- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtiGef
senior tag
Ment egész éjjel a gép!
FSP 400Wattos táppal és semmi hiba nem volt. De Codegennel is ugyan úgy nincs. (Súlyra a Codegen volt a nehezebb)(meglepődtem)
3db vinyó van a gépbe
1DB DVD író
3DB venti
Ati Radeon X1950PRO AGP
ÉrdekesLemértem a Codegen 12V-os ágát amikor terhelem a gépet 3D mark 06-al, 11,98V-12,09-ig ugrál.
Ja és 33A ad le. Nem tom, hogy ez elegendő e -
radírfej
senior tag
válasz fkaresz #1049 üzenetére
azért van egy két furcsaság is ezen a lapon... pl. korai bios verziókkal az 1 és 2 sta vezérlő nem volt hajlandó észlelni a rája kötött eszközöket, (ezek az e-sata portok különben a manual szerint...)
aztán 2, azaz 2 db usb csatlakozó van a lap hátsó csatlakozó panel részén... igaz hogy adnak hozzá még 1 kivezetést, ill rajta van az alaplapon további négy kivezetésének lehetősége... de azért az a két port elég kevéske...
aztán ott van az 1X pci-e sin legfelül... namost az északi híd bordája miatt azt használni nem lehet.nem egy hardkór tuninglap lap, de betonstabil, és igazi unikum a sok nvidia-s lap között... könnyen beszerezhető, olcsó, stabil... mindent eszik.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
tzsolesz
nagyúr
Na most kinevettek.
2 éve van meg a mostani konfigom, és csak most láttam meg, hogy a RAM-ok nem is Dual-ban mennek.
De sajnos nem is fognak, mert én már mindent próbáltam. Egyszerűen Single Chanel Mode és kész.
Az alaplapom Asrock 775V88+.
Annyira egyértelmű volt számomra, hogy belerakom a két Hynix 512/400-as modulokat, és Dual, és kész. Hát nem, és ezt csak most látom.
Az még csak semmi lenne, kiveszem az egyik RAM-ot, és az everest-en 10 ranglétát ugrok felfelé minden memória sebességteszten, ilyenkor a FSB arány 1:1. 433Mhz
Belerakom a másikat 4/6, 288 Mhz, de szarabb is lesz az egész teszt.Itt az everest-es memóteszt: Nézzétek és röhögjetek
Két RAM-al:
P4 640 3466 MHz ASRock 775V88+ PT880 DDR288 SDRAM 2.5-3-5-6 CR2 147.5 ns
Egy RAM-al:
P4 640 3466 MHz ASRock 775V88+ PT880 DDR433 SDRAM 3-4-5-8 CR2 103.7 ns
Az alaplap Dual Chanel-es, és még sem megy Dual-ban
Most a RAM-ok szarakodnak, vagy az alaplap?
Csoda, hogy tudok játszani egyáltalán jó játékokkal, mi lenne ha még a RAM-ok is úgy mennének ahogyan az kell?
[ Szerkesztve ]
-
radírfej
senior tag
válasz tzsolesz #1055 üzenetére
nos, azért nem kell a kardodba dőlnöd...
egyrészt sokszor a több ram sokkal többet ér, mint a gyorsabb ram... aztán kérdés, hogy eredeti hynix ramokról beszélünk, vagy valemely gyártó hynix ramjairól? én gigabyte lapokkal és 512mb-os hynix (noname) ddr400-as ramokkal szívtam.... egyszerűen nem indult a cucc. ramok külön külön, és együtt is jók más lapban.
az, hogy az everest mit ír kis, egy dolog... az, hogy pl játékok alatt hogy teljesít a konfig egy másik dolog. nézd meg pl a s754 és s939 athlon erdményeket... memóriatesztben az egycsatornás memvezérlő miatt a s754-es procik kb fele sebességet produkálnak, mint s939 társaik... a valóság játékokban? néha a 754-es gyorsabb magasabb órajele miatt.. (3000+ esetében pl.)
szóval ne aggódj. klasszisokkal nem lenne jobb géped, ha dualban mennének a dolgok, rendes órajelen. de:
azért nézz utána az ügynek, ha van leheőséged más rammal is tesztelj.Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként a legfrisebb BIOS-t nyomtam rá közben, de úgy is Single Chanel Mode, mi az annyja van ezzel?
Na sebaj, délután kiderül, hazaviszem a munkahelyemről a RAM-ot, és próbálkozok.
Érdekes, hogy tök ugyanaz a RAM mind a kettő, úgy vettem egyszerre kettőt, és még sem indul el Dual-ban.
De az a szörnyű, hogy még csak most vettem észre tegnap, nem is tűnt fel, csak akkor amikor az everest sima DDR-t és nem DualDDR-t írt ki a teszteken. Azután nézem a BIOS-t, hát tényleg nem Dual, hanem Single.
Nem tudom, veszek-e még VIA chip készlettel lapot, de szerintem soha.
Egyébként sem halottam még VIA APOLLO PT880-ról, még csak egy tesztben sem szerepel.Lehet csak nekem van ilyenem.
Jah, most olvasom fentebb, hogy nem csak nekem van ilyenem a környéken, ennek örülök.(pt880)
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz radírfej #1059 üzenetére
Megvolt a csere.
Megy!!!
A két RAM-on pedig még a matrica dőlésszöge is megeggyezik, mint két tojás.
És még sem volt egyforma ezek szerint.
Dual-ban megy, éljen!
Érdekes, hogy aki tegnap és ma is belenézett volna a gépembe nem venne észre semmi különbséget, igaz ez kívülről nem is látszik, csak a képernyőn mutat mást.
[ Szerkesztve ]
-
radírfej
senior tag
válasz tzsolesz #1060 üzenetére
na, örülök, hogy sikerült megoldani. viszont abban is biztos vagyok, hogy azért olyan hatalmas különbség nem lesz érezhető... de legalább már lehet bencsmarkolni, és egy kicsit szebb a helyezés everestben.
és ezek szerint az órajel is stimmel 200mhz (ddr400).
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz radírfej #1061 üzenetére
Ja ja, igen örülök hogy örülsz.
DE!
Bibi van, mivel pont az a RAM amelyiket én mellőznék ez miatt a konfigomból, nem megy a melóhelyemen, csak sípol.
Lehet van valami vele? Érdekes hogy nálam külön-külön minden RAM megy.
Így hát egyenlőre vissza az egész, mivel a munkámat meg kell csinálni valahogy, RAM nélkül meg nem megy.
De a rendszergazdával beszéltem, azt mondta megoldjuk, úgy hogy én elvihetem a RAM-ot a gépből, ő hoz egy másikat, én meg neki adom az enyémet amivel nem megy dual-ba.
Szal bonyolult.
Egyébként az everest-es mérések mind az elején végeztek ott fennt, de egyéb külömbség nem volt. Igaz játékpróbára már nwem volt időm ebédidőben... -
tzsolesz
nagyúr
Szia, mi az a no OC.
Jó alaplapod van, nem nagyon zavarja bármit is raksz bele, azt már látom: DDR vagy DDR2, AGP vagy PCI-E, egy ilyen nekem is jól jönne. Figyelj, nekem sem volt eddig vele semmi bajom, csak most hogy nem ment dual-ban a RAM, de már arra is gyanakszok, hogy a RAM-al vannak gondok.
-
aktív tag
válasz tzsolesz #1065 üzenetére
Nem lehet nagy mértékben tuningolni,túlhajtani a processzort.
(legalábbis nem egyszerű,mint egy Asus,Abit,Giga stb... lapban)
Én is meg vagyok vele elégedve,de ha lenne pénzem újabb rendszerre,akkor azért váltanék,és itt nem csak a teljesítményre gondolok,hanem a zaj,és hőtermelésre is.
(a lap csak a Smithfield,illetve Presler procikat viszi)OEM = alaplap dobozát kidobták, hátlapját elhányták..
-
Dedkov76
tag
Hali!
Tegnap vettem egy Asrock 4CoreDual-sata2-es lapot és egy E4500 Core 2 Duo procit.Összeraktam a gépet,de se kép se hang.Én arra gondolok,hogy azért mert csak 1db 512 ramot tettem bele és ugye így nincs meg a dual.Igazam van vagy kezelnie kéne csak egy ramot is a lapnak?Köszi előre is."miért vagytok gyengék?"
-
Dedkov76
tag
Nos megvan a hiba.a régi lap egyik felfogatóját benne hagytam a házban és ez okozott galibát.Többet 12 óra meló után nem fogok gépet összereakni.
Thx mindenkinek a segítséget."miért vagytok gyengék?"
-
Rüszmő
csendes tag
Én nem kételkedem senki tudásában. Csak tudom, hogy néha rohadt egyszerű dolgokon csúszik el a dolog. Én egy asteriskes telközpont hardverét raktam össze egyszer. Minden faszán ment, egy rackszekrény tálcájára csináltam a cumót. Elsőre minden elindult, aztán csak nem megy a központ. Hibakeresés ezerrel: semmi. A végén kiderült, hogy ott bukott el a dolog hogy az ISDN30 csatlakozóját nem dugtam rá a kártyára. No error.
-
gabensrac
csendes tag
Sziasztok! Tudja vki hogy az ASrock 4 core-dual sata2 es alaplapot hogy kell rávenni a PCI-E*16 ra? Vagy csak PCI-E*4 et tud? Nekem azt irja ki, pedig már BIOS-t is update-ltem
-
gabensrac
csendes tag
Lehet-e állitani dram:fsb arányt a Asrock 4core-dual sata 2 es alaplapon? Vayg hogy tudom beállitani hogy a 667 es ramokat ne csak 600 oz kezelje max. vagy külön nem lehet állitani?
-
Boscorelli
csendes tag
Hali All...
Az alaplapom Asrock AM2NF3-VSTA,ebbe szeretnék egy AMD Athlon 64 X2 5600+ vagy 6000+ procit......a kérdésem az lenne hogy ez az alaplap támogatja ezeket a procikat?...
A leírásban azt olvastam hogy támogatott procik A64..1mb cache-sel...a fent említett proc. meg 2x 1mg cache....gondolom magonként...HELP....
A hasznos infókat elöre is köszönöm.. -
radírfej
senior tag
válasz Boscorelli #1085 üzenetére
-
Boscorelli
csendes tag
Köszönöm...
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
nekem egy 4coredual vista alaplapom van... lényeg ,hogy volt benne 2*512samsung ram, 400mhz-esek, ddr1. dualban szépen hasítottak... aztán azokat kivettem , raktam bele egy 1gb-os kingston modult. ddr2, 800mhz-es... persze lap csak 667-ig kezel... mondom biztos jobb lesz. de nem!
lassabb lett everest teszt szerint 25%-al
ráadásul csak 400asként kezeli!!
most mit tegyek? valami javaslat? biosban próbáltam, hogy single chanel legyen, hátha jobb mint auto-n, de nem...ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
TomBoy1986
veterán
1. Kapcsold ki a Flexibility Optiont.
2. 667-re állítsd a chipsetben
3. Ha tuningolst, akkor automatán lejjebb állítja bizonyos FSB után az előbb említett arányt
4. állítsd be kézzel az időzítéseket5. 667-en rosszabb eredmények dukálnak, mint DDR-400-on
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
HunChaos
aktív tag
összeraktam a gépem!asrock 775i65g,512/400kingmax,int vga
Egyszerüen felpörögnek a ventik,melegszik minden ahogy kell,de nem ad ki semmi képet!!
Speaker semmit nem csipog!
két táppal is próbáltam!
HELP ME!(úgy 0km-es hogy tavaly vette egy srác,aki nem vágja a dolgokat és csak otthon eszmélt rá hogy a prociján vannak a lábak,és ebbe nem megy bele)és most átvenném!)
előre is köszi!HCmod:a procim 533fsb-s(((
sehogy nem fog menni a lapomban ugye?[ Szerkesztve ]
-
HunChaos
aktív tag
válasz HunChaos #1092 üzenetére
- LGA 775 for Intel® Core™ 2 Extreme* / Core™ 2 Duo* / Pentium® XE / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D, supporting Quad Core Kentsfield processors
- FSB 1066** MHz for external graphics (by overclocking)
- FSB 800/533 MHz for internal graphics
- Supports Hyper-Threading Technology
- Supports Untied Overclocking Technology
- Supports EM64T CPUSzóval mégis kéne mennie
-
7Heads Drago
veterán
Van egy asrock P4VM890 lap.
Telepítetem rá XP-t stb. Az új 160-as satas vinyó későn jött meg és ezért a régi IDE-s maxtorra tettem.
1 Így nem volt hajlandó felismerni a 160-as Samu. Látta az eszköz kezelő de csak 128GB-snek, és nem tudta inicializálni. Újból raktam a win-t most már a Samura semmi gond.
2. Mind két winnél néha összefolyt (egy kis képrészletett ismételget a moncsi) a kép. Ezt már telepítés közben is eljátszotta párszor. Én csak arra gondoltam, hogy az alaplapi vga nem szereti az lcd-t és ezért. De ahogy nézegetetem nem csak a kép, hanem a gép is megfagy. Általában telepítés közben csinálja, az előbb 6.31 Nero közben.
Vga nincs a gépben, 2x512 hynix ram (ez volt már másik is), 1.7 cerka proci.
A lap új, garos.
A bios defaulton van.
Hasonló lap tulajoknak volt-e ilyen problémájuk?
[link][ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Vidori
tag
válasz 7Heads Drago #1094 üzenetére
Hali!
Nekem is ui. lapom van, 2.4 P4 prescottal, 2x256 PQI ddr400-as memóriával, és Samsung Sata2 160 Gb-os merevlemezzel( Sata egyesnek jumperelve). Kártya most nincs benne, mert ezen netezek és így elviszi egy 250W-os FSP táp. Gondom még nem volt vele sem a vinyóval, sem az integrált VGA-val.
Egy Galaxy 7600 gt-t is szépen meghajtott, bár az integrált VGA elég gyenge, így most veszek még egy P4VM900-ast: ez Sata2-es DX9-es VGA-s, Wista Ready-s, 4GB ram.
A képet elnézve lehet, hogy a VGA a hibás.
Szerintem vidd vissza gariban.[ Szerkesztve ]
-
Vidori
tag
válasz 7Heads Drago #1096 üzenetére
Nekem egy ilyen desktop házban van és egy FSP 250w-os táp simán viszi:
[link]
(nekem már halt meg egy 300w-os Codegen, de hála nem vitt semmit magával)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Gépcsere előtt vagyok, és gondoltam előtte informálódok egy kicsit.
Szerintetek melyik lap jobb, Alive NF6G-Vsta, vagy az Alive NF7G-HDReady?? A második nyilván újabb, de most arra lennék kiváncsi hogy akinek volt dolga valamelyikkel(v esetleg mindkettővel) mi a véleménye róla, menyire stabil, megbízható stb..
Amugy egy 4200 v 4800+ Athlon X2-t szeretnék beleteni, 2giga 800mhz-es Kingmax ramot, és egy 7600gst videókarit.
Megéri az újabb lap(nf7g-hdready) és a 4800+ X2 azt a plusz pár ezret, vagy vegyem a másik lapot erősebb procival, v esetleg több rammal, kisebbik procival...?
Szoval ti mit hogy vennétek hogy egy jó gépet kapjak? amugy vista fog rajt futni és szeretném ha a játékokkal sem lenne gondom.amugy hogy kicsit dícsérjem az Asrock-ot most is egy Asrock K8NF6G-Vsta lapom van és semmi gondom vele, csak lévén hogy s754-es már csereérett
thx mindenkinek a segítéget előre is
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
radírfej
senior tag
az everst remek program, de azért egy 667-es DDR2 nem 25% lassabb egy ddr400-asnál, sőt van olyan alkalmazás, ahol semmivel sem. én azt mondom tezstelj mással is.
nekem 533-as ramok voltak elinte, és nagyjából játékokban ugyanazt hozta, mint a 1066-ossal most. persze memóriabench most jobban mutat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest