- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algatros
csendes tag
ASUS R9 390-hez van vízhűtés?
-
Ijk
nagyúr
-
Omli85
őstag
válasz Algatros #37503 üzenetére
Konkrétan melyik típus ? Amúgy javaslom használd a keresés funkciót vagy csak egy kicsit visszapörgetsz és láthatod pont nem rég volt róla szó . Konkrétan a DCII verzióra van FC blokk (290/X DCII blokk rá megy a 390/X DCII-re mert ugyan az).Ja , hogy ilyen egybevízre gondolt akkor nem szóltam ^^
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
visszatértem a vörösökhöz egy MSI R9 390X Gaming karival.
lenne is rögtön egy kérdésem. egy HAF 932 Advanced házban van a kari. oldalról a 20 centis ventivel kifelé érdemes szívatni a levegőt, vagy befele fújatni a karira? -
dobobazsy
őstag
igen pontosan ezért kérdeztem.
a venti telibe kapja a karit, fúj alá, fölé, és az oldala is kap belőle. vagyis fújna, ugyanis nálam szívónak van berakva.TeeBee73: hoppá most nézem, a core és memory clock fix, nem esik le. msi gaming app vagy afterburner bekavarna?
akármit állítok nem esik le az órajel[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz GeneraL_XTX #37514 üzenetére
érdekes. letöröltem de akkoris folyamatosan 1050/1500-on vannak az órajelek. mi lehet a baj?
-
colossal89
tag
válasz dobobazsy #37513 üzenetére
Nekem 22C szobában 31C a GPU, fix 300Mhz vel silent profilal 15cm noctua venti fújja rá (házméret az adatlapomon). Az Msi gameing app bekavarhat esetlegesen, lévén az a funkciója hogy fixálja a 3D órajelet 2D ben is akár. AB ben is van egy beállítás ami bekavarhat. Settings alul és general fül ott legalul van, elnézést nem tudom a nevét, mert nem használom ezt a szoftvert jelenleg.
(Adatlapomon van a gépem)
-
dobobazsy
őstag
válasz colossal89 #37516 üzenetére
-
colossal89
tag
Erről jut eszembe, nekem tényleg volt egyszer a gépemen egy miner vírus és pörgette a kártyát mint a veszedelem kitöröltem és vissza is írta magát egyből máshonnan újra kellett tennem a rendszert, miatta.
dobobazsy: jónak tűnik a beállítás amire gondoltam az az unfficial overclocking mode
[ Szerkesztve ]
-
vg
addikt
válasz colossal89 #37519 üzenetére
Nekem is volt egyszer, simán törölhető mert csak a ütemezett feladatokba írta be magát, hogy a gép bekapcsolása után 20 perccel induljon.
-
dobobazsy
őstag
válasz colossal89 #37519 üzenetére
már letöröltem az afterburnert is, és továbbra is teker tovább 1050/1500-on..
ha egy miner program hajtaná a karit, akkor az meglátszódna a gpu kihasználtságon nem? mert az 0% a gpu hőmérséklete meg most 53 fok, szóval szerintem ezt ki lehet zárni.
de nem tudok rájönni, hogy mi más lehet a baj
[ Szerkesztve ]
-
colossal89
tag
válasz dobobazsy #37521 üzenetére
Igen tekerné a kártyát fel le ugrálna 100% és 0% között a miner miatt. Ez nem az lesz biztos. Gondolkodom mi lehet a baj. Egyenlőre még a crimson over drive ra gondolok, ami probléma lehet.
Óóó már leírtad, de akkor jóra gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz colossal89 #37526 üzenetére
bizony ott volt, pedig csak elfogadtam a feltételeket, és nem nyúltam semmihez..
köszi mégegyszer! -
ricinus13
senior tag
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a téma összefoglalót egy kicsit fejleszteni kéne mert így ebben a formában nincs sok értelme. Pl ilyenek lennének jók, hogy ajánlott/nem ajánlott darabok, gyakori problémák és azok megoldásai stb.
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Ha valaki jártas 290,390 Bios szerkesztgetésben, órajel-feszültség az segíthetne finomhangolni egy Biosomat Az angol oldal linkeket már olvstam viszont jobb ha valaki már csinálta és sikerült neki
Üdv
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ricinus13 #37528 üzenetére
Hogy nincs semmi èrtelme az erôs túlzàs, a tulajdonsàgok, extràk , kapható típusok mind mind àtlàtható formában, sok helyen kèppel is fel vannak sorolva. Ajànlott daraboknál annyit tudok csinàlni hogy ezalapján àtrendezem a sorrendet, kicsit kiegèszítem mert Pl gigàból is èrkeztek ùjabb modellek.
Gyakori problèmàk: írjàtok le itt vagy privátban amit szeretnètek hogy bekerüljön ès belerakom. Nyilván nem csitri csatri dolgokat, hanem csak a komolyabbakat.
-
mpierre
veterán
Érdekes nekem is ez van msi r9 390-nél. Már asztalon is dobott ilyen nem válaszolt, helyreállt történetet... Egy pillanatra megfagy, majd örömmel közli, hogy minden ok. Éppen azon törtem a fejem, hogy kap egy fc blokkot, de így...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Cseneles
őstag
válasz Ghoula #37532 üzenetére
Sikerült megcsinálnom és a kártyám gyári órajeleit és feszültségeit is beírtam a 390-es Biosba, ami tökéletesen teszi a dolgát a 290-en Első benyomásom az hogy hűvösebb a kártya, picit gyorsult és a memória megy 1500-at stabilan nálam.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Madai95
tag
válasz GeneraL_XTX #37530 üzenetére
A Gigabyte r9 390 gaming g1 kártyáján nem lehet szabályozni a feszt ez nem tudom problémának számit-e nekem annak számit , szerintem megéri feltüntetni , hogy aki ilyet vesz az tudja hogy milyen is az amit vesz
[ Szerkesztve ]
i7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
ChME
tag
Kicsit több, mint 2 éve van meg egy MSI Gaming 290 és a Seasonic X-650 (együtt vettem őket). Azt hiszem karácsony környékén csinált olyat, hogy játék közben pár villogás, majd fekete kép és annyi. Akkor szétszedtem a gépet, kiporoltam mindent és jó lett. Aztán február végén megint előjött, ismét valamit mókoltam a gép belsejében és látszólag megjavult (habár nem értettem, mi lehet vele, elkezdtem gondolkozni rajta, hogy nyárra jobb hűtésű házat kell beszereznem). Pár napja ismét ezzel küzdök, a legtöbb esetben kékhalálig sem jutott el, a maradék esetben 'thread stuck in device driver'.
Kipróbáltam sok mindent, mindenféle drivereket (DDU-val letakarítva), nem raktam fel az ACP applicationt, ami után ugyanaz maradt, de legalább eljut kékhalálig, mivel egy hangyányit ugrált a 12V fesz GPU-Z-ben, elővettem a második PCI-E tápkábelt és külön kábel ment a két csatlakozóba, amitől a elég stabil lett a szenzor által visszajelzett érték és kicsit tovább tartott, míg előjött a fekete képernyő. Kipróbáltam némi +core feszt, visszavett RAM-okat, amit szoktak itt-ott ajánlgatni, de egyik sem segített. Reggel felraktam az Omega drivert, 10 percet mókoltam valami játékban és kivételesen túlélte, majd kb. 45 perc múlva böngészés közben villódzás, fekete képernyő, és 'A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt' némi villódzó kockás képhibával. Eddig 2D-ben sosem volt vele gond, és ez valahogy nálam kizárja azt is, hogy a táp nem bírná.
Szóval... kihagytam valamit a kipróbálandó praktikák közül? Hétvégén talán lesz lehetőségem kipróbálni egy Seasonic S12II 520w mellett (vagy éppen a kártyát annak a tápnak a gépében), remélem elég lesz, és habár kezdem feladni és vihetem vissza gariba, mivel egyértelműen nem tudom reprodukálni a hibát, nem lesz egy egyszerű menet.
Nem tudom mi változott 2 év után, kár érte, azért szerettem ezt a kártyát.
-
Omli85
őstag
Nem olyan biztos, hogy a kártya a ludas könnyen lehet, hogy a tápegység van elhulló félben érdemes tesztelni azt is. Legtutibb ha a gép marad de egy másik tápegységgel próbálod meg a rendszert.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! msi 390x gaming-ből hány változat van? több helyen is 1100/1525 mhz szerepel a specifikációk között, holott az enyém gyári órajelei 1080/1500. először aggódtam, hogy ez nem-e egy sima 390, de utána láttam a shaderek számán, hogy nem
a másik: elég szépen "coil whine"-ol a kártyám, szerintem igen durván. mit gondoltok, gáz?
-
mpierre
veterán
válasz dobobazsy #37538 üzenetére
Gaming módban van a karid. Rakd át oc-ba.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dobobazsy
őstag
válasz CsonkaImo #37539 üzenetére
és itt nem áll fenn az a lehetőség, hogy majd enyhül? a gtx 970-emnél mintha mérséklődött volna a ciripelés mértéke.
#37540 Erdei88: az msi gaming app-al állítható ilyen, viszont akkor sem a gyári órajelről beszélünk ami az alap, hanem arról amire állítja. például ha megnézel egy gpu-z képet, látod, hogy a default clock 1100/1525. ugyan ez nálam 1080/1500. igazából nem lényeg, mert a gpu-t már eleve 1100-on kezdtem járatni, a memóriát is gondolom meg tudom húzni azzal a 25(effektíve 100) MHz-ecskével, csak nem tudtam, hogy ebből van több változat.
#37541 mpierre: erre az egyetlen mód az msi gaming app? vagy más lehetőség is van?
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz dobobazsy #37542 üzenetére
Ha jól olvastam, akkor nincs fizikai BIOS kapcsoló a kártyán, így biztos valami MSI app segítségével lehet váltani. Ciripelés nem hiszem, hogy mérséklődni fog. Erre alapozni nem érdemes szerintem. Ha van lehetőséged, akkor állj el a vásárlástól, különben bánni fogod. Egyébként terhelés alatt folyamatosan ciripel?
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz dobobazsy #37542 üzenetére
Igen, vagy afterburnerbe, belövöd fix oc-ra.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Szerintetek ha nyernék a lottón és VGA cserében gondolkodnék, a jelenlegi, 2015.01.14 vásárolt Asus R9290X-DC2OC-4GD5 kártyának mi lehetne a méltó utódja? Figyelembe véve hogy "régi" ( )X79-DELUXE lappal, Core™i7-4820K procival és 16GB 2400Mhz rammal, valamint DELL ULTRASHARP U2311H (1920x1080x60hz) monitorral rendelkezem.
Bár a monitor csere is a tervezett projekthez tartozik.
Tehát melyik utód kártyával nyernék nagyobb játékélményt?A másik kérdés (tudom nem idevaló): a jelenlegi VGA kártyám a használt piacon mennyit érhet?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
CsonkaImo
addikt
Mármint, hogy Asus DC2-ről mire lenne érdemes váltani ezen a szérián belül? Vagy nagyobb kártyát szeretnél? A kártyát itt be tudod áraztatni, ha meg nagyobb kártyát szeretnél, azt itt tudod megérdeklődni. Egyébként ha nyersz a lottón, akkor az egész gépet cseréld!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest