- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Két új Samsung SSD-ről érkeztek pletykák
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- iPad topik
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Hirdetés
-
Kihajtható támasszal és nyolc hangszóróval szerelt tablet a Lenovótól
ma Bemutatkozott a Lenovo Tab Plus, egy különleges szórakoztatórendszerrel ellátott táblagép.
-
Ellopták a Tesla akkumulátor-titkait
it Beperelte egy korábbi beszállítóját a Tesla, és azzal vádolja, hogy üzleti titkokat lopott a Tesla akkumulátorgyártási technológiájával kapcsolatban.
-
Az olcsóbb szegmens felé fordul az Apple virtuális szemüvegével
ph A Vision Pro még többet tudó, még drágább Pro 2 utóda helyett inkább valami olcsóbb variánst tervez piacra dobni az Apple.
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Nja, pizzarecept L'esm modra:
Elso megallo a bolt. Veszunk Strong White Flourt, neha Bread Flournak hivjak, nem kell neki nagyon menonek lenni, de ha £1/kilot erdemes raaldozni, mert megiscsak ez az egesz koceraj alapja. En Allison felet hasznalok, mert mukodik, meg ez van a Sainsburyben.
Kettes szamu elem a tomato passata, magyarul paradicsom püré. Kb olyan az allaga, mint egy surubb paradicsomle, lenyeg hogy ha rarakod a pizzara, ne kelljen hozza vakolokanal hogy elteritsd, de ne is konvergaljon keresztul a pizzatesztaban talalhato nanorepedeseken.
Tesco arul ilyet basil + garlic kivitelben is, esetleg oregano + basil, a sima tokeletes, ugyis beleapplikaljuk kesobb a dolgokat. 30-40p egy dobozzal.Harmas szamu baratunk a mozzarella. 40-50p egy zacskoval. Ahany pizza annyi mozzarella, esetleg lehet felezni ha teszel az alkotmany tetejere masmilyen sajtot is (mint pld mild cheddar, red Leichester, trappista)
Kell meg eleszto is, oszinten nem tudom mennyibe kerul egy kriglivel, de £1-nal kevesebb, es kitart vagy egy honapig. Allison csinal ilyet, hengeres doboz, kb 2.5 inch magas, sarga zinu es zorog mint a mák, merthogy szaritott. Van meg teglatest alaku papirdoboz kivitel is, bread yeast fantazianevvel ellatott termek. Az is szuper. Normal, nem szaritott eleszto nincs, ne is kerdezt, jo esetben nem tudjak mi az, rossz esetben hatravisznek es tarkon lonek.
Otos szamu hozzavalo: oliva olaj. opacity:0.1; fogalmam nincs melyik milyen, en altalaban leveszek egyet a polcrol es az ugy jo is.
Hatos: amit ra akarsz pakolni a pizzara. Szarazkolbasz, kukorica, sonka, baked beans, erospaprika, tojas meg whathaveyou.
----
Elkeszitesi modja:
Fogsz egy merleget, kimersz rajta 180-200 gramm lisztet pizzankent, sutty bele egy keverotalba. pizzankent egy mokkaskanal so siman mehet bele, ne szerenykedj. Utana 2 pizzankent 1 tasak eleszto, ha tasakos, ha csak egy pizzat csinalsz, abba is mehet 1. Igazabol abszolut lenyegtelen. Szaritott elesztobol egy brutto kaveskanal megy bele.Pizzankent mehet bele egy csipet cukor ( vagy ugyanannyi golden syrup, demerara, barna cukor, akarmi)
Pizzankent 1 evokanal olivaolaj sutty, elkavarod ugy ahogy van szarazon, nyakonvagod 2 deci vizzel, es elkezded kavargatni. Ha moslek jellegu a konzisztencia, addig lisztezed amig egy puha teszta nem lesz belole, ami nem ragad sehova.
---
protip: Inkabb legyen nedves a teszta mint szaraz, mert lisztezni lehet (es kell is) utana, vizezni mar nem nagyon. Ha mar osszeallt a teszta es tul kemenynek nez ki, es teszel utana vizet, ugy fog kinezni mint egy cuppogos, nedves, ragados bowlinggolyo)
---Ha atgyurtad (lehet kezzel is, lisztezed a vegen a kezed es le lehet kaparni a tesztat), meghinted liszttel, lefeded ronggyal vagy torolkozovel. En ugy ahogy van a keverotallal egyutt bele szoktam tenni egy kicsivel kisebb keverotalba az egeszet, amibe forro vizet tettem. Mindegy egyebkent, megkel akar a hutoben is, csak tovabb tart neki.
Kb fel ora elteltevel atgyurmazod a tesztat, mehet vissza meg 20 percet kelni.
Amint ez megvan, begyujtod a sutot. Csutkamaxra feltekered, az enyem 275 fokig megy, ha 320-ig menne addig tekernem.
Ha tobb pizzanyit csinaltal, kimarsz egy okolnyi golyot, es lisztezett lapon kilapitod akkorara amekkora a tepsid + kb 2 centi korbe. En vekonyra szoktam, mert kirugja magat, kb 3 es 6 mm kozt van az idealis vastagsag.
Felulrol bedorzsolod liszttel, negybe osszehajtod (mert ugy at lehet rakni a tepsibe anelkul hogy kinyulna mint hipster Freeman garboja), atrakod a tepsibe, eligazgatod, a szeleget behajtogatod hogy elferjen.
Kb 2-3 evokanalnyi paradicsomszosz eleg szokott lenni egy pizzara, az elsot ugyis el fogod cseszni ugyhogy mindegy mennyit teszel ra. Mielott elterited, megszorod bazsalikommal, oreganoval (nyilvan ha nincs benne), esetleg apritasz bele fokhagymat, erospista ilyenek. Elkened.
Mehet ra a hus. (hogyhogy vegetarianus. minden pizzan van hus.) Bab, kukorica, vagy ami kell ra. Ha nagyobb darab hust pakolsz ra, erdemes elotte felig atsutni. Ez ervenyes a baconre, a csirkemellre es az olyan dolgokra amiknek nem 5 perc a sutesi ideje ugy amugy.
Kis szigetekben raszaggatsz egy mozzarellat (nem vagjuk, szakitjuk), kb 6-7 kis kupac jo lesz ra, ugyis szetolvad.
Mire ezekkel megszenvedtel, eleg meleg a suto, sutty be, 10 perces idozito indit.
10. percnel ranezel mi a vasziszdasz, ha eleg meleg volt a suto, mar lehet is venni kifele.
Ha van elo bazsalikomod, akkor ez a legjobb alkalom hogy raszaggas 2-3 levelet a tetejere.
---
protip: vannak ilyen ujrahasznalhato sutopapirok. Osszehasonlithatatlanul konnyebb ha azzal kiterited a tepsit. Poundlandben arulnak ilyen kerek pizzalapokat 1 fontert, az is tokeletes. Egyszerubb kibanyaszni a pizzat ha mar valamennyit hult, ugy forron a) meg fogod egetni a kezed, garantaltan, b) szet fog szakadni a teszta ahogy szerencsetlenkedsz a fakanallal)
Esetleg kikeheted olivaolajjal a tepsit mielott beleteszed a tesztat, az is segit ha nincs csodateflonpapir (poundlandben szinten 1 font).
---FAQ
Qa varj mar, megis mennyibe kerul ez az egesz, irtal egy csomo mindent!
A: Osszetevok: Liszt 1 font, 1 kilo eleg 5 pizzahoz, tehat pizzankent kb 20p. 1 Mozzarella 45P, 1 paradicsom passata kb 40P, eleg 5 pizzahoz, ugyhogy 8p/db, hozzavalok, kb 20-30p erteku kolbasz, szalami, kukorica stb. Eleszto jelentektelen, kethavonta veszel 1 fontert. Oliva olaj kb 1.5 font egy uveggel, vilag vegezeteig eleg. Fuszerek szinten alig fogynak. Pizzankent cca £1.03 pizzankent + encsembencsem, ami max 5-10p lehet pizzankent + amivel megy a sutod.Q: Bakker, vagy ket ora volt elolvasni a postodat, megis mennyi ido egy ilyen pizzat megcsinalni?
A: Begyurod 5 perc, megkel 40-50 perc alatt, suto bemelegszik 5-10 perc alatt, 10 perc a sutesi ido. Nullarol szazra megvan egy ora alatt, viszont csinaltam mar elesztes nelkul is, tokeletesen jo lett ugy is, ugy kb 25 perc az egesz ha tudod mit hol talalsz.Q: Meg lehet ettol halni?
A: Siman. Megegeted a kezed, elvagod az ujjad, felrobban a suto, szorulasod lesz a feherliszttol, stb, stb...Joetvagyat!
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BestBuy topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- bitpork: 2024 Phautós tali zaba táblázat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- E-roller topik
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) - 2 akku, Motion Controller 2 - 1 év garancia
- LETISZTULT PC ÁTLAG FELADATOKRA - AMD R5 5600G - 16GB DDR4 RAM - 500GB NVME SSD
- ASUS VP249QGR IPS, Full HD, 144hz, 23.8, 1ms, Gamer Monitor
- PS Vita Slim // Henkaku // Állapot Videó //+ Extrak
- Új Samsung S7 FE 5G eladó 12.4" QHD