- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
válasz Tomassy00 #25426 üzenetére
nem cpu-z. kupakon második sor!
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Redplee
senior tag
2700X egyébként szerintetek kb még meddig lesz elég erős ahhoz, hogy az új játékokat és VGA-kat kihajtsa? Egyelőre nem igazán dolgoztatják meg a játékok és közel sincs teljes terhelés körül, max félig.
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Albigator
őstag
válasz Redplee #25456 üzenetére
Ha 1700X-ed lenne akkor is csak kb 50%-os terhelés körül járnál gameknél. De azért ott már nagyobb a difi FPS-ben a Zen2 javára.
De minden attól függ milyen VGA-d van és milyen felbontáson játszol.
Ha 2080Ti és FHD-n tolod 240 Hz-es monitoron akkor sokkal jobban ki jön a kis különbség is.
Gyengébb kártyával, nagyobb felbontáson meg sok esetben elhanyagolható a differencia. (YT tele van ilyen jellegű tesztekkel)Nálam is ez volt a helyzet: "közepes" vidikari, nagyobb felbontás (FHD 144 Hz-ről váltottam WQHD 144 Hz-re, volt 5700XT-m, 5700-om, most pedig 2070-em.)
2 hónapig használtam 3600X-et de egy hete eladtam (több okból kifolyólag) és visszatértem 2600X-re.
Pár "idegesítő" dolog így már nincs jelen szerencsére és érzésre nem igazán lehet okom panaszra ha a játékokat nézem. Bencheknél zavaró a helyzet.3000-es rizsám már nem biztos, hogy lesz de 4000-es igen.
Viszont nem is bántam meg, hogy kipróbáltam egy Zen2-es procit, az újdonság varázsa mellett a sokkal nagyobb potenciállal rendelkező memória tuning ami kisebb örömömre szolgált.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Albigator #25464 üzenetére
Hát te is visszatértél a 2xxx-es Ryzenekhez Albi komám?!
Én már elég régen visszaváltottam a 3700X-ről 2700X-re, de esküszöm komám, ebből nem érzékelek semmit!!!
Pont akkor csináltam, amikor úgy jól lent voltak a 2XXX árak, így 85-ért elment a 3700X, a 2700X meg jött postával együtt LeC pajtástól 55-ért, persze a gyári hüsijét azonnal eladtam 5+postáért, úgyhogy így 35 ezret ki tudtam szedni a bótból...és így meg is lett a nyári sörkeretem[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Robi_73 #25466 üzenetére
Igen, ebben igazat adok, 106-ért vettem itt a PH-n anno... bár annak is az volt az első, hogy eladtam a gyári hűtését 5K + postáért.
Hát....tudod...utána bántam is....De most megelőzöm ezt, mert a 4-es genre sem váltok.
Nézd meg ezt a tesztet.
Egyforma procik, annyi hogy 4-esnek kevesebb az L3 gyorsítótára, de mag/szál és frekvenciában egyeznek.
És még sem hozza az előd 3-as Ryzen teljesítményét, igaz hogy csak picit, de még is lemarad.
És ez engem igazol, azaz most hogy az AMD egy bő éve tarol a piacon, nos ez azzal jár, hogy ők is megkezdik az Intel féle tick-tock-os módszert, azaz tojnak a tényleges fejlesztésre, csak átcímkéznek...
És ezt az Intel sajnos előbb vagy utóbb de tuti kihasználja. -
fanti
addikt
válasz hokuszpk #25470 üzenetére
Nem, nincs meg, de köszi a kiigazítást, csak a 3400G vonatkozásában tudtam (amit a B550-ek nem is támogatnak) hogy ott valójában 2XXX sorozatú belső van.
Mondjuk már azt sem nagyon értettem meg, de azt hittem az egyszeri eset lesz, mert akkor miért hívják 3-assal kezdődőnek? Megtévesztés.
És akkor ugyanúgy ez is megtévesztés.
Nem kéne ezt folytatni az AMD-nek, mert sok laikus ember nincs otthon ebben, és csak logikusan gondolkodik, hogy hányas számmal kezdődik a CPU, nem is sejti azt, hogy egyel korábbi generációs belső lapul bennük... -
fanti
addikt
válasz MegalodonS #25473 üzenetére
Mert olcsóbb és nem lassabb.
-
Albigator
őstag
válasz MegalodonS #25475 üzenetére
Mert játékra elég most (még) a 6 mag 12 szál. 8/16 nem gazdaságos.
Zen2 se éri meg, Zen+hoz képest. Ezért BB még mindig egy 2600 pl.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Szevasz Koma!
Egyenlőre igen, de nagyon nem bírok a véremmel.
Zen2-nél igazából a RAM tuning "nagyon izgalmas".
És csak most jött meg (pontosabban nem rég de addig már a 3600X-et eladtam) a 32 gigás Crucial Ballistix BL2K16G32C16U4B 2x16GB Micron E die kitem amiből sima Zen+al nem lehet kihozni olyan sokat.A józan észt figyelembe véve nincs értelme váltani persze, de ha az ember a szívére hallgat...
(#25477) KaiotEch
Hát igen, alzás kuponos mókával én is sok mindent vettem occón.
Amúgy most nézem h a 2600X is egy árban van már a 2600-al szinte így akkor nyilván X-eset érdemes venni.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz MegalodonS #25475 üzenetére
Sony Vegas filmrendernél 7-10%, de NEM TÖBB!!! Játékok alatt meg 0%...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
A 0% azért túlzás. Legyen mondjuk kb 5-10%. (Game, felbontás és VGA függő is igazán.) De tényleg ár értéket nézve nem éri meg.
(#25480) fanti
Persze de biztos jó drága lesz. A vérem meg forr a RAM miatt.
A 3600X vásárlás/eladásból is úgy jöttem ki, hogy 2 ezret buktam de használtam 2 hónapig és újonnan vettem...
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #25482 üzenetére
Ez szép de mennyire stabil?
Az én 2600X-emmel max 3400 MHz szerintem amit el lehet érni.
Te neked nagy mákod van a 3600 MHz-el.Egyszerűen a dual rankos 32 GB Crucial Ballistixel (BL2K16G32C16U4B) a 3333 CL14-et nem tudom stabilizálni még.
Vagy TM5 vagy Y-Crunher hiba, vagy csak szimplán a nagy aida bench ingadozásból látom.
Nálam pl még ez sem stabil sajnos:
Pedig lefutott 2szer 20 ciklus TM5 1usmusv3 is..
Szerk sok.:
Vicces, hogy a másolási értékünk ugyanannyi (nálam picit több de legyen egál), olvasás és írásban jó hogy elhúztál a magasabb órajelnek hála (3333 vs 3600 MHz).
[ Szerkesztve ]
-
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #25484 üzenetére
Tudom h nem olyan sokat ér a RAM tuning de a ryzeneknél ezzel lehet inkább mókázni, mint a procival (főleg Zen2-nél).
De választ nem kaptam, hogy mennyire volt stabil az a beállításod.
Nálam ezek a progik fontosak:-TM5 1usmusv3 (20 ciklus) és TM5 1usmusv3 3 ciklus + aida stress test procira egyszerre futtatva
-Y-Crunhcer (0-1-7 vagy 0-1-8 RAM mennyiségtől fűggően és 1-6-0 3 kör legalább)
-Memtest 86 Pro 4 pass bootolható pendriveról
-Memtest 64 (8-10 óra)
-esetleg egy kis Prime 95 Blend testÉs csak ezután játszok.
Lőhetnél a te beállításaidról egy képet azért, érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Albigator #25485 üzenetére
KB így volt beállítva, volt pár érték ami lejjebb volt véve, mivel semmi pluszt nem jelentett, így nem sokat tesztelgettem, meg értelmetlennek is találom a sok tesztet, mert ami beállítás a teszteken eddig átment, azok közül sokszor volt olyan, ami a warzone esetében max 10 perc alatt hibát dobot (nagyon érzékeny a játék minden kis instabilitásra)
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #25486 üzenetére
Akkor az alsó képről mik is vannak beállítva pontosan? Rec/alt1/2/3 értékek?
Amúgy érdekes, hogy nálad mindenhol procODT 53-at ír, nálam elsődlegesnek 60-at javasol. Pedig Micron E-die mind2, gondolom a tied is. (Enyém Dual rankos, kicsit ezért nehezebb dolgom is van. ) De sok helyen láttam már az 53-at sőt Zen2-nél az alatti értékeket is.
Én is áttérek az 53-ra.Ami még fura, hogy a lapomon pontosabban a mostani BIOS-omnál 1.4V feletti DRAM feszt be se tudok sztem állítani, vagyis nem is próbáltam. De sárga helyett lila színnel jelöli az 1.4V-ot is.
Szerk.:
Meg amúgy milyen teszteken ment át úgy a rendszered, hogy játéknál nem volt stabil? Tudom h van ilyen de ez a ritkább. Általában fordítva szokott lenni.
Ha a 32 giga memóriát gyentelem folyamatosan 90-99%os kihasználtság mellett mindenféle teszttel valószínűbb hogy előjön a hiba.Én nem vagyok benne biztos, hogy a te régi 3600 CL14-es setupod atomstabil lenne.
Kíváncsiságból ráküldenék egy TM5-öt -1usmusv3 beállítás- 20 ciklus (3 óra kb).[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Albigator #25487 üzenetére
Rec értékek vannak beállítva, nálam a ram feszültséget 2V-ig lehet állítani.
Memtesttel jártam már úgy, hogy hiba nélkül lefutott, meg ibt avx teszttel is, ennek ellenére játéknál meg lehalt az egész.Nem is állítottam, hogy stabil a 3600, mint írtam nem volt hosszabb ideig tesztelve, viszont 3600cl16 értékkel ugyanilyen ramokkal többen stabilan tudták járatni. Majd ha lesz kedvem megnézem újra a magasabb ram frekvenciákat, hátha 2080 esetében hoz változást, de nem hiszem, hogy nagy különbségek lennének
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Dragon3000 #25488 üzenetére
Nálam már nem megy az IBT, fogalmam sincs miért...
Azt szerettem egyébként mert a gflopsból láttam milyen az aktuális RAM beállításom.
Amúgy Very Highen az csak 4 GB RAM-ot terhel, az kb semmi. Max-on meg kevesen járatják szerintem.
A warzonet majd lehet nekem is ki kell próbáljam akkor.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz Albigator #25483 üzenetére
Ez szép de mennyire stabil?
Az én 2600X-emmel max 3400 MHz szerintem amit el lehet érni.
Te neked nagy mákod van a 3600 MHz-el.Kb ezzel a hozzáállással kezdtem én is. A történet is ment már pár kört a topicban.
Vettem egy 2600X félkonfigot, jött hozzá a G.Skill Aegis F4-300C16D 3000Mhz páros. Az istennek sem ment 3000MHz fölé, kb én is azt állítottam, hogy ennyire képes a CPU vezérlője. Ryzen DRAM Calc -ról is itt kezdtem azt állítani, hogy csak kacsa.
Aztán járt nálam vendégségben egy szerelős gép, és kipróbáltam a DRAM modulokat - az eredményt meg már sokszor pakoltam ki közszemlére...
(azóta nekem is ilyen modulok üzemelnek)“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Albigator
őstag
válasz CirrMee #25490 üzenetére
"Kb ezzel a hozzáállással kezdtem én is."
Én nem így kezdtem, én így folytatom. Ahogy látom előtted is itt jártam már (csak nem voltam már olyan aktív), több BIOS verzióval van/volt tapasztalatom a saját lapommal és 3400 MHz-et már nehéz volt belőni egyáltalán úgy h a postnál ne dobjon hibát. Aztán egy biztos megoldást választottam idővel, 3333 MHz CL16.
Aztán vettem nem rég egy 3600X-et és ugyan az a Predator RAM ugyanabban a lapban simán ment 3600 MHz CL16-ot is gond nélkül...
"Aztán járt nálam vendégségben egy szerelős gép, és kipróbáltam a DRAM modulokat"
Ezt nem egészen értem. Mindegy visszakeresve ezt találtam:Team Group UD4-3200 8Gb, ami Hynix CJR.
Igen, ilyen (volt) az én 3200-as Predatorom is, sőt egy másik 3600-as Trident.Z 2X8-as kit is járt nálam, ami Hynix DJR volt és 3733-at ment 3600X mellett.Gondolom meg van mindenkinek, hogy a 2933Mhz a garantált egyáltalán de pl a 3200 ami kb mindenkinél működik is. Aztán efölött már a proci IMC-je fontos, ez is valakinél jobb valakinél kevésbé. De még szerintem kis százalékban a lap és BIOS verzió is bele szól a dologba.
Egy nagy hibát követtem el a mostani Micron E die dual rankos modulokkal, hogy mikor visszaraktam a 2600X-et nem teszteltem szénné a korábban jól bevált -0.1V-os offestes megoldásomat. Aztán most így "szenvedek" a memória beállítással, mikor ezt vissza kellett volna rakjam alapra, mert akár ez is bekavarhat.
Más:
Asus PRIME B450-PLUS lapom van és 2006-os BIOS-t használom jelenleg is (2019.11.25). Direkt nem raktam fel az újabbat : a 2008-at (2019. 12.11)
Most viszont tegnap kijött végre a 2202 ami "már" tartalmazza az AGESA 1006-ot.Van esetleg valakinek ilyen lapja, tapasztalata frissebb BIOS-al?
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Sziasztok! Hasonló problémám van mint grizlisandor-nak. Csak nekem a ram gskill aegis 3000MHz-s.
"XMP profil, 3200 Mhz, DRAM Voltage 1.3V.
SOC Voltage(VID) 0.9V"Ő így használja most és ha jól tudom megszűnt nála a gond. Én eddig 1.1v körül próbáltam soc feszt mert ezt olvastam sok helyen. Létezik az, hogy magas soc fesz fekete képernyőt okoz véletlenszerűen idle?
Amit próbáltam 2933MHz/3000MHz/3200MHz. Tesztek lefutnak TM5, prime blend stb. még 3200MHz-n is. Játék alatt sose fagyott ki.
Beállítom ma csak ez nekem újdonság lenne, hogy az 1.1v soc feszültséget nem szereti.
szerk. 2133MHz-n nem csinálja ez lemaradt.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz Albigator #25491 üzenetére
Nagyon sokan itt azonnal rávágják az IMC- re, ha nem sikerül valami tervezett értéket megugrani. Ezzel a logikával az én 2600X procim is csak 3000 -es tempóra képes (G Skill alapján), és el is hittem volna, ha nem próbálok ki más típust.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
CirrMee
addikt
válasz grizlisandor #25260 üzenetére
Azt nézem, hogy az alaplapom nem támogatja a RAM-jaimat. Így talán az alaplapot engedném el.
A support list nem azt jelenti, hogy ami nincs rajta, az nem is fog működni. A lista arról szól, hogy hivatalosan milyen modulokat tesztelt a gyártó, amelyek hibátlan működését meg tudják erősíteni.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Albigator
őstag
válasz CirrMee #25493 üzenetére
Látom nem nagyon sikerült értelmezni amit írtam...
Hagyjuk is szerintem.
Rengeteget próbálkoztam és teszteltem, le merem fogadni, hogy sokkal többet mint te egyébként.
Az hogy nálam lemegy egy aidás bench nem jelent még semmit..De még most se adtam fel, szó sincs ilyesmiről. Másik BIOS-al próbálkozok.
Viszont 3600X-el már rég belőttem volna hidd el nekem..[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz Albigator #25496 üzenetére
"Az hogy nálam lemegy egy aidás bench nem jelent még semmit"
Az tényleg csak egy laza picsafüst...
Nálam az y-cruncher-el fogtam meg a prime95 blend és memtest86 (meg BF 1 és BF V meg BattlaFront II) stabil cuccomnál azt a "picikétamemóriafeszkóazalacsony" hibát, ami miatt filmrender közben hasalgatott a Sony Vegas...pedig mindennel stabil volt, de az y-cruncher megfogta a dolgot, pici feszemelés a memóriának, és az y-cruncher is szépen lement hiba nélkül, és utána már a Sony Vegas is vígan renderelte kiugrálgatás nélkül ugyanazt a nyersanyagot, amit addig nem...
-
Tommee
aktív tag
válasz Dragon3000 #25482 üzenetére
Ryzen 2700 vs 3600 saját tapasztalat: 2700-al nagy küzdelmek árán sikerült a Patriot Viper 4 Blackout 3600-as memóriát 3533-ra belőni, 3600Mhzen sehogy nem ment, Ryzen 3600al jelenleg 3733-ra lőttem egyelőre gyári időzítésekkel és megy simán.
Csak a proci valtozott, előzőnél küzdelem volt Dram calculátorral, itt meg simán megy jóval gyorsabban is.
Többen szidtuk itt a fenti memóriát, most már nem bánom hogy ezt választottam.
További finomhangolása következik.Az eredményed az nagyon szuper!
-
fanti
addikt
válasz Tommee #25498 üzenetére
Mielőtt még túlmisztifikálod ezt a memória sebesség dolgot, olvasd el ezt a tesztet.
Utána meg vond le belőle a konzekvenciát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest