- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
Na, egész könnyen ment. Meglepően jók az eredmények, nem tudom mit vagytok úgy oda, hogy így fűt úgy fűt a Tomb Raider, nekem is van egy ilyen kinézett spotom, csak épp Crysis 3 -ban és ott melegebb, na de mindegy, így objektív és fair a dolog:
Tehát ahova lerakott, Full HD, Ultimate, 2XSSAA, időt nem néztem, de több mint 10 perc után, megvártam míg teljesen elkezdett stagnálni.Nekem csak 1050MHz -en fut a te 1150MHz -eddel szemben, de sajnos enyém ennyit bír csak ugyanazon a fesz.en (1094mV neked is ha jól látom), viszont FPS -ben meg hozza így is
Hőfokok magukért beszélnek szerintem... Zárt CoolerMaster HAF XB házban, elől 2, hátul 1 alulvezérelt Noctua. A GPU -n AC MX4 paszta van már, az is szépen igényesen felkenve nem gyári kategória
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz I.T.E.M #22652 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy van olyan egyáltalán.
Viszont ha kaptál a kártyához aktív DP -> DVI-t, akkor meg tudod csinálni. Annyi, hogy az egyik monitort bekötöd az említett aktív átalakítóval és kész.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
senior tag
Létezik meg itt is van belőle...
A vga kártyákhoz csak passzív mini DP-DVI kábeleket szoktak mellékelni,aktívot nem,legalább is én úgy tudom,a sima DP-HDMI vagy Sima DP DVI biztos nem tartozék.
Azért köszönöm a segítséged. (Aktív Mini DP-DVI-m az van,már vettem korábban a régi kártyámhoz csak az új kártyán már nem az kell hanem a normal DP)
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
haddent
addikt
őőőő.. azt hiszem... tehát az az Amper amit 12V -on eszik...
Most nézem, hogy neked 9A 7.8A helyett (15%) és 108A 71A helyett (33%). Lehet, hogy hülyeséget mondok, nem is nagyon gondoltam át, de ez nem arra utal, hogy a PCB rosszabb minőségű, nagyobb a veszteség? Arányait nem kéne tartania a 12V és a GPU VCORE között? Legalábbis ez baromi nagy eltérés...[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
-
SSJmeszes
senior tag
GPU z vajon mennyire mér pontosan?
Az egyik kártyának többet ad, a másiknak kevesebbet.. Ez mitől lehet?YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
HSM
félisten
válasz haddent #22651 üzenetére
Az első dolog, hogy bebugolt nálad a Tomb Raider, nem ment az SSAA. Nálam is csinált ilyet, ha nem a játékból kapcsoltam be. Onnan látszik, hogy 2X-es SSAA-val az adott jelenet 1800MB VRAM, nem 1300.
De sebaj, futtattam egyet én is így.Feszültség amit a képen láttál már a droppolt, 1,1V-ot beállítva nálam is 1050-et megy csak, és ahogy a te képeden is látszik, nálam is 1,05V környékére droppol ez le.
Az FPS-t nem tudjuk összehasonlítani, mert téged valamiért kicsit balrább rakott le a waypoint. Szerencsére az áramfelvételt ahogy láttam, ez nem nagyon befolyásolja, csak az FPS-t.Na igen a ház... Nekem is most új házikóm van, egy Silverstone FT01, ami azonnal jó hatással volt a hőfokokra, majd ezt is megírom. A Haf XB legalább olyan jó kis kuckó, zseniálisan ki van találva az is. Nekem ami külön tetszik a hőfokaidon, hogy ezt úgy érted el, hogy alig tekertek a ventik a hűtőn, 1500rpm az semmi. Gondolom, úgy még a szélzajuk is kb. 0... Ay MX4 is biztos segít, nekem a procimon van, a GPU bontatlan.
Ja, szóval nálam ezt sikerült: [link]
Azért így SSAA nélkül, 1050/1400-as beállításon azért az enyém is elég baráti lett. Ugyan szűk 2000rpm, de alig hallani ki az elvileg 18dBA-es Silverstone ventik mellől.... Bár elvileg hasonlóval van tapasztalatod, ugyanaz a 9cm-es venti, ami a Sapphire Dual-X karikon is van.Áramerősségben az enyém egy kicsit többet vett fel, de nem szignifikáns a difi, ez lehet attól, hogy picit arrébb álltál, vagy attól is, hogy ugye nem minden GPU egyforma fogyasztású azonos feszen, de az 5 fok előnye is számít a tiédnek. Végülis az enyém 10W-al többet kért (ennyivel is többet hűtött nálam a hűtő) a VRM adatai alapján, de ez nem vészes difi.
(#22657) haddent: Rossz amperből számoltad, azért lett 33% a difi, míg a másik csak 15%. Ugyanis a 9A az a VRAM VRM current out. A GPU VRM Current in az 12,625A...
De egyébként így se jó a számítás, hatékonyságot úgy lehetne számolni, hogy teljesítményt számolsz, azaz nálad a 7,781A*11,969V=93,13W megy bele, míg 1,055V*71A=74,9W megy ki, ami 80% hatásfok.
Nálam az itteni képen (nem írom már le a számolást) 103,1W megy be és 87,1W megy a GPU-ba, így az enyém 84,5% hatásfokúra jött ki. Ez alapján a Powercolornak van picivel hatékonyabb VRM-je.
Kiszámoltam ezt az 1150MHz-es GPU-s képemen lévő adatokkal, ott 152,7W áll szemben 118,5W-al, azaz még így is 77,5% a hatásfok. Ugyanezt kiszámolva a legbrutálisabb tuning-mérésemre: [link] 275,6W ment be, 210,3W ment ki, azaz még ott is tartotta a 76%-os hatékonyságot, ami azért meglepően jó a túlterhelés mértékéhez képest. A 84,5% kijött más korábbi képeimről kis terhelésen, úgyhogy az se mérési bizonytalanság. Egész hasznos infókra jöttem rá a felvetésedből.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Ja, jogos jól összekavartam a számokat.. elég zavaró, hogy nem írja ki, hogy most az milyen Amper...
A kérdés már csak az, hogy akkor SSAA nélkül neked miért van 50FPS amikor nekem csak 40 Pedig ugyanúgy 1050 -en vagy.Nem vagyok képes játékból sem állítani SSAA -t... állígatom mint az őrült ide-oda FXAA-SSAA2X-SSAA4X... de még ssaa4x -nél is csak 1.5GB ram fogy el.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz haddent #22663 üzenetére
Az érdekes... Én ha elindítom, és oda nézek 1050Mhz-en akkor FXAA: 51,5 FPS, 1350MB VRAM, 2XSSAA:36,5 FPS kerek 1800MB VRAM, 4XSSAA: 28FPS, 2650MB VRAM! De ha egyből 4XSSAA-val indítom, akkor is 2250MB-ot azonