- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37497 üzenetére
Ha ketten 1.5 minimálbért kerestek akkor elég kevés az adó a Personal Allowance miatt.
Már csak azt tudnám, hogy aki 17005 alatt keres household szinten, annak tényleg az a 150 font fogja elhozni a megváltást?
Ugyanezt a kérdést feltettem a 67 fontos havi támogatásnál is.
Tényleg van akinek az a havi 67 font hozta el a megváltást?Egyébként hogyan számolják a householdot?
Lakcímnyilvántartás híján mi a hivatalos adatbázis?
Közművek, council tax, electoral roll, vagy mi? -
t72killer
titán
válasz Devid_81 #37500 üzenetére
Most képedtem el, hogy a villanyszámlánk átlépte a havi 100ast úgy, h gázzal fűtünk, a lakásban minden világítás LED, az egyedüli energiapusztító a párátlanító és a gázsütő (főzés szintén gázzal megy).
Persze, ilyenkor mindíg jön egy nagyokos, hogy tegyek fel napelemet - azt akkor meghívnám ide a kies É-Ny Skóciába egy bringás generátorra, hogy ugyan tekerjen 'má, amikor "épp vélelenül" nem süt errefelé a nap+fizesse már ki a reklám "nyáron betáplálod, télen kiveszed") és a valóság közti különbséget...Tudom őrült 5let, de kőkorszaki módon azon gondolkodom, hogy a fűtést ÉS az áramtermelést is átállítanám fűtőolajra. A gázzal az ára mellett az is nyűg, hogy bármit kell rajta szerelni, azt csak szaki csinálhatja - olajkazánt meg a kézikönyve alapján szét és összerakom.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37501 üzenetére
Az, hogy mennyit ér a 67font, azon tudod felmérni, h mennyid marad hó végén. Ha pl 1-200font, akkor ez igenis érezhető különbség: mi pl most veszünk shed-et a kertbe: végre találtam egyet 400£-ért. Ezt mondhatjuk, hogy a "kedvezményből" kaptuk.
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz instantwater #37501 üzenetére
Mind a 150, mind a 67 font eldöntheti a kérdést: veszek kenyeret hó végén, vagy sem?
Tehát igen, megeshet, hogy adott esetben kardinális kérdés.
https://www.coreinfinity.tech
-
t72killer
titán
válasz sh4d0w #37505 üzenetére
Léteznek, akiknél a kenyér, de vannak akiknél "csak" egy második gyerekvállalás, egy 20éves lassan veszélyessé váló roncs autó 10évesre cseréje, stb. Az "éhenhaló" szintre odafigyelnek mindenféle segéllyel, de ennek előfeltétele, h minden fillér megtakarításod feléld.
Az ultragáz az, hogy ebből a 0 megtakarítású "éhenfagyó rétegből" is tízmilliós tömeg van ebben az országban, ami több mint elgondolkodtató.
"Ha ketten 1.5 minimálbért kerestek akkor elég kevés az adó a Personal Allowance miatt."
Erre elfelejtettem reagálni: a council tax-unk, amiben az egyetlen hasznos tétel a szemétszállítás+víz, a fenti összeg 10%-a, "allowance" ide vagy oda.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37504 üzenetére
Persze, a 67 font is pénz, és vesztek belőle "ingyen shed"-et, de ezeket a támogatásokat úgy adják elő, hogy az éhenhalástól ment meg, nem úgy hogy kapsz ingyen shedet Ricsitől.
Mindenkinek shed vásárlásra pedig rettentő pazarlása az adópénzeknek.
Engem leginkább az bök ezzel kapcsolatban, hogy nem egy világmegváltó összegről van szó, viszont felszorozva a fogyasztók számával csilliárdos pénzköltés, és igazából mindenki is fizetni fogja, mert az állam beszedi adó formájában.
-
Apollyon
Korrektor
válasz instantwater #37508 üzenetére
Egyetértek, azért más volt 3 éve a covid előtt a 67 font és ma is más. De még akkor sem volt akkora nagy pénz, viszont ez az összeg már csak arra való ezzel a "támogatással", hogy fenntartsa a már meglévő nyomort, vagy még annyira sem. Bár lehet én innen Londonból másképp látom a világot.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
Igen, ez valóban nem hatékony, azzal a 67£ az érintettek nincsenek beljebb, de az államkasszából hiányzik az összeg. Nagyon.
De hogy valami vidámabb téma is legyen, Lidl-ben k-europai hét van, és van lángos tészta fagyasztva. Még nem próbáltam, most olvad ki.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Balinov
titán
válasz moleculez #37510 üzenetére
Azt tavaly próbáltuk, teljesen jó, második felénél jobban figyeltem a myujtasra a sütés előtt és az kifejezetten marha finom lett.
Felére jófajta 18%os lengyel tejföl, a másik fele meg házi fokhagymaszosz
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
t72killer
titán
Nem "ingyen shed-et" kapok, hanem egy shednyi védelmet a mindentlenyúló, extra profitrátával dolgozó vadkapitalista energiamultitól. Köszönöm szépen, állami támogatások mellett is többet fizettem neki, mint amennyi VALÓS költsége van.
Az adót meg ott kéne beszedni, ahol a profit keletkezik, ha az állam panaszkodik az alacsony bevételekre, akkor TALÁN ne wrexitelgessen és TALÁN kopogjon már be egy kicsit az energiamultikhoz. Mert a gáz nem jön drágábban fel a shedlandi gázmezőkről, az atom se hasad drágábban mint tavaly ilyenkor.
#37510: Londonisztán 67font: 2 gyerek egyetlen hétvégi belépője vmi baromságra, Vidék 67font: 2 gyerek egész havi összes különórája együttvéve (zene, sport, stb). És igen, ehhez vannak mérve a fizetések az adott területeken.
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
-
FeRkE
őstag
Air Fryert hasznal valaki? Elkezdtem szemezni veluk egy ideje, hogy kene egyet venni kiprobalni. Finom veele keszult kaja? Azt latom, hogy energiatakarekos meg hamar is kesz a cucc, de finom is?
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37518 üzenetére
De van, csak a mértéke nagyon eltér országonként. NORMÁLIS helyeken (UK már ebből kiesett) az állam annyit tesz, hogy a rendszerre = végérvényben magukra a cégekre is veszélyes húzásokat lenyesik szabályozás formájában. Igencsak egyértelmű, hogy a lakosság harmadának egyekvagyfűtsek szintű szegénységbe taszítása negatív spirálba dönti az egész társadalmi-gazdasági rendszert, ami aztán visszaüt a nagyokmultinál is - csakhogy ők fogják a sátorfájukat és lelépnek/jelentenek egy csődöt, a dolgozók kirugdalása után meg felcsippentve a milliárdocska "végkielégítéseket" pattak meg a főnökök a Bahamákra.
A probléma, hogy a kapitalizmus bizonyos formáiban túlzott mennyiségű feudalizmus maradt.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nekünk van pár éve, én jó kajákat csinálok benne. :D Ha eddig olajban sütöttél, és "most térsz át", akkor igen, arra fel kell készülni, hogy mások lesznek az ízek, számomra jobbak. Én mondjuk már korábban (10+ éve) elhagytam az olajat, szóval nekem ez nem volt probléma.
Plusz figyelj vásárlásnál, hogy ne vegyél túl kicsit. Az ilyen olcsójános kategóriáknak kicsi az űrtartalma, amivel csak kisebb adag kajákat tudsz csinálni, ami nekem az ízminta kategória. Az igaz, hogy mi mindig magunknak főzzük a kaját, szóval nekünk fontos, hogy ne mindennap kelljen ezzel foglalkoznunk.
Bár receptekben nem tudok segíteni, arra van itt a fórumon dedikált air fryer-ös topik. [link]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
FeRkE
őstag
válasz Apollyon #37521 üzenetére
Koszi az infot, eddig igazabol nem csinaltam olyan kajakat amit olajban kell sutni, pont az olajjal valo kinlodas/szaga miatt Nektek mekkora meretu van? Ezzel az 5.5 literes Cosori-val szemezek, mar vagy fel eve a whishlisten van Altalaban magamra fozok, egyszerre ket adagot.
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Nekunk ez van (£110 korul vettuk). Amit lehet azt ebben keszitunk meg annak ellenere is hogy karacsonykor vettunk egy £1500os Smeg dual fuel cookert...
A bundas kenyer olaj nelkul egy uj elmeny! Fozesi idok fagyasztott dolgoknal altalaban -10 perc es finomabb is. Rantott sajt kipukkan (talan alacsonyabb homersekleten nem..)! Hussal nem tudom milyen mondjuk.. 100% ajanlom![ Szerkesztve ]
-
FeRkE
őstag
Koszi szepen mindkettotoknek az infot, jonak tunnek ezek a masinak is! Amazonon vettem par ingyenes Air Fryerhez valo e-konyvet, majd beleasom magam kicsit ebbe a tudomanyba
Mas: mult hetvegen jott level a counciltol, Citizenship group Ceremony invitation volt benne Erdekes, hogy hamarabb megkaptam, mint az email approvalt, altalaban forditva szokott lenni, lehet fenysebessegre valtott a Royal Mail a sztrajkok utan
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Rántott sajt házi körülmények között mindenhogy kipukkan.
Csak az éttermi gumi keménységű műsajt nem pukkan ki.Bundáskenyér olaj nélkül?
Érdekes elgondolás.
Eddig azt hittem, hogy az a műfajából adódóan tocsog az olajtól.
Ezért nem is eszem sűrűn. kb évente 2 szeletet.Egy időben a párom akart venni Ninját, aztán valahogy elmúlt.
Egy ideig a sült krumplit is sütőben sütöttük, de az meg száraz neki.
Nekem teljesen jó volt a sütős sült krumpli, és gondolom air fryerben is hasonló az eredmény.
Visszatértünk az olajban sütős krumplira, de az mindenhogy macera.
Serpenyőből kifröcsög, olajsütő pedig plusz karbantartás, tisztítás, tárolás lenne. -
instantwater
addikt
Már visszatértek a fullos ceremonyra, vagy még mindig covid módban üzemelnek, és csak az "ünnepeltek" mehetnek be?
Nekem ez nagy csalódás volt annó.
Olyan kicsit "McDrive" feelingje volt.
Gyere be, de egyedül gyere, hadard el, aztán húzzál, mert covid van.
Se fotó, se kísérő, semmi. -
rgqjx
aktív tag
válasz instantwater #37530 üzenetére
"Rántott sajt házi körülmények között mindenhogy kipukkan..."
Dupla panírral ritkábban.
-
FeRkE
őstag
válasz instantwater #37531 üzenetére
A leirasbol ugy tunik, hogy mar a korabbi ceremony van, egy kiserot lehet vinni. Engem nagyon nem izgat a dolog, csak adjak ide a papirt, meg jo lenne egy kep a kiralynovel de szerintem arrol mar lecsusztam vszinu
Tufa: Bundaskenyer erdekes otlet, eszembe nem jutott volna air fryerben csinalni, de kiprobalom majd, mert szeretem egyebkent
-
sh4d0w
félisten
válasz instantwater #37530 üzenetére
Bundaskenyeret meg tudod sutni sutoben is; ropogosabb lesz, tovabb fog sulni, de nem tocsog az olajban.
-
instantwater
addikt
válasz sh4d0w #37535 üzenetére
Ezt lehet, hogy kipróbálom.
Igazából bármit amit air fryerben lehetne sütni, azt hőlégkeveréses sütőben is meg lehet.
De akkor mi a forradalmi találmány benne?Kész főzős topikká alakultunk.
Ez csak azért nem offtopik, mert az angolok nem tudnak főzni, és itt a főzés az a túlélés része. -
Apollyon
Korrektor
válasz instantwater #37536 üzenetére
De akkor mi a forradalmi találmány benne?
Végeredményben sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mivel nem egy nagy dobozt kell felfűteni, mint a "rendes" sütőnél. Plusz, mivel kisebb az űrtartalom, és elég közelről közvetlenül a kajára fújja a forró levegőt, hamarabb is készen lesznek a dolgok. Aki szereti a sült krumplit, annak ideális, mivel 10-15 perc alatt fagyott állapotból kész van.
Bundás kenyeret 5 éve nem ettem kb., hát akkor ezt holnap kipróbáljuk.
Egyébként főzés rulez, töredék pénzből ki lehet hozni a sokkal több és finomabb, egészségesebb kaját.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
moleculez
veterán
Múltkor pusztán kíváncsiságból bundáskenyeret kontaktgrillen csináltam. Befujtam előtte olaj sprayel, nagyon jó lett.
Rántottsajt pedig nem akármilyen sajtból jó. A lengyel boltban szoktam venni ilyen nagy tombsajtot. Plusz duplapanir (liszt-tojas-morzsa-tojas-morzsa az algoritmus), és forró olaj. Nem szabad sokáig sütni.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
sh4d0w
félisten
válasz moleculez #37538 üzenetére
Arrafelé a sajt sütésére még válogathatsz is. Rántott sajtnak van ún. panírsajt - általában hiányoznak az ízek belőle és kicsit gumiszerű az állaga.
Van halloumi, ami nagyon jó grillezve.Nálunk az lett a megoldás, hogy vettünk többféle reszelt sajtot, összekevertük tojással liszttel és mehetett a forró olajba golyóként.
Még valami: rántott sajtot nem lehet sütőben sütni.
-
zone
őstag
Ennek a palinak a csatornáját ajánlom, sok hagyományos receptről van videója: [link]
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
t72killer
titán
Brit cím alatt futó Revolut már rendes bankszámlának számít, betétbiztosítással? Most hogy pukiznak a világ bankjai, szeretném azt is biztonságban tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest