- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
Mi is pont ilyen házat keresünk.
Szólj, ha találsz .Félmegoldás az olyan lakás amiben nagy ablakok vannak.
Ilyenben lakunk most is albérletben.
Szép gondolat a kert, de meló van vele, ha más nem fűnyírás, néhány évente térkő csiszolás, etc.Én panelban nőttem fel, elvagyok lakásban, de egy sz.ros szovjet panel szintjénél lejjebb nem adom.
Nem kell a lőrés nagyságú ablak, és naponta többször sem fogok lépcsőzni a saját otthonomban.Persze, mi sem önszántunkból és angol politikaimádatból kezdtünk el most mortgaget keresni, hanem a landlord el akarja adni, és vagy mi vesszük meg, vagy jöhet a keresési tortúra, viewingokra járás, és verseny deposit fizetés.
-
Yeffy
veterán
válasz moleculez #37200 üzenetére
annyiert, ha nem is palotat, de lehet talalni tisztesseges kecokat itt is, foleg videken (maradnek SW vonalon szerintem), de annyi penze megint kinek van? nem keresek £100k-kat, h csak ugy abszolvalni tudjam a combosabb onerot, meg a torlesztoket, meg a kb kotelezo felujitast/renovalast.
nehezito tenyezo, h nekem teljesen onerobol kell ezt megteremteni, ha ugy dontok, nincs csaladi, vagy egyeb segitseg. egy fizubol meg kicsit mas a leanyzo fekvese.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz instantwater #37201 üzenetére
haha, akkor ismeros a cipo, amiben vagyok.
en meg pont videken nottem fel, panelban is laktam kesobb, nem dobtam el tole magam, de anno, fiatalon, még el tudtam vele lenni. mondjuk a papirfalakat, meg, h athallok mindent, amit a szomszedsagban csinalnak, akkor se birtam. de legalabb normalis a padlo, nem f@szom fa!
itt amugy vannak nagyon szep videki tajak (bejon a rural UK, gyakran kirandulok valamerre), de már lettem annyira "varosi", h az infrastrukturat, a széles es elerheto tavolsagban levo (nem csak elelmiszer) bolt valasztekot, a jo osszekotteteseket, UK szinten jo minosegu es sebessegu internetet, adott esetben munkahelyeket (bar remote based worker vagyok, sz'al ez nem annyira problematikus, inkabb egy normalisabb, stabilabb internet e szempontbol, kocsim van), stb nem nagyon engedném el.
a varostol kijjebb meg sajnos ugyanugy elszabadultak a kecoarak. még Wales-ben is, ami itt van mellettunk. mondjuk ott kevesbe, de ugye nem veletlenul olcsobbak ott a keglik.
neha szoktam ott talalni gyongyszemeket, amik emeszthetobb aruak, de nem veletlenul azok. arrafele sztem nem, h az Amazon, de sokszor még a madar se jar.nem hiszem, h megerolteto lenne gondozni egy normalisabb meretu kertet, most parszor leturni a fuvet nem nagy etwas. de legalabb van "kifutod", ami nem egy zsebkendo meretu, plusz legalabb tudsz kirakni kerti butort, adott esetben vmi mobil jakuzzit vagy medencet, shed-et, es meg igy is elfersz.
persze, megertem, elegge agybaj tud lenni az uj albi keresesi procedura. foleg mostanaban. már elore varom, a landlord mennyivel fog emelni tavasszal.
volna amugy nehany masik orszag, amit kiprobalnek, lakhatas szempontbol is. amiket hallottam/olvastam roluk, jobbnak tunnek, mint itt, csak a tokomnek nincs kedve megint egy nyelvnek a nullarol nekiugrani.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
instantwater
addikt
A leaseholdtól korábban mi is féltünk, de ezek régebben 100 év körül indultak, újabban állítólag 999 évvel indítják őket.
Amit most bérlünk és meg akarjuk venni az 2004 től indult 125 évvel. Tehát még van rá 106év. Már tudjuk, hogy 10 éven belül biztos, hogy költözünk, mert kinőjük, de most könnyebb 170k mortgagebe belelépni mint 300kba.
Azt hiszem valami 70 év fennmaradó leaseig adnak hitelt a bankok, tehát 10 év múlva 96 év leassel is könnyedén el fogjuk tudni adni egy hiteles vevőnek is.
Úgy tudom általában bizonyos összegért van lehetőség a lease hosszabbítására.Van félévente £959 service charge és évi £250 ground rent is. Majd kimatekozzuk, hogy mi éri meg, ha kaptunk hitelkalkulációt.
Ház is van leasehold?
Felénk általában a lakások a leaseholdosak, a házak jellemzően freeholdosak.[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
válasz instantwater #37207 üzenetére
Sajnos igen, én alacsonyabb 120-130k keret környékén nézelődtem és Manchester környékén sok ház leasehold. Ha kifizetnék ennyi pénzt egy saját házért, nem szeretnék évente egy fillér bérleti díjat se fizetni.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Yeffy
veterán
-
zone
őstag
válasz instantwater #37210 üzenetére
Mindenhol azt írják, a fizetés 4-5x-esét lehet megkapni lakáshitelként. Ehhez egyedülállóként se a megtakarításom, se a fizetésem nem tart még ott. Minimális letéttel 200k környéke szóba jöhetne, de inkább egy nagyobb beugrót tervezek 10 éves törlesztéssel.
Az lenne az ideális, ha újra remote tudnék dolgozni, de muszáj volt váltanom, kezdtem megutálni és az új hely +20% emelést jelentett, csak be kell járni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Én is gondolkozom a váltáson: nagy kegyesen méltóztatnak 10%-ot emelni az egy évvel ezelőttihez képest (persze csak majd az új adóévben), cserébe megnyirbálják a fizu kb 10%-át kitevő mindenféle bónuszt. Szánalmas.
Cégváltásnál a céges magánnyugdíjat át lehet vinni az új cég konstrukciójába ?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Alvin_ti4200
félisten
Van valaki, aki esetleg több évnyi Londonban élés után végül elköltözött a fővárosból? Ha igen, akkor érdekelne, hogy végül hova ment?
A lakóközösség meg fogja támadni a 2023-as service charge-ot, mert átlagosan duplája lett a tavalyinak tele érthetetlen és erősen megkérdőjelezhető tételekkel. Sajnos ha meg is nyerik a lakók a pert, akkor is évekkel később fogják csak kompenzálni őket, ami azt jelenti, hogy a havi 2-300 fontos növekedés várhatóan a közeljövőben már beépítésre kerül a bérleti díjakba (vagy már beépítésre is került). Az itt (London City Island, illetve Goodluck Hope az O2 Arena-val szemben) megnőtt árak tovább húzzák a környéken lévő ingatlanokét, így túl sokat spórolni egy esetleges költözéssel aligha lehet (ha az ember nem menne messzire és nem akar mondjuk 1-bedből stúdióba vagy 2-bedből 1-bedbe menni).
A lakások általános hiánya tipikus probléma Londonban, de ami ezen a környéken (is?) megy az már a szürreális kategória. Tavaly ősszel emelték fel az 1560 fontos bérleti díjamat (előtte rendre 1603, illetve 1667 fontot fizettem 2019-ben, illetve 2020-ban) 1820-ra némi alkudozás után (már akkor 1950-nel nyitottak) és jelenleg, fél év elteltével már 2200-2300 fontért látom hirdetni a 1-bed lakásokat LCI-on (de GLH-n is hasonló áron mennek dacára annak, hogy az pár évvel később készült el, tehát ott szinte teljesen új lakásokról beszélünk).
Ha nyárig nem változik a helyzet, mennem kell, mert ezt a pénzt elvi okokból sem leszek hajlandó kifizetni. Ha megtenném, akkor a havi megtakarításom kevesebb lenne, mint amit Budapesten össze tudnék hozni, nem kell ragoznom, hogy ez miért probléma. Nézegettem stúdió lakásokat, azokért is már többet kérnek, mint amennyit 2021-ben fizettem a 1-bedemért, teljesen agyabeteg. Opció kevés van, ezért az árak nem fognak csökkenni.
Brightont (és Hove-ot) nézegettem, olyan 1300-1400 fontért már normális 1-bed kecókat lehetne bérelni és London Bridge-hez fut be a vonat, ahonnan az irodánk bő negyed óra gyalog. Kétszer is voltam már Brightonban, utoljára tavaly júliusban és egész élhetőnek tűnik a hely, lakik vagy lakott itt esetleg valaki? Ha igen, mi a véleményetek róla? A telet gondolom, elég nehéz átvészelni, legalábbis arra tippelnék. A vonatjegyek ára teljesen vállalható.
Oxford, Cambridge, illetve Reading abszolút kiesik az árak miatt, de például Birminghamben modern, nem ritkán új 1-bed lakások 1000-1250 font között mozognak, viszont lényegesen messzebb van, mint Brighton, nincs vízpart és drágább a vonatjegy is, így a havi 4-5 bejárás a londoni irodába hamar költséges mulatsággá válhat. Lakik vagy lakott itt esetleg valaki, tapasztalatok?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
zone
őstag
válasz t72killer #37212 üzenetére
Persze, a korábbi magánnyugdíjat összevonhatod az aktuális aktívval, de egy harmadik mangánnyugdíj számlára vagy akár egy SIPP-be is átutalhatod.
Mondjuk nekem épp 4 külön helyen van, mert nem nagyon foglalkoztam vele, csak a legkisebb értékű számlát átállítottam a legmagasabb kockázatra.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37212 üzenetére
A nyugdíj az hozzád tartozik, és egy nyugdíjbiztosítónál van. A munkáltató csak befizet rá, a számlát nem érinti, ha munkát váltasz.
Át lehet vinni másik számlára, de ennek általában díja van, és szerintem nem is baj, ha több különböző pénzintézetnél van elosztva.
Van a PensionBee és társai amik segítenek ebben és az esetlegesen feledésbe merült számláid felkutatásában.
Persze pénzért. -
zone
őstag
válasz instantwater #37215 üzenetére
Ahhoz nem elég nagy a fizetésem, hogy 250-300 ezres házra vegyek fel hitelt.
Azért keresek 120 környékén, hogy minél jobb legyen a loan-to-value arány egy 40-50 ezres beugróval, és 10 év alatt ki tudjam fizetni, mert 10 év felett drasztikusan megnő a kamatköltség.Kalkulátorba bedobva most 80 ezer hitelnek 10 év alatt 20 ezer a költsége, 25 évre viszont 80 ezer. Persze 25 évre alacsonyabb a törlesztő, de nem mindegy, hogy 80 ezerre 100-at fizetek vissza vagy 160-at.
-
instantwater
addikt
Értem.
120 környékén felénk semmi nincs.
Ennyiért nagy az esélye, hogy csak leaseholdosat találsz, vagy gáz környéken lepukkantat, de reménykedni, és keresgélni mindig lehet.A költség mellett fontos megnézni, hogy a havi törlesztővel mennyire maxolod ki a bevételeidet.
10 év felett van valami csavar a dologban, vagy simán csak 10 év felett nő fájdalmasra a kamatos kamat?
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A válasz ennél bonyibb, az inflát is bele kell venni és egyáltalán nincs kizárva, hogy a 120ezres ház 20év múlva 500e, a 250ezres 2M lesz. Zseni politikusainkat és a számtan helyett béelemtüncire járó szavazóikat ismerve a kövi 10 évben simán lesz még egy ilyen 30% reálinfla pénzrohadás pár hónap leforgása alatt, a "megszokott" évi 4-5% felett.
-
zone
őstag
válasz instantwater #37218 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de alapvetően hosszabb távon ugye hosszabb ideig ketyeg a kamat, és egy 25 éves hitelnél évekig a befizetett összeg nagyobb része kamatköltség. Ezért van, hogy ha 5 év után ránézel, a befizetett 25 ezer a felvett hitelből alig 10 ezret faragott le.
#37219 t72killer
Jó, de ha 10 év alatt kifizetem, akkor a következő 10 évre hitelmentes vagyok és ugyanúgy 500 ezret fog érni. Igaz ha nő a ház értéke, egy remortgage segít csökkenteni a havi részletet, de inkább minél hamarabb szeretnék hitel nélkül élni.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Devid_81
félisten
válasz Alvin_ti4200 #37213 üzenetére
Mi anno hazvasarlasnal jartuk korbe a kornyeket.
Londontol keletre eppen olcsobbak, de nem igen van van ott munka, legalabbis nekem keves volt, es a haz arak sem voltak hu de olcsok.
Del szinten, munka kevesebb hazarak nem sokat javulnak, kozlekedes foleg vonatok allando kesesekkel stb.
Nyugatra nagyon nyugatra kell menni, hogy megerje, de onnan majd London lesz nehezen megkozitheto.
Eszak marad amugy az egyetlen ahonnan meg bejarhato tavolsagra lesz London es mar olcsobb is lesz....
-
axioma
veterán
Nem akarom ide foleg itthonrol, de a matek ugyanaz es nagyon rosszul szamolsz... kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket eleve nem adunk ossze [jelenertekesites nelkul], a THM pedig ami a kb. valodi fokmero az [a felve't koltsegei miatt] csokken a futamido-hosszabbodassal egy kerekitesi hibanyi mertekben -- de tobbet a lakashitelesben inkabb.
-
t72killer
titán
A kollégával értek 1et: az inflát ebbe bele kell számolni. Márpedig ha a thm/kamatszinted alacsonyabb, mint a REÁLinfla (ami ugye az elmúlt 1 évben elérte a 30%-ot is) vagy az ingatlanárindexek növekedése, akkor kvázi ingyenhiteled volt/kerestél a hitelfelvételen!
Drágább ház esetén mondjuk ez amiatt komplikáltabb, mert drágább, pontosabban nagyobb házra lehet dupla councilt fizetsz + drágább fűteni, fenntartani.
-
Snoop-y
veterán
válasz Alvin_ti4200 #37213 üzenetére
En a helyedben Londoni vonat vonalon M25 gyurun belulre koltoznek.
Guilford, Byfleet, Walton on Thames, Weybridge ezek mind elheto varosok. 1500-ert komplett hazat kapsz 1200-1300 korul pedig egy luxus studiot.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37223 üzenetére
A drágább ház nem minden esetben jelent nagyobb méretet és gyengébb szigetelést.
Sokszor azért drágább a ház, mert olyan környéken van, vagy jobb állapotban van.
Angliában mindegyik cipősdoboz, nem kell attól félni, hogy túl nagyot vesz az ember és drága a rezsi.
Persze a council tax több egy drágább házra.
-
Devid_81
félisten
válasz instantwater #37226 üzenetére
A rezsi igy is ugyis sok, meg akkor is ha nem fut az ember csak eszik, vagy neha probal lezuhanyozni
Emelkedik Aprilistol de amugy csokkennek az energia arak (csak nem a felhasznaloknak)Kivancsi leszek en erre, nem tudom hogy es meddig tudjak megvezetni a birkakat, hogy telen az £500 futes szamla az tok jo, mert lehetne amugy £800 is.
...
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #37227 üzenetére
Birkákat? Végtelenségig, ld Orbánia . Az egész rendszer az átláthatatlanságra van tervezve, bedobálnak random többezres számokat és rizsáznak 3 oldalt anélkül, h 2 sorban leírnák, hány penny lesz a gáz, ill villany kWh-ja. Ebből ill a frissített cikkből se derül ki a lényeg.
Segítséget meg persze jó hagyomány szerint a drogos kap, a dolgozó nem.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Devid_81 #37229 üzenetére
Állítólag ujjonganom kéne a 10% nominál bruttó fizuemelés miatt - erreföl az ofcomnál kihámozom, hogy a gáz és a villany emeljednek 30%-ot... (13p illetve 51p lesz kilowattóránként az új taksa). Érdekes, ezt a fél sornyi infót egy médium se volt képes kiemelve lehozni.
-
t72killer
titán
válasz moleculez #37231 üzenetére
A villany még csak hagyján, 2 párátlanítóval villanysütővel 80£ körül megáll a villanyszámlánk. Persze nem szép, hogy 120 lesz belőle, de a beteg kisgyerek mellett is 17 fokra 200£->300£ gázszámla mindennek a teteje. Ezen a héten nekiállok utánajárni mennyibe fáj full olajra átállni. Csak rühellem a gondolatot, hogy a pici kertből 5-6m2-t elfoglal egy ronda olajtartály .
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #37233 üzenetére
Kicsit utánaszámoltam, a jóédes anyjukat ezekkel a gázárakkal már... 2021 nyarán, amikor beköltöztünk, 2 penny/kWh-nak megfelelő tőzsdei árakra kaptunk 3p/kWh egy évre FIXÁLT szerződést. Tehát a működésre, profitra elkért összeg kilowattonként 1 penny volt, napi 21p standing charge-al. Ma a "sáp" amit a tőzsdei ár felett zsebrevágnak (részben közvetlen tőlem, részben az adómból) 12p/kWh és 27p/nap.
Mivel ennyire extrém a lenyúlás, gyanítom hogy lesz itt valami duplacsavar és őszre megint leviszik az árakat. Tippre a lakosságot próbálják alacsonyabb fogyasztásra zsarolni, mert ugye hiányzik az orosz gáz Európából, ahova exportálni szeretnék a brit gázt jó pénzért.
-
félisten
válasz t72killer #37236 üzenetére
Hat ez nem ennyire egyszeru. A szolgaltatod nem akar spot aron venni, mert nem tudja neked spot aron atadni, hiszen a lakossag elvar valamifele arstabilitast. A nagyobb arstabilitas egyebkent penzbe kerul onmagaban is (mint barmilyen kockazatcsokkentes).
A gazszolgaltatod jo esellyel X honapra elore lekot egy adat foldgazmennyiseget, tehat amit most te elfutesz otthon, arra keso osszel kotottek szerzodest (nyilvan magasabb aron, mint a jelenlegi spot gazar). Egyebkent nem csak a tozsden vehetnek.A tozsdei arbol is tobbfele van, pl. spot (add ide nekem _most_, es kifizetem), meg spot with future delivery (most kifizetem, szallitsd le jovo honapban), meg normal future (majd jovo honapban veszek toled, es akkor szallitsd), meg opciok (most fizetek neked X forintot, hogy jovo honapban vehessek toled Y aron, ha kedvem tartja), stb. stb.
Lenyeg, h ami most eg a kazanban, arra honapokkal ezelott alkudott meg a szolgaltatod. A mostani arcsokkenes majd kesobb jelenik meg a lakossagi arakban. Ez visszafele is igaz, tehat a lakossagi arak nem kovettek a tozsdei arakat akkor sem, amikor azok felfele mentek.
A sapot senki 'nem nyulja le', hanem kulonbozo merteku kockazatokat tudnak vallalni a felek.
Egyebkent ha szeretned, akkor tuti tudsz olyan penzugyi konstrukciot talalni, ami a te sajat gazfogyasztasodat vegul a tozsdei arhoz koti (csak valoszinuleg nem szeretnel).
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
x hónap, igen, azt is p.fázom, hogy FÉL ÉVE nem volt ennyi a tőzsdei ár. Akkor is csak bő egy hónapra szállt el igazán. Tehát úgy fizettetnek velünk, mintha a legrosszabb árcsúcson vették volna. A számlámon szumma 16.2p/kWh áll gázra (ebből jön le a price cap támogatása). Ha ebből levonjuk a fentebb számolt 1p/kWh "rendszerköltség" dupláját, az akkor is 416p/Therm. Meg lehet nézni, hogy mennyi ideig is volt efölött a piaci ár... Segítek, kb 2 hét!
Konstrukció: japersze, ha fizetsz nekem havi 1000 fontot, szivesen visszaadok belőle annyit, amennyit a tőzsdéhez képest lenyúlnak tőled . Kb így néznek ki ezek a "szolgáltatások".
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
MEgdöbbentő vagy sem, vidéken ez a valóság. 2, közel minimálbéres szülő szumma heti 50 munkaórával = évi nettó 25k font. Ha többet dolgozol -> fizetős gyerekfelügyeleten bukod a többletet és még güriztél is.
Ebből fizess councilt, etess 2 gyereket, 2 autót, szerencsésebb esetben tarts karban egy házat - szerencsétlenebben fizess lakbért..."városon" meg a magasabb ingatlanárak viszik el a magasabb fizuból adódó többletet - bár nálunk kb Glasgow-ig kéne menni, hogy a minimábér-övezetből kijusson az ember.
A "gondot jelent" persze más kategória, mint az otthoni kisnyugdíjas együnk vs fűtsünk kérdés, de azért az már eléggé kompromisszumszagú, hogy a "2 kocsi" két 10éves járgányt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37241 üzenetére
Pontosan. Főleg saját házzal és némi (hűdeuristenburzsujvegyükel) megtakarítással. Az isa/külföldi önkéntes magánnyögdíj is üti az uc-t, úgyhogy a benefiten élés sose volt opció.
Így viszont semmi se jár, se érdemi fűtésszámla-támogatás, se ingyen fogorvos és úgy általában semmi, mert bármire pályáznál, az első kérdés, van-e benefited = uc, vagy vmi, amit uc-be beleolvasztottak.#37242: villanyfűtéssel simán. A lakásban, amit ide érkezésünkkor még a béketarifákon villannyal fűtöttünk KETTŐ szobát 21-23 fokra simán 300font volt a februári számla. Az most meglenne egy ezres.
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37243 üzenetére
Én már kezdek érzéketlen lenni az UC és a rezsi árakkal szemben is.
A megtakarításomat nem akarom/tudom elkölteni/eltüntetni, és kevés pénzből, nulla emergency funddal élni, hogy kapjak UC.
A rezsi árakkal pedig nem tudok mit csinálni.
Régebben még váltogattam szolgáltatót időnként, de most már van drága vagy méregdrága.Egyetlen megoldás, elköltözni Afrikába, ott mindig meleg van, és olcsó az élet.
Csak pénz, kaja, és tiszta víz nincs.Még mindig jobb mint otthon...
Menjünk Dubaiba, ott is meleg van, nincsenek adók, és még pénz is van.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz instantwater #37244 üzenetére
Nem megyünk sehova, legkisebb rossz elvén mi pont jól vagyunk itt. Dubai-ban 30 éven belül, ahogy kinövi a világ az olajat, elapadnak a pénzkutak és a valláskárosult lakosságból pont úgy tör elő az ősember, mint Afganisztánban vagy Iránban.
Európa/egyéb "nyugat" meg össze van árazva: hiába kapsz Svájcban évi "nettó" 100k£-ot, ha abból egy 9.emeleti lyukat se tudsz megvenni, a főbérlő meg pont a legalkalmatlanabb élethelyzetben "újítja fel" a fejed felett.
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37245 üzenetére
Ne gondold.
Főleg, hogy Dubaiban nincs is olaj.
Abu Dhabiban van.
Ezt ottjártunkkor magyarázta az idegenvezető.Igen, persze UAE együtt mindkettő, de Dubai eléggé törekszik arra, hogy globális travel és financial hub legyen.
Tudják ők is, hogy előbb-utóbb nem kell már annyi olaj, vagy fogyóban lesz, ezért építenek alternatív pénztermelő iparágakat. -
Tufa_
aktív tag
válasz t72killer #37245 üzenetére
Dubai jelenleg az uj tech center, cegek ezrevel vandorolnak oda es onnan uzemelnek.
Ultra high quality candidate pool (vizum kriteria eleg magas), a fizikai munkasokat leszamitva, es a helyiek millard dollarokat fektetnek bele mindenfele cegbe (nekunk a royal family of dubai a legujabb befektetonk a cegnel. $50 milla a 3 eves divat cegbe.. most van a targyalas egy uj uzletrol amibe 250et akarnak belefektetni kezdesre). Tudjak ok hogy fogy az olaj, es keszulnek ra rendesen. -
t72killer
titán
válasz instantwater #37246 üzenetére
Ezt idegenvezető nélkül is tudtam. Az olajországok ott pörgetik az olajpénzeket. És egészen pontosan mit is fognak pörgetni, ha nincs bevétel? Évtizedek óta dől hozzájuk a tengernyi bevétel, de a sötét középkori mentalitás miatt 0 kreativitás, 0 innováció. Még egy villanykörte becsavarásához is külföldi vendégmunkás kell. Imádják a menő verdákat: összedobtak már a rendelkezésre álló pénzhegyekből pl egy saját márkát?? Frászt. Még Brazíliának is van pl saját repülőgépgyártása, mutass valamit az öböl mentén, ahol arab mérnökök saját kútfőből valami jelentőset tettek le...
#37247: meglátjuk, ez utolsó pillanatban "vásárolt" cucc. A befektetett pénz meg tart egy ideig, aztán ha nyista olaj és nincs KÉSZ az új rendszer, akkor első körben Evergrande, második körben ISIS.
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
válasz t72killer #37248 üzenetére
Angliában élünk mindketten.
Itt sem a régi nagyiparoktól és szénbányászattól vagy a tehetséges angoloktól pörög a gazdaság.
Hanem a pakik, indiaiak, kelet európaiak tolják a gazdaság minden szintjét, a melóstól a kutatóig, bankárig.
Már a miniszterelnök sem angol.Dubai ugyanezt az pénzzel agyelszívós mintát csinálja.
Van pár angol könyvelő ismerősöm a Linkedinen, aki elment inkább ingatlanozni Dubaiba, a könyvelőcégét meg vezeti távolról.Más kérdés persze, hogy nyaralni jó, de odaköltözni kultúrsokk lenne.
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
Par hete jottunk meg Dubaibol. Elkepeszto hely egy jo nyaralashoz, de ennyi.
Europai ember aprilistol szeptemberig nem nagyon birja ki...Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest