- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitka675
tag
Nekem jelenleg Phenom 2 X4 960 BE (ok, igazából X2 560 BE @ X4, még a régi magfeloldós móka). Igen, én is a türelmes fajta vagyok 6 év után január környékén tervezek új gépet építeni, mert a leendő 470-480at (még elválik) nem bíznám már a Denebre. A HD5770 Vapor-X még mediumon megbírkózik pl az Overwatchcsal, de erősen CPU limites vagyok. van, hogy meccs elején másfél percig csak kurzor van Ha addigra kijön a Zen, akkor kap egy 4 magost, ha meg nem, akkor egy i56600K-t, addigra amúgy is kvázi normális Polaris árak lesznek, remélem.
-
BReal
addikt
Van olyan program, ami az aktuális fogyasztás értékeket kiírja W-ban? Most raktam fel a GPU-Z-t (1.11.0), de az nem mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
Simi37
őstag
A driver lehetett a gond és magas power limit. 20% még stabil fölötte fagyás hiába nem kér be annyit. 1380mhz +100mv al megy de +20Wot is jelent ez... azért megkeresem a végét majd ha meglesz rakok fel eredméynt.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
#Morcosmedve
veterán
325W az lehet (ha így simán szorozzuk, de soknak tűnik, inkább a fele a valós, kéne egy másik ilyen eredmény ott mit dob.) Kitalálható, hogy a 2,6Ax11,91V az kevés a 32W-jával. Egyebkent meg kene nezni az avg.-t meg a max-ot, ugye ezt a GPU-Z-ben egy valley 30 perc után szépen látni, csak kettőt kell kattintani a senzor értékére. Hőfok valóságát is dobja, de jobb kimaxolni. Láthatóan jó is, a TDP nem szól bele, tartja az 1120-at végig. OC lenne érdekes, ott mit produkál.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
lol tényleg akkor lehet hogy valós az a 300 W körüli fogyasztás...mobilon nem is görgettem le addig.
BReal: Szerintem akkor tisztazzad inkabb le, hogy mit szeretnel, mert ez igy megteveszto. TDP semmit se jelent kb., illetve eleve talalgatas volt
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
BReal
addikt
Nem is mondtam, hogy az. Csak egy fogyasztás kijelző programot kerestem. Csak azt nem értem, hogy a konkrét fogyasztás értékeket mivel lehetne nézni, csak furcsa, hogy valakinek meg jelzi a konkrét W értékeket.
hpeter10: Na nehogy már a 180W TDP-s 270x 325W-ot fogyasszon.
Szaby59: A GPU Core Power-t hol keressem HWInfo-ban?
[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #Morcosmedve #6411 üzenetére
"Van olyan program, ami az aktuális fogyasztás értékeket kiírja W-ban? Most raktam fel a GPU-Z-t (1.11.0), de az nem mutatja."
Ez volt a kérdésem. Szerintem teljesen egyértelmű, mit szerettem volna.
-
törölt tag
Ott kéne lennie a GPU szenzoroknál - lehet külön be kell kapcsolni az AMD ADL API támogatást, de ettől instabil is lehet a rendszer.
Amúgy a Currentet (nem IN) kéne a GPU feszültséggel szorozni, tehát 1.184*27.3=32W a GPU-ra ha jól reportolnak a szenzorok.
Teljes terhelés mellett nézd meg mennyire jön ki.[ Szerkesztve ]
-
BReal
addikt
válasz #Morcosmedve #6415 üzenetére
A részletekre vonatkozóan (milyen GPU stb.) ez jogos, de én az eredeti kérdés egyértelműségére céloztam.
Szaby59:
-
sb
veterán
Anno 3-4W-ot írtak ZC fogyasztásra és pl. a 7850 idle-ben 15W-ot kér. De ahogy láttam az új modellek is ilyesmit esznek idle-ben, kivéve a 460-at, ami 10W alá bemegy. Szóval többet kéne jelentenie a számok alapján. Pedig logikus amit írsz.
Az órajel ugrálás sajnos régi sztori. Az is ismerős még 4850 idejéből. Különösen multi monitornál hülyül meg. Ezért is írtam Abunak, hogy ez halmozottan szar megoldás és évek óta nem csinálnak vele semmit. A ramot fellövik max órajelre, mert frekiváltásnál vibrál a kép. Ráadásul multi monitornál 1-2 nagyságrenddel többet ugrál a freki, a kör bezárult, egymást erősítő szarságok. Emlékszem 4850-en egy windows ablak mozgatásakor is fel-le ugrált az órajel, mondjuk másodpercenként 10-15-ször.
ZC off: Rengeteget szívtam vele. Először az aktiválásán mert amikor bejött szinte az elsők között vettem GCN1-et és használni akartam. De akkor még attól bugzott, hogy minden szar felébresztette. Az első 2-3 hónap azzal telt, hogy irtottam a win service-eket meg ami feléleszti, nehogy megdögöljön a vga attól, hogy 10mp-nként elindul majd kikapcsol, vga és venti is. Jó energiatakarékos is volt, ahogy 50-60W-ig felpörgette a vga-t pár mp-nként.
Aztán meg azon küzdöttem, hogy kilőjem. Erre is azt írta Abu anno, hogy típusfüggő, ha kicsi a fesz akkor nem kel fel. Érdekes módon nekem az összes Asus, Giga, Sapphire 7750, 7770 és 7850-en is előjött ami megfordult nálam. Amúgy meg le se halt a kártya, mert RDP-vel belépve a gépre azonnal visszajött a lockscreen és onnatól vissza lehetett logolni a gépen is.
Aztán jött pár driver amikor fél évig nem volt vele gond. Majd új driverrel napi szinten visszatért újra. Ekkor jött a HDMI kábel és azzal megszabadultam tőle. Win8 alatt.
Most Win10 alatt mintha azt írta volna, hogy HDMI kábel se kell hozzá, alapból nincs ZC.Na ennyit a "rövid" ZC féle sikersztoriról... meg, hogy mennyire nem driver és gyártófüggő. Valami alap probléma is volt eleve szerintem amire a driveres vezérlés és a gyártók feszkezelése csak rátett egy lapáttal.
-
Simi37
őstag
Na akkor végre normális érték fs alatt: 1380/2200 +mv100 +20%power limit
Továbbá 1430on lefutott a gpupi de semmilyen 3d prog nem bírja 1380 fölött. A memória 2250en asztalon kifagy a 2200 elég stabilnak tűnik. Futattam még catzillát is. És az összes benchek alatt sem ment 159w fölé a gpu power draw. 1350/2200 lesz a 24/7 profil úgy tűnik.
Így néz ki gépbe téve:Még játszok néhány játékkal kitesztelem a hangot és teszek ki gpuz képet, h hőfokban hogy áll
-
myckey
veterán
Ezt még 3 napja csináltam.
6600K 4,3 Ghz.
Alul feszelt GPU max 1,1V / alacsonyabb max. fogyasztás is társult vele.
Szobában kb. 29-30 fok körül mozgott.1340/2200 gpu/memória órajelek.
VRM max.58 fok
Már majdnem kiment a fejemből.
Mert közben megjött az NZXT H630, aztán most azzal voltam el, meg a meló.
Egyébként erősen tervben van egy kompakt vízhűtés is procira. Unom már a mostani batár CPU hűtőmet, hely és szerelés szempontjából nagyon nem ok.(#6431) Szaby59
Nagyon nem esik vissza a gpu load. alig észlelhető ott az ábrán.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Simi37
őstag
VSync on de közel van ahhoz h beessen 60 alá. A beállítások meg ésszerűen vannak de nem maxultra. Erre még számold rá a vram fogyasztást. Doomom nincs.
ETS, Dirt3, GTA5, WoT, BF3, nfs mw12, nfs rivals, Armored Warfare, the crew, war thunder hirtelen ennyi játékom jut eszembe.laja: Nekem az AB jellemzően kevesebb fogyit mér mint a gpuz
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ez csak GPU fogyasztás, amit a GPU eszik a 1,15V-ból. Ehhez jön hozzá a VRM vesztesége (+10%) és a RAM fogyi (8 gigánál akár 40-50W)
(#6430) Simi37
Nekem az AB jellemzően kevesebb fogyit mér mint a gpuz
Az csak attól függ, hogy mennyire simít. Ha az egyik egytizedes átlagot, a másik csak 1 mp-es átlagot jelenít meg a maxnál, akkor az egytizedes sokkal nagyobb szám lesz.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
R3laX
addikt
-
notika77
senior tag
válasz Televan74 #6408 üzenetére
Jól sejtem, hogy a GPU Power Draw csak valami hasraütés-szerű érték? Vagy csak valamit nem tudok, esetleg a különböző szenzorok lekérdezésének időbeni eltolódásának köszönhető, hogy az RX470-emre ~25%-kal magasabb fogyasztást ír? Bár az enyém most 5 percre 11W-os minimumot írt, ez valószínűtlenné teszi az esetlegesen nem egy időben történő leolvasás miatti hibát.
Nekem ezt mutatja a GPU-Z:
RX470, 300/300MHz, 0,8V és 12,1W. Neked meg az RX480 aktuálisan kicsit magasabb órajelen, ugyanazzal a feszültséggel csak 9,6W. Az ASIC gondolom itt egyáltalán nem játszik (enyém 90,3%, tiéd meg 76,9%).[ Szerkesztve ]
-
-
Pubszon
veterán
válasz Speeedfire #6294 üzenetére
Ezen meg az Asus strixen gondolkodom én is.
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
lsc
nagyúr
Megjött a sapphire 470 4 gb nitro, nem rossz, viszont a hűtéssel gond van, a vrm 3 dmark alatt is felmegy 103 fokra, játék alatt /stalker cop/ is 102 fokos volt. Szerintem emiatt tekeri a ventit is, az majdnem 2000-en ment. Asic 87,2, most netezésnél a hőfok 53 fok. Ma már nem sok időm lesz baszkurálni, majd talán hétvégén. Annyi pozitívum van hogy 3 év gari, pcx-ből lett rendelve.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
myckey
veterán
Az én lennék.
Valaki.Egyébként a procim nem volt túl stabil, mikor teszteket csináltam, most ezért van 4,3-on. Így most beton. ( 1,24mV -on )
Majd belövöm teljesen ok-ra, aztán újra neki veselkedem a pontlövészetnek.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
R3laX
addikt
Öhöm, hmmm, de érdekes mert nekem a referencia kártya is sokszor több GPU score-t adott 3Dmarkban 1300-on, mint a tesztekben 1340-en járatott kártyák. Sztem te 1380-al kapsz annyit, mint más 1420-al. Nem tudom ez miért van... Régebben is volt két R9 280X kártyám, egy MSI Gaming és egy Sapphire Toxic. Az MSI 1150-en hozott annyi pontot, mint a Toxic 1200-on. Érthetetlen dolgok ezek még számomra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest