- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frame>24
addikt
válasz SzlobiG #9246 üzenetére
Nem próbáltam.
szerk: a tesztekből az látszik viszont, hogy i3-->i5 nél van egy nagy ugrás, i5-->i7 már nem számít annyira (gamingnél).
Hiába a hyper threading, gondolom kell az a +3MB L3 cache, + a turbo boost.[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
R3laX
addikt
Lenyomtam én is a VR Mark-ot, 16.10.3-as driverrel. Hisztizik rá, de hát manapság mire nem... Egész jó
>>VR Mark Score<< -
forguet
senior tag
Sziasztok. Bocs ez talán kicsit off lesz.
Jövő héten érkezik az Xfx gtr 480 BE karim, és szeretnék mellé egy freesync 144 hz fhd 24/27" monitort.
Mivel a milyen monitort vegyek topicban nem igazán kaptam visszajelzést, kíváncsi lennék innen vki használ -e ilyen monitort, és mik a tapasztalatai
Előre is kösziMundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
MK VII
veterán
-
törölt tag
Írtam egy téma indítót AMD találgatós topicba hogy Call of Dutyban miért gyorsabb a 480 mint a Fury.
Akit érdekel OTT elolvashatja a reakciókat szerintem érdekes...Erről a Vr tesztről beszélgessünk már kicsit most ezek az eredmények amik kijöttek mit jelentenek pontosan ?
"Target frame rate 109.00 fps "
Ez azt jelenti hogy megvan a 100 FPS? vagy ezt a két szem miatt el kell osztani kettővel ?
Mert ez a 100 FPS nekem egy full hd-nál összességében jóval nagyobb felbontáson, (mert ugye két szemnek renderelünk képet) egy AAA cím esetén elég nagynak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
válasz #45185024 #9257 üzenetére
Ennek csak annyi a jelentősége hogy kapsz egy pontszámot amivel menőzni tudsz hogy neked ennyi... ismét az Nvidiásoké a nagyobb pontszám mint ahogy már évek óta megszokhattuk a 3D Mark teszteknél. A HTC Vive pedig nagyon szépen hasít egy 480 társaságába is,szóval.
A Target pedig 2 lencsére vonatkozik ergo mindkét lencsén tartva van a 100 fps. asszem a Vive 90hz-es kijelzője igy adott a kártyádhoz -
Apucy01
őstag
Most komolyan.. ennyire számit a pontszám? ez alapján veszünk vga t?
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
-
forguet
senior tag
Erre vki?
Vagy senkinek nincs ilyen monitorja, vagy akinek van, az játszik nem pedig fórumozgat
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
kisza25
félisten
válasz forguet #9265 üzenetére
a 144Hz freesync monitor nagyon jó dolog, mondjuk max felbontáson (fullHD ultra) nem sok játék lesz ami megközelítené a 144FPS-t rx 480-al, én pont ez miatt vettem csak 75Hz freesync-es monitort (adatlapomon)
Az enyém IPS és képtörés nélkül mennek ultrán a játékok az rx 470-el[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
frame>24
addikt
Hát akkor nálam vmi nagyon nem stimmel a driverrel, pedig a legújabb béta, annak is a hotfixét tettem fel, ami még kevesebbet ad, mint a legutolsó végleges illesztőprogi.
(#9253) 4264adam: akkor másképp: lehetséges az, hogy az i3-as 2 mag a HT-gel ekkora hátrányba kerül a tényleges 4 maghoz képest, mert a szálak várnak a végrehajtó egységekre?
Vagy csak valami nagyon rosszul lehet beállítva a gépen?[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
Plasticbomb
addikt
válasz forguet #9265 üzenetére
fullhdban nem tudom ,mi értleme egy 480-al a freesyncnek, egy normális procival a 60 fps vsync gond nélkül megvan (380x egy 4,3GHz-n hajtott A10-7870k társaságában pl WoTban fullhdmaxon 100 fps körül gurít).
Én amondó vagyok, hogy ennek 4kban van értelme, mert ma az az a felület, ahova annyira nagy számítási kapacitás kell, hogy a stabil 60 fps-t nem hozza még a legtöbb gép. (És ezért nem tudok dönteni, hogy mégis milyen monitort vegyek: 40 inch 16:9 4k-t, vagy 34 inch 21:9 2k-t? 16:9 40 inch szélességben ott van, illetve nagyobb is, mint egy 34inches 21:9es, viszont 4k(sokkal több képpontot kell kiszámolni) míg a 21:9esek 2ksak (gyengébb gép/vga is elég arra a felbontásra egy stabil 60 fps-re). Plusz a 21:9 igazából filmeknél jön jól, ma viszont a jellemző tartalom formátum a 16:9, illetve közelről, olvasni stb jobb a 4k, míg távolról a 2k is ugyanannyira elég jó lenne.)ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Hobbbyt
őstag
válasz frame>24 #9270 üzenetére
Ez nem lehetséges, ez bizonyított.
A HT lényegében csak egy ütemező logikai részegység, de alapvetően a feldolgozó szálakból csak 2 marad.
Ha egy alkalmazás jól van megírva, és folyamatosan számolás igényes (és nincs igazán várakozási idő) , akkor egy i3 lényegében pont a felét tudja egy i5-nek (vagy egy kicsit kevesebbet a kisebb cache miatt). Az i7 pedig pont annyit tud mint egy i5 (vagy lehet egy picit többet a nagyobb cache miatt)
(#9271) Plasticbomb
Én a 40"-os 4K mellett döntöttem. Több okból is.
1, Nem érdekel a freesync és társai.. v-sync-et sem használtam soha.
2, A FHD 2:1 arányban tökéletesen skálázódik a 4k-ra.
3, Egy ekkora képméret önmagában akkora élmény, hogy nem fog fájni az élsimítás, és pár alig észrevehető grafikai butítás.
4. Nem vagyok nő, de minél nagyobb annál jobb.[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
forguet
senior tag
válasz Plasticbomb #9271 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek. Keresek egy megfelelő monitort.
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
Cronerator
tag
Nekem egy lg 34um88 van. 90-100 cm-es nézési távolságból nem látom a pixeleket. Jelenleg a játékokat nem natív felbontásban tolom, mert sokat droppol az fps, valószínűleg a procim miatt. Játszogattam a beállításokkal és nekem jobban tetszik a maxos 2560*1080 mint a medium 3440*1440. Filmet nézni meg egy álom rajta, meg ugye játszani is.
Addig jár a lány a kútra, amíg meg nem ........érkezik.
-
R3laX
addikt
Én megoldom így a zavaró 70-75Hz(FPS)-es tartományt. Nekem így szinte egyáltalán nem zavaró a Vsync OFF BF1-ben PL. Olcsó megoldás . Na meg 130FPS-es Doom multi móka után eszem ágában sincs a Vsync-et bekapcsolni, mert iszonyat nagy az input lag. CVT csökkentett képkioltás(NV magyarázat rá)
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Cronerator #9274 üzenetére
NO ez az, hogy távolról, pl ágyból nézve nem zavarnak a pixelek, sőt sokszor játékközben sem, de 32 inchen a fullhd 80 centiről pl weboldalt olvasva zavaróvá válik, nekem. Ezért gondoltam már elsőre 4kra (és találtam is 4kban nekem szimpatikus monitort/monitorokat 40-43 inchen), játék alatt annyira nem veszem észre, főleg amikor éles a helyzet, max ha elbambulok a játékban... Viszont én jellemzően ablakban játszom a játékokat (rászoktam, amikor laptopom volt, folyton figyelni kellett a hőfokokat, aztán mai napig így tolom), és közben sokszor váltok böngészőre, majd vissza.... És az asztalon böngészés közben 4kt tervezek használni, így 4kban számolom a játékokkat is
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
BReal
addikt
Powercolor Red Devil RX480 8GB 84000 Ft-ért.
-
Sgt. Chris
aktív tag
ÜDv!
RX470-ben gondolkodom, egy 4GB-os verzióban, a max. keret 65-68k...
Ebből amit láttam Sapphire, MSI, Gigabyte, ASUS néha, ami befigyel a limit alá...
Elgondolásom szerint a minőségi sorrend:
1. ASUS [link]
2. MSI [link]
3. Gigabyte [link]
4. Sapphire [link]Mivel az ASUS ritkán van a limiten belül, így az MSI és a Gigabyte versenyez számomra...DE a csatolt llinkeken pont a kellemes árban van az összes fenti VGA...
Vajon találkozott már valaki ezzel a céggel??? Valami vélemény róluk? Esetleg melyik az ajánlott??? szerk.: amit eddig találtam nem teljesen pozitív
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Hobbbyt
őstag
válasz Sgt. Chris #9279 üzenetére
Hibás a sorrend. kilóméterekkel az MSI van első helyen utána fej-fej mellett a Sapphire-Asus majd legvégén a Gigabyte.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Sgt. Chris #9279 üzenetére
Az xfx rx 470 BE 4gb is jó, az is beleesik az általad megadott árba.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Hobbbyt #9280 üzenetére
Jövöre, ha fejleszteném a gépet és a vga-hoz passzoló alaplapon gondolkodok, akkor is ez az ajánlat? Jelenleg az Asus alaplapom a szintén Asus 7850-el szépen el duruzsol... Valami hasonlóban gondolkodok...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
addikt
válasz Sgt. Chris #9282 üzenetére
Ezt hogy érted? Minden pci-e 3.0ba passzol a kártya, bármelyik gyártótól veszed.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Sgt. Chris #9282 üzenetére
Nem létezik olyan, hogy VGA-hoz passzoló alaplap.. ezek csupán márka-esztétikai dolgok.
Kompatibilitási problémád biztos, hogy nem lesz attól mert különböző gyártóktól vannak a dolgok. Mindamellett az MSI alaplapok is vannak olyan jók mint az Asus. Ezek "A" kategóriás gyártók.. nem igazán lehet mellé nyúlni velük.De ha az esztétika is a képbe jön, akkor azt csak te tudhatod, hogy mit szeretnél..
A gépfejlesztést ne tedd feltételes módba, a jelenlegi konfig kevés lesz az RX470-hez.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Hobbbyt #9284 üzenetére
Régebben volt olyan..hogy a nvidia chipsetes alaplapba nem volt szerencsés AMD vga-t tenni és fordítva...mivel 4-5 évente jutok oda, hogy fejlesszem a gépet, nem igazán vagyok naprakész, igy az emlékeimből dolgoztam... Nem tudom manapság van-e ennek létjogosultsága
-
Hobbbyt
őstag
válasz Sgt. Chris #9285 üzenetére
Ennek régen sem volt igazán létjogosultsága..
Már pár éve nem létezik nvidia chipset (2009-ben adták ki az utolsót)
-
kisza25
félisten
Látom nem vágod mire jó a freesync
A vsync az egy használhatatlan cucc a számomra, főleg multiplayert játékoknál, elveszíti az egér szinkront a képeldobások miatt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Hobbbyt
őstag
válasz TechN7ne #9288 üzenetére
Minőségben? Ugyan az a hűtés, ugyan az az egész kártya.
Csak órajelekben van eltérés, azt meg ugye 2 gombnyomásból meglehet oldani. (24mhz-el "gyorsabb" az X)Az RX480-on is ugyan ez a hűtés van, szóval durván overkill a RX470-re... a mázlisták.
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Hobbbyt #9284 üzenetére
A feltételes módot több tényező indokolja...bár pontosan tudom, hogy ez a lenti konfig már megérett a cserére...
Leginkább a keret szűkössége, ezen ugye annyiban tudok változtatni, hogy meghirdettem itt az aprón a masinám nagy részét...[link]
Ha sikerülne eladni, nyilván cserélném.
De addig van ez a 60-70k és kész...ebből mit is cserélnék?
Procit már nem kapok olyat, ami lényeges előrelépést hozhatna alaplap csere nélkül... X6 1100T esetleg, de a tesztek alapján nem sokat hozna a konyhára, meg aztán újonnan be se szerezhető már szerintem.
RAM-ot? Van benne 8GB...4*2GB, fullon van az alaplap.
VGA? Hát igen... sztem az első, ami a mai kínálatból leválthatja a HD7850-em, az pont az rx470..minden más csak drágább, vagy felesleges pénzkidobás.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Sgt. Chris #9290 üzenetére
Véletlenül sem akarok senki zsebében turkálni, én csak azt mondom, hogy azzal a konfiggal az RX470 kevés alkalomkor fogja kifutni magát. Tehát ahhoz, hogy igazán megérje, egy erősebb gép is kell.
Én amúgy pont a ramokat nem adnám el. 8gb még elég a játékoknak, egy használt lga1150+i5 páros pedig már jó áron beszerezhető használtan is. Ezzel pénzt spórolnál, és a kecske is jóllakna.
(#9291) ncc1701 : Tök ugyan az. Az X nem kapott semmiből sem jobbat, mint a sima. Ezért nincs is külön teszt róluk... (480-ból se)
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz Hobbbyt #9292 üzenetére
off-ba hajlik, de ha már cserélek, akkor már indokolt lenne DDR4-re és LGA1151-re váltani, nem? Skylale a legfrissebb chipset...talán időtállóbb, figyelemmel, hogy annak megint 5-6 évig kellene szolgálni, és később, mondjuk féltávon elég legyen egy CPU cserével (akkor már elérhető árú i7-re pl.) orvosolni a kraft problémát :-)
-
ncc1701
veterán
válasz Hobbbyt #9292 üzenetére
Kösz a választ, akkor a gaming x-et kihúztam. Viszont így automatikusan beesett az általam maximum 55k nettós keretbe a sima verziója, úgyhogy sztem jövő héten jön. Sajna vennem kell tápot is hozzá, a 400-as fsp hexa-n nincs 8pin vga sem sajna, plusz rövid a kábele mióta alsó tápos házat vettem, ezért állandóan toldózni kell, amiből már elegem van.
(#9293) Sgt. Chris: Vagy ha bejön a Zen, akkor arra válthat. Nekem egy x4 760k@4.6GHz procihoz jön a 470-es VGA, gyanítom, a proci lesz a szűk keresztmetszet.
-
R3laX
addikt
Heló!
Na nekem úgy tűnik az új Crimson 16.11.2 nem vált be BF1-re. Min FPS 78-ról lett 50FPS KB. Átlag 80-95-ről most kb 75 az átlag, de inkább a minimum FPS lett szarabb. Más mit tapasztal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs