Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Abu85 #45324 üzenetére

    Ha igazad van azokban, amiket írsz, hogy a csomagoké a jövő, mert a CPU rész margóján meg lehet nyerni a gpu alacsonyabb margóját, akkor miért nem látunk ilyet?
    Akár olyat, hogy egy OEM/notebook gyártó valamivel olcsóbbra hoz ki egy AMD/amd notebookot, vagy prebuilt desktop pct, vagy minipc, mint egy Intel+nvidia változat?

    Meg ha ez így van, akkor tulajdonképpen az AMDnek nem az érné meg legjobban, ha nem alkatrészenként árulna cput és gput, hanem eleve akár monolitikus chipként (a'la XSX) vagy akár chipletekből kényelmesebben, rugalmasabban összelegózva, de eleve csomagkapcsolt (és emiatt két külön alkatrészhez képest kedvezményes) módon árulná a portékáját? Itt az XSX utalás volt ugye egy jelenleg megszokott apuhoz képest nagyobb méretű igpre.
    Mondjuk 8 magos CPU + 5700XT tepjesítményű igp $500, 6 magos CPU, + 5700 = $400

    Najó, persze élből felmerül a kérdés, hogy de milyen ramot teszel mellé?

    A hbm2E adná magát. De azt mondják, h az túl drága és mindig is az kesz ahhoz, hogy olcsóbb kliens rendszerbe adják. Mármint persze, prémiumot össze Lehetne dobni, de akkor csak a SFF-t nyered, bukod az árat.

    Vagy ott a gddr, de akkor meg azzal is és az alaplappal is foglalkozni kell.
    Ez nem lehetetlen, csak iszonyatos kockázat és nagy tőke kell hozzá, vagy egy olyan partner, aki ezt vállalja (Zubor+)

    A partnerrel meg az a baj, hogy az AMD hiába ad kedvezményt, ha a termékre nagy a kereslet, akkor azért nyeli le, ha meg kicsi, akkor azért.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák