Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz HSM #7499 üzenetére

    A hangkártya ott van a gépházban, többnyire az alaplapról kapja az áramot, tele mindenféle szennyezéssel a megannyi integrált alkatrészből, amivel egy áramkörön van, nincs agyonszűrve, mint egy HiFi erősítőben. De ez már tényleg csak a szőrszálhasogató rész.

    Sok mindent meg lehet oldani. De a legkényelmesebb és egyben költséghatékonyabb megoldás szerintem a HDMI-s AVR (abból egy használt 2008, 2009 körüli, amiknek már sokat esett az ára).

    Egy jó hangkártya önmagában sem olcsó, és amellé még ugyan úgy kell kintre egy erősítő, ha nem kizárólag fej/fülhallgatót használsz, hanem hangsugárzókat is.

    Viszont mióta nincs hardware gyorsítás, azóta tök felesleges a dedikált hangkártya így, hogy vannak HDMI-s AVR-ek (amikből a határ a csillagos ég árban és minőségben, de megfizethetőek már a régebbi használt, jó minőségűek is), és minden modern VGA kiküldi a nagyfelbontású, sokcsatornás hangot HDMI-n (kvázi ingyen, digitális, így kevésbé sérülékeny jelként).

    Szóval adott összegből okosan gazdálkodva szerintem jobb hangminőség érhető el egy HDMI-s AVR-el, mint egy dedikált hangkártyával, fajlagosan drágább analóg kábelezéssel (HDMI-ből egy darab kell, analógból több, és az analóg jelnél fontosabb a kábel minősége).

    Ha azt nézzük milyen szépen tejesítettek a durván Pentium 4 teljesítményére saccolt X-Fi chipek (gondolom nem nyersen FLOPS-ban, hanem mint dedikált gyorsító szoftveres megoldással összemérve, de már nem tudom hol olvastam ezt) EAX5-el, akkor egy modern CPU-ból nem kéne egy mag teljesítményének a fele sem, hogy visszahozzák ezt a szintet szoftveres DSP-vel. Csak azért gondoltam, hogy talán még jobb lehet OpenCL-el a GPU-ra bízni, hogy még ezt a CPU erőt se sajnálják azok, akik egy CPU szálon akarják futtatni a komplett játékukat (mert ugye megesik, lásd pl. ACIII), hanem bánjanak inkább pazarlóan az erőforrásokkal, ha nem akarnak optimalizálni (pontosabban ne az legyen az optimalizálás, hogy béna a hangzás).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák