- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix64
őstag
Szerintem tuti a BF5 a sz*r... Most belőttem így a VGA-t:
Így lefutott 50 loop 3DMark time spy stress test, lefutott 45perc Furmark a te beállításaiddal, illetve játszottam másfél órát Battlefront 2-vel maxon. BF5 10perc után lefagyott és kilépett a játék, úgy h a kártya 56foknál feljebb se ment(Battlefront alatt 68 fokig ment). Holnap ráengedek egy kis witcher 3-at, ha azalatt sem fagy ki, akkor el kell felejtenem a BF-ot.
-
HSM
félisten
válasz phoenix64 #39051 üzenetére
1125mV azért könnyen kevéske lehet 1400Mhz-hez. Ha tutira akarsz menni, ezzel a fesszel lődd be 1350Mhz-re. Nem tűnik soknak, de a GPU-nak az. A BF5 elég modern motor, könnyen kihozhat olyan instabilitást, amit más nehezebben.
Persze, könnyű ráfogni a BFV-re, de akkor nálam pl. miért ment stabilan? Ráadásul a régi 19.5.1 driverrel... BF1 se fagyott kb. sosem, BF4-el is rengeteget játszottam gond nélkül, persze, annál a megjelenés után pár hónapig voltak gondok, de hamar rendbe szedték.
Igazából gyári beállításokon volna az igazi tesztelni, egyáltalán oké-e a kártya. Gyári órajel, auto minden. Ha nem akarod az 1411Mhz-es BIOS-al izzasztani teljesen jó az 1340Mhz-es is. A finomhangolásnak, bütykölgetésnek onnan kellene indulnia, hogy gyári paraméterek mellett hibátlan a kártya, plusz stabil a környezet, azaz a használt játékok, tesztek és a platform (RAM, CPU) is.[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
Termeszetesen teljesen gyari beallitason is teszteltem, ugyanugy 10perc utan crash. Btw a heten is vagy 5en irtak uaezzel a problemaval EA forumon. Most feloraja nyuzom a BF1-et maxon, semmi baja VGA is csak 65fokos.
Na de koszi a segitseget, en elteszem magam holnapra. :D Holnap meg raprobalok Jedi fallen orderre, az izzasztotta meg eddig a legjobban a kartyat, csak rauntam.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Próbálom alulfeszelni a Sapphire Rx 570 pulse itx kártyámat.
3dmark-on tesztelem és afterburnerrel monitorozom.
Hiába állítok be 1100as értéket ugyanannyi fogyasztás a terhelés alatt(113V-120V) között mint gyári értéken.
Miert? -
Alcsi69
senior tag
"Akkor a BFV-t el kell engedni, amíg nem javítják."
Szerintem is. A BF V-tel szenvedünk az RX 5700/XT-s topikban is.
Nekem pl. első betöltésnél még a "spawnolós menü" is ilyen 30-40fps-t tol csak, első spawnolás után meg szétakad egy ideig (arra gondoltam hogy sokáig tölt be a pálya valamiért és ezért csinálja ezt, lehet hogyha átraknám a játékot HDD-ről SSD-re akkor megoldódna ) + utána még mikrolaggol is néha. -
craftsman01
senior tag
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok.
Szeretnék új monitort venni, és ha már veszek, mindenképpen időtállót akarok.
Szerintetek az működne, ha vennék egy 4k-s monitort?
fx8320+rx590 a gép.
Filmezésnél biztos szép képe lenne. Játékoknál pedig levennél full hd-ra a felbontást. Van ennek így értelme? -
Cseri0058
őstag
Hát én ezt a monitort néztem ki: https://www.lg.com/hu/monitorok/lg-32UK550-B
Mivel én fogom használni Tv nézésre (ebben szerencsére van hangszóró), meg filmezésre is, ilyenkor kb olyan 3m-ről fogom nézni, ezért kell nekem a nagyobb képernyő. Jelenleg egy 23" monitor/tv-m van. Ez már sajnos kicsi. Illetve kicsit félek a 60hz-től is. Jelenlegi is annyit bír, csak nem tudom, hogy ha már veszek egy újat nem-e lenne érdemes ebben is feljebb lépni?! -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Cseri0058 #39064 üzenetére
Köztes megoldásként ott vannak a 34"/3440x1440/100Hz panelek, de ahhoz is combosabb vas kell a natívban játszadozáshoz. Tartalomfogyasztásra nyilván elég a géped, játékokban meg élhető az 1080P upscale, ha nem pixelvadász címekkel tolod, a nagyobb kép hozzáadott élmény lesz.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van kis itx 570 -em. Kacérkodok a gondolattal, hogy egy kicsit megrángatom. Vannak erre ökölszabályok? pl: ha megemelem a GPU sebességét +10 Mhz, akkor mennyivel emeljem hozzá a feszültséget stb? Minden emelés után tesztelni kell? Valami jó írás van erre?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
craftsman01
senior tag
Üdv rx470-van tudna valaki egy jó beállítást küldeni a ventiről.Hogy lenne a legjobb.Köszi.
[ Szerkesztve ]
Csak óvatosan legyél kemény ,mert mindig van tőled keményebb.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz craftsman01 #39067 üzenetére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Beretvás #39071 üzenetére
Olvasható tisztán a felirat.. tehát ez egy jó beállítás
De tényleg, erre milyen választ vár bárki is? Nincs két egyforma kártya, eltérő környezetben egyedi terheltségi viszonyok mellett tökre egyedi beállítás igénye is van minden esetben. Szóval hülye kérdésre hülye válasz jár csak, elnézést, meg BKK
-
HSM
félisten
válasz droti25 #39055 üzenetére
Valamiért nem automatán megy a feszültség állítás, és úgy maradhatott, mint előtte az 1244Mhz-hez. 1100Mhz-hez kb. 0,85V körül kéne kapjon a gyári órajel 1V-ja helyett, nyilván lényegesen kevesebb fogyasztással. Lásd pl nálam, még a furmark is alig éri el a 120W-ot 1100-on... [link]
(#39056) Alcsi69: Ugyanakkor ott a tapasztalatom, hogy mikor a trial időszak volt kb. egy hónapja, simán beletoltam 2 órát, 0 fagyással, pedig rendesen ráfeszültem tesztelni
Az SSD szerintem már alap kéne legyen egy ilyen játéknál, különben végtelen sokáig tölt. A mikrolaggok nálam addig voltak, míg nem állítottam be a "bcdedit /set disabledynamictick yes" opciót. Utána DX12-ben lemászott a monitorról, persze, CPU is kellett alá, a 6 mag 12 szál felment ultra grafikán FHD-n 70-80%-ra végig...(#39057) craftsman01: Van egy olyan sejtésem, hogy ez nem max grafikán volt... Mert az ok, hogy minimum közelben egy kenyérpirítón is elfut, de max grafikán rendesen elkéri a magáét. Pl. Giant's Shadow pályán 64 fővel azért rendesen vegyes limitem volt bő 70 FPS körül az RX580-al, és nem két CPU maggal, hanem 6-al...
(#39058) Cseri0058: Én inkább a méret és nézési távolságnak megfelelően választanék felbontást. Illetve a "szép kép" nem csak a felbontástól lesz, hanem paneltípus, válaszidő, színlefedettség, meg hasonlók legalább annyit számítanak. Persze értem én, hogy az nincs annyira hype-olva.
(#39061) Pkc83: "csak 200%-os nagyitást tettem rá... Szép a kép!"
Nálam ez a két dolog teljesen kizárja egymást. Próbáltam a 14" FHD notebookomon 150 és 125%-ot is, hogy ne legyen minden extrém pici, de még mindig jobb volt a szememnek a 100%, ami bár nagyon apró, de legalább normális, éles képet adott, ellentétben a többivel.(#39064) Cseri0058: 3m-ről 32"-hoz aztán kell a 4K. Átlag látással jó, ha a FHD-t "látod" ~másfél méterről ekkora méretben, nemhogy 3-ról, és akkor még hol vagyunk a 4K-tól...
[ Szerkesztve ]
-
Cseri0058
őstag
válasz Speed® #39065 üzenetére
Hát kissé elbizonytalanodtam, yt-on elindítottam egy 4k 60fps-es videót, és be-be röccent a kép. A proci majdnem maxon ment. Így adott a kérdés, hogy vajon bírni fogja-e a gép?!
(#39073) HSM
Igazad van, viszont ha már veszek egy új monitort, nem szeretnék megragadni full hd-n. Hiszen nem 2-3 évere fogom venni. Meg akkor csak méretbeli javulás lenne a mostanihoz képest. Minőségben nem sok. 32" full hd-t biztos nem fogok venni, 2k meg nincs olyan paraméterekkel ami nekem kellene. Így maradt ez. Esetleg még a 27" jöhetne szóba. -
HSM
félisten
válasz Cseri0058 #39074 üzenetére
27" 1440P-ből is vannak szvsz elég jó ajánlatok, az elég jól eltalált kombináció. Ha mondjuk csak 2-2,5m-ről nézed 3 helyett, a méret sem fog zavarni a 32"-hoz képest.
De amúgy a 32" 4K sem rossz, szvsz, bőven élhető még monitorként, és ha TV-ként nézed, akkor FHD-n is elvileg korrekt marad a minőség, mivel négyes blokkokat tud egyben meghajtani. Csak ugye kérdés, milyen minőségű 4K holmi jön ki adott összegből, mert a jobb 27" 1440P-k sem olyan túl olcsóak.(#39075) craftsman01: Igen, így már érthető a story. Én ultra grafikából indultam ki, mivel alapvetően a topik kártyái bírják, legalábbis az erősebbek biztosan FHD-n, megfelelő CPU mellett.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
válasz tesz-vesz123 #39078 üzenetére
60/120 nálam hibátlanul fut (RX480/RX580). Biztos sz*r a driver...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
HSM
félisten
válasz tesz-vesz123 #39078 üzenetére
Minimális meg-megröccenés nálam is van az RX580-al. De azért a szaggat erős túlzás, de nem vajsima, az is biztos... Mondjuk nálam is a CPU is benne lehetett, 25% körül tekerte közben, no, meg a másik nyitott 100+ oldal, eldobott frame így sem volt. Ezen próbáltam ki: [link] .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Van valakinek ötlete arra, hogy miért sípol ez az istenverése Adrenaline szutyok, MINDEN EGYES JÁTÉK esetén, mikor a kártya 3D módba vált?
Neten annyit találtam, hogy a Radeon Chill miatt, de az globálisan ki van kapcsolva. -
ETOM
addikt
válasz FoxiestFox #39081 üzenetére
Egy ilyen csipogás szerű hang mikor indul a játék? Antilag meg a többi opció miatt is csinálhatja.
-
félisten
-
HSM
félisten
A win10 csinálja, elvileg monitorfüggetlenül. Ráadásul a pixelsűrűségünk is azonos, FHD 14" és 4K 28". Mondjuk 200%-on nem próbáltam, az nekem már atom durván nagy lett volna, 125-150% körül éreztem volna ideálisnak.
(#39085) TIT: Nekem sem, teljesen jó volt, bár nem vajsima. De írtam, nem tiszta böngészőben futott, csak ránéztem kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Átméretezte az oldal... Így persze nem valami éles. És ugye nem csak az asztalt, hanem mindent felnagyít, alkalmazások menüit, ikonjait, és ott sem mindig volt jó az eredmény nálam. Sőt, kb minden olyan fura homályos volt, durva volt a különbség a tű éles 100%-hoz képest.
-
HSM
félisten
válasz tesz-vesz123 #39089 üzenetére
Ja, fura. Próbáltad más böngészőben, illetve gyorsítási beállításokat állítgatni, stb? Pl. nálam külön Chrome ablak van megnyitva, ha 60FPS-es videót nézek, úgy elég jó a felhasználói élmény, a linkelt 4k60-as videó is ott már jobb, kvázi hibátlan HW gyorsítással. A böngészésre nekem külön Firefox fut.
Illetve az AMD-n a VP9 valamennyit CPU-t is használ, lehet többet, mint az Nv, nálam Chrome alól már ilyen 30-40% körül tekerte a CPU-t, ami finoman szólva sem kis terhelés egy 6 magos 12 szálas CPU-val. Persze, még mindig nagyságrendekkel jobb, mint VP9 gyorsítás nélkül, amikor ugyanez a CPU, ugyanezzel a videóval képkocka dropokkal is csak éppenhogy bírta lejátszani 100% körüli terheléssel.(#39090) Pkc83: Arányaiban meglehetősen hasonló, mint a 24" FHD monitomon amit látok 100%-ban.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz tesz-vesz123 #39092 üzenetére
Szóval még ez a tippem, lehet az FX CPU-d kevés ezekben a GPU-kban lévő VP9 gyorsítás mellé 4K60Hz-hez, és akkor akad meg nálad, amikor több CPU kellene alá.
Én úgy emlékszem, a Pascalokban, így a 1050TI-ben is egy önálló, fixfunkciós VP9 dekóder van, míg a Polarisokban "csak" egy "hibrid" gyorsító megoldás, ami CPU-t is használ a GPU shaderblokkja mellé dekódoláshoz. Ezt a teóriát erősíti, hogy az említett 4K60FPS lejátszás közben a GPU 3D terhelése látszik megugrani, nem a fixfunkciós dekóderé. -
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Rx 570 nitro + eleg a 8 pin csati vagy kell még feltetlen a 6 pin csati is? Köszönöm
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
CirrMee
addikt
válasz Tamagocsi123 #39094 üzenetére
Amennyiben használni nem akarod, elég a 8 pin is.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Beretvás
veterán
Szerinted miért van rajta?
-
tesz-vesz123
senior tag
Lehetséges, nem értek ennyire a témához. A 2k60fps megy rendesen. Amúgy is le akarom már cserélni az fx-et Ryzenre, főleg miután láttam, hogy egy alap i3 15 ezerért jó 40%-ot ráver teljesítményben a 8320-ra... Csak sok pénz lesz, új alaplap, akkor DDR4 RAM-ok, új proci (Ryzen 5 1600-ra gondoltam, vagy 1600X, csak pár ezer a különbség).
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest