- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
Caernafon? Az nem sokkal Holyhead alatt van, neztem gmaps-on onnet ha lekocsikazna az ember delre az meglehetosen jo moka.
szerk: koszonom szepen, ezt elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz mynames #8199 üzenetére
Elobb neztem utana , europass oldalon, illetve az euvonal oldalon is. Azt irjak , sok szakmahoz nem kell engedelyeztetesi kerelem,
Erdemes ezt az oldalt atnezned meg: http://www.education.gov.uk/
Esetleg meg nezz szet itt: http://www.oh.gov.hu/ekvivalenciaDe talan a legjobb oldal , osszehasonlitasnak ez: http://www.naric.org.uk/index.asp?page=16
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
boatkiller
tag
Köszönet mindenkinek a segítségért.
Telefonon beszéltem nővéremmel, vázoltam neki a helyzetet. Így legalább megkíméli a pénzét a szemétbe dobástól.
Anno 2005-ben én is ügynökségen keresztül mentem ki, de elém rakták a munkaadó cég által küldött faxot fejléces papíron.(munkaszerződés) Kiérkezésem után 3 hónapom volt rá, hogy befizessem az ügynökség tiszteletdíját. Nem mellesleg felhívtak a cégtől is és megkérdezték pontosan mikorra érek oda és még a taxit is fizették az állomástól.
Ilyen ügynökségekről sajnos mostanában nem hallottam. -
Wyco
aktív tag
válasz boatkiller #8205 üzenetére
Szerintem...ha valaki nagyon spontán szeretne kijonni akkor szedjen ossze annyi angol tudást hogy egy pubban el tudjon helyezkedni. Oda relative egyszeru bekerulni, es sok van beloluk...
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Wyco
aktív tag
Kaptam ma egy konyvet, a postával jott. A Blackwells kuldte, de nevesített feladója nincs, de aki tudta, az tudta hogy h van ékezet a Nemeth -ben. Kezzel irott címzés. Nem rendeltem semmit idotlen idok ota, de megneztem az emailjeimet is.
"Selling and Sales Management."
Hát nem tudom. Ez a nap rejtvénye asszem. Irtam mindesetre a customer service-nek, hatha kiderul.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Wyco
aktív tag
Még eladók az alábbiak:
Corsair 400w táp
NVidia GF6600 videokartya
WD 200G-s 3.5"-s HDDEgy laptop. (C2D, 2G, asszem 120-as HDD, magyar kiosztas, halott akksi).
Ha vkit vmelyik erdekel írjon árat aztan vigye.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
tildy
nagyúr
Kb 2-3 hete kipróbáltam egy csomagszállítót otthonról, olcsók és jók. Nevük Europa Transport, abszolút elégedettek voltunk velük. Egy matracot 85 fontért, egy mikrót 25ért hoztak.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Pubszon
veterán
Hali.
Ha rendelek egy hangszórót az USA-ból a gyártótól Angliába, akkor arra lesz vám, ha igen lehet e tudni, hogy mennyi és hogy kell ezt intézni?
Az érték szállítással együtt kb 320 font ha ez számít.Remélem tud valaki segíteni, köszi.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Wyco
aktív tag
válasz Pubszon #8211 üzenetére
Lesz valszeg, meg áfa is, annyi tortenik h a szallito ceg, amikor a cucc megerkezik az itteni telepelyre, kikuld neked egy fizetési meghagyást, és amint kifizetted, kikuldik a csomagot.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Érdemes még manapság kimenni Angliába? Megéri még? Annyi mindent hall az ember. Régebben tudom hogy megérte, de mostanság is lehet még jó állásokat találni? Illetve félretenni elég pénzt?
Jelenleg milyen a helyzet odakint? -
B.Ricsike
őstag
válasz shadeofme #8216 üzenetére
Értem én, de az hogy mennyit teszel félre az nem mind1. Én tudok konzerven élni, meg tojáson meg olcsó dolgokon, de ha havi 600Fontot nem tud félrerakni az ember minimum, akkor nem biztos hogy érdemes. Illetve ugye sokszor az agency-k is lehúznak.
A legjobb ugy lenne, ha ismerös által tudnál kimenni, vagy ö szerezné a munkát neked, az megint csak megtakarítás lenne.
Bár ezek a dolgok az albérleten is múlnak, meg a melón is. Inkább akkor úgy kérdezem, hogy mondjuk középfokú Angol tudással lehet e olyan melót találni, ami mondjuk nettó 1300Fontra jön ki havonta? Annyiért már érdemes kimenni.
Mosogatni nem biztos hogy megérné szerintem kimenni 800-1000Fontér, föleg hogy sok helyröl hallani, hogy rettentöen semmibe vesznek, és kutyába se néznek sokszor.
-
tildy
nagyúr
válasz B.Ricsike #8217 üzenetére
Nem teszek félre ennyit, igaz mi ketten élünk egy fizuból, igaz ez legalább annyi, mint két minimálbér.
Na otthon két minbérből nem élnénk így.400-500 a max,amit félre tudok rakni, de nem is ez a lényeg, hanem a lényegesen jobb életminőség, a kiszámítható élet.
1300asat lehet találni, de vagy jó szakmád és tapasztalatod legyen és akkor ez kb indulásnál meg is van rögtön , vagy nagyon hajtós legyél kétkezi munkánál, és akkor szintén .[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Én kb 1000Font-ot keresek havonta, az albi meg 150Font/hó.
Agency-n keresztül vagyok minimálbéren, kapom a tax creditet és így jön ki ez a nettó összeg 35-40 óra/hét munkával.
És ebből kevesebb mint 300Fontot költök el létfontosságú dolgokra(kaja, albi, stb).
Nekem megéri, de döntsd el te hogy megérné e neked.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
shadeofme
tag
Havi 600-at felretenni, az alatt nem erdemes kijonni?
Miert? Otthon miutan kifizettel mindent marad meg 190eFt-od?
Ha igy van, akkor tenyleg nem erdemes kijonni.
Amugy kitchen porter, general assisstant melokkal 6-700 netto, amit megkeresel, ha mar kepzettebb vagy, de meg mindig ketkezi munka, akkor 900-1000 netto. Efolott mar bizonyithatoan nagyon jonak kell legyel valamiben.
Albi 3-400 alsohangon, kaja 100 korul, uh elsore nem teszel felre 600-at, de kesobb, ahogy jobb melod akad, elofordulhat.
Ami viszont igaz, h meg minimalberbol is jobb szinvonalom elsz, mint otthon egy atlagosbol.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
userZ
aktív tag
válasz shadeofme #8222 üzenetére
Kaja 100 körül? Hát én nem tudom, hatalmas zabagép lehetek, de én nem tudok 150 alá menni havonta. Napi 5 fontot így-úgy, de elverek kajára. Pedig nagyon sok 1 fontos menüt eszek: fish and chips, burgerek. Nagyon megnézem mit-hol veszek, képes vagyok két sarokkal lejjebb menni, a turbános maharadzsától banánt venni, mert ott olcsóbb pár pennyvel, mint a közelebbi helyen stb
Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Akkor csak én vagyok ilyen falánk. Minden ismerősöm lesoványodva ment vissza haza a Szigetről, én végülis egyedül szállásra és kajára költök, de az utóbbi 4-5-ször minden nap be van iktatva. Biciklivel járok, a mobil használat minimális egyelőre, korlátlan internetet 4 fontért intéztünk, más kiadások szintén minimálisak egyelőre.
-
tildy
nagyúr
Az durva, mi itt még így is felszedtünk minimum 5 -5 kilót.
A netet nekünk most kötik, hát nem olcsó, ámde korlátos... 28 font line rentallal, hogy csessze meg. Viszont a TalkTalkot messzire kerüljétek. Mi ugyanis nem tudtuk, hogy a telvonalnaka nevünkön kell lenni, az ügynökség mondta persze , intézhetjük a netet, sky+ nem lehet, no meg is rendeltem 25-én a telóvonalra. Igen ám, de a TalkTalk már október elsejétől tudta, hogy megszűnt az a telefonvonal itt... Csak épp b.szott szólni....
Az lett volna a legolcsóbb, 17 font line rentallal, de cancelezték, csak ha nem hívom őket , akkor erről nem is tudunk. Esküszöm odahaza jobb broadbandek vannak....
Mindegy, most plusnet lett, kiváncsiak vagyunk beválik-e."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
userZ
aktív tag
Ja én flat sharingben vagyok egy-két honfitársammal. A 4 font egyszeri kiadás volt a korlátlan netért, csak egy wifi routerre dobtuk össze a pénzt , a landlord fizeti a kábel netet, ezért tőlünk külön nem kér pénzt. Kicsit sokallom egyébként itt kint a netet. Otthon 3k Hufért volt 5 megás korlátlanom és a telefonvonalért se fizettem azthiszem semmit. Az otthoni Digiről ne is beszéljünk, mert azok aztán verhetetlenek árban.
-
mynames
senior tag
Üdv Mindenkinek!
A népszámlálással kapcsolatosan:
1. nem jelentkeztem ki
2. Van lakástulajdonom MO-n
3. Angliában élek.Ha bejelölöm, hogy "A tartósan külföldön tartózkodók száma"-nál , hogy 1 fő akkor a fentiek alapján megbüntetnek?
mi a véleményetek?Üdv!
-
userZ
aktív tag
Ez elég szubjektív...én egy kis ideje már itt vagyok, az eddigi tapasztalataim alapján most ott tartok, hogy szinte kizárólag a pénz és a nyelvtanulás miatt vagyok és leszek még itt egy darabig. Ezerszer élnék inkább Németországban, csak sajnos ott a nyelv hibádzik.
-
shadeofme
tag
Ja, bocs en vendeglatasban dolgozom, uh azert tudok enni bent is, reggelire nincs sosem idom, ergo csak vacsorara kell koltsek. Es az messze nincs 100 font, de amikor nem meloztam, akkor is napi atlag 3-4 fontbol kijottem.
Mondjuk nem is hiztam el, de ami fontos, az belefert, tej, kenyer, zoldseg, gyumolcs, felvagott es meg meleg kaja is volt. (Ugye, aki tud fozni. )Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
userZ
aktív tag
válasz shadeofme #8232 üzenetére
Na azt súgd meg nekem, hogy veszel tejet, kenyeret, zöldséget, felvágottat, gyümölcsöt, és meleg kaját 3-4 fontból, mert én még nem jöttem rá a titokra
Tejet 2,2 litereset veszek 1 fontért, banán kg szintén 1 font. Ami marha drága itt, az a joghurt, igaz most találtam nagy nehezen az asdában 1kg-os kiszerelésben 1 fontért, ez már tűrhető. Mondjuk az itteni joghurtok sokkal jobbak mint a hazaiak. Ásványvizet abszolút nem veszek, mert azok is méreg drágák az otthoni árakhoz képest, és választék sincs szinte, ergo az angoloknál nem annyira divat a palackozott ásványvíz vásárlás, otthon meg külön sorok vannak a vizeknek... Próbálok egyébként a napi 5 fonton belül maradni erősen, de még így se sikerül mindig. Főzni meg kénytelen leszek megtanulniStop the Earth, I want to get off!
-
Bondi
tag
Szerintem meg messze így van.
Írtam tavaly júniusban, hogy épp otthon voltam, amikor jött egy levél az APEH-től, benne egy űrlappal. Érdeklődtek, hogy hogy is van az, hogy 2001 óta se tébét, se adót, se nyögdíjjárulékot
, se lófasztnem fizetek. Visszaküldtem, hogy 2004 óta itt dolgozom,úgyhogy elmehetnek a picsába. Azóta nem hallottam felőlük.Vö.: az OTP „követeléskezelés" két év után eljutott odáig, hogy végül rajtunk mint hozzátartozókon követeljen örökösödés címén 6 ezer forintot, ráadásul késedelmi kamatokkal, noha utánajárásunk ellenére máig se képesek megírni a tartozás okát. A síron át üldözni valakit és végrehajtóval fenyegetőzni az ok közlése nélkül enyhén szólva is túllő a kafkaesque fogalmán.
De említhetném azt is, hogy meddig szívattak itt Angliában a „készpénzes bankszámlával", aztán amikor nagy nehezen megszabadultam tőle és összegyűlt egy kis tartalékom, akkor máris minden banki ügyintéző hitelkártyát akart rámsózni, a különféle biztosításokról nem is beszélve.
Mondjuk, az igaz, hogy otthon csak szemészhez és fogorvoshoz járok, az meg nyilván már otthonlétem alatt is maszek volt, a tébé már akkor se zavart be.
A kijelentkezéssel egyébként nekem az a gondom, hogy akkor hova küldenék a hivatalos leveleimet? A földhivatal stb. aligha levelezne angliai címekkel... Kijelentkezni csak azoknak éri meg, akik fölégettek mindent maguk mögött.
-
tildy
nagyúr
Főzni kell. Volt, amikor kettőnknek 20 font maradt hónap végére kajára, kb 1 hétre. Nos életemben annyi lángost nem ettem még. Zöldséget piacon érdemes venni, ma pl megint vásároltam a dalstoni piacon, alma, mandarin, szőlő, hagyma, saláta, meg padlizsán , és ezért fizettem 5 fontot. (mindegyik 1 -2 bowl volt).Banánt nem szeretem, de már vettem esmnek párszor, egyszer le is mértem, mennyi 1 bw: 2 kiló felett volt.
Érdemes sütni-főzni, egy házi készítésű kétemberes pizza is kijön 1 font alatt. Persze azok szerencsések, akik hotelben melóznak, kapnak ebédet, nem sok kaja kell.
Bondi: remélem én sem fogok, de a szüleimet akarták ugráltatn, csak mert sz.r a rendszerük. Remélem egyszer elég volt lejelenteni nekik pluszban, ehic kártya csodát tesz... Engem ne baszogassanak.
Kétféle bejelentés van amúgy, ideiglenes meg végleges külföldön tartózkodás. Mi az elsőt csináltuk meg, állandó lakcímünk megmaradt.
Itt írtam kicsit róla, mi a különbség. Szerintem sem éri meg kijelentkezni véglegesre, emrt röpül a személyi is...
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Tetszik nekem is Németország, de azt a sok esőt , ami ott van , na azt nem bírnám.... Pedig tudogatok németül is.
Nekem tetszik az a szabadság és sokszínűség, ami itt van. Oké, a náhény lepukkant rész, meg a török, meg indiai bazársorok nem, de jelenleg jó helyen lakunk, végre normális épület (értsd befellé nyíló ablakok!!!! , nuku pára, jó kilátás, jó közlekedés, és maga az itteni mentalitás is. Pl. ha complainelek, akkor többnyire segítőkészek, argos is szó nélkül cserélte a turmixunkat, a pcworld is utólag visszautalta a kedvezményt, ami járt (csak a netes rendszer nem fogadta el) ). Arról nem is beszélve, hogy nem kell azon aggódni, számlára való marad-e. NEm tudom megfogalmazni , mert nehéz. Az emberszámba vétel, na az bejön.
PErsze nem minden tökéletes. De élhetőbb , és ez nekem fontos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Balinov #8239 üzenetére
Ize, ket embernek egy fontbol akkor jon ki a kaja, ha kenyeret eszel magaban. 300 forintbol meg anno Indiaban is neccesen tudtunk megvacsorazni, pedig az nem London.
Egyebkent nem sok ertelmet latom, hogy itt konkret szamokat irjunk kajalasra, meg ilyesmire. Elegge kulonbozoen ertelmezi mindeni a 'normalis' kajat, szallast, stb. Raadasul minel tobbet keresel, annal tobbet is koltesz ezekre (ami teljesen ertheto, mert nem az a cel, hogy minel tobb penzzel a zsebunkben haljunk meg, hanem hogy minel jobban eljunk).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
Mondom házi készítésű:
Hozzávalók:
Tomato passata: 30p, de 3-4 adagra elég minimum, ez egy adagra kb 10p
1 mozzarella: 40p
200-250g strong white liszt : 1 font (per 1.5kg) / 6 = ~17 p
csipet sóFeltétek:
Mi sokszor hawaiit, vagy magyarost készítünk, utóbira 4 szelet szalámi vagy kolbi megy, hawaiira kukorica , meg kis ananász , ez is belefér 30 p-be általában. Ha nagyon durván megtoljuk, akkor legyen 50p, akkor 1.2-re jön ki kettőnknek a pizza, na bumm...Bazsalikomot , fűszereket nem számolom, itt nő a cserépben.
Itteniek közül wyco kóstolta, nem tudom ő milyen véleménnyel volt róla, de nekem nagyon ízlik.Mondjuk ennél olcsóbbra nehéz főtt kaját kihozni, de egyszer sikerült: a lángosos hét ilyen volt, lajos begyúrt fél kilónyi lisztből tésztát(30p) , olajunk volt , meg egy tejföl kellet még hozzá (lengyel bolt, 89 p) , ezt ettük ketten 3 napon át (tészta a hűtőben, és mindig sütöttünk belőle) ... Na de ez mondjuk már durva volt.
Viszont sajtos tejfölös tészta, vagy túrós tészta kijön ennyiből...
Azért mondjuk általában max 5 fontból megvan kettőnknek a vacsora.
[ Szerkesztve ]
-
shadeofme
tag
De nem veszel minden nap 4 pint tejet meg kilo kenyeret, banant, stb-t, annyit csak nem eszel/iszol meg per nap.
Es a keso esti bevasarlasnak is megvan az elonye... Felere harmadara lecsokkentik, amit masnap mar nem tudnak eladni. Bagett 2-3p-ert mar szinte vicc kategoria.
Fozni meg tenyleg meg kell tanulni.Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.
-
legiaap
félisten
Hát én ma 3:50-kor keltem, 17:00-kor értem haza (9 órás műszak), ha még ezek után bementem volna boltba összetevőkért és nekiálltam volna kaját csinálnia, akkor holnap reggel tuti nem tudnék felkelni megint 3:50-kor.
Amikor meg offom van, akkor legtöbbször a csajom dolgozik tehát még főzni sem tud nekem én meg egyedül nem szerencsétlenkedek.
Ilyen ez a gürizős élet...How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Balinov
titán
nyamm,nyamm. tenyleg jol nez ki.
bazsalikom, fuszerek: Te hogy csinalod,hogy nem hal ki a cserepesfuszer? mi is szoktunk bazsalikomot, ilyesmit venni, de valahogy mindig megmakkan. pedig a nappaliablakba van teve, ami egesz nap fenyt kap
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #8247 üzenetére
Ó hát a bazsalikom egy mocskos ribanc. Komolyan. Hisztis picsa.
Mindig az van, 1-2 nap után kezd kókadozni, meg minden. Na akkor ha van rajta elég víz, akkor le kell önteni, ha nincs rajta önteni rá, ha sötétben van, akkor ablakba rakni, ha ablakban , akkor a sötétebb helyre. Lassan már 4 hónapja húzza, de a környezetváltozásra mindig rendbejön.....
-
userZ
aktív tag
válasz shadeofme #8242 üzenetére
Mondjuk nálam két napig tart 4 pint tej, főleg ha jó kis zabpelyhet is veszek hozzá
A friss cipó nagyon hiányzik, amit otthon ettem, ahol lakok szinte kizárólag csomagolt toast kenyeret lehet csak kapni. Viszont az english breakfast előtt le a kalappal, azt nekem találták kitildy: tényleg guszta lett a házi pizza a helyi piacot meg jövőhét végén felfogom keresni, szimpatikusak ezek a bowl akciók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest