- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixx96
aktív tag
Szerintetek ez driver hiba vagy valami komolyabb csak 1x fordult idáig elő (nem az enyém a kártya)
-
smilod0n
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat! A 4gigás Sapphiret rendeltem, mivel 66k (volt ma, lehet még mindig) PCX-en. Amúgy is azt ajánlották legtöbben, most még a legolcsóbb is lett, így meg pláne azt veszem.
Még egyszer köszönöm mindenkinek
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Van egy LED a VGA-n? Mire jó az?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
cl.aci
aktív tag
válasz Hegyirabló #306 üzenetére
Ha valahol a hátlapon van és kicsi akkor nem jó ha pirosan világít, elméletileg van pár kártyán ilyen hibajelző led, ha valahol elöl akkor csak dísz mint a G1-en a kikapcsolhatatlan és idegesítő kék ledek, de lehet hogy tévedek.
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
Hegyirabló
veterán
Igen, ez a bajom nekem is, hogy idegesítő.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Dj_Tiesto
csendes tag
Sziasztok!
Akarok egy SAPPHIRE NITRO R9 380 4G D5 kártyát.
Kérdéseim a következőek lennének:
1: PCIe 2.0 x16 alaplapban simán fog működni (mivel a kártya PCI-Express 3.0), esetleg vissza fogja-e a teljesítményét?
[link]
M5A99X EVO2: Illetve egy Phenom 2 X4 980 ki fogja-e tudni hajtani?
Előre is köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dj_Tiesto #309 üzenetére
Müködni fog azért rendesen, de PCI-E 3.0 alaplapban nagyobb sávszélesség megy az adatbuszon. Elhanyagolható mértékben foghatja csak vissza az egy GPU-s videókártyák teljesitményét. R9 380 4GB-os videókártyát nem fog kihajtani egy Phenom II X4-es CPU, mert legalább i5 processzor kell hozzá. Az R9 270X 2GB-os videókártyát még kihajtotta, de néhányan 4.0 GHz környékén használták inkább.
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
válasz DeckardCain #305 üzenetére
Na úgy néz ki megvan a vége. (1075/1525) Tongához képest annyira nem is rossz.
1100-on a Gpu, 1550-en a memória hibázott már. Szevasz 58 ezret megért, még augusztusban.
Most már csak valami jó proci kell -
tomas8383
csendes tag
Sziasztok!nem tudom hogy jó helyre írok-e de én egy ilyen kártyán gondolkodom hogy veszek de nem tudom hogy elég e a tápom neki!a gépem adatai:egy fx6300-as proci egy gigabyte 970A-UD3P alaplap 2x4gb Kingston hyperx 1600MHz ram és egy western digitál 1tb winyo!A jelenlegi tápom egy cooler master g450m-es táp!a válaszokat előre is köszönöm!
-
belaazallat
addikt
válasz tomas8383 #314 üzenetére
Üdv!
Szerintem határeset lesz. Egyes gyártók, pl Sapphire, minimum 500W-os tápot írnak elő.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
cl.aci
aktív tag
válasz tomas8383 #314 üzenetére
Szia, egy Corsair vx450 elvitte, igaz csak x4 965 volt mellete, egyébként a gyártó által megadott ajánlott táp erös tulzás, egy minöségi 450-es is elég lehet neki, ha alapon használják. A te tápod elméletileg 408W-ot ad le 12V-on és egy ágon van a 12V tehát elviekben elégnnek kellene lennie, ha nem huzod a kártyát, meg a procin is ésszel van csak tuning.
-
adise
őstag
sapphire nitro 380
magától nem megy feljebb a venti? vagy a memory clock miért nem megy le idleben.
