- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ivan15
senior tag
válasz eszgé100 #8050 üzenetére
nekem komolyan mondom baj van a szövegertesemmel, mert nehany sorral lejjebb viszont a nepszamlalas.hu azt irja, hogy
"A számlálóbiztosok szeptember 27-e és 30-a között közel 4,4 millió lakcímre kézbesítették az adatszolgáltatói borítékokat."
Es ez igy lenne logikus, tehat csak azok vannak kerdezve, akik boritekot is kapnak.
De akkor miert irja a lap tetejen, hogy :
"A népszámlálás teljes körű lakás- és személyösszeírást jelent, ...."
es
"Magyarország területén a népszámlálás során számba vesznek minden lakást és minden itt élő természetes személyt."Egy hivatalos oldalon egy sor egymasnak ellentmondo info van.
(ha es valoszinü csak azok vannak kerdezve, akik boritekot kapnak -az összlakossag egy resze- igy ellenörizhetö, hogy a kikezbesitettek közül ki nem valaszol oktober 31-ig. Sajnos en kaptam ertesitöt Mo-n is
[ Szerkesztve ]
-
-
Ivan15
senior tag
válasz kraftxld #8052 üzenetére
be van jelentveee a külföldi tartozkodas, az okmanyirodan. (a rozsaszin szelveny erröl nalam van) es több mint 12 honapja elek kint, +
de van egy lakasom Mo-n
Es nem ertem, hogy most vegyek e reszt vagy ne. Mo-n is. Nem lenne logikus, de aki kap lapot annak reszt kell vennie
Teljes a zavar, es az az ize, ha reszt is veszek ezek tenyleg abbol indulnak ki, hogy ott elek, es feltetelezik, hogy feketezem[ Szerkesztve ]
-
-
Ivan15
senior tag
2 kerdöiv van : lakas- es szemelyikerdöiv
Akkor mindenkinek, akinek van lakasa Mo-n, de a kinti tartozkodasa a 12 honapot meghaladja:
Lakaskedöivet ki kell töltenie,
a szemelyi kerdöivet nem.ez a lakaskerdöiv nezzetek meg a 16. pontot. rajta
ennyi volt
-
mynames
senior tag
válasz MegalodonS #8058 üzenetére
eszgé100- nak is:
Most voltunk az ügynökségnél. Nagyon tuti a lakás...
Viszont a credit check-re a csaj 144Ł fontot mondott...ez ennyire húzós lenne?
A páromnak még nincs NI száma így mondtam neki, hogy csak rám csináljon kredit check-et nincs fölös 144-em.
(a rohadt életbe, letoltam egy Storngbow-t éhgyomorra és behatott rendesen )
Mondta h előbb utánna néz még pár dolognak mielőtt megcsinálná. Erre felírta, hogy hol dolgoztunk az elmúlt 5 évben. Csak tudnám minek? mit kezd majd azzal, hogy előtte a monori B&K Kft-nél dolgoztam 3 évet? -
rgqjx
aktív tag
-
tildy
nagyúr
Ez tényleg jó. Van valahol esetleg az oldalon valami váltó, hogy tudjam mennyiért vált? Vagy csak akkor tudom meg, ha töltök fel valamennyit?
mynames : igen, ez ennyi.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ha több mint 12 hónapja külföldön tartózkodsz, nem kell és elvileg nem is szabad otthon részt venned, Németországban kell kitöltened, mi is itt töltöttük.
Othon anyum megkérdezte velem kapcsolatban mi van, azt mondták, mivel több mint 12 hónapja külföldön tartózkodom, rám nem töltik ki .
A leírásban ez van:SZEMÉLYI KÉRDŐÍVET kell kitölteni
! minden olyan magyar vagy külföldi állampolgárról, aki életvitelszerűen él a lakásban – akár bejelentkezve, akár bejelentkezés nélkül –, azaz
aki éjszakai pihenését általában, a hét nagyobb részében itt tölti, innen jár iskolába, dolgozni (akkor is, ha átmenetileg távol van,
pl. gyógykezelés, üdülés, rokonlátogatás miatt),
! azokról a személyekről, akiknek ezen a lakcímen van az állandó otthonuk, de
! kollégiumban, munkásszálláson, albérletben stb. laknak, és ide időszakonként (pl. hetente, kéthetente, havonta) visszatérnek,
! átmenetileg külföldön tartózkodnak, és a külföldön tartózkodás teljes időtartama várhatóan nem éri el a 12 hónapot[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
wildufo
csendes tag
MB arfolyam:
http://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=feesalul: wholesale exchange rates
Itt az osszes deviza-euro par van, tehat picit szamolni kell, de nem nehez mivel nincs veteli meg eladasi. (forint -> euro -> font es vissza ugyanigy). Meg vonjuk le az 1.99% jutalekot, es meg is van a pontos osszeg.
Ha becsles eleg, akkor http://specialchange.exclusive.hu/arfolyamok, ennel 1-2 forinttal kedvezobb a valtas vegosszege altalaban.
-
tildy
nagyúr
válasz wildufo #8068 üzenetére
Köszönöm.
Lehet lloydssal megy akkor haza, az otthoni gbp számlámra, ott középárfolyamon vált a raiffeisen, küldés ingyen van, fogadás 2000 ft, de elég sokat küldenék."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
wildufo
csendes tag
Valoban, Moneybookersezni csak parszaz fontig erdemes szerintem is.
Majd egyszer en is sok penzt akarok hazatelportalni remelem, de jelenleg nem tudom, hogy lenne a legjobb. Jelenlegi ismereteim szerint a legjobb egy nagyobb penzvaltoval telefonon egyeztetni, es csikosszatyorban odavinni nekik a fontot Pesten. Csak ezt megse csinalnam szivesenEnnek a Raiffeisenes GBP szamla-kozeparfolyamosnak utananezek, ez jo lehet, kosz a tippet.
Nekem HSBC lett itt, otthon meg CIB van, es ok nagyon nem kozeparfolyamon valtanak.
-
tildy
nagyúr
válasz wildufo #8071 üzenetére
A raiffeisen is csak 100E forint felett vált úgy gbp számláról forint számlára. (egyedi áras devizakonverzió)
Lloydsnál silver accountom van, silver11 kóddal október végéig ingyen utalok."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
wildufo
csendes tag
Juteszembe, angol bankban az alap saving account az tenyleg ilyen 0.08% meg 0.5%-ot fizet? Az vagy nagyon keves es akkor minek, vagy nagyon felreertem Tudja ezt valaki nalam jobban?
-
válasz wildufo #8071 üzenetére
Mi úgy "szoktunk" nagyobb összegekkel ügyködni, hogy ha van megfelelő megbízható partner akinek épp a másik irányban kell tranzakció akkor elintézzük egymás között.
Így a pénz ingyen mozog (magyar<>magyar és külföldi<>külföldi számla) és középárfolyam az jó mindenkinek.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
wildufo
csendes tag
válasz mynames #8075 üzenetére
En kitoltottem az egeszet a neten, mert "nem tudtam" hogy 12 honapnal tovabb maradok-e Megvan az azonosito szam, ha kene, engem hagyjanak beken.
Egyebkent, ha egy honapja vagy, ne felejtsd majd el az OEP-es papirt kuldeni. Biztositotta valasod utan 15 napon belul kell, hogy passzivaljak a TAJ szamodat, kulonben cseszegetnek.
-
-
legiaap
félisten
Kérdés:
A metróbérlet érvényes a vonatra is Londonon belül?
Mert most nézem Finchley roadtól megy vonat King's Crossra ami jó lenne nekem.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
ficsor001
tag
Warringtonban nem tud valaki magyar fodraszt?
-
eszgé100
őstag
válasz mynames #8087 üzenetére
Nem dicséretnek szántam én sem, félreértés ne essék...
Utalom az összeset, mint a sz.rt, mert ha otthon normálisan tették volna a dolgukat az elmúlt 20 évben, akkor nem egy tök idegen országban kellene gályáznunk."-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
shadeofme
tag
-
eszgé100
őstag
Gyerekek, egész beindultam, megyek is az indexre trollkodni egy kicsit
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
legiaap
félisten
válasz eszgé100 #8086 üzenetére
Ja még mindig itt vagyok. Sokszor gondolkodtam kéne keresnem másik melót, de aztán sosem kerestem. Most emeltek a fizumon is. Nem sokat csak 30 pít, meg hallottam az, hogy tervben van managerré képzésem, amire én még nem igen érzem készen magam.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
eszgé100
őstag
válasz legiaap #8095 üzenetére
Ismerős érzés, én is mindig mire elhatarozom magam, hogy másik melót keresek, addigra a főnök biztos kitalál valami egyszeri juttatást, hol ezért, hol azért, mintha mindig ráérezne, hogy mi a helyzet. Meg ilyen kényelmes melót úgysem találnék máshol
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Zodicus
senior tag
Üdv Mindekninek!
Lehet csatlakozok a klubhoz, ugyanis kijöttem egy hét szabira Leeds-be és úgy néz ki, hogy pénteken lesz egy állásinterjúm. Nem egy csúcs meló (szálloda takarítás), de így is jobban járok, mintha otthon maradnék.
-
legiaap
félisten
válasz SzalaiG #8099 üzenetére
Sok mindent tudok így spórolni, hogy itt dolgozok.
Nem kell pl. fogyókúráznom, mert a meki gondoskodik róla, hogy ne hízzak el. (Kevesebb az energia bevitel, mint amennyira szükség lenne)
A fenti leírás után kicsit furán hangzik, de a kajára kevesebbet költök.How are U today? Just kidding...I don't care!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest