Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Komplikato #43482 üzenetére

    Szerintem lesz nekik 7 nm-jük is, de megvárják, amíg olyan áron tudnak venni gyártókapacitást, ami a saját célpiacaikhoz ideális.

    (#43483) b. : Nem a profitot nézik, hanem a piacot, amit céloznak. A VGA-piac se volumenben, se realizálható nyereségben nem nagy. Az Apple és a Qualcomm számára ez nem gond, mert ott az okostelefonok piaca, ami hatalmas volumen, míg az AMD-nek ott a processzorpiac, ami volumen, míg a szerverpiac a nyereségben erős. Ha csak a VGA-k számítanának, akkor az AMD se ment volna át, de úgy, hogy procit is nyomják, már bőven kompenzálható a VGA-piac problémája. Az NV-nek viszont nincs semmije, amivel a piac kis méretét ellensúlyozni lehetne, így azokon az árakon, amik most vannak, egyszerűen nem éri meg. Ha lenne PC-s processzoruk, vagy akár az okostelefonpiac egy részét uralnák, akkor megérhetné, mert a GPU-k gyenge nyereséghányadát kompenzálná más termék.

    A kísérleti gyártás előtt legalább egy évvel kész kell lennie a terméknek, hogy az gyártható legyen. A gyártástechnológia ugyan átváltható, de legalább a kiadás előtt másfél évvel meg kell hozni a döntést, különben csúszik a termék.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák