- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K
- Mini-ITX
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adott egy Acer iconia one 10.
Legfrisebb gyári android van rajta, nem mókolt hanem amit rendszerfrissítésben felrak. Nincs root semmi belenyúlás.
Azt produkálja hogy ha a startlap van megnyitva akkor bizonyos idő után eldobja a wifit. Majd visszacsatlakozik rá de nem lesz rakta net. kb 10-20 perc használat után. Valamint erősen be is lassul.
Próbáltam másik routert (UPC gyárija és Tp-link teljesen új 1043 v3-as)
A gond az hogy 3 ilyen készülék is van és mindegyik ezt csinálja, Arról nem beszélve hogy egy idő után belassulnak. Böngészőből chrome és firefox is csinálja. Csak egy google fiók van beállítva rajta, egyébként full szüzek.
Menjen vissza gariba vagy van valami megoldás rá?
Köszi! -
cidalain
veterán
válasz MasterDeeJay #71553 üzenetére
ha nem a startlap van megnyitva akkor is eldobja gondolom.
ha nem böngésző van megnyitva, hanem mondjuk email app, vagy facebook app, akkor is eldobja a wifit?ez nekem wifi problémának tűnik elsőre.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #71553 üzenetére
szia, android 5.1 van rajta?
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz cidalain #71554 üzenetére
A startlapnál jön elő leghamarabb, más oldalnál is de ott kb fél óra után. 6.0-ás android van rajta.
Pontos tipusa A3-A40
Facét és mailt nem próbáltam, ügyfélé a gép csak nyilván én próbálom megcsinálni ha nem jön össze akkor megy gariba vissza.
Wifi az jó, 3 másik gép és telefon van rajta amik hibátlanok. Meg ki is cseréltem a routert másikra. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #71556 üzenetére
értem, szóval droid 6.
amikor le lett frissítve, volt e rajta rendszer vissza állítva?
ha nem volt, akkor érdemes lenne most egy hard resetet csinálni, mindegyiken
és utána újra "belakni".
amit írtál az nálam tipikus droid 5 alatt jött előui: olyat már tapasztaltam hogy a gyári frissítés (droid 6) után egy kicsit lomha lett az én mobil eszközeim,
de a hard reset és/vagy rendszer visszaállítás megoldotta ezen gondom, anno[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Lacielvtárs #71557 üzenetére
Még sosem volt rendszer visszaállítva. Teljesen új eszköz, ahogy kicsomagoltam egyből nyomtam rá a rendszerfrissítést az üres rendszerre.
Csinálok egy visszállítást. -
cidalain
veterán
válasz MasterDeeJay #71556 üzenetére
mármint a tablet wifijére gondoltam.
túlmelehszik valami a tabletben, és kikapcsolódik egy időre, vagy ilyesmi>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz MasterDeeJay #71558 üzenetére
Akkor a vissza állítás lehet nem fog segíteni
Akkor lehet ahogy felettem írja a kolléga, ott hardver gond lesz...
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, Budapesten tudtok ajánlani egy jó szervizt ahol kicseréltethetem anyám Lenovo S6000l tabletjében az akkut?
S23
-
válasz Lacielvtárs #71560 üzenetére
Ok!
Akkor megy vissza egyenlőre egy gariba aztán meglátom mi lesz.
-
Thomas16
tag
A Teclast X80 Pro-ra vannak custom romok?
-
Tompkins
tag
Sziasztok!
60 ezer forint körül keresek 10"-os tabletet böngészésre, levelezésre, filmnézésre, néha egy kis office-ra. Ilyen célra ti android vagy windows-os tabletet vennétek? (Tudom, hogy ez androidos topic, de objektív válaszokat várok .
A használt tablet-től sem zárkózom el.Továbbá kíváncsi vagyok, hogy a kínai dual boot-os tabletek (Win+Android) mennyire ajánlottak? (Cube, Chuwi, Teclast)
Köszönöm!
-
cidalain
veterán
válasz Tompkins #71564 üzenetére
word-re már használtam a gyári MS appot androidra, elég jó, ha nem kell hardcore módon formázgatni.
excel viszont nekem nem jött be (igaz, ha excelezek, akkor képletezek, diagramozok, vagy visual basic programozok, és ezek az androidos verzióban nincsenek)teljesen jók az említett márkák dualos gépei is, válogathatsz kedvedre, mert jó sok változatuk van, különböző felszereltséggel.
-
cidalain
veterán
válasz Tompkins #71566 üzenetére
alap függvények, képletek használhatóak, és persze diagramok is, de nekem a kezelésük eléggé szar volt tapizva kis képernyőn (7-es tabom van)
azért kipróbálhatod, hogyha van barmi androidos eszközöd, hátha neked elég.
Kínaiból Chuwit, Teclastot néznék inkább, ennyiból beleférhet a 4GB ramos is>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
bdani94
tag
sziasztok!
Adott egy MyAudio Series 9 (Crane.EVB) Tipusú tablett..Szeretnék rá 1-2 alkalmazást de nagyon semmit nem bir el igy gondoltam hogy átdobálnám Memokártyára de nem találok rá módót illetve lehetöséget hogy..link2sd patricionált SD kártyát se látja..Kingorootal rootoltam. Esetleg valami Stabil Fözött Rom Lenne rá ?
Kütyük: Matebook d15 Samsung Galaxy S23 Galaxy Tab S8
-
veterán
válasz cidalain #71567 üzenetére
Ha már szóba hoztad Kínát, elég sok dual bootos eszközt látok jó áron az említett márkákból, viszont az android támogatása jellemzően megáll az 5.1-nél, illetve az Intel Atom / Android fúzióról is erősen megoszlanak a vélemények. A magam részéről hajlanék egy kínai vonalról beszerzett termék irányába, csak nem tudom, a fentebb leírtak mennyire jelentenek problémát a való életben.
Csak emlékeztetőül: én vagyok az, aki Lenovo TAB2 A10-30-at cserél éppen valami másra, és eddig a Samsung T580-on gondolkodtam. Utóbbival kapcsolatban kérdés, hogy kisebb boltokban már 68 ezer forint körül megkapható EU tartozékokkal, magyar nyelvvel. Lehet ilyen helyekről venni, illetve érdemes-e, mondjuk egy emag 83 ezer forintos árcédulájának függvényében? Ha jól látom, a gyártói garancia megléte / hiánya a különbség, amit még csak-csak benyelnék, de nem tudom, az ilyen készülékek frissíthetőek-e például rendszeresen, vagy valami mókolás van az egyenletben?
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
kínai cuccoknál nem jellemző a szoftvertámogatás. amivel kijön, azzal működik amíg meg nem döglik.
nagyobb gyártók esetleg kihoznak egy-két bugfixet az elején (Chuwi, Teclast, Onda, Cube)szürkeimportos dolgoknál csak a gari a lényegi különbség. ezek rendszerint külföldi beszerzésű tabletek, vagy külföldi székhelyen bejegyzett webshopból árulják, így nyerve néhány forintot maguknak (neked) az alacsonyabb áfával. illetve van még áfacsalásos eset is, amikor megveszik ideutaztatják, visszautaztatják, visszahozzák, cserébe minden országban jól visszaigénylik az áfát, stb. hogy melyik cég melyikkel operál azt nem tudom (nem is akarom tudni). Samu magyarország meg értelemszerűen csak a magyarországi viszonteladók által eladott termékeket szervizeli, mert a termékek nem világgaranciálisok. mondjuk érdemes lenne rákérdezni erre a samsungnál is, hogy hogyan érvényesíthető egy garancia náluk itthon (kell a magyar garanciajegy, ami értelemszerűen szürkeimportosnál nem lesz, vagy magyarországi cégtől származó számla elég e, stb.)
-
veterán
válasz cidalain #71571 üzenetére
Elvileg a linkelt weboldal ÁFA-s áron adja, tehát maximum az játszhat, hogy valami (nagyon) kelet-európai piacra szánt verzióról van szó.
Köszönöm a válaszodat, ezzel le is beszéltél a kínai tabletekről, pedig nincsenek ellenérzéseim, mert OnePlus 3 tulajdonosként jól tudom, hogy nagyon jó termékeket is képesek előállítani, korrekt szoftveres támogatással és garanciával.
-
veterán
válasz cidalain #71571 üzenetére
No, a VIP-Phone kellően segítőkésznek bizonyult, be is idézem a kérdést és a választ is tőlük.
KÉRDÉS:
"Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Információt szeretnék kérni az alábbi termékkel kapcsolatban!
Samsung T580 Galaxy Tab A (2016) 10.1 Wifi Fekete tablet
Jól értem, hogy a weboldalon feltüntetett 68.590 forintos ár 1 év forgalmazói garanciás modellt takar, azonban a garancián kívül maga a készülék sem csomagolásában, sem felszereltségében nem tér el egy olyan készüléktől, amelyet - teszem azt - a MediaMarkt polcairól emelhetek le? A feltüntetett vételár ÁFA tartalma 0%, vagy 27%?"
VÁLASZ:
"Tisztelt XXX!
A készülék, ahogy Ön is írta egy év teljeskörű forgalmazói garanciával kerül átadásra, a második évben egy év szoftveres garanciát kap rá.
A készülékek EU régiósak, így a Samsung szakszervize javítja majd, de első évben beviheti Ön is a kiállított számlával a szervizükbe, egyetlen különbség egy gyári garanciáshoz képest, hogy ezt a T580-as tabletet nem tudja beregisztrálni a my.samsung.hu oldalra, hogy második évben megkapja a plusz egy éves kiterjesztést. Minden más, a csomagolás, a készülék menüje, a doboz tartalma, a hardveres felszereltség megegyezik azokkal a típusokkal, amiket a Samsung Magyarország hozott forgalomba.
A vételáraknál feltüntetjük a nettó és bruttó árat is! 27%-os ÁFÁ-s árakkal dolgozunk, minden vásárlásról bruttó 27%-os hivatalos számla készül."Ezek alapján inkább innen veszem, mint 15 ezerrel drágábban máshonnét, mert ha 1 év alatt nem hasal le a hardver, szerintem 2 év alatt sem fog (feltételezem, a Samu bízik a saját termékeiben, azért ad 2 év garanciát).
-
cidalain
veterán
ok, akkor már ezt is tudjuk, köszi a tájékoztatást
igen, ha az 1 év garancia számodra összemérhető az árcsökkenéssel, akkor ezekszerint ez az ajánlat neked pont ideális lesz (mivel tartalomban más különbség a gariidőn kívül a tájékoztatás szerint nincs)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz cidalain #71574 üzenetére
Normál esetben talán a drágább terméket választanám, két év garanciával, de tekintve, hogy a kezdeti keret a 33 ezer forintos Alcatel Pixie volt, amiről vásárlás előtt mondtam le az 52 ezres Lenovo javára, a 83 ezer forintos Samsung már két és félszeres szorzó lenne. 68 ezer még mindig sok, nagyon sok egy (számomra) másodlagos fontosságú eszközre, de bízom benne, hogy ez végül kiszolgálja majd az alapvető igényeimet 2-3 évig.
-
tecsu
addikt
Word dokumentumok kisebb mértékű ("alap szintű", mondjuk egy levél, egyszerű táblázat) szerkesztése, írása mennyire lehetséges az újabb tabletekkel és applikációkkal?
Vagy ehhez feltétlenül laptop kell?https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ha rakok egy SD kártyát a Tablet-be, akkor van lehetőség oda telepíteni az alkalmazásokat?!
A Tablet-em csak 8GB-os és már csak kb. 2.4GB szabad hely van rajta, gondolom ez hosszabb távon édes kevés lesz és amikor eddig telepítettem valami app-ot a Play Store-ból, sose kérdezett rá hova telepítse. Vagy ha rakok bele SD kártyát, akkor felismeri és már rá fog kérdezni?
(Elég új nekem az Android...)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
cidalain
veterán
válasz SunMount3r #71580 üzenetére
Tabletje, es android verzioja valogatja.
De altalanosan elmondhato, hogy android 4.4 es ujabbak gyarilag nem tamogatjak a programok sd-re helyezeset. Bizonyos fajlokat at enged rakni, de a programok nagy resze a gep memoriajaban marad. Rootolassal ez azonban legtobb esetben megoldhato, azonban az meg garanciavesztest okozhat.(#71579) tecsu
Nem feltetlenul kell laptop. Kerdes mennyire szeretsz gepelni tapizva, de ha nem vannak madzagos es bluetooth billentyuzetek is amit rakhatsz a tabhoz.
En erre a feladatra win tabot hasznalok, azon teljes erteku word es excel programokkal, nem nott a szivemhez, de kis feladatokra jo (visual basic excel programozasnak viszont akkor sem allnek neki, ha fegyverrel kenyszeritenenek, ahhoz mindenkeppen rendes gephez ulnek)
Androidon is van gyari microsoft word es excel app, elonyuk, hogy legalabb jol kezeli a fajlokat, alapfeladatokra ez is megteszi (leveliras egyszeru formazasokkal, egyszeru tablazatkezeles)[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cidalain #71582 üzenetére
Affene, akkor mégis csak a 16GB-osat kellett volna vennem (akciósan akkor volt annyi, mint máskor a 8GB-os)?!
Abban a hitben voltam, hogy ez lehetséges. Itt egy leírás, ami szerint meg lehet oldani. Erről mi a véleményetek?
Amúgy totál új még a Tablet, csak pár app-ot installáltam eddig: Moon Rader, Word, Office Suite + PDF, ES File Explorer ingyenes verziói, ennyi. És máris csak 2.4GB helyem van... Még a játékokat sem tudom majd SD kártyára telepíteni? Kellene erre egy megoldás...
Szerk.: a Tablet Lenovo A7-10F Andy lite és 5.1-es Android van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A jó ég tudja, de hogy nem velem van a baj, az biztos, mert megkértem a feleségemet, nézze már meg Ő is, lát-e szaggatásokat, és nem nézegette sokáig. Úgy képzeld el, mint amikor gyenge gépen játszol, és 15-20 FPS van csak.A görgetés nem folyamatos volt, hanem szaggatott, apró lépésekből álló, mintha billentyűzettel görgetnék egy böngészőben, rohadtul "húzta" a szememet. Az érdekes volt viszont, hogy az ablakanimációk, programokon belüli animációk többnyire rendben voltak. Ami még nem jött be (bár ez lehet, hogy minden ilyen felbontású eszközt érint), hogy az apró karakterek nagyon homályosan jelentek meg, így olvasni sem volt ideális ez a felbontás.
Most már mindegy is, azt visszaküldtem emagnak (szerintem napokon belül lesz egy refurbished fehér modell a kínálatban emiatt), az állapota amúgy kiváló volt, tényleg sajnáltam. T580-at rendeltem helyette, meglátjuk, ezzel is lesz-e bajom.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok! Birtokomba került egy Captiva PAD 7 LTE kommunikator tablet (pontosabban "hozzámvágta" a gyerek, hogy csináld már meg apa... ) és elakadtam. Hogyan, miként, honnét lehetne letölteni egy android 5.1 telepítőt? Annyit sikerült kiderítenem, hogy van 14 sérült fájl a rendszerben és egy új fájl. User adatok már resetelve, camera teszt, kalibráció, rendszertesztek működnek, de indításkor egy végtelen boot-ba torkollik az egész. (Mikor töltene be a rendszer csak a színes golyók pörgése folyik). Vagy még egy kérdés, hogy lehet valamiként hard resetet csinálni rajta? (Ha a microfon lyukába gemkapoccsal benyomom a kapcsolót, abban a pillanatban lekapcsolja a gépet, de semmi lényegi változás.) Van valami egyéb trükkje?
Köszi![ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
törölt tag
-
air
nagyúr
válasz SunMount3r #71583 üzenetére
Kolléga írta, hogy tabletje válogatja.
Neked egy Lenovód van, de linkelsz egy Androidos média playerre vonatkozó leírást.
Szerinted jó lesz a leírás neked?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cidalain #71582 üzenetére
Lenovo A7-10F Andy lite a Tablet-em, ezen vajon lehetséges a dolog?
És nem tudja valaki, hogy mekkora SD kártyát fogad maximum 32GB, vagy 64GB? Van róla egy vélemény a neten, miszerint a 8GB-os verzió (ami nekem van) csak 32GB-osat fogad maximum és csak a 16GB-os fogad 64GB-osat is.
Hogyan lehetne ezt kideríteni tutira?
Köszi!
-
cidalain
veterán
válasz SunMount3r #71589 üzenetére
Itt a tableted topicja, nezz be, kerdezz korbe ott, hatha a tulajok kozul valki mar bejrta ezt az utat, es akkor pikkpakk lesz kiprobalt megoldasod.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz SunMount3r #71590 üzenetére
Nekem volt olyan tabom...
A 16GB ott tuti tudja, ezt garantálni tudom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Lacielvtárs #71592 üzenetére
Köszi, de a 32GB-ot is tuti tudja. 64GB volt a kérdés.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cidalain #71591 üzenetére
Oké, máshogy teszem fel a kérdést: akkor ezek szerint van olyan Android 5+-os Tablet amin alapból lehet SD kártyára telepíteni (root nélkül) egyáltalán?!
Úgy olvasom a Tablet-em Topic-jában, hogy ez Android OS korlátozás, vagy ebbe beleszólhat az is, hogyan interpretálják a gyártók a firmware-t az egyes típusokhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz SunMount3r #71593 üzenetére
Bocsi, akkor rosszul értelmeztem a kérdést...
-
cidalain
veterán
válasz SunMount3r #71594 üzenetére
Igy ahogy mondod, az android korlatozas, de a gyarto engedelyezheti azt az implementalas soran.
Regebbi samsugoknal lehetett pl telepiteni sd-re, de az uj 2016-os A szerianal nem tudom.
De mivel ez egy szoftveres korlatozas, ezert van lehetoseg megkerulni, csak root jogosultsag szukseges hozza a legtobb tableten.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
BBéci
legenda
válasz cidalain #71596 üzenetére
A T285 leírásában benne van, hogy egy beépített funkció - App2SD - lehetővé teszi az alkalmazások memóriakártyára telepítését. Remélem jól értelmeztem!
Mi a helyzet az olyan tabletekkel, amelyekben nem cserélhető az akkumulátor? Ki kell dobni az egész készüléket, ha az akksi elhasználódott és nem vesz fel töltést?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
Értem, közben írják is a Topic-jában, hogy sajnos root+App 2 SD kell hozzá.
Azért elég szem@tség a Google-tól, hogy letiltották ezt a funkciót, ezzel gyak minden Android user-el orbitálisan kitoltak, mégis mi értelme volt egyáltalán?! Persze, vegyünk alapból 32 meg 64GB-os Tablet-eket méregdrágán.
Amúgy érdemes lenne ezt az infót betenni az összefoglalóba. Én is az alapján választottam a Tablet-et, de meg sem fordult a fejemben, hogy ez gondot okozhat.
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #71598 üzenetére
Feltételezésem szerint a tablet gyártók úgy gondolják, aki egyszerű, olcsó készüléket vesz, az nem laptop, asztali PC helyett akarja használni, hanem egy sokadik, kiegészítő eszköznek. Pár napja ismerkedünk (feleségem és én) egy belépő Lenovo tablettel (ELACielvtárs jóvoltából), arra pontosan megfelel, hogy a lakáson belül bárhol meg lehessen nézni a postafiókokat, böngésszünk a neten. Mérete miatt összehasonlíthatatlanul kényelmesebb, mint egy 5 colos okostelefonnal.
Kizártnak tartom, hogy valaha kevés lesz a beépített 8 GB memóriája.
Magamnak készülök venni egy valamivel komolyabbat, amivel lehet navigálni és 4G-képes, de az is messze lesz a csúcstól, pláne a laptopom (DELL Latitude) képességeitől, nem is várom el tőle.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
Én sem várom el. De miután mindent frissített és felpakoltam pár alap app-ot (csak azt a pár alap app-ot, amiket írtam) már alig maradt kicsivel több, mint 2GB. !!! De ha mondjuk egy komolyabb játékot letöltök rá, akkor már egyből fuccs a maradék 2GB is. Azért jó az ilyeneket is tudni vásárlás előtt, én pl. lehet elgondolkodtam volna a dolgon...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debian GNU/Linux
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Arrow Lake az asztalon: Core Ultra 9 285K