épp csak böngészgetek. 75 fokot "tartja"[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
törölt tag
Saját venti profilt kell létrehoznod a Sapphire TriXX vagy az MSI Afterburner programban. Beszéltünk eleget a hőmérsékletekről és a hűtésről. A te döntésed, hogy elfogadod ezeket a hőmérsékleti értékeket igy vagy változtatni szeretnél rajta. Az órajelek pedig a hardveres gyorsitásra utalnak böngészés közben, mert 400-500MHz-es a GPU és a VRAM órajele pedig maximumra emelkedik. Emlitettem már minap, hogy az Nvidia videókártyák takarékosabban müködnek videólejátszás és hardveresen gyorsitott üzemmódok közben. Nem gond annyira, mert 33% venti fordulat környékén majd jónak találod a hőmérsékletét és játékokban pedig 45-50% is megteszi majd, hogy 70 fok fölé ne melegedjen a 380-as videókártyád. Néhányan jobb hűtésű házat ajánlottak nekem is, pedig a CM K350 házam négy ventivel van átszellőztetve (plusz a CPU és VGA ventilátorjai). Most azért néhány napja a saját ventiprofilozással megnyugodtam már én is.
-
törölt tag
A videómemória használatod is erre utal, hogy ment egy böngésző a háttérben, még ha nem is figyeltél fel rá. A hardveres gyorsitás a böngészés közben is aktiválodik. Semmi baja a videókártyának és egy kis ventiprofilt adsz neki, akkor a hőmérsékletek is normál szintre állnak majd be.
[ Szerkesztve ]
-
adise
őstag
Közbe van aki segített privibe nem hülyének nézve a másikat, ha valakit érdekel.
144hz-es moncsi miatt van, ha leveszem 60hz-re van idle. 144hz-en marad a maxon a memory clock.
-
törölt tag
Még most sem bántásból mondom, de a GPU-Z képed mögött egy megnyitott PH!-s oldal éktelenkedik (a 262. hozzászólásom ismerősnek is tünt), ettől mentek az órajelek azon az értéken... de akkor biztosan a monitorod is közrejátszhatott, ezt sem megcáfolni vagy igazolni nem áll módomban. A ventiknek ettől függetlenül megadhatsz saját paramétereket és ezzel normális hőmérsékleten használhatod a videókártyát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A monitorod 144Hz-es frissitése képes a VRAM órajelét maximumra emelni, de a GPU lehet nyugalmi helyzetben maradna közben és a képernyőképed igy elég félrevezető volt. VRM-ek hőmérsékletét is feltornássza a 144Hz-es frissités, ezért a hűtésen javitanod kell. Peace.
[ Szerkesztve ]
-
d_Zsombee
újonc
Sziasztok!
Szakértő segítségeteket szeretném kérni.
PC építésben vagyok, körvonalazódik a konfig, már eldöntöttem, hogy a VGA egy R9 380 lesz, azt viszont még nem, hogy melyik gyártótól... Végigolvastam a témát, viszont nekem kicsit mások a szempontjaim mint amik eddig szóba kerültek, illetve valószínűleg kevésbé vagyok tájékozott... szóval még mindig nem tudok dönteni .A versenyzők:
GIGABYTE GV-R938G1 GAMING-4GD R9 380 4GB GDDR5 PCIE --- ár: 67k
ASUS STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING R9 380 4GB GDDR5 PCIE --- ár: 69k
SAPPHIRE 11242-07-20G R9 380 4GB GDDR5 NITRO Dual-X PCIE --- ár: 67k
(sapphire: backplate nélküli nem OC verzió)A szempontjaim:
G1: Core Clock 990 MHz
STRIX: Engine Clock: 1010 MHz (OC Mode) / 990 MHz (Gaming Mode)
Sapphire: 985 MHz Engine Clock / 0 MHz (???) Boost Engine ClockG1: Digital max resolution 4096 X 2160 / Analog max resolution 2048 x 1536
STRIX: Digital Max Resolution:2560x1600 - ennyit ír a gyártói honlapon
Sapphire: Resolution 4096X2160 Pixel DisplayPort Resolution / 2560x1600 Pixel Dual Link DVI Resolution / 1920x1200 Pixel Single Link DVI Resolution / 2160P HDMI ResolutionÉn eddig a Gygabite felé hajlok, ismerem a márkát, pozitív tapasztalatok, megbízható, van backplate és még az idegesítő kék ledek is tetszenek . Viszont kicsit elbizonytalanít a néhány negatív vélemény a hangos hűtőventiket illetően.
A Sapphire-ral kapcsolatban a gariztatós sztorik bizonytalanítottak el, meg az, hogy az órajele alacsonyabb a G1-énél és nincs backplate (tudom, anélkül is van élet, de ha már a másikon van, ez is hátrány).
Asus STRIX: jó órajelek, a hűtőről eddig csak jókat olvastam, backplate (bár asus.com nem írja...), Asus név számomra garancia a minőségre/megbízhatóságra, viszont: alkalmas ez a kártya arra, hogy ha a jövőben rákötöm egy 4K-s TV-re, akkor tudjak 4K-s filmeket nézni?
Azzal tisztában vagyok, hogy a játékokat nem fogja 4K-ban kihajtani ez a kártya, nem is vágyom rá, de filmezni legalább annyira szeretek mint kockulni .Előre is köszi ha végigolvassátok és leírjátok a véleményeteket!
-
twi452
senior tag
válasz d_Zsombee #331 üzenetére
Nekem a giga van, játék alatt ha rendesen meg van dolgoztatva akkor morog már hallhatóan de ha játszol akkor azért simán elnyomja a játék zajai. Alapból meg ugye kikapcsol, ha már videót gyorsít vagy kisebb igénybevétel van akkor alapjáraton fogja csak pörgetni az meg nem hallható.
De úgyis mindenki mást fog mondani, nyilván kinek mi van a gépében
Szerintem ez a giga venti morgás fel van fújva de azt nem állítom h hangtalan mert nem az[ Szerkesztve ]
-
daehun
tag
válasz d_Zsombee #331 üzenetére
A gyári húzás ne legyen szempont. Elhanyagolható a különbség közöttük amit utólag percek alatt felhúzol akár jóval tovább is. Backplate szerintem lényegtelen.
Tehát marad a hűtés minősége, amiben AMD oldalon Sapphirenek elég jó hírneve van már egy ideje és láthatóan ezen a kártyán sem spórolt. Tesztekből szerintem MSI megoldása jönne másodiknak, mely még mindig nagyon csendes, de pl. úgy emlékszem, hogy a VRMjét csak levegő hűti.
Aztán Asus/Gigabyte melyek morgósabbnak tűnnek (ahogyan ebben a topicban is érkezett panasz), de vállalhatóak. Engem az Asus zaja nagyon elriasztott így sokat nem tudok róla mondani, Gigabyte amúgy is olcsóbb és talán egy kicsit hallkabb általában (bár nem láttam tesztet a kétventis verzióról, de a triplaventis megoldásuk egész csendes volt nvidia karikon).
A Gigabyte modellről az rémlik, hogy a sima WindForce és nem Gaming verzióban kb. 2 db hőcső van 4 helyett és egyéb spórolások. Az oldalán ennek a karinak van egy led is, ami vagy előny vagy hátrány az elképzeléseidtől függően. Tudomásom szerint nem tudod kikapcsolni sem, de majd erről twi452 vagy valaki más mond naprakész információt.
Ilyesmi tesztekből (alul) szerintem össze tudsz ollózni egy relatív elképzelést. Egy kicsit csaltam, mert az első videóban egy Tri-X van, nem Nitro. De saját tapasztalatból egy 1100/1600-on járatott Sapphiro Nitro R9 380 mellett maximum a videóban is megfigyelhető 'szelet' szoktam hallani a vidóban lévő egyes karik idegesítő darálása helyett.
http://youtu.be/PEGJoE1Pswg?t=11s
http://youtu.be/wmiVf9cmA9I?t=46s
Biztosan tudsz találni többet is.Negatívum, hogy Sapphire 2 év garit ad míg a többiek hármat.
[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
Esetleg kifejtenéd bövebben miért nem venéd a Gigát, nekem semmi bajom vele, nem morog nem katog nem hangos (mellesleg ami enél halkabb hütés az már passziv), 56% ventifordulat felet jön meg egy kicsit a hangja de ez is inkább szélzaj, ezt is csak 10 perc furmark után értem el amikor 65 fokos volt a gpu, ha nem probáltad akkor légyszives ne jelentsd ki kerek perec, hogy az egy sz..r
-
Májkii
senior tag
-
omis22
csendes tag
Üdv.
Átolvastam pár oldalt de erre a hiábra nem akadtam rá.
Három hete vettem egy Gigabyte r9 380 wf2oc videokártyát (vacsi új Aqua-ba vásárolt)
szép és jó meg van benne kakaó,de:amd képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt
hiba van néha napi szinte háromszor négyszer
próbáltam jó néhány catalyst-al egyik sem segített,teljes rendszer újretelepítés is megvolt.
Már arra is gyanakodtam hogy az oc miatt de vissza véve is csinálja
teljesen mindegy milyen böngésző megy(chrome.opera.ie) elkezdek nézni online egy filmet és a fenti hiba jelentkezik valamikor 10 perc múltán valamikor 30 perc(valmikor csak random csinálja nem kell hozzá film)
ez az első kártya ami ezt produkálja nekem elözők talán ha 2-szer előfordult.
Írtam a supportnak is csak habognak hebegnek
ha gariba vissza küldöm az min 1 hét és lehet nem is csinálnak vele semmit.
Segítsetek!
Köszönöm. -
cl.aci
aktív tag
Szia, ha csak böngészöben csinálja akkor a flash miatt van nem szereti a hardveres gyorsítást azt kell kikapcsolni, elméletileg ez megoldja a problémát, vagyis a kártya valami oknál fogva nem szereti ha be van kapcsolva ez az opcio a böngészöben.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Firefox (42.0 verzió) böngészőt és Catalyst 15.8 béta drivert próbáld meg. Unigine Valley teszt vagy játék közben mennyire nevezhető stabilnak az alapórajelen? Annak a tápnak is birnia kell, mert nem nagyon eszik ez sem többet az R9 270X-nél. Hőmérsékleteket nézd meg GPU-Z-ben, mert könnyen lehet felmelegedésből bekövetkező hiba, ami az eltelt 10-15 perc terhelési időtartamból is kikövetkeztethető. Ha egyéb kérdés van, akkor privátban is megkereshetsz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gigabyte OC Guru II programot használhatsz ventiprofilt létrehozni és az órajeleket állitani. Más gyártók szoftverei (Afterburner és TriXX) fagyást is okozhatnak az R9 380-nak. Nálam előtte a TriXX ment, de nálam is gondokat okozott és nem kezelte a ventivezérlés felülírását. Minden VGA csere után meg kell találnod a megfelelő programösszetevőket hozzá. Nekem most videólejátszónak az MPC BE-t használom jó ideje, mert gond nélkül viszi az 1080P és DVD MPEG 2 videókat. Nem kockásodik meg akad mint az MPC HC mostanság. Lehet másoknál nem adodnak ilyen dolgok, de ez hardverfüggően másokat szerencsésen elkerült.
-
MinionFlasH
senior tag
Sziasztok!
Boldog tulaja vagyok egy Sapphire nitro 380 4gb-nak. Akinek van ilyen kártyája leírná a terhelés alatti maximum hőmérsékletét, az enyém 78 fokos. Ez nem számít soknak ugye?!
-
lsc
nagyúr
válasz MinionFlasH #348 üzenetére
Lehetne kevesebb, de nem sok az sem, az enyém is akörül megy. 5-10 fok függ a háztó vagy inkább a szellőzésétől.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest