- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
risingtide
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki , hogy a 2700 vagy a 2700x mekkora minimum órajellel ketyeg , ha a Cool n Quiet be van kapcsolva és az energiaséma Energiatakarékosra van állítva?Dubstep for stup. & deb. Így száll hát sírba a szabadság, tapsvihar közepette!
-
Biga123
addikt
válasz Ambassador00 #25550 üzenetére
[link] hmm.. elég sokminden lehet. Még 1 cseretápot próbálj ki aztán gari szvsz.
Vagy még bios frissítés, esetleg downgrade.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Pyzoo
aktív tag
Szia!
Osztom Biga123 véleményét. Egy próbatáp. Ha azzal is dobja akkor lehet cpu. Ritka de előfordul hogy hibás a cpu.
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
Robi_73
őstag
válasz risingtide #25551 üzenetére
Szia!
Nálam a 2700X ~2200MHz-en ketyeg. Ryzen balanced és windows kiegyensúlyozott beállításokkal pedig ~2000MHz körül.
Robi73
-
Dragon3000
veterán
válasz risingtide #25551 üzenetére
2700-am van, ha jól emlékszem kiegyensúlyozott esetén 1550MHz-ig vette vissza.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Néha előfordul, hogy megakad az egérmutató. Úgy veszem észre, hogy ez főleg olyankor fordul elő, amikor terhelve van a CPU, pl. oldalbetöltéskor. Mi okozhatja?
2700-am van.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
ahogy elottem javasoltak, a memoriat vedd vissza 2933 -ra.
tapcseret probaltad mar ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
X2N
őstag
Azt nem tudjátok véletlenül hogy Zen+-nál mi a hivatalosan támogatott memória sávszél? A Zen2-t megtaláltam, ott 51,2 GB/s...
Más: Azt olvastam neten hogy a Zen+ infinity fabric 1:2-ben megy a rammal, ezért 3446Mhz-en érdemes járatni a ramokat hogy a maximumot kihozd az infinity fabric-ból. Többet nem bír azt írják. Kísérletezett ezzel itt valaki?[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
hivatalosan a legmagasabb orajelen asszem az egyoldalas single rank modulok vannak tamogatva, ami a ddr4-2933 -at jelenti.
"Azt olvastam neten hogy a Zen+ infinity fabric 1:2-ben megy a rammal,"
attol fugg, honnan nezzuk. 1:1 -ben megy a rammal, csak ugye azoknal a ddr miatt az effektiv sebesseget adjak meg. ha igy nezem, akkor ja 1:2.
de akarhogyis szamoljuk, a 3466 -ot azert ritkan viszi a zen+.ez az elsogenes Zen hivatalos memoriasebesseg listaja, ehhez kepest a Zen+ 1 lepcsot felfele lepett, tehat a 2667 -bol lett 2933, a 2400 -bol 2666, etc.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
X2N
őstag
válasz hokuszpk #25559 üzenetére
Mármint az infinity fabric nem bírja ha 1733Mhz-nél magasabb órajelen járatod, attól még a ram tud nagybb órajelet is. Azért kérdeztem hogy ezt valaki esetleg tesztelte-e hogy tényleg így van...
Nekem dual rank memóriám van, de 2933Mhz-n sem volt stabil, most 2666-on tesztelem.[ Szerkesztve ]
-
-
risingtide
csendes tag
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek.
Dubstep for stup. & deb. Így száll hát sírba a szabadság, tapsvihar közepette!
-
TeeBee73
veterán
Igen, 1800MHz. Stabil. Fentebb húzni nem láttam értelmét, sajnos, utóbbi időben ritkán van bekapcsolva a gép, felszaporodtak a meló melletti egyéb teendők. (Van olyan játék amit még június végén telepítettem fel, de arra, hogy elindítsam, már nem volt alkalmam.)
MOD: Most nézem, az előző kommentben elírtam a címzést, de látom, így is célba ért.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
FoLey-v
addikt
válasz Dragon3000 #25569 üzenetére
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Dragon3000 #25571 üzenetére
Szivesen
Néztem a Ryzen Calculatort és calculate fast időzítéssel 3600 CL 14-en is lehet beállítani. Hát szerintem számomra az nem jelent már előnyt.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok na ilyet láttatok e már vagy hallotatok e. Adott egy 2600x es proci alap biossal és olyat csinál hogy alapjáraton felmegy 4 ghz re és ahogy terhelődik úgy csökken a frekije. Viszont egy 2 3 hónappal elötte 42 ig boostolt és csak játékokban alapjáraton nem jaktotta magát. Szerintetek mi lehet a probléma ?
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
Thrawn
félisten
/rejoin
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
Albigator
őstag
válasz FoLey-v #25579 üzenetére
Prime95 micsoda?
A large FFT része nagyon jó. Érdemes közben nézni hwinfo utolsó sorát ami a hibákat jelzi...
Mert lehet h maga a Prime nem dob hibát soha.
Én még a TM5 (1usmusv3 config 30ciklusX16) és Y-Crunhert (0-1-7 vagy 0-1-8 és 1-6-0 3 kör) amit nagyon ájánlok.[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
válasz Dragon3000 #25582 üzenetére
Tessék
fanti Majd azokkal is letesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz FoLey-v #25584 üzenetére
Ezzel nézd az időzítéseket: ZenTimings
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Biga123
addikt
Nekem eddig bevált az aida, egyszerű, csak elindítod és kész, egyből befoglalja az összes memóriát. (nem kell hozzá még érteni sem) pár éve már használom és eddig nem csalódtam benne , nem mellesleg már úgyis ott van a gépén
De kinek a pap kinek a paplan.
Meg mehetnek parallel is---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Albigator
őstag
válasz Biga123 #25586 üzenetére
Hiába foglalja be az összes memóriát attól nem biztos h hibát dob.
Én simán a TM5 és Y-Cruncherre se mondom h 100% stabil. Volt mikor más szivatott meg.
A Prime 95 Large FFT is ilyen, de csak hwinfoban látszik vmikor a hiba nem magában a Primeban.Memtest 86 Pro változat (pendriveról) és memtest 64 mellett szoktam ezeket használni.
De az aida mem bench értékek nagy szórásából is lehet instabil beállításra következtetni.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Albigator #25588 üzenetére
Na nálam volt az a 2400 -> 3000MHz tuninggal, hogy tavaly szeptemberben még beállítottam, azóta nem volt alkalmazás, vagy játék, ami hibát dobott volna, ekkor még nem ismertem a TM5-öt. Nemrég megvettem az AC Originst, olcsó volt(EGS-en kuponnal 8€ volt a gold), elején nem volt semmi gond, majd elkezdett összeomlani. Volt, hogy már 10 percenként összeomlott, már mindent próbáltam, biztos a GPU tuningom, de elkezdte alapórajelen is csinálni, mondom wtf.
Tesztnek mindent vissza autóra, teljesen alapon ment a gép, 2 óra játék után se volt gond. Akkor keressünk memóriateszt programot, ajánlották a TM5-öt. 5 perc után már dobta a hibát, akkor király, vissza 2933-ra, azóta minden jó, Origins is megy probléma nélkül.No Sana No Life
-
nagyúr
Nem tudom voltak-e már, de hatalmas
-
tasiadam
veterán
Kipróbáltam a 2700X-em kicsit lehúzva magok számát tekintve. 2+2, 4+0, 3+3, 4+4. Meg akartam nézni, melyik elég az RX580 mellé BF1 alatt.
4+0 (az elméleti leglassabb) már elég is volt, GPU bottlenecket kaptam. Ergo 3400G elég erre is. Ki akarom próbálni még a 3000G-t is (2+0). Mindegyik 4.15ghz-n megy, kivéve a 8 mag, ahol 4ghz-n, és alacsonyabb feszen.
Vicces tapasztalat: 8 maggal, saját beállításaimon 70w-ot eszik, 3+3-al magasabb órajelen 65, 4 maggal 60 alatt, miközben az fps változatlan.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Dragon3000
veterán
-
tasiadam
veterán
válasz Dragon3000 #25595 üzenetére
Mert a 3770 nem volt erre kepes. Csak azert, mert elvileg a bf1 is kepes a sok magot es szalat hasznositani. Legapabbis i5 2500al gatya volt, 3770el ment ultra, de nem volt stabil 60fps folott. A 2700xel pedig tokeletesen fut.
4+0: asszem a 3100 es a 3300x kozott is ilyesmi van, hogy az egyik 2+2 masik 4+0.[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Dragon3000
veterán
válasz tasiadam #25597 üzenetére
PH teszt szerint a 2+2 jobb eloszlást és nagyobb tuningot eredményezhet, viszont a 4+0-nál a ccx-ek közötti késleltetéstől lehet megszabadulni. A 3770-et kár ide keverni, az egy régi megoldás, pl 6600 vagy 7700-zal már nem lenne ilyen gond, elvégre azok már ipc-ben is eléggé előrébb vannak és ugyanúgy 4 mag 8 szálasak.
-
tasiadam
veterán
válasz Dragon3000 #25598 üzenetére
CPUZ szerint 6700-al van kb egálban 4.15ghz-n. Ezek szerint egész jó kis proci még az is.
"nagyobb tuning" - ja, zen2 esetében. zen+-nál nem annyira. Ez kb ennyit tud. így is 1.35v-on megy. 4ghz meg megy 1.25 alatt.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest