Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • koszos91

    tag

    Sziasztok!

    Én is beléptem a AMD videókártya tulajdonosok táborába egy SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX-el.
    Az elején én is féltem ettől az állítgatós dologtól, de ahogy használgatom egyre jobban tetszik, hogy úgy állítom be ahogy akarom (és tényleg nem egy atomfizika, csak oda kell figyelni és ha valami nem jó akkor módosítani kell és pont)

    Szerintem ezt a kártyát is lehet úgy használni, hogy berakod és kész, de jobb, ha hozzányúl az ember :DD .

    Személyes tapasztalatok eddig:
    Én a WattMan-t használom, eddig, hogy lekopogjam jól működik és a legújabb stabil driverrel. Kezdésnek csak a teljesítményt növeltem +50%-kal és a hőmérsékletek egyből javultak terhelés alatt (72-73 állandóról leesett 66-69 közé)
    Utána természetes elkezdett foglalkoztatni, hogy mit lehetne még kihozni a kicsikéből :D.
    Jött a következő lépés és hát gondoltam felhúzom a ramot 6000 Mhz-ről 7000 Mhz-re. Először egy 3 órás terhelés után (játékkal) kifagyott minden. Na mondom király akkor ezt kifogtam, de nem hagyott nyugodni így megpróbáltam megint, hátha csak egy valami hiba volt és jó volt a feltételezés másodjára ismét beállítottam és azóta kb 10-15 óra játék után se volt semmi gond és a kártya hőmérséklete se változott.

    Most ott járok, hogy alulfeszeltem egy kicsit (a gyári 1.150-ről levettem 1.1-re), meg is próbáltam, működött, de valamiért a hőmérséklet nem hogy jobb lett, hanem visszament a 73 fokra.

    Na most az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehetett és hogy a gyári 1244-ről meddig lehet stabilan felmenni vagy inkább a ramokat próbáljam meg belőni 8000-re? Hozz annyival többet vagy csak melegedni fog?

    Segítségeteket előre is megköszönve! :)

    - Anya megyek cseresznyét szedni! - De hát tél van Pistike! - Tudom... sapka, sál!

Új hozzászólás Aktív témák