- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez.g4me
csendes tag
Üdv!
Most néztem a kártyát működés közben és azt vettem észre hogy be van kapcsolva gép ugye a steamen és skypon kívül nem megy semmi a kártya pedig pár másodpercenként pörög 3at kb majd megáll.Ez kisértetiesen hasonlít az előző kártyám venti hibájára de ott csak az egyik venti csinálta ezt itt meg a kettő szinkronban Azt olvastam csak bizonyos hőfok felett kapcsolnak be a coolerek de alaphelyzetben ha nem megy semmi amihez erőforrás kellene akkor mi ez a darabos hűtés?
Köszi előre is
-
tag
GPU-Z-vel nézted? Lehet hogy pont olyan hőfok környékén megy a kártya ahol elindul a ventilátor, aztán picit hűl és már le is áll. Nem feltétlenül kell terhelni, valamennyire melegszik alapból. Olyan mintha pont a határon lenne. Esetleg ott nézd meg, GPU-Z, Sensors fülön.
-
ez.g4me
csendes tag
Köszi lecsekkoltam az előbb.
75fokos volt a VGA-m ventije meg sem mozdult.Kikapcsoltam a gépet megvártam míg lehűl, majd vissza, végig videóztam a ventit miközben ment a GPU-Z. Bekapcsolásnál pörgött párat jelzés szinten majd megállt.Kb 50 fokról kezdte 3-4perc alatt fel araszolt 70 fok fölé a géppel eközben semmit nem csináltam csak egy bandicam ment GPU-Z, meg skype.A ventije végig állt, ezután elindítottam a GTA5-t már belogoltam a garázsba online még ekkor sem mozdult meg a venti.Ekkor 81 fokot mutatott.Elkezdtem kocsikázni kb ekkor beindult a venti szépen halkan, és amíg törtem zúztam végig ment és halálpontos 75 fokon tartotta a kártyámat kb 5 percig teszteltem.
Letettem tálcára a GTA-t megírtam ezt a pár sort eközben is 75 fokon tartotta de most már csak kb 20 másodpercenként pörgött 2 -3 másodpercet ehhez, így nézett ki eközben
http://take.ms/frU0Y
Kicsit szájbarágós voltam de gondoltam így jobban levágható ha valami gond van vele.Szóval minden oké a karimmal?(Sapphire 4gb)Nem sok az a 75 fok esetleg lehetne valahol állítgatni hány fokon tartsa vagy ne foglalkozzak vele?
Nekem laikusnak mindenesetre érdekes hogy alaphelyzetben is tök hamar eléri a 70-75 fokot a kari minden különösebb terhelés nélkül.(2 full hd monitor i5 4690 8g ram)Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
-
tag
Érdekes. Ahogy olvastam Gigabyte kártyákra írták hogy 60 fok körül kapcsol be a venti. Az én MSI-m nem kapcsol le, alapjáraton 1000-es fordulaton megy, így kb 35 fok. 1100/1625-re tuningolva több óra Mad Max után is 78 fok volt a max amit elért a kártya (persze itt már van hangja, de az egész gépnek). Nekem picit soknak tűnik hogy ennyire felengedi a hőmérsékletet, de lehet hogy a gyártó szerint ez normális.
Viszont azt észrevettem, hogy ha 2 kijelző van engedélyezve a kártyán, akkor a memória órajelét nem veszi le akkor sem, ha nincs terhelve, ami nálam is 55-58 fokot eredményez. Ez nem tudom miért van. Egy kijelzővel leveszi 150Mhz-re. Ez már korábbi radeon kártyámmal is így volt.
-
ez.g4me
csendes tag
Kell egy plusz venti sőt, kicserélem a másikat is van már egy kis hangja.Közben 1 monitorral 54-57 fok körül volt netezés közben.Ezután felraktam egy MSI Afterburnert ezt a pipát benyomtam azóta megy a venti és 35fok a karim
http://take.ms/sh123
Tökjó néha ráhűtök így manuálisan
[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
A giga kártyán 53 fok fölött kapcsol be a venti és furmarkal sem sikerült 66 fok fölé vinnem a höfokot, pedig nem ép jó szelözésü a "házam" (teskos sarokasztal polcára lett berakva a gép )
Bár ez inkább a gányolás topicba illene.
Valaki belefutott piros képernyös fagyásba? Nálam a mult héten sikeresen megvolt, a Wildstar nem szereti a kártyámat 5 perc után elszál jobb esetben amdapk hibával (képernyöilesztö nem válaszol majd helyreáll), de kaptam már bsod-ot és rsod-ot is . A tesztprogramok meg hiba nélkül lefutnak, igy nem tudom hogy lesz gariztatva, beszéltem a boltossal is, azt mondta vigyem vissza de nem garantálja hogy a nagyker cserélni fogja a kártyát , és mellesleg rajt fognak ülni 14-15 munkanapot."bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
tag
Érdekes megoldás, hogy néz ki az eleje? Egyébként piros képernyős fagyást eddig csak képen láttam, fogalmam sincs mitől lehet, de ha csak egy program csinálja, akkor nem hiszem hogy kártya. Nekem pl, Batman arkham knight fagy ki folyamatosan, de az max két ugrást bír. Ha a földön sétálok akkor működik. (gép nem fagy le, csak hibaüzenettel kidob) Érdemes lenne más gépben kipróbálni, vagy friss windows telepítéssel. Ha úgy is produkálja vidd vissza és pontosan add meg hogy milyen programmal fagy, hogy könnyen tudják tesztelni. Persze jó lenne tudni hogy melyik bolt, illetve hogy melyik nagykerből vették.
-
Fehercsoki
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem egy MSI r9 380 Gaming 4G videokártyát, meddig érdemes/meddig biztonságos tuningolni?(sosem tuningoltam még)
-
tag
válasz Fehercsoki #162 üzenetére
Szia!
Ahogy tesztoldalakon láttam, 1050/1500-on mindegyik ment, de általában az 1100/1600 környéke szokott menni feszültség emelés nélkül. Egy teszten feszültség emeléssel 1168/1628-ig jutottak egy HIS 380-as kártyával. A tiednek elég jó a hűtője, szerintem 1100/1600 környékére te is fel tudod húzni. Mondjuk ha még nem tuningoltál, akkor előtte azért olvass utána. Azt hogy mennyire érdemes, nehéz megmondani. Játék függő, valahol alig változott az fps szám, van ahol nagyon észrevehető. Nálam a Tomb Raider pl a memória sebesség emelésére gyorsult elég sokat FullHD felbontásban, a GPU tuningja nem sokat javított.
-
tag
válasz Fehercsoki #164 üzenetére
Settings-Unlock voltage control, de szerintem annyit nem ér hogy állítgasd. Hőfokot néztél? kíváncsi vagyok mennyivel jobb a Gaming hűtése mint az enyém. Nekem a sima MSI OC van. olyan 78-ig megy fel hosszabb távú játék vagy teszt közben (tuningolva).
-
Fehercsoki
aktív tag
Thermaltake Commander MS-I házban csak a gyári ventivel(hátul) gyári órajelen 65 fok volt a maximum hőmérséklet, a fentebb említett órajeleken pedig 69 volt a maximum hőmérséklet. Beraktam előre is egy ventit, így 4 fokkal csökkent a maximum hőmérséklet. Az átlaghőmérséklet 100% terhelésen 2 fokkal kevesebb mint a maximum. Egyedi venti profillal 1100/1495 MHz-en 63 fokon tartja, így 45% körül van a ventilátorok fordulatszáma.
[ Szerkesztve ]
-
5ent1nel
aktív tag
Sziasztok!
380x-ről valami új infó, esetleg pletyka? Ha jól emlékszem e hónapban rajtol, de gondolom csak vmikor hó végén.
...és eddig úgy néz ki, h csendben.[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
Valaki nézte már a kártyáját CU configuration info progival? Sajnos az enyém nem mokolható nem egy oszlopban vannak a letiltott magok
Adapters detected: 1
Card #1 PCI ID: 1002:6939 - 1458:22BB
DevID [6939] Rev [F1] (1), memory config: 0x500066AA Hynix
Tonga-class chip with 8 compute units per Shader Engine
SE1 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE2 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE3 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE4 hw/sw: FF800001 / 00000000 [x.......]
28 of 32 CUs are active. HW locks: 4 (R/O) / SW locks: 0 (R/W).
Sorry, all 4 disabled CUs can't be unlocked by BIOS replacement.Pedig de jó lett volna egy 380x
[ Szerkesztve ]
"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
cl.aci
aktív tag
válasz Fehercsoki #170 üzenetére
Én innen szedtem le, kell mind a két progi, hogy müködjön.
-
Fordissz
csendes tag
Nekem ezt dobta
Adapters detected: 1
Card #1 PCI ID: 1002:6939 - 1458:22B6
DevID [6939] Rev [F1] (1), memory config: 0x500013A9 Elpida
Tonga-class chip with 8 compute units per Shader Engine
SE1 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE2 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE3 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
SE4 hw/sw: FF010001 / 00000000 [.......x]
28 of 32 CUs are active. HW locks: 4 (R/O) / SW locks: 0 (R/W).
Sorry, all 4 disabled CUs can't be unlocked by BIOS replacement. -
5ent1nel
aktív tag
-
cl.aci
aktív tag
válasz 5ent1nel #174 üzenetére
Ne haragudj mond neked valamit a 9550, 9800, xx50-böl xx70-es kártya, Fury feloldható shader tömbjei?
Érdekes modon a fentebb felsoroltak müködtek másként is nem csak úgy ahogy azt az ATI-AMD kiadta, ezek után nem értem miért vagy felháborodva egy vicnek szánt megjegyzésen, és ne mond azt, hogy az összes tonga ami a 380-ra került mind hibás, és azért van letiltva, mert akkor ténylag szégyelheti magát az AMD és a lapkagyártó is, az alma nem vesz fel annyi gput, hogy csak a hibásak kerüjenek a 380-ra (meleleg jelen információk szerint csak a shaderrk számában fog külömbözni az x a simától, a memoriavezérlő marad 256 bit, tehát maga a gpu nem külömbözik a két kártyán)"bakker ez tényeg egy fadoboz, azt hittem csak viccelsz"
-
Habugi
addikt
Először is a viccnek szánt gondolatok végére ennek megfelelő smilet tesz az ember és nem olyat amin éppen átfejeli a falat, szóval amennyiben ezt viccnek szántad nekem sem jött át..
Aztán..
"az alma nem vesz fel annyi gput, hogy csak a hibásak kerüjenek a 380-ra"
Ez minimum tyűűű kategória.
"melleslegg jelen információk szerint csak a shaderrek számában fog külömbözni az x a simától, a memoriavezérlő marad 256 bit, tehát maga a gpu nem külömbözik a két kártyán"
Oké, jelen információk szerint.., node az Antigua mikor is jelent meg? Hát nem tegnap és szerintem közel sem biztos, hogy az AMD-nek nem volt legalább 3db külön terve az esetleges 380X-re vonatkozóan.
Na ez itt a nagy difi, miért lenne feloldható bármi egy olyan kártyán, aminek az sem biztos hogy lesz nagytestvére?! A Tongákban pl mit oldasz fel?
Tehát amiket példaként felhoztál egyik sem vetíthető rá az Antigua/380 esetére, mert egyszerre jelentek meg pl a Fury/Fury X esetében de ami fontos hogy már a tervező asztalon is ikerszülésről volt/lehetett szó.
Feltételezhetően..
Szóval itt kb annyiról van szó, hogy egy fikció alapján "beleélted" magad valamibe, azt hitted hogy, később pedig kiderült hogy dehogy..! Szégyeld magad! ( <--- így viccolunk! )
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
cl.aci
aktív tag
Félreértés ne esék, én nem éltem bele magam, teljesen tisztában vagyok vele, hogy nem oldható fel a gpum (mint irtam is az elötte lévő hsz-ben) de mint tudjuk a leghosszabb éltü élölény a remémyhal meg utoljára .
Mint a mellékelt két ábra mutatja lenne mit felodani
[ Szerkesztve ]
-
Worldmaster
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
2 hete használok ilyen kártyát, Gigabyte Windforce 2GB verziót. Meg vagyok vele elégedve. Megfelelő hardveres támogatással nagyon pöpec játék teljesítmény kihozható belőle.
Cooler Master N200 házban, 4 ventivel alapjáraton 30 fokon üzemel, de ha meghajtom akkor is maximum 55 fokig megy fel.
Apropó, a későbbiekben fejlesztés szempontjából mire érdemes lecserélni? A 4GB-s verzióra, vagy egy szinttel feljebb?
[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
válasz Worldmaster #180 üzenetére
Szerintem nem érdemes a 4 gigásra
A gta5-tel szoktak dobálózni h ha felnyomja az ember a dolgokat benne akkor belenyal 3 giga vramba is..
Na igen viszont azt nem tudják h ha felhúzod annyira akkor 15-20 fps-el fogsz játszani mert nem bírja krafttal hiába fér bele a memóriábaEzt mondom úgy mint egy 4 gigás 380as tulaj
Nálam az ideális beállítással fhd-nál is játszható 50 körüli fps értéknél a játék ram számlálója ha jól emlékszem 2.4 gigánál állt megPersze így is baromi szép, az extra élsimítást el kell felejteni mert az megeszi már az erőt
-
twi452
senior tag
válasz Kuznyikov #182 üzenetére
Azt úgy értettem hogy a 2x-es feletti msaa
Most nem tudom megnézni de nálam kettesen van az még nem volt annyira nagy negatív hatással.
De igazából kikapcsolva sem gázAztán ott van egy külön menüpont még extra 4-5 csúszkával, azokat alapból sem húzza fel azokat úgy is hagytam.
Úgyhogy lehetne még feljebb tolni erősebb kártyával de így is remek, nem kell sok kompromisszumot kötni.
Szerk: azt azért még hozzáteszem h még valami korai virágboltos verziót próbáltam csak kíváncsiságból úgyhogy biztos jöttek javítások azóta így lehet h még ennél is jobb a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Sziasztok, én is beneveztem egy Sapphire Nitro 4Gb-ra. Tuningolnám, hogy lássam mit bír. Ezzel kapcsolatban tippek, javaslatok, tapasztalatok? Esetleg milyen beállítások.
[ Szerkesztve ]
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
miresz
veterán
Sziaszok!
Valaki már próbálta a Star Wars Battlefront-ot,hogy hogy szalad a 380-on?
-
p81er
csendes tag
Hy!
A 2 kártya közül melyiket érdemes megvenni:
Sapphire R9 380 4GB DDR5 Nitro 11242-07-20G
v
Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD(ha az ár különbözetet nem vesszük figyelembe)
Üdv.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte H97M-D3H, i5 4690, Alpenföhn Brocken Eco, Gigabyte GTX960 4GB WF2, Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP, Super Flower FX 550W Bronze, LG 23MP47HQ-P
-
belaazallat
addikt
-
miresz
veterán
válasz belaazallat #188 üzenetére
Milyen beállításokal próbáltad? Nálad mennyi vramot emészt be ultra beállításokon? Amúgy szerintem js nagyon ott van a játék,mint grafikában,mint játékmenetben. Ami még pozitív,hogy szerintem baromi jól van optimalizálva.
-
cl.aci
aktív tag
Attól függ mit részesítesz elönyben, nitrora 2 év gari van a g1-re 3 év, a nitron 2x6-os tápcsati van a g1-en 1x8-as (ha nincs 8 pines csati a tápodon akkor átalakítót kell hozzá venni mert nem adnak a kártyához, söt semmit nem adnak a kártyához a cd-n kivül) ez lehet hátrány a tuningnál (egyszer probálkoztam tuningal csak gyorsban 1100 MHz-nél már hibázott 3 dmarkban), a ventit azt hiszem mind a kettö lekapcsolja terhelés nélkül ( a g1 nálam nem ment még 66 fok fölé soha furmark alatt sem, alapobol 53 fok körül kapcsol be a venti idle 33-40 fok körül van, a nitrorol nem tudok nyilatkozni, de ugy rémlik valamivel melegebb). Nitronál voltak problémák legalábbis keten már az elején gariztatták, nekem is majdnem arra került a g1, de kiderült megtaláltam azt a két játékot ami nagyon nem szereti a 380-ast (FFXIV, Wildstar az elsöt driverböl javították, a másikra meg adtak ki patchet )
-
belaazallat
addikt
Auto beállításokon mindent "High"-ra tesz. 2409MB Vramot eszik.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
miresz
veterán
válasz belaazallat #192 üzenetére
Nálam is autón high-ra teszi,és nálam is ennyit eszik meg a vram-ból.
-
cl.aci
aktív tag
Vices ez a BF 6 giga memoria kevés neki az már biztos, a win 3 perc után vinyogott, hogy kevés a memoria zárjak be programokat (nem is futott semmi ebböl is csak gépcsere után lessz játék, csak már jönne meg a 6600k-m, már két hete várom ) utánna elszált a program dx hibával és megkért, hogy tegyek be 2 giga vagy nagyobb videomemoriás kártyát (wtf 4 gigás a 380), ugy néz ki a x3 710 elggé megfogja single résznél 55 fps-em volt) már amig ment, a videomemoriábol pedig 2200 mega körül kért auto (high) beálítésok mellett.
-
törölt tag
Gigabyte GV-R938WF2-4GD (rev. 1.0) videókártya bukkant fel mostanában. Eddig a 380 G1 Gaming kiadástól eltérést nem sokat találtam rajta, de a GPU órajel csak simán 970MHz-nek van feltüntetve. Gaming órajeleknek 970/990Mhz van írva. Végre valaki rájött volna, mekkora esztelenség ez a Boost órajelugrálás, ami a videókártyának sem feltétlenül használ és áramot sem takaritanak meg vele számottevően... 2 és 4GB-os kiadásban is van ezekből az új VGA-kból, de a 4GB-os szerintem már ajánlott napjaink és a közeljővőben megjelenő játékokban.
[ Szerkesztve ]
-
cl.aci
aktív tag
válasz #00137984 #199 üzenetére
Eltérés max. abban van, hogy a WF-en nem világít a felirat a G1-en meg igen esetleg a höcsövek vastagágáan vagy számában is lehet eltérés, legalábbis más tipusu kártyáknál elöfordul (apropo valaki nem tudja hogy lehet lekapcsolni a ledeket azon kivül hogy lehuzom a csatlakozokat?) valamint a G1 alapból gyári tuningolt kártyának számít a 990 MHZ-re beállított órajelével, a WF viszont alapórajalen megy max. G1-n nem boost a 990 MHz hanem szépen beáll rá alapesetben, hacsak nem úgy tartja kedve mert hajlamos visszevenni játék alatt 500 MHz környékére is, ha nem kap akkora terhelést (bár ez lehet valamin driver bug nekem csak LOTRO alatt csinálja, de akkor az fps is bezuhan 30 környékére).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest