Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz stratova #25136 üzenetére

    Nem tudom elképzelni, hogy a P10-et ne lehetne versenyképesebbé tenni egy steppinggel és/vagy gyártástechnológiai finomítással (Ahogy egyébként tették ezt a 300-as szériával is)

    Csak akkor látnék nyíló ablakot ,ha a Vega10 tényleg "majdnem kétszer akkora frekvenciával érkezik, mint a fury" Tulajdonképpen a 4K-s fiji a P10 architekturális körítésével 1300-1400Mhz-en nagyjából megérkezne az 1080-ra. Ha erre még tényleg jön - egyesek szerint nagy, másik szerint kisebb - mértékű architekturális újítás és még 30-40%-kal tudnák növelni a frekvenciát, akkor valóban keletkezhetne egy olyan hézag a P10 és a V10 között, amit egy új, akár P10 méretű, de magasabb frekvenciát elérő lapkával lehetne lefedni.

    De az elmúlt 2-3 év az AMD részéről nem arról tanúskodik, hogy szokásuk lenne két egymást követő évben ugyanolyan lapkát fejleszteni. Nem szokása az nvidiához hasonlóan teljes palettát megújítani. Ha ebből indulunk ki, akkor A V11 ennél fogva tehát vagy kisebb, mint a P11, vagy nagyobb, mint a V10.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák