugalom srácok,nem akartam háborút kirobbantani!
Sok mindenben igazad van neked is,rengeteg bug-l találkoztam a frissített 10-eknél-az általad vázoltakkal is.
Viszont abban is van igazság amit Pocok256 mond,lusták a userek utánanézni dolgoknak sokszor.
Részemről én is utálom az egész csempés dizájn-t,de ez van.Viszont az újabb nem mindig jelenti a jobbat...
1 szó mint 100,ha már sikeresen szétoffoltuk a topicot-köszönet minden segítségért!
Mondtam a leendő tulajnak,hogy próbálja ki egyszer a 10-t(szívatom vele magam,mert mindent el kell magyarázni) és ha nem bírja megszokni,akkor húzok rá egy 7-st.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
vandor01
őstag
nem vettem es nem is kivanok csak bedobtam ide
valszeg hasonlo a szitu mint G vs GL ... 1 hutos a cucc... -1kg?de szerintem jo ha vannak ilyen gepek a placcon mert ezek jarulnak hozza,
hogy asus predator alien clevo... stb kicsi csokkentseg az araikat!
ha mas cegek nyomas alatt tartjak a nagyokatamugy egy sima GL752-t szeretnek majd ha lesz HU billel es lehetoleg 350 alatt...
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Pocok256
veterán
De ember ? Minden programból eltávolítani a programot úgy tudod hogy eltávolítod a programot ezt mutattam a képen is vagy te akarsz olyan minden programot listázó részt ami éppen egy két programot nem listáz ? Mi alapján ne listázzon egy két dolgoz ? Az a lista azért van, hogy MINDEN programot listázzon, ha olyat akarsz ami nem listázz minden programot akkor hozz létre egy külön mappát neki és ott úgy rendezgeted és tologatod ahogy akarod. Komolyan nem értem
Amúgy meg a keresést nem a one drive teszi lehetővé hanem az indexelési szolgáltatások teljes körű engedése.
-
Grózi
veterán
Más:
Én anno az enyém Rog hátizsákkal vettem,ez jelenleg nem adott+ a tulaj nem szánna rá annyit amibe kerül.
Kb. 10K-ig van valami ajánlható táska amibe belefér a lapos+töltő és 2 hónap alatt nem mállik szét?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 830 G8 Notebook Ezüst (13.3" / Intel i5-1135G7 / 16GB / 256GB SSD / Win 11 Pro)
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest