Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Reinu

    tag

    Üdv,

    ASUS expedition RX 570 4GB kártyát wattman segtségével szeretnám overclockolni. Kis próbálgatás után a maximum 1400Mhz -et sikerült több órán keresztül stabilan megtartani 2050 Mhz-re boostolt rammal. Hőmérséklet max 70 fok körül 10% + áramfelvétel , de undervolt-oltam 1150-ről 1050-re mind a Vramot, mind a gpu-t.

    A max terhelést Division 2-ben teszteltem, MSI afterburner-el monitorolva. Bár az útmutatókban, videókban ezt a részét nem igazán láttam, de mivel 1400 Mhz a maximum, úgynevezett 7-es állapoton 1050-es feszültségen is stabil volt, ahhoz igaztottam a többi állapotot is a wattmanban, kb 50-esével csökkentve.Minden működött stabilan. Le is mentettem a beálltásokat.

    Másnap gépet bekapcsolva a radeon wattman beálltások a 7-es állapoton kivül visszaálltak a gyárira. A mentést betöltve is csak a max állapot változott, nem is emlékszem pontosan miket álltottam minden állapotra, elég frusztráló, hogy több órányi tesztelés elveszett.

    Megnéztem a mentésthez tartozó fájlt, abban benne vannak megfelelően a beálltások elméletileg, de wattman mégsem tölti be.

    -<GPU RevID="EF" DevID="67DF">
    <PPW Value="1"/>
    +<FEATURE Enabled="False" ID="4">
    -<FEATURE Enabled="True" ID="12">
    -<STATES>
    <STATE Value="750" Enabled="True" ID="0"/>
    <STATE Value="765" Enabled="True" ID="1"/>
    <STATE Value="800" Enabled="True" ID="2"/>
    <STATE Value="800" Enabled="True" ID="3"/>
    <STATE Value="850" Enabled="True" ID="4"/>
    <STATE Value="900" Enabled="True" ID="5"/>
    <STATE Value="950" Enabled="True" ID="6"/>
    <STATE Value="1050" Enabled="True" ID="7"/>

    Tud nekem valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet ennek az oka és hogyan lehetne megoldani? Nem túl baráti, ha restartnál újra kell álltani mindent. Az még oké lenne, ha be kell tölteni a mentést, de az sem működik megfelelően.

    Radeon settings verzió:19.4.2

    Köszönöm előre!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák