- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pécsi gyerek
addikt
Most épp a legújabb.19.8.2
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
goodwill1
újonc
Sziasztok!
Van egy SAPPHIRE RX 480 NITRO kártyám. Használtan, rokontól kaptam nála már régóta csak a polcon állt.
Le lett portalanítva, kitisztítva, de ennek ellenére nálam állandóan túlmelegszik a kártya.
Ha fenn van a ház oldallapja akkor 3-4 perc játék után eléri a 83-84 fokot és olyankor állandóan leveszi az órajelet 1266+ Mhz-ről 900-1000Mhz-re de csak egy nagyon pici pillanatra, és ilyenkor mindig megakad a kép egy kicsit, (microlag?) ezt 1 másodpercenként csinálja, és multis fps játékoknál iszonyatosan zavaró.Ha leveszem a gép oldallapját akkor csak 5-6 perc múlva csinálja ezt. Amíg a kártya nem éri el a 83-84 fokot addig tükör simán fut minden játék.
Ha újrapasztáznám a kártyát az segítene? Van valakinek ugyanilyen kártyája? Mennyire melegszik? Néztem egy-két tesztet volt ahol 71 fok fölé nem is ment a kártya és dicsérték a hűtését. Volt ahol 76-78 fokos is volt de sehol nem írtak túlmelegedésről.
Próbáltam kicsit alulfeszelni, de ugyanúgy túlmelegszik csak több időbe telik míg eléri a 84 fokot.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz tesz-vesz123 #35752 üzenetére
De mükszik
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
paprobert
senior tag
Elméletileg lenne különbség a beta és a WHQL között stabilitásban, a gyakorlatban azonban nincs. Ha valami bugos, akkor bugos, ha nem akkor nem.
Viszont gyors hotfixeket csak a friss beta driverekkel kapsz, így nincs értelme több hónapos driverrel szórakozni.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
TIT
veterán
Kit érdekel?
Ez nem olyan beta,azért beta mert a microfos nem írta alá.
Semmi baja egyiknek sem általában,bezzeg az nv a kártyát is hazavágta és csak havi 1-2. -
jesszjessz
tag
válasz tesz-vesz123 #35729 üzenetére
Hát a többiek leírása alapján inkább kerülöm az Armor-t, főleg, hogy nem fejhallgatóval játszom, és a hozzászólásokból ítélve eléggé hangos tud lenni.
-
Lacccca87
addikt
válasz sztrope #35760 üzenetére
Lehetséges. Ha nem garis akkor javasolnám az újrapasztázását, meg olvasgasd át az undervolt részt azt is lehetsegíthet ( alacsonyabb feszültség +10-20% powerlimit), illetve drivert mindenképpen frissítsd az aktuálisra és a WIN-t is frissítsd ha nem volt még.
[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Nitro kàrtyàkon a bios kapcsoló melyik àllàsban melyik módban futtatja a kàrtyàt?
-
sztrope
tag
-
goodwill1
újonc
Cooler Master N200.
Elöl és hátul van benne egy-egy venti. -
craftsman01
senior tag
Üdv.Egy kérdés a trix nem indul el magától ha elindítom a gépet pedig bevan jelölve. Ötlet?
Csak óvatosan legyél kemény ,mert mindig van tőled keményebb.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok!
Egy AMD FX-8350 mellé egy GIGABYTE RX580 4GB GDDR5 kártya fullhd játékra jó lesz együtt? Vagy már itt a proci a szűk keresztmetszet? Egy Gigabyte GV-R927XOC-2GD volt, de megadta magát - amúgy nem lett volna cserélve.
(nem enyém a gép, nem tudom milyen teljesítményre volt képes a régi konfiggal)Jöhet más Radeon javaslat is...
Köszönöm előre is!
-
gilfoyle
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Akkor jó lesz ez procicserekor is
-
-
sztrope
tag
válasz Balazska90 #35775 üzenetére
Most felraktam ezt a verziót amit írtál, egyébként rájöttem, hogy nem muszáj feltenni a radeon settingset, egyéni beállításokban kilehet választani, hogy csak a drivert tegye fel. Kíváncsi leszek
-
szimi57
őstag
Sziasztok, adott egy MSI Radeon RX 570 GDDR5 8GB ARMOR OC (V341-236R). A gond az, hogy nagyobb felbontáson kiakad a gép. Van valakinek tapasztalata ezzel a karival kapcsolatban?
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Boboka
tag
Sziasztok!
Adott egy Aoc qhd 75hz-es freesnyc monitor és egy rx580 4gb nitro+.
Ha 75hz-en vagyok(dp port 10bit) akkor 2d-ben is max memória órajel megy.
Ha 60hz akkor leveszi.
Megoldható, hogy 75hz-en is levegye?
Az előző kártya, ami egy msi rx470 volt levette a memória órajelet 75hz-en is.
Előre is köszi a segítséget! -
Boboka
tag
válasz Boboka #35778 üzenetére
Köszönet HSM-nek, hogy privibe megadta a tippet és Kutkut-nak a részletes leírásért!
Link
Hiába próbáltam driverből, buktam a 10bites színmélységet.
Cru-ban hiába csináltam 75hz-es profilt sajnos nem aktíválódott. (nyilakkal is előrehoztam)
76hz-re vettem standard lcd módba, így már tökéletes.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
veterán
2 kérdésem lenne:
- Létezik-e, hogy sokkal gyorsabb a kártya 3d-ben, ha kikapcsolom a dual monitort? GTA online-ban az eddigi high beállítások mellet ugyanúgy 2x msaa-val most ulltrán megy úgy mint eddig.
- Miért van az, hogy állítok be a wattmanban profilt alacsonyabb feszültséggel (1150 helyett 1050 mondjuk), de egyszercsak, vagy újraindítás után kiírja, hogy visszaállította?https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
Egri75
csendes tag
RX580 tulajok valaki próbálta már a19.9.1 drivert ?
-
bobalazs
nagyúr
Rx 570 fogyasztását le lehet vinni 120 W körülire teljesítmény csökkenés nélkül? Valós fogyasztás érdekelne.
-
nagyúr
válasz bobalazs #35784 üzenetére
Az alapórajelesekét gond nélkül. Ha az XFX-et leveszem a referencia órajelre, akkor 100-110W körül eszik, pedig a feszültségeket külön nem is piszkáltam.
Ha valami durva OC kártyát nézel, annak sokat lehet csökkenteni a fogyasztásán, de valamennyi teljesítmény fog veszni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz bobalazs #35788 üzenetére
core: 1244 (boost), mem: 1750 a referencia-órajel. Nekem az XFX alapon 1284 (boost), ezzel már vagy 20W-tal többet eszik, bár itt már egyértelműen túl sok feszültséget kap. Szóval játszadozni kell vele, de le lehet menni simán 120 alá.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok.
Van egy XFX 580 8gb XXX amit alulfeszeltem par hónapja, gond nélkül.
Beszereztem 3 ugyan olyan kártyát. Beteszem az elsőt, drivert ddu val letorlom. Próbálom alul feszelni, amit Wattman-ben el is ment (fast boot ki van kapcsolva). De a gond az, h hiaba irja 1366Mhz@1070V, a kártya 1150V gyari erteken megy.Valami talkozott mar hasonloval ? Mit nezek be ?
-
varmi2
nagyúr
Idézek tőled:
Van egy XFX 580 8gb XXX amit alulfeszeltem par hónapja, gond nélkül.
Beszereztem 3 ugyan olyan kártyát. Beteszem az elsőt, drivert ddu val letorlom. nem kell letörölni semmit, a ddu sokszor tönkre vágja a rendszert, és csak az újra telepítés segít.
DDu akkor kelhet, ha amd-ről váltunk nvidia-ra, vagy vissza. És ha nincs más lehetőség, mert nem működik rendesen a kártya.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
Nem kell ddu a driver csere között, mert elrontja a windowst. Tedd újra a wint, megold mindent. És ne ddu-z, csak ha nincs más lehetőség.
Nekem egy driverrel ment egy gépben rx460-470-480, vega56 egyszerre!Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
csiga8
senior tag
A wattman nekem is elfelejt a beállításokat újraindításnál.
Létrehozok egy profilt ( 1300 MHz, 10701 mV) és elmentem. Ha játszom, betöltöm, majd a végén visszaállítom.
Az MSI afterburner nem felejt, de azzal nem tudtam ennyire visszavenni.
Valamiért (a HDMI kimeneten ) az RX580 ezzel az Acer monitorral időnként villan a kép, ha alulfeszelve hagyom, ezért nálam ki-be kell kapcsolni.
DP kimeneten tesztelve másik monitorral próbálva meg nem villan.
-
paprobert
senior tag
Ha már a bugoknál tartunk, nálam a játék profilok eltérő wattman beállításai nem mennek mostanában...
Csak a globális beállítások érvényesek sajnos. Idegesítő.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest