- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz norbert1998 #752 üzenetére
, jah....
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
MiklosSaS
nagyúr
Ha mar @Hablatyi de villog az FX-jevel, akkor megteszem en helyette
(#754) Erdei88: LLC az 3, es igen a 4.6-4.7 GHz-es profilon van par fesz az auton. ertelmetlen rangatni ha nem valtozik a stabilitas vagy valami...
4.8+ GHz-nel mar kell allitgatni.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
rambustibi
őstag
Vantage összehasonlítás: [link]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Methionyl
senior tag
válasz rambustibi #759 üzenetére
Grat az új vashoz szép eredmények
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
MiklosSaS
nagyúr
Majdnem 36 %-al jobban meghajtja a 4 GHz-en jaro 4790K a Titan-odat mint az 5 GHz-es FX. 4.6 - 4.7 GHz kozott meglesz az 50 % is, ami kb 15 - 35 % plussz jatekokban.
i7-6700K (4.4 GHz) - i7-4790K (4.6 GHz) - FX-8350 (4.6 GHz)
-
MK VII
veterán
Az szép különbség.. Grat a géphez!
-
MiklosSaS
nagyúr
Senki nem benchelget mostanában?
-
Habugi
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
c/c-ban pedig erosebb a tied joval. De ez normalis is...de azert ha lenne idom csinalnek egy 4.5 GHz-es tesztet 4mag/4 szal. Meg kivancsi volnek ha elorebb vagyok a sima 4690K-nal, ha itt segit a quad es a 15 mega cache.
Jol megy az i5...remelem a 4.8 is meglesz.
Es hogy a topic nevehez is hu maradjak. Latod az intel erobol hozza amit az FX erobol+ 4 szalal. Mert azert ugye, eleg ritka az a 8 szalas Vishera ami stabilan tudja az 5 GHz-et 24/7-re. Altalaban a 4.6 - 4.8 GHz ami bennuk van, de ott megvan a +200W is. Amig a tied kevesebb mint a felet zabalja.....
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #780 üzenetére
Nagyon sokat számít a DDR4, az R15 pedig amúgy is érzékeny a RAM-ra.
Nem egészen fer az összehasonlítás.., a Vishera 3éves, ez teljesen új, 32 vs 14nm stb..
Na meg ugye azt 2éve vettem ~36k bruttért, ezt meg..
Nagyon jó kis proci az, ez már sehol nem lesz mikor arra még mindig emlékezni fogok!
Ettől függetlenül persze nyilván vitán felül tetszik a 6600K..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz mackosajt #782 üzenetére
Nem viccelsz medvesajtUram ?
Ess neki még egyszer annak a bizonyos sornak, majd gondold végig szép lassan miért hoztam szóba, ráadásul úgy-ahogy..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz mackosajt #782 üzenetére
Mint a masik topicban is mondtam, szeretnek egy mereg draga de brutal eros AMD processzort tesztelni. Olyat ami dragabb mint az intel de nagyon odabaCC neki.
Nem mindig csak az legyen a tema hogy mennyivel olcsobb az FX amikor a teljesitmenyrol van szo. Most nem performance/price merleget nezzuk hanem a brut erot.
[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
Sosem viccelek.
Sajnos igen erős a két konfig közti különbség.
De ezt te is érzed a penztatcadon.
Igaz, a teljesítmény is más.De játék alatt valahogy te sem érzed a performance / ár különbséget.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Habugi
addikt
válasz mackosajt #785 üzenetére
Két játékban érezhető olyan különbség amin zongorázni lehet, Stalker(ek) illetve Arma3.
Eleve legfőképpen ez utóbbi okán jött szóba az esetleges próba/csere ötlete/annak lehetősége, pár hónapja ezzel játszom a legtöbbet, amikor Sasbátyánk elkezdte tolni a 6700K-s teszteket.
Nagyjából end of story, végig lekövethető volt számodra is a folyamat. Kósza pillanatra sem szólt a pénzről (nullszaldóval ki tudtam volna lépni belőle ha nem hozza azt Armában amit remélek tőle), akkor nem lett volna opció a felár egy HaswellE-vel szemben.[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
No akkor most képzeld bele magad az én helyzetembe.
Szinte csak bf4. Fiaim minecraft...
Még a 4 GHz fx is sok az utóbbi alá.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
MiklosSaS
nagyúr
@VG: kollega, varlak itt. N e offoljunk a 290x-ben.
-
MK VII
veterán
válasz MiklosSaS #792 üzenetére
Vérbeli tuning ára is van..
Hát az már nem az én szintem.
Én most épp azon gondolkozok szabadidőmben, hogy megskalpolom a G3258-at.. Igaz teszteket néztem és semmi különbség delidelt és nem delidelt G3258 közt hőfokokban... 1 fok a különbség..
Szóval segíts... Szerinted megéri? Hajt amúgy a kíváncsiság, hogy valójában mennyit jelent.. -
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz MiklosSaS #796 üzenetére
Jah.. Félreértettél. Pont arra akartam kilyukadni, hogy talán tényleg nem kéne skaploni.
Amúgy 750Ti nem lenne valami nagy előrelépés.. Szinte nulla.. Meg megmondom őszintén, hogy a szívem mindig AMD-hez fog húzni VGA fronton szóval majd ott nézelődök egy komolyabb után. Talán egy 280x esetleg egy 290-es vagy egy 380-as.. Majd elválik. Egyenlőre élvezem az 1 napos első SSD-m. -
MK VII
veterán
válasz MiklosSaS #798 üzenetére
Assassin's Creed Syndicate alatt High beállításokkal GPU 99%-on teker a 4,5ghz-re húzott proci pedig 60-66%-on. Ebből kiindulva gondolkodtam egy R9 380 teljesítményű kártyán. Szerintem az pont jó lenne mellette és még marad is benne pici. Na, de előbb legyen rá keret aztán álmodozok.
-
Petykemano
veterán
volt már?
(Igaz?)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest