- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Årpi
őstag
Érdekes, én az általam hétköznapi felhasználásnak tartott felhasználásnál (böngészés sok tabbal, levelezgetés, zene, filmezés, kis ssh Termius-szal, Discord, Affinity Photos lightos képszerkesztés stb., pythonozgatás) sosem volt még sárga sem a memory pressure, sőt. Szerintem ezek felett meg már nem igazán beszélhetünk hétköznapi felhasználásról.
Egyszer viszont egy komolyabb indavideo memory leaknek hála volt piros is na azt megéreztem.
A következő gépemnél azért 16 GB lesz az alap, de eddig nem bántam meg, hogy most nem azt választottam. Mire SZÁMOMRA nem lesz elég a 8GB, arra az M1 sem
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
dud998
őstag
válasz DaveR8 #92250 üzenetére
Fel kell ugrania a telefonon egy olyan ablaknak, hogy ez a gép megbízható-e. Azt el kell fogadni, addig nem fog történni semmi.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
DaveR8
lelkes újonc
válasz pana0017 #92252 üzenetére
Látszik, hogy még nagyon új az élmény. Most csatlakoztattam először így a telefont és nem a Finderben kerestem elsőnek. Régen Windows-os géppel és régebbi Iphone-nal csak simán az Itunesban megjelent a telefon és át tudtam húzni a zenét egyszerűen. Most már itt is működik, elsőre kellett egy szinkronizálás, köszönöm. Amúgy MBA 2020 M1 processzorral az alany, még szokom.
-
dud998
őstag
válasz DaveR8 #92257 üzenetére
Semmi baj, majd természetes lesz. Senki se született úgy hogy azonnal tudja.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
hun2005
tag
válasz blakey #92132 üzenetére
Az a baj, hogy a Philips TV-m a nélkül is sokszor kiírja a memóriahiányt, hogy nincs rá telepítve semmi. Ha bármit megpróbálnék rátenni, minden 15. percben kiírná alul, hogy elfogyott a memória...
Tehát ugyanott vagyok, a legegyszerűbb megoldás, ha türközöm a MacBook képét -
goran78
tag
válasz Mr Bond 007 #92254 üzenetére
Sajnos nem tudom... Hol kell ezt csinálni?
-
lmno
őstag
válasz DaveR8 #92256 üzenetére
Egyébként ehhez nem kell kábellel összekötni a telefont és a gépet
Wifin keresztül szinkronizál mindent mindennel. Zenehallgatáshoz meg Apple Music meg Spotify ajánlott, akkor nem kell másolgatni semmit sehova.
(Persze mindjárt jönnek a lossless huszárok a csöves erősítőjükkel, de velük nem kell foglalkozni ) -
hun2005
tag
8 GB / 16 GB
A 8 gigás Air M1-et vettem, mert a tesztek alapján elegendő a kevesebb memória átlag felhasználóként, de a Safari többször produkált már újratöltést egyes lapoknál:
"Ez a weboldal újra betöltődött, mert nagyon sok memóriát használt"
Általában akkor csinálja ezt, mikor az egyik lapon fut egy videó, a többin meg böngészek -
-
arnyjaro
tag
Sziasztok!
Most érkeztem a PC-s világból egy M1 procival szerelt MacBook Air 2020 alappal
Soha nem gondoltam volna, hogy Linux használóként valaha almás leszek, mert eddig azt vallottam, hogy az Apple termékei érdemtelenül túlárazottak. Sajnos az előző laptopom félig-meddig feladta a harcot és ebben a számítástechnikai beruházásra nem túl szerencsés időszakban kellett megtalálnom az ár érték arányban megfelelő megoldást. Próbáltam keresni a számomra kedvező PC-t, de iszonyatos szinten túlárazottak a hardware eszközök (lányom tavalyi laptopja 100.000-el drágább most). Ezért értékállóság szempontjait figyelembe véve itt kötöttem ki, mert úgy gondoltam Linux után nem lesz nehéz az átállás. Valóban nem az, bár kicsit szoknom kell még a rendszer kötöttségeit. Szóval figyelek, tanulok, lehet majd kérdezek is almás szempontból másnak egyértelmű dolgot. Mindenesetre a gép minősége elsőre felülmúlja a várakozásokat. Határozottan tetszik! Ha nem tudok megbarátkozni a rendszerrel, meg fogom keresni a lehetőségét hogy megpocsékoljam a gépet (keresek rá Linuxot) Szóval előre is bocsi ha olyan dolgokat kérdezek majd ami esetleg alapvetőnek kellene hogy legyen Van olyan Linux, amit fel tudok rá erőltetni, ha nem jön be macOs figyelembe véve, hogy M1 procis a gép?[ Szerkesztve ]
-
goran78
tag
válasz Mr Bond 007 #92261 üzenetére
Értem, és köszönöm.
Tehát vettem egy 400eFt-os gépet, amin nem mennek az alábbiak:
- külső meghajtó észlelése, fájlok megnyitása, a javasolt Commander One-nal
- főképernyőn látszik, hogy valami be van dugva, rákattintás után feljön a fájlrendszer de a kurzort egyik mappára véve nem működik az enterrel való megnyitás
- ma a zsír új gép, amin nincs semmi sem még felrakva (mert fentebb írtam...) háromszor indul újra a jelszavam megadása után (de legalább elküldhettem a jelentést róla Kaliforniába )
Tehát ez az új gép olyan, mintha vettem volna egy szalonautót, amiben itthon jövök rá, hogy nem megy az index, mert le kell tölteni hozzá ezt azt, nem gurul a kerék mert ez nem olyan utakra van kitalálva mint a korábbi autóm? (disc utility-t miért kell alkalmaznom ha eddig tökéletesen ment a win-es gépen a story????)
Nem vagyok analfabéta, de tényleg nem értem, hogy miért nem működnek normálisan a dolgok?
Köszönöm, ha segíteni tudtok! -
goran78
tag
válasz goran78 #92278 üzenetére
és még annyi, hogy a 2TB-os meghajtóról nem látja az összes adatok (képet) csak kb. azon lévő mennyiség 1/3-át. ???
Normális dolog ez így indulásnak? Ha igen, kérlek segítsetek, hogy milyen alapbeállításokra van szükség, hogy ezt a nem túl nagy feladatot teljesítse már ez a gép! Köszönöm -
TigerCat
nagyúr
válasz goran78 #92278 üzenetére
- CO-t engedélyezni kell, hogy hozzáférjen a mappákhoz, meghajtókhoz. Rendszerbeállítások, biztonság. Fentebb írták. Ha Win alatt is használod a vinyót, érdemes ExFAT-ra formázni, mert pl. az NTFS-t csak olvasni tudod, írni nem.
- Mit értesz azon, hogy 1/3-át? Bizonyos mappákat nem, vagy random fájlokat, esetleg több részre van partícionálva?
- Enterrel nem megnyit, hanem átnevez. Szokni kell, vagy más fájlkezelőt használsz.
- Összefoglalót érdemes átnézni, sok dolog merőben más, mint amit eddig megszoktál.[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
consono
nagyúr
válasz Bazsee71 #92283 üzenetére
Ráadásul az Edge is a Chrome motorját használja... Sokan a Google miatt váltottak Edge-re, hogy ne minden böngészési infó a Google-höz menjen.
Én meg használom továbbra is a FirefoxotBorn too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
consono
nagyúr
Én használom a Chrome-ot, abban mennek a céges dolgaim, a privát meg Firefoxban, hogy ne keveredjen. De vannak ismerőseim, akik Google fóbiásak, lassan olyan szinten, hogy YouTube-ot sem néznek, mert a Google figyeli őket... Szerinted ők elhiszik, hogy kikapcsolható a telemetria?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
BurgBurg
tag
válasz Head88 #91543 üzenetére
Szia!
Szereztem másik kábelt, tökéletesen működik.
Lehetséges az, hogy a minidisplay port csatlakozó végén az érintkező "elgyengül" a ki be csatlakozásoktól és ilyenkor nem érintkezik (eleve feszül a kábel sulya miatt és kissé lefele áll, nem egyenesen a gépből)?
Mert ha igen akkor ez a probléma. Lehet alátámasztom a mostanit hogy egyenes legyen.
-
törölt tag
válasz consono #92287 üzenetére
Az Edge nem küld a Google-nak semmit. A Microsoftnak küld. Fogták a Chromiumot és kidobtak belőle Google cuccokat, talán ezért is eszik kevesebb memóriát. Belepakolták az Edge feature listát, olvasómód, követésvédelem, pw monitor, gyűjtemények, 4K Netflix, jobb scroll, smart copy, suspend tabs.
Microsoft Edge is becoming the browser you didn’t know you needed | Ars Technica -
consono
nagyúr
válasz #86564352 #92290 üzenetére
Én mindig megpróbálom használni, de valami miatt visszatérek a Firefoxhoz Most épp az idióta céges policy miatt, hogy nem lehet beállítani, hogy induláskor az előző oldalakkal nyíljon meg. Pedig szívesen használnám Chrome helyett, tényleg Mondjuk én a suspendjét sem szeretem, az Auto Tab Discard bővítmény bevállt évek óta, azt szoktam meg.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
törölt tag
válasz consono #92293 üzenetére
Hát az céges policy téma. Az Edge tudja folytatni induláskor előzővel. Firefox számomra nem az igazi, kicsit lomha. Pont fordítva vagyok, gyakran felraktam a Firefoxot próbálgatni és mindig visszatérek Edge-re.
"Auto Tab Discard bővítmény"
Kinek a papné, én irtózom a mindenféle 3rd party "hozzáférés mindenhez" bővítményektől. Edge-ben beállítom inaktív tab mikor menjen csicsikálni és kész, natív megoldás. [kép]
Olvasónézet ugyanez, Google Chrome-ban az sincs beépített úgy emlékszem, Edge-ben web capture is van jobb klikk menüben, nincs szükségem kiegészítőkre ilyen alapfeladatokra. Egyetlen Adguard kiegészítőm van, amúgy ha valakinek céges policy miatt nem lehet kiegészítőt telepíteni, az Edge beépített követésvédelmet szigorúra felhúzva is lehet viszonylag tisztán netezni. Szerintem köröket ver a Chrome-ra, Firefox usereknek már kevésbé lehet érdekes aki azt szokta meg és elégedett. Legalább van választék. -
törölt tag
A birodalom visszavág:
Intel responds to Apple’s M1 chips with cherry-picked benchmarks - The VergeVagy mégse?
This range of benchmarks are clearly cherry picked to favor Intel’s chips, especially as some make use of Intel’s hardware acceleration. Most of the tests aren’t industry standard benchmarks, and Intel even swapped out the MacBook Pro it was testing with a MacBook Air specifically for the battery life tests.
What Intel’s hand-picked benchmarks don’t really cover is the experience of using an M1 device compared to existing Intel-based MacBooks. Apple’s latest laptops are silent during most operations, with no loud fans spinning up, impressive battery life, and solid software compatibility. Apple’s processor transition to its own silicon has been surprisingly smooth, and this is just the first generation of chips to make it to market.
-
válasz consono #92287 üzenetére
Kuglifóbiások nevében nem nyilatkozom
Nálam az alap böngető a róka. Kugli és jutyúb külön konténerben, fosbúkot nem látogatok.
Céges cuccokra Edge, mert van MS365 előfizetésünk. (Azért az MS is mekkora egy gennyláda. Az Edge csak magán accounttal tud rendesen szinkronizálni, a cégessel nem )
A Safari az olyan vésztartalék. Rendszeresen beimportálom a FF könyvjelzőit, de alapjában semmire nem használom. Porfogószerk.
Dicsérgették itt valahol a Binget. Edgeben az a default kereső nálam is. Beírtam neki, hogy maps. Na, mi volt az első találat? [kép][ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vadászcsiga
félisten
Fosbúk olyan mint a dinamit volt. Lehet jóra is használni meg rosszra. Múltkor elveszettem a bankkártyámat az utcán, 2 órán belül nálam volt. 3 van 4 emberen keresztül eljutott hozzám egy talált tárgyas csoport képernyőmentése az én megtalált kártyámmal. Megspóroltak nekem 10000ft-ot.
-
TigerCat
nagyúr
Mind a 4 telepítve van:
Safari: elsődleges böngésző, munkára, szórakozásra, mindenre
Chrome: Google termékeket ebben nézem, illetve céges fiókokhoz belépésre
Firefox: már csak tartalék, ha valamit ellenőrizni kell, ebben csekkolom
Edge: másodlagos böngésző, számomra összességében Safari után talán a legjobbEgyébként meglepően keveset fogyaszt az Edge, sok-sok tabbal, videolejátszással is szépen megy, kevésbé terheli a gépet, mint a Chrome.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest