Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Tyrel #41744 üzenetére

    Mondjuk ilyen helyzet volt már anno az ATI idejében is mégis kidobtak egy olyan kártyacsaládot és terveztek egy olyan GPU-t amivel 50 % fölé vitték a piacrészüket.
    Mert egyszerűen jó volt és ami fontosabb egyértelműen jobb volt Nvidiánál.
    Szerintem az egész a tervezésnél bukik el.
    Nem tervezik meg hatékonyan a GPU kat és ezt nyilatkozta már tavaly is Jensen bá, hogy a tervező mérnökök munkája adja az energiahatékonyság és az Architektúra sikerét, amiben fontos szerepet játszik a gyártási skálázhatóság .A kulcsszó a gyártási.. nem a 7 nm.
    Egy kisebb költségvetésből gazdálkodó cégnél, akik piacot akarnak hódítani,különösen fontos ez a szerep. Szerintem Nvidia utóbbi 4-5 generációja egy teljes termékskálára vonatkozott a legkisebb kártyától a legnagyobbig ki tudták adni az adott architektúrát és azt TIERs zintekben pénzé tudták alakítani. Ilyen évek óta nem volt AMD nél. mindig kijön 2 kártya. Rx 470-480. Vega 56-64. Navi 5700 XT -pro. Közte egy egy magányos harcos.
    Egyszerűen tervezni kell olyan architektet aminek a selejtjét értelmesen ki tudják árulni és ezért lenne fontos, hogy legyen nekik felső kategóriás GPU .hisz NV is elkezdi a tervezést az xx80TI vel a lehulló selejt az xx80 majd az 1070 lehulló selejt az xx60 vagy az xx60 3 GB RTX mindegy és így tovább. Mindenből pénzt csinálnak a gyártás során ebből tőke kovácsolódik és megtérül a tervezési költség.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák