- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz Alvin_ti4200 #37700 üzenetére
Asszony otthon ket babaval es en tolom egyedul az ipart...engem semmilyen ISA saving ize nem erint.
Lassan olyan csoro vagyok, hogy ha betornek hozzank nem visznek semmit, inkabb meg Ok hoznak...
-
Apollyon
Korrektor
Tudtok esetleg tippet adni, hol / milyen helyen stb. érdemes csináltatni szemüveget Londonban? Illetve az sem teljesen világos, mennyi a reális ár az ilyesmiért, keret is kellene a szemüveghez, tehát kompletten.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sh4d0w
félisten
válasz Apollyon #37703 üzenetére
Mi a Bootsban csinaltattuk az aktualisakat. Asszonynak csinaltattunk a Specsaversnel is, de egyszer csak leesett az arcarol a szemuveg - egy nem olcso darab, plusz az egyik szarnal allandoan kicsavarodott a csavar.
A Bootsos cuccok mind a mai napig mukodnek, elmultak masfel evesek - de persze itt is igaz, hogy az olcso keretet kerulni kell. A lencseinken van Zeiss bevonat a hirtelen szembe vago feny ellen, plusz kekszuro. A ket szemuveg egyutt kerult ~700 fontba.https://www.coreinfinity.tech
-
sh4d0w
félisten
Nekem nem erdemes, mert kozelre jol latok, csak tavolra nem. Az oregedessel fogyni fog a csarnokviz, tehat egy ido utan beall jora a tavollatasom, mielott megint elromlana. Ha most rendbe hozatom, idos koromban sokkal elobb kell majd folyamatos szemuveg, mint most.
https://www.coreinfinity.tech
-
moleculez
veterán
válasz Apollyon #37703 üzenetére
Mi egy helyi independent helyre járunk (nem high street brand mint boots): lelkiismeretesen megvizsgálnak mindig. Nekem vmi 250£ állt meg 2 éve mindenestül. (vizsgálat, keret, lencse, vékonyítás...)
Más:
a szünetben nyomunk egy olasz turnét, első állomás Palermo: bementünk egy kis vendéglőbe ebédelni érkezésünk után. 2-n fizettünk 32€-t, úgy hogy előétel, és főétel. Nem hittem a szememnek az étlapot nézve: nem láttam semmit 10€ felett Otthon kb 2 croissant veszek a lidlben annyiért. De az a kaja... Londonban ez fine dineingnak is elmenne fele ekkora adagokkal 10x ennyiértMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
moleculez
veterán
válasz Mercutio_ #37712 üzenetére
[link] Kis családi étterem, semmi fancy csicsa. Amikor menu kb 15 tétel akkor tudod hogy az a pár tétel az olyan is (és fordítva, ha valamiért beülök olyan helyre, ahol a menu konvergál a Kőszívű ember fiaihoz, ott sok jóra nem számítok.)Öreg bácsi, meg a lánytestvére viszik a boltot. Egy séf a konyhában, semmi mikró csipogás, kapkodás. De hianyolom az ilyen helyeket Londonban.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Apollyon
Korrektor
válasz sh4d0w #37705 üzenetére
Köszi a tippeket, örülök, hogy nem kell GP-vel meg ilyenekkel szenvedni akkor.))
A sötétítős lencse be volt tervezve, annak már szerintem alapnak kéne lennie. A lézeres dologról majd megkérdezem asszonyt, de nem hiszem hogy belemenne.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t72killer
titán
Nadeszuper, megint sikerült kiadnom a név+cím párosomat feleslegesen. Ránézésre kicsi elektronikai boltnak tűnt, nem néztem utána rendeltem-fizettem paypallal: ez volt a szerencsém, miután semmiféle rendelés-visszaigazolás nem jött, kérdező emailem lepattant a "bolt" kontaktcíméről, refundoltattam. Ők azok amúgy - ha esetleg az azóta behalt weboldal felgyógyult volna.
Amikor az oldaluk éppen élt, ránézegettem, és megtaláltam, h igazából USA-ban vannak, mondom frenetikus, co.uk-s cím, és mégis tengerentúli szállítgatás. Maradok az ebay-ali kombónál.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #37716 üzenetére
Nem eléggé... Ezentúl minden boltnál az első lesz. Arra rájöttem, hogy valóban létező egyszemélyes ltd, szóval nem egyenesen a kolumbiai-vajzár leány és személyesadatkereskedőkkel próbáltam üzletelni, de tanulságnak jó lesz .
[ Szerkesztve ]
-
KMan
őstag
Sziasztok
Amiota hazakoltoztem 4 eve, nem irtam a topic-ba, de most lenne egy kerdesem, ha tudnatok segiteni
Tudtok esetleg olyan fuvarozoceget akik vallalnak UK-bol Magyarorszagra felni&gumi szallitast?
Wales-bol szeretnek Magyarorszagra 4 darab alufelnit nyari gumival “hazakuldeni” koszi
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
instantwater
addikt
válasz instantwater #37626 üzenetére
Már 180 helyett 165 ezernél tartunk .
A bank 160-ra értékelte fel, az ügynök nyomta a rablódumát a telefonban, hogy nagyon alul van értékelve.
Miután a hiteles közölte, hogy ez ennyi, és parkolóval együtt ennyi, még neki állt feljebb, hogy márpedig neki az értékbecslő erősítse meg írásban.
Kapott a hitelestől egy belsős screenshotot, amin le van írva, hogy parkolóval együtt 160 a becslés.
Ekkor erősködött, hogy akkor 175, és kész.
Mondom, az nem lesz jó, mert annyit tuti nem fizetünk rá zsebből.
Elküldtem neki legalább 10 másik hasonló lakás linkjét a Rightmoveról amit eleve 160as guide pricera raktak fel.
Erre visszaír, hogy nem úgy van az, a leírásban 160-170 szerepel, és direkt kihagytam a drágábbakat.Nincsenek drágábbak, csak a mi hirdetésünk, vagy nagyobb ingatlanok.
Néhány órával később felhívott, hogy beszélt az eladóval, és 165 a végső ajánlat, és már csak azt szeretné tudni, hogy kell vagy sem ennyiért.
Ez volt csütörtökön a hosszú hétvége előtt.
Mondtam, kedden visszajelzek. Hadd rágja őket a fene.Szépen leolvadt 15k, így már közelítünk a bank által megjelölt 160k reális értékhez.
Rábólintunk a 165k-ra, ahogy az elején rábólintottunk a 180k initial offerre is.
Kész szerencse, hogy a szerződés aláírásáig lehet alkudozni.
Most egy pár hónapig ücsörögjenek csak a 165-ön, amig haladnak a dolgok a háttérben.Nagyon dörzsölt az ügynök. Tudja, hogy lesz még alku, pl survey miatt, és kell neki az az 5k buffer, hogy tudjon miből engedni.
Ha ők szeretik szexuálni fillért, hát akkor csináljuk. Majd az utolsó pillanatban amikor a legjobban fáj akkor én is fogom még .
Rettentő filléres, zsugori volt az évek során főbérlőnek is, és az ügynök is csak akkor volt hajlandó felemelni a fenekét, ha tényleg nagyon elromlott valami. Kérésre megelőző karbantartás az ismeretlen fogalom.Hát, akkor játsszunk, ha játszani akarnak.
Csak sajnos az idő és a piac most ellenük dolgozik, még akkor is, ha közben fizetjük a rentet.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37720 üzenetére
Hajrá . SZERDÁN mehet egy teló, hogy háát, tegnap voltatok egy 155-öst megnézni, és az igazából jobban tetszik...
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #37720 üzenetére
Ha a bankod 160ra ertekel, es 165re egyeztek meg, attol a bank meg nem fog ra hitelt adni, meg ha zsebbol fizeted a kulonbozetet sem. A banknak az fog szamitani hogy mi lesz a szerzodesre irva, hiaba a nagyobb kezdo.
Atbeszelted ezt a hitel ugynokkel es az ugyveddel..? -
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37721 üzenetére
Áh, most engedett 15k-t.
Most egyelőre megfelel.Majd amikor az átadás napját kérdezik akkor betolok 2 időpontot. Egy ASAP-ot, ha elfogadja a hiteles 160-as ajánlatot, vagy várhat a következő paydayig, hogy ki tudjam neki fizetni a +5k-t.
Addigra benne lesz a buliban 3-4-5 hónapja. Nem fog akarni még 5k-ért plusz egy hónapot várni, és kiugrani sem fogja megérni neki, mert 2 hónap felmondási időt kell adnia a rent miatt, és csak utána fogja fogja tudni viewingoltatni.
Amikorra már csak 160ért tudja meghirdetni, és várhat újabb hónapokat egy új vevőre a piacról, plusz további hónapokat az ő hitelére.Nem akarom én őt átverni, de ha ennyire ragaszkodik ahhoz az extra 5k-hoz a hitelen és a piaci átlagon felül, akkor annak "ára" lesz, időben.
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #37723 üzenetére
Nem..
Az ertekbecsles nem azt jelenti hogy annyit ad a bank majd neked (a hitel a fizeteseden es anyagi helyzeteden mulik. lehet pl csak 80%ot kapnal meg az ingatlan ertekere). Azt jelenti hogy annyira ertekeli az ingatlant, szoval ha te 165re alapodsz meg, akkor az a bank kiesik mert az o szemukben az egy 160 ezres ingatlan, igy nekik nem eri meg rizikozni ha pl defaultolsz es elkell arverezni a hazat.
Ezert is mondtam hogy a valuation ha nem egyezik meg az ingatlan eladasi ertekevel, valoszinu uj bank utan kell nezned, hacsak nem egyeztek meg 160ra, vagy a bank elfogad egy 5ezres kulonbozetet (ilyenkor a kezdo reszleted £5kval tobb lesz, vagy tobb hitelt veszel fel, de sohan nem megy directbe £5k az eladonak kulon -tisztan-).. Ez benne van a pakliban mindig.. Amikor az ujepitesut vettuk pl a hazban van akinek 3 banknal kellett probalkozni, nekunk 2 volt, volt akinek elso bank lett a bingo. -
instantwater
addikt
Decision in principle az igatlan árának többszörösét mutatja, tehát a mi hitelképességünkkel nincs gond.
Egyszerűen csak ennyit ér a banknak az ingatlan, az állapota és a piaci helyzet alapján.Ha a valuation nem egyezik a megállapodott árral, és ez gond a banknak, akkor egy másik bank miben tudna mást nyújtani?
Ha el kell árverezni az ingatlant, akkor a bankot csak a saját pénze érdekli, neki mindegy, mennyit fizettem bele zsebből.
Erre rá fogok kérdezni a hitelesnél, mert ezt sem ők nem említették, sem az ügynök nem akadt fenn rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #37726 üzenetére
mas bank mas valuationt hasznal. minden banknak sajatja van.. A hiteles mar tud rola hogy a bank alulertekelte az ingatlant?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ha már ingatlan-téma, érdekesség: a környékünkön elszaporodtak az újépítésű ház ajánlatok (=perkálsz, és maajd valamikor elkészül), persze hiába világvége után két utcával, akkoris zsepkendőnyi földdel. Gondolom a vállalkozó(k) az elmúlt pár évben felvásároltak földet a helyi parasztoktól és most kapuzárási pánikakcióban igyekeznek ügyfeleket fogni, hátha még sikerül. ISA helyett szivesebben tartanék telekben megtakarítást, de így, hogy minden m2-re vadásznak a hiénák, nagyon időzíteni kell.
-
instantwater
addikt
A hiteles tudta legelőször, mert ők intéznek minden hitellel kapcsolatos dolgot, úgyhogy náluk egyelőre függőben van a dolog.
Az új árat pedig kedden jelzem vissza az ingatlanosnak és a hitelesnek is. De a hitelesnél rákérdezek erre amit mondasz.
Ileltve várunk EWS1 formra is az eladótól, az is a hitel feltétele.
-
-
tildy
nagyúr
válasz instantwater #37692 üzenetére
Mert van két hó pihi , nekünk nem volt belőle gond. Egyelőre nem költözünk …
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
moleculez
veterán
[link] esküszöm nem tudom melyik emojit használjam.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Balinov
titán
HolgyekUrak!
Segitseg kellene, tapasztalatotok szerint mennyire biztonsagos Wise-ot hasznalni egy nagyobb osszegu HUF atmozgatasara?
Magyar K+H-s HUF LAFO-rol kellene a WISE-os HUF szamlamra. KB 4.5mHUF, amit utana atkonvertalnek EUR-ra, majd EUR-t atutalnam az itteni Ir, euros szamlankra.
Parszazezer FT-ot mar tobbszor mozgattam minden hiba nelkul, de ekkora volument meg soha
Koszi
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz moleculez #37738 üzenetére
es aero.
nem igazan talalok human elerhetoseget, de itt 6mEUR/transfer ill. 300mHUF a napi transfer limit
Max elutalom 3-4 reszletben, nehogy tul nagyot szopjak ha megsem. Eddig a max olyan 1kEUR volt
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Akkor megy egybol az osszes HUF a wise-os HUF szamlara, inkabb ott valtom at eurora, mint hogy a kaendha sarcoljon
koszi a megerositest mindenkinek!
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tufa_
aktív tag
válasz instantwater #37740 üzenetére
-
aero.
veterán
válasz Balinov #37742 üzenetére
Nem a bank vált, ha közvetlen utalsz, hanem a Wise, ugyanúgy, mint, ha te váltanád. IBAN se kell, simán mehet magyar kártyaszámról angol accountra, azonnali az utalás.
instantwater: tudja most is, nekem nincs kártyafiókom, csak ezt a részét használom, NAV-os utalásra[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ma volt egy kellemes és egy kellemetlen vásárlás/reklamációs élményem:
#1, kellemes: 1 héttel ezelőtti Lidl blokkon észrevettem, hogy egy 5£-os áru amiből 2db-ot vettem, 3x szkennelődött, így azért a tételért 10 helyett 15 fontot fizettem. Elvittem a blokkot és a cucc dobozát a boltba, simán visszaadták az 5 fontot .#2, kellemetlen: egy 120km extra autóútra lévő garden centerben online megvettem 300 liter (3db 100literes zsák) tőzeget, paypallal kifizetve, visszaigazolva, hogy megvan, mehetek érte. Amikor átvenném: ott fogad 3db NYOLCVAN literes zsák, és magyarázza nekem az eladó, h dehát ezek drágábbak. Engem ez mégis hol érdekeljen? Nem 240litert vettem, ő meg visszaigazolta h hozhatom a 300litert + nekem meg már benne van egy fél napom +120km kocsihasználat a buliban... Végülis abba nehezen(!) belement, hogy a pluszban helyben vett uborkamagért már nem kellett fizetni, de nem hiszem, h még egyszer oda visszamegyek.
[ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
válasz Balinov #37735 üzenetére
En hasonlo osszeget Revoluttal mozgattam magyar szamlarol, ingyen kartyas feltoltes revolutra 300-400e-s feltoltesekkel (csak netbankon fel kellett huzzam a limiteket, meg tobb nap alatt csinaltam), majd revoluttal olcson konvertalas, aztan ingyen tovabb utalas EUR szamlara.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37748 üzenetére
1: így van, és figyeltem, hogy ne kérjek rögtön kettőt, ne kérjek mást a listáról, csak azért panaszkodtam, ami túlszámláztak
2: nem, messze nem. Utólag gondoltam, hogy hülye voltam, akár a teljes árukon is érdemes lett volna plusz egy zsákkal vennem, mert agyrém boszorkányüldözés zajlik a tőzegfelhasználás ellen és egyre nehezebb beszerezni az országban . Emiatt is mentem ilyen messzire (+mást is vettem náluk, jóval amazonos árak alatt). Összességében nem nagy tétel, úgyhogy nem agyaltam rajta sokat, csak ilyen húzást még nem láttam eladó, pláne egy komolyabbnak tűnő bolt részéről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest