Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz HSM #62420 üzenetére

    > az új, jobban feldarabolt struktúra egyéb változásokhoz is vezetett volna, amit vélhetőleg máshogy optimalizált driverekkel kellett/lehetett volna kezelni

    A multi-GCD, vagy ebből az ábrából kiindulva több aktív interposeres megoldás esetén igen, valószínűleg a szoftvernek oda kellett volna figyelnie, hogy az egyes szeletek között a késleltetés megnövekedett, ezért oda kell figyelni.

    De attól még ez egyáltalán nem zárja ki, hogy az 1db aktív interposer + Xdb SED életképes legyen. Úgy értem, hogy ahhoz szerintem nem szükséges az általad említett driver-átalakítás.

    Mondjuk nekem még mindig hiányzik a képletből valami. Gondolom, hogy az aktív interposer / base die tartalmazná a Command Processort és a L2$-t is. De vajon hogy oldod meg a különálló Command Processzorok együttműködését? Azt gondolnám, hogy épp ez az a kritikus pont, ami meghatározza, hogy láttatható-e ez az egész egy GPU-ként vagy sem. (emlékszem valami gazda-szolga kialakításra) Ha valami nem működött, akkor elképzelhető, hogy pont ezt a részt nem sikerült összehozni.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák