- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz Gyuri27 #35600 üzenetére
Értem a szándékot amit köszönök de a vga-t jegeltettem, tápot megrendeltem és idővel jön a többi amik már új bolti garanciálisak lesznek.
Beállításhoz elég lesz az adrenalin vagy kell a trixx?
580-hoz melyik radeon szoftver kiadás a legstabilabb?(nem szoktam frissíteni mert ha tökéletesen megy akkor kár csesztetni alapon és nagy átlag úgy sem hoz nagy javulást az újabb frissítés, pl jelenleg is 18.3.3 van fent)
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy ASUS ROG-STRIX RX580-as kártyát, de a hozzá adott GPU Tweak-ben nem tudok semmit sem állítani. Hiába rakom át Gaming módból OC módba, nem történik semmi. Hiába állítok egyedi profilt, dettó nem csinál semmit. Kell valami lock-olást feloldani?
Valakinek ötlet?
Köszi,
Zoli -
Pkc83
őstag
válasz Balazska90 #35595 üzenetére
Nem minden esetben!
Van egy haverom akit megkért az unokatesója , hogy vegyen neki egy gépet hitelre
és azt ő fizeti! (Fizeti is rendesen de tényleg)! Na most ezért cserébe megkapta ingyen
a "régi" gépét" a srácnak ami nem egy erőmü de i3+rx460+8gb ram+250gb ssd!
Na ez jó biznisz volt neki! -
Pkc83
őstag
válasz tesz-vesz123 #35610 üzenetére
Tudom , láttam sőt játszottam is rajta és igy , hogy a srác valóban fizeti
kimondottan jó üzlet volt!
Jah arra irtam , hogy "nem egy erőgép" , mármint ahhoz képest amit hitelre kellett
vennie! Az 450k volt ha jól tudom. -
jesszjessz
tag
Üdv!
Mivel a régi kártyám úgy gondolta, hogy megadja magát, most keresem az utódját.
Mit gondoltok, mi érné meg jobban:
-használtan RX 480/570/580 (legalább 1-1,5 év garival keresnék)
-ASROCK Radeon RX570 Phantom Gaming X 4G OCUtóbbi most 44 ezer az Alzában 2 év garanciával, viszont nem tudom, hogy az ASRocknak milyen a hűtése, mennyire zajos, időtálló.
Szóval ha van valakinek vele tapasztalata és megosztaná velem, azt megköszönném. Illetve minden választ, tanácsot, véleményt szívesen fogadok. A keret az szűkös, olyan 45 ezer körüli. -
kisza25
félisten
válasz jesszjessz #35613 üzenetére
Én az újat venném
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz jesszjessz #35613 üzenetére
Az asrock hangos szar a hüttése.Ezt vedd,olcsó jó[link]
Ez most az ajánlott darab az olcsók között.Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
jesszjessz
tag
válasz Pécsi gyerek #35615 üzenetére
kisza25: igen, én is afelé hajlok, bár most láttam egy MSI RX 570 Gaming X-et, 4GB-os, 1év 3 hó Alza garival FrozenThrone fórumtársnál.
Pécsi gyerek: néztem ezt is. Ennél nem hátrány, hogy 7000 MHz helyett csak 6000 MHz a memória órajele? Meg az ilyen kis egy ventis kártyától kicsit ódzkodtam, nem melegszik túlságosan, nem hangos?
-
Gyuri27
félisten
válasz jesszjessz #35616 üzenetére
Nem melegszik és nem hangos (ha melegedne nem lenne félpassziv).
Ha meg rendesen be is állitod pláne.
Hogy mi a difi a 7000-es és a 6000-es közt meg keress rá. Nekem utóbbi van csak.Amd - Radeon - Ryzen
-
kisza25
félisten
válasz jesszjessz #35616 üzenetére
Kb 10% lassabb, idle passzív, load sem hangos, nálam most nyáron azért elmegy 76-78 fokig
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
BudaiZoli
tag
válasz paprobert #35606 üzenetére
Szia!
Letöröltem, és valóban használhatóbb a Wattman, köszi!
Viszont megnyitott állapotban kidobál 1-2 mp. után asztalra, ha játszok, illetve a 3DMark el sem indul úgy. Az sem elég ha asztalra rakom, ki kell x-eljem a nézetet. Ezzel mit tudnék kezdeni?
Igaz régebben írtam ide, hogy nem akarok alul feszelgetni, de most rászántam magam és már 3-4 fokot lejjebb is mentem, viszont ehhez jó lenne ha monitorozni tudnám vele a dolgokat a teszt alatt, mert a GPU-Z txt fájlos megoldása nem annyira tetszik. -
Giii
senior tag
Halló.
Rx 580 SE 1150 mV ---- 1500Mhz magórajel ----- 2050Mhz Vram -950mV
Lefutott minden teszt.2 teszteltem . Gta 5 alatt is szépen ment 2 órát.Battlefield 1-el is kiakartam próbálni de 10 perc után kifagy egy hibaüzenettel ,próbáltam már mindent de semmi vagy csak elsiklottam felette de ez már rohadtul off . Így maradt a Gta 5 .Megpróbálok valami játékot kukázni ami jól megpörgeti a GPU-t .AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
jesszjessz
tag
válasz kisza25 #35618 üzenetére
Gyuri27: azon átsiklottam, hogy félpasszív, így viszont akkor nem is aggódom, hogy túlmelegedne.
kisza25: egy ventivel még az sem hangzik olyan soknak nekem. Azt a 10%-ot FPS-ben értetted? Mert akkor az egy jó 6-8 FPS minusz, ami már kevésbé hangzik jól. Legalábbis amiket teszteket néztem, ott volt, hogy épp csak megvan az 55-60fps a nagyobb testvéreinek.
-
kisza25
félisten
válasz jesszjessz #35622 üzenetére
Játék függő, hogy mennyi az FPS különbség, pár emberke felhúzta a RAM-ot rajta és megy nekik 7000Mhz-en én nem foglalkoztam vele
-
shifty!
senior tag
Sziasztok!
Kiinduló helyzet Sapphire PULSE RX 570 4GB + i5-4590
Ház (Zalman Z1 Neo » CM MB511) és CPU hűtés (stock Intel » CM MasterLiquid 120 Lite) csere után vagyok, a jobb airflow és a proci hatékonyabb hűtése okán sikerült a hőfokokat lejjebb tornászni, de terhelés alatt (SWF2, Wildlands) még mindíg 70-75°C között ingázik a VGA hőmérséklete, takarítás és újrapasztázás után is.
Nem vészesen sok szerintem, de van javasolt alulfesz beállítás a fogyasztás » hőterhelés csökkentésére?Hála!
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
paprobert
senior tag
válasz shifty! #35625 üzenetére
A szilícium-lottó miatt nem tudjuk távolról megmondani mennyit csökkents a feszültségen. ~10 fokot, 40W fogyasztást és stabilabb órajeleket simán lehet nyerni vele, így javasolt a dolog.
Játéka is válogatja, hogy mennyit tudsz alulfeszelni. Az egyik játékban megy a játék crashelés nélkül alulfeszelve, a másikban csak 30 mV-tal magasabbra állított feszültséggel nem crashel.
Ki kell tapasztalnod, és rá kell szánnod pár órát. Sokszor fogsz restartolni, arra számíts.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Eagle16
addikt
-
GeriSzán
csendes tag
Szevasztok!
Rx 580-ból melyik forgalmazó kártyáit ajánlanátok 70.000 ft-ig? Tunningban nem gondolkodom, de a nagy akciók miatt (főleg az Alzánál, vagy leginkább) nem egyszerű a választás.
Köszönöm!
-
krisz77
tag
sziasztok azt akarom kérdezni hogy melyik a legjobb hütésü rx 580?
-
Eagle16
addikt
válasz Kristof9094 #35644 üzenetére
Ezzel még csak a mag órajelet tuningoltad, az alatta levő sor a feszültség szabályozás, állítsd át kézire.
10 mV-onként mehetsz egyre lentebb, pl. ha 1150 az utolsó állapot értéke, akkor 1140-re állítod, teszteled stabil-e, ha igen, mész lentebb. Nekem 1300Mhz-en 990 mV-on is stabil még. Ha nem stabil, akkor ki fog fagyni terhelés alatt és visszaáll az alapértékre.krisz77: Sapphire Nitro / Powercolor Red Devil
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest