Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • smkb

    őstag

    válasz Abu85 #1843 üzenetére

    "Az igazán vízválasztó a jövő év lesz, amikor az IGP kicsinálja a notis GPU eladásokat is. "

    Azért itt vannak még nagy kérdések. Jelenleg tudjuk, hogy az AMD diszkrét mobil GPU-ból több fogy Intel CPU mellett, mint saját AMD mellett már csak abból az enyhe tényből is kiindulva, hogy 85% az intel részesedése a mobil szegmensben, és sok AMD noti IGP-vel megy el..

    Csak azért Intel CPU + AMD vagy NV diszkrét VGA-ról váltani AMD CPU+AMD IGP-re, mert az AMD ilyet fog ajánlani, azért a vásárlók többsége nem fog. Én pl. elvagyok AMD vagy NV diszkrét mobil vga-val is jól, de AMD mobil CPU viszont nem kell.

    Vagyis, az AMD-nek is érdeke, hogy Intel CPU mellé AMD diszkrét mobil VGA-t tehessen, mert a saját piaca szűkös.

    Kétélű fegyver ez. Pont annyira húzhatja az AMD mobil eladásait az összetokozás, mint amennyire hátráltathatja, mert az IGP jó lenne, de a CPU nem kell a vásárlóknak, így választanak egy Intel CPU + diszkrét GPU párost. Ha pedig ez teszik a vásárlók, akkor a notebook gyártók ezt fognak gyártani.

    Egy valamit ne feledj. Nem az AMD szabja meg a piaci igényeket, hanem a vásárlók. Ha a vásárlók továbbra is Intel CPU+AMD/NV diszkrét VGA mellett voksolnak, akkor csak ballaszt lesz a drága 480 shader pl a Llanoban, mert nyilván nem lesz egy budget kategóriás cpu.

    Intel integrált IGP-je meg szinte nulla költség többlet a Sandy Bridge-ben.

    Jövőre kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák