- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Raggie
őstag
válasz N@idia #37691 üzenetére
Én a helyedben várnék egy kicsit és közben sűrűn nézegetném az aprót. Néha azért fel-felbukkan egy-egy jó hűtésű kártya is aprón és akkor le lehet rá csapni. Én is így szereztem a vapor-om!
Ha meg nem lesz semmi, akkor pár hónap múlva az új generáció felbukkanásakor úgyis tele lesz az apró az R9 290/390-ekkel.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
N@idia
őstag
válasz Raggie #37704 üzenetére
Már most már mind1 megvettem ezt a Gigabyte R9 290X WF3X-et, de majd, ha nem leszek vele elégedett átváltok Gtx 980-ra. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy amennyit mostanában játszok 1-2 óra arra ez a kártya is bőven elég lesz, ha pedig hangos lesz vagy nagyon melegszik még mindig ott van hogy válthatok másra. Nem akartam 390/390X-re váltani, mert a 290X-től egyik sem jobb max hűtésben, de teljesítményben FHD-n tök felesleges 390-et vennem vagy talán tévedek ? Hol használom ki azt a 8Gb vram-ot fullhd-n ?
Teszteket elnézve a 290X pont a 390 szintjét hozza talán 5-10%-al ha jobb ezért fizessek többet ? Meg amúgy is csak tesztelni akarom az AMD oldalt nagyon régen nem volt már ilyen kártyám és gondoltam kipróbálom. Egyébként zöld párti vagyok és nem hiszem, hogy ez változni fog
[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
Habugi
addikt
válasz N@idia #37705 üzenetére
Tesztelni szeretnéd az AMD oldalt és megveszed a leginkább melegedő kártyák egyikét amellett hogy zöld pártinak vallod magad ami valószínűleg változni sem fog..?! Ühüm..
Pár postal korábban említettem pár játékot ahová elkél a 4+GB vRam, hova tovább attól mert 1080p-s kijelződ van még vígan tudsz 1440p-ben játszani de még mielőtt jobban belemennénk érdemes lenne megbeszélned magaddal kit is szeretnél meggyőzni nem mellesleg miről, magadat vagy a topicot mert szemlátomást ez még neked sem egészen tiszta..
Nyilván ha csak bohóckodni akartál ezzel az "okfejtéssel" akkor mea culpa..!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
N@idia
őstag
válasz Habugi #37706 üzenetére
Ez vicces, mert mint említetted megveszem a leginkább melegedő a kártyát, mintha az új széria hűvös lenne 390/390X. Nem szeretnék itt összeuszítani senkit sem nem ez volt a célom, de nem kértem tanácsot arról milyen kártyát vegyek tudtommal. Azt kérdeztem meg, hogy a 290X-ről mik a tapasztalatok?.. Erre itt jönnek páran, hogy vegyek 390 et stb mert az jobb nem hinném hogy 2x olyan hűvös lenne, mint a 290/X. A másik ha már erre kitértünk 1-2 játék talán igényelhet több vramot, de úgy általában 1080P mellett 4Gb bőven elégnek kéne lennie mindenre ettől több Vram pedig nagyobb felbontásra ajánlott. Tudom, hogy tudok nagyobb felbontást beállítani akár 4K-ban is játszhatok 1080P-s kijelzőn. Egyértelműen nem kell magamat semmiről sem győzködni tisztában vagyok nagyjábból a dolgokkal driver gondokkal (AMD) terén nincs WHQL támogatás leginkább béta driverek jönnek stb ... Köszönöm a segítséget újfent és annak is aki elmondta a véleményét a 290X kártyáról még szerencse, hogy a PH! az inkább piros párti
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Akad itt esetleg olyan kolléga akinek R9 390/X-e van, és Fractal design core 1000 háza?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ricinus13
senior tag
válasz N@idia #37707 üzenetére
Nem jól fogalmazott a kolega, itt nem arról van szó hogy a 300-as széria kevésbé melegszik, hanem hogy a WF hűtés nem ekkora hőleadásra lett tervezve. Az meg már jó párszor ki lett itt tárgyalva hogy igenis kell a 4+ GB VRAM egyes játékokban 1080p-n is, most így hirtelen minimum 4-et tudnék mondani. Tapasztalatot kértél, ami az hogy a WF3 hangos és meleg, szerintünk nem a legjobb megoldás. Mindamellett jó hogy kipróbálod, csak nem feltétlen ez alapján kéne megítélned majd az AMD kártyákat, hanem mondjuk egy Vapor-X vagy Nitro már sokkal másabb képet ad.
-
N@idia
őstag
válasz ricinus13 #37709 üzenetére
Teljesen igazad van! Nem ez alapján fogom megitélni az AMD oldalt, de ha ez a kártya jobb teljesítményt add majd, mint anno a 970-em akkor elgondolkodom egy R9 Nano kártyán most olvasgatom a teszteket és talán belefecölök egy kisebb összeget majd a PC-be! Én amiatt aggódom, hogy driver terén az AMD még mindig gyengélkedik ez a másik oldalról nem mondható el remélem ezen azóta változtattak..
-
YAKEN
aktív tag
Egy hete írtam kb, hogy bajlódok a blackscreen miatt egy 290x-el. A böngészőben kinyomtam a hardveres gyorsítást, pár napig jó is volt minden, de azóta megint csinálja youtube és filmnézés alatt is a hibát, ritkán játék alatt is. Sajnos firefox alatt is ez van. Írtátok vegyem vissza a memória órejelt, de kérdem én miért bűvészkedjek egy drága kártyával, hogy egy nyomorult filmet meg lehessen nézni? Gariztatni tudom ezzel a hibával?
-
Habugi
addikt
-
colossal89
tag
válasz tailor74 #37714 üzenetére
Ezzel nem is lenne gond hogy vissza viszi, habár nem tudom YAKEN nél másik driverel jó volt e. De nálam speciel, amiről írtam ITT előző driverrel nem volt ilyen gondom. Ha tesztelik szervizben ráraknak egy kiherélt 14.12 omega drivert és nem is dobálja a BS-t nagy eséllyel, csak az az új játék optimalizációkat nem tartalmazza, amit játékos gépen nem releváns már használni.
(Adatlapomon van a gépem)
-
YAKEN
aktív tag
válasz colossal89 #37715 üzenetére
Már vagy 6-7 driver óta biztos csinálja. Platform is lett cserélve azóta, a hiba maradt.
-
addikt
válasz colossal89 #37715 üzenetére
Le is írta Yaken kolléga a választ... Sorozatban csinálja több driverrel is, 2d-3d órajelen is.
A lényeg, amit írt is, hogy a felhasználónak nem kell bűvészkednie a hardverrel, nem kell értenie hozzá, csak rendeltetés szerűen használnia. Ha nem megy a cucc, irány a gari.
Más kérdés, hogy igyekszik az ember mindent megtenni, hogy elkerülje ezt a procedúrát.A te eseted egy másik kérdés, az driver hiba lesz, az sajna nem garis ügy.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
ricinus13
senior tag
Egyébként aki unatkozik, annak érdemes átnézni a 1070/1080 bejelentős topikba, nagyot lehet szórakozni a csakazenvé fanokon.
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
valakinél előfordult már olyan, hogy a böngészőben az egyik lapról (amin a youtube megy) a másikra lépve, majd vissza vibráló videó fogadott? délelőtt felraktam az új beta drivert, és asszem azóta van ilyen csak. kétszer is eljátszotta egymás után. MSI 390x
-
ricinus13
senior tag
válasz robertosz91 #37723 üzenetére
Nem akarnak nagyot bukni, mert most láttak valami nagy számot amit egyelőre semmi nem támaszt alá(persze lehet hogy úgy van ahogy az NV állítja) és már kell nekik.
Rubbi Én eddig is úgy tekintettem az AMD tulajokra mint megfontolt tudatos vásárlókra, és a csakazenvé meg kazánáemdéfújfelejtsdel bandára meg úgy hogy az a király mer a jútúbosnak olyan van nekem is kell. Ez a topic csak megerősítette bennem ezt. Pl itt van ez a topik, amióta itt vagyok egyetlen egyszer sem láttam kimondott fikázást, oké, nem szeretjük az NV-t erre felé, de attól még nem kell azt elfelejteni meg nem szar. Egy felől nagyon drukkolok az AMD-nek mert szeretem őket, de szívesen megnézném azt is milyen fejet vágnának ha az AMD befejezné az ipart és a csakazenvé bejelentené a GTX 1130-at 960-as teljesítménnyel 800 USD-s árral. Ezt kéne megérteni hogy a monopol helyzet mindenkinek rossz, meg ezt a stílust záros határidőn belül elfelejteni.
Nekem is előbb rohadna le a kezem mint hogy NV-t vegyek, de nem megyek minden hír alá trollkodni.
[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
válasz robertosz91 #37723 üzenetére
Örülök hogy ilyen boldogok vagytok, nálam csak a gond volt a 290-el. Soha többet nem veszek ~275W kártyát, vízhűtés nélkül szart se érnek (röhej hogy felfűti a déli hidat, ha közel van hozzá, nem mintha bármely más ekkora TDP-és vga jobb lenne). A kezdeti Crimson driverekről nem beszélve. Remélem a Polairis változást hoz, jó lenne valami best buy, ami a régi időkre emlékeztet, értelmes TDP-vel, és hibátlan driverel.
#37727) MM válasza ricinus13 (#37725) üzenetére
Ha nem lenne NV, akkor a Polaris nem gyúrna a fogyasztásra.
[ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Habugi
addikt
válasz Erdei88 #37726 üzenetére
Rengeteg mindenben..
Ominózus postnál maradva pedig az utolsó tagmondatban van a lényeg, háromszor aláhúzva, kiemelve stb..
Olvass bele Abu Pascalos cikke alatti postokba és tedd a szívedre a kezed amikor azt mondod hogy nincs kedved quad facepalmolni..
Olyan mint a fővárosi állatkert majomháza, párzási időszakban..
(#37730) GeneraL_XTX:
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
GeneraL_XTX
veterán
Uraim mi lenne, ha a témánál maradnánk? Az nvidia nextgen kártyái nagyon nem idevalavósi dolgok....
-
robertosz91
tag
válasz NandoXXL #37728 üzenetére
Hát én nem tudom, hogy mire érted azt,hogy reméled boldogok vagyunk.
Hogy próbálnak megszabadulni a 9-es sorozattól?Én nem vagyok fanboy, nekem aztán tökmindegy, hogy ki gyártja, ár/érték arány alapján szoktam vásárolni. Azért vettem a 3-as széria indulásakor 290-est.
Egyébként mindkét oldal "fanboy"-ait, rühellem. Már-már egymás torkának ugranak, hogy védelmezzék a szeretett cégüket. Akkor se látják be az adott gyártó hibáit, ha az orruk előtt van. Ez nem is fanboykodás, hanem szerelem...
[ Szerkesztve ]
Az élet jó, csak meg kell tanulni lebegni a sz@rban.
-
YAKEN
aktív tag
Áh reménytelen ez a 290x már nálam, nem is vesződöm vele tovább, megy szépen a gariba, csak remélem nem ipon hosszúságú 6 hetes gari ügyintézés lesz ebből. Már játékok alatt is elkezdte szép sűrűn produkálni a blacksreent, tulajdonképpen már semmire nem tudom használni a gépet, se játékra, se youtub-ra, se filmre. XD
-
addikt
Sziasztok!
Nincs arra mód, hogy ne jelezzen nekem minden gép indításkor a szoftver, hogy általános szoftverfrissítés érhető el, mikor az csak a legújabb beta kiadásra vonatkozik?
Tehát itt az érdekelne inkább, hogy beállítható-e valahol, hogy a beta kiadásokról való értesítést mellőzze? -
Habugi
addikt
válasz fery02 #37735 üzenetére
A driver telepítés utolsó fázisában/ablakában ahol restartolhatsz, ott kiveheted a pipát hogy értesítsen a lehetséges frissítésekről. Személy szerint 3-4 éve nem engedem ki a tűzfalon a Catalystokat/Crimsont, nincs ilyen probléma.
-
Omli85
őstag
válasz Habugi #37681 üzenetére
Crimson16.4.2 az első amivel gondom volt random fagyásokba futottam böngészés videózás közben, főleg yt-re volt allergiás. A Crimson 16.5.1 egyelőre tünetmentes. Forza Apex-et teszteltem mindkét driverrel a 16.5.1 talán tényleg kicsit jobb bár mindegyikkel szépen futott igaz nem buheráltam default 1080p high de nem észleltem semmi zavaró akadást. A game amúgy nekem nagyon adja .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Habugi
addikt
válasz Omli85 #37737 üzenetére
Nagyon szövevényes egy dolog ez. Írtam korábban, tán pont ide most lusta vagyok visszakeresni, hogy évek távlatában mérve teljesen driver/softveres hiba, anomália mentes voltam.
Nem igazán értettem, egyszerűen tudomásul vettem, gyakran magas lóra helyeztem magam és rávágtam olyanoknak akik ilyesmitől szenvedtek hogy user error..A configváltásom után jelentek meg a Crimsonok.., cirka fél évig (ebből ~2hónap 280X majd ~4hónap 390X..) használtam még Win7 64-et utána, kb fél tucat Crimsonnal volt dolgom, mindenféle furcsaság nélkül. AoS okán gondoltam ránézek a tizesre, jogtiszta kulcs, tiszta telepítés, ami kell.
Na itt jött egy fordulópont.. továbbá rengeteg minden amit addig urban legendnek és/vagy user errornak tekintettem arrogáns módon.
Rejtélyes fagyások, újraindulások, BS, még Red Screen is volt..Akkorát estem a magas lóról hogy egy ideig azt sem tudtam hol vagyok úgy bevertem a fejem..
Majd egy hónapig műtöttem a Win10-et különösebb eredmény nélkül, megnéztem vagy két tucat YT videót, túrtam a regeditben, Tdr Delay és kutyafüle..
Ment mellé HDD-re Win7 is, előrelátó voltam, mint kiderült nem ok nélkül, nevezett/kérdéses időszakban arra átbootolva megszűnt minden.Most ott tartok hogy pár hete hibamentes a gép/win10/crimson/kártya.., azért így mert kövesse aki tudja.
Nem tudom megmondani minek vagy mely változtatások okán, ezek akár szokások is lehettek mert hogy igen.. változtatni kellett azokon is amikor elfogytak az ötletek/lehetőségek.Már nem nyúlok bele a kártya/Crimson dolgaiba MSI AB-vel pl, se Powerplay sem egyéb szinten.
Tuning def beállításokkal (órajelek, TDP és fesz, venti fordulat és persze OSD..), kvázi az "opsönszében" nem állítgatok semmit...
Az utolsó dolog ameddig követni tudtam és mintha itt is el lenne ásva az a bizonyos kutya, hogy az anomáliák akkor kezdtek el eldurvulni és/vagy csak megjelenni, miután a Crimsonban elkezdték helyrerázni a Power Efficiencyt. Változott nem keveset a Powertune működése és hacsak egyszer is kikapcsoltam új driver telepítése után MSI AB-ben pl a Powerplayt, onnantól indult az extravaganza.Szóval nem babrálok semmit, PowerEff Off Crimsonban, gyönyörűen tartja az MSI AB-ből beállított tuning órajeleket még úgy is ha adott játékot lefogom pl FRTC-vel, az Overdrive szekcióba pedig be sem lépek, nehogy interferáljon az MSI AB-vel.
A korábbi YT videós, browser és hardveres gyorsítástól független fagyások, restartok, BS szinte Idleben asztalon.., minden megszűnt. Kopp-kopp, majd szólok ha újra feltűnne valamelyik.Volt mostanság pár post és tanácskérés BS okán, meggyőződéssel, mindenféle/bárminemű Win10-es boszorkányüldözés nélkül állítom és javaslom mindenkinek akit BS, fagyás és egyéb hasonló jelenségek boldogítanak, hogy még mielőtt pálcát történek bármi de főleg a kártya kvázi konkrét hardver felett és visszaküldenék garanciális ügyintézésré, akár HDD-re is szépen tegyenek fel egy Win7 64-et, lakják be és játszanak rajta 2-3 hetet, nézzék meg ott is előjönnek-e a gondok.
Nyilván elképzelhető olyan VGA-hoz köthető tényleges hardveres hiba, minek okán előjön a BS de én mint akinél fél évig semmi nem volt, majd elkezdődött ugye lásd fentebb és egyből véget ért amint átbootoltam állítom megér egy próbát.
Még úgy is hogy valószínűleg sosem fog kiderülni hogy ez Win10 inkompetencia-e vagy Crimson/driver (ami Win10-hez kötött..).., tekintve a rétegződést azért paraszti logika mentén haladva viszonylag könnyen kimondható hogy ingoványra nehezebb házat építeni sem mint szilárd alapokra, innentől pedig a kauzalitás a Win10 féle mutat."A van akinél minden probléma nélkül működik" részt egyébként nem véletlenül hagytam ki, a szerencse tényének/természetének boncolgatása sokkal inkább Off itt, sem ez a felemás témákat érintő szösszenet..
Szintén átugrandó az a rész, hogy aki ezen sorok olvasása közben felhúzta a bal, a jobb esetleg mindkét szemöldökét egyszerre, keressen rá/nézzen utána kicsit az utolsó Win10 build óta hogyan alakulnak az NV driverekhez köthető hibák/anomáliák a múltban tapasztalhatóakhoz képest.., tekintve az NV állítólag mennyire erős driveres stabilitás szinten, szerintem a kapott eredményben minden benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Madai95
tag
válasz Omli85 #37737 üzenetére
A Crimson 16.4.2 es verziójával nekem is vokt egy érdekes gondom, két monitoros feléllást használok, nem eyefinitiben, akkor még wgy r9 270x oc 4gb kártyám volt és bizonyos youtube videóknál a fő képernyő pirosos szürkés feketés kockázódós csíkozódós szín összeállitást vett fel mindegy melyik monitoron nyitottam meg a youtube videót, mindig az elsődleges monitor csinálta ezt, semmi fagyás nem volt minden ment tovább , ha a másodlagos monitoron volt megnyitva akkor csak simán bezártam és minden oké. A megoldásra végül nem jöttem rá mert vettem egy Gigabyte R9 390 et, mondjuk ezzel is vannak gondok de csak annyj hogy gigabyte
i7 12700k@5.2Ghz / D5 / MO-RA3 / 16Gb 4400mhz/Evga Rtx 3080ti / 2TB HDD/ 3tb SSD
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
R9 390-el szemezgetek, mert kb. hozza azt, amit a GTX970-es, csak sokkal szimpibb nekem az a +4 GB VRAM. Tápot meg amúgy is cserélnem kellene, mert az 500W-os kis Chieftec sovány lenne. Az igazi kérdésem az lenne, hogy nyári nagyon nagy hőségben nem-e szokott gond lenni vele? Egy CM 690 II Advanced házba menne, aminek azért elég jó a szellőzése. Csak a nagy étvágya miatt félek, hogy lehet esetleg ilyen probléma.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Peace
nagyúr
válasz Malibutomi #37742 üzenetére
Nekem csak elől, felül és hátul van, és szintén letekerve Scythe Kaze Q-val. Ha szabad megkérdeznem, milyen tápod van?
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz Malibutomi #37748 üzenetére
Remek választás volt
Peace: Én most nézegettem a fogyasztást. Folyamatosan a fogyasztásmerőn volt a gép, a legmagasabb mért fogyasztás 440W volt a konnektor felől. Bár ezt sokallom mert akárhányszor ránéztem 400 alatt volt. A proci 4,6Ghz-en ment
Szerintem egy jó 600-650W körüli táp még tuningolt kártya mellé is bőven elég
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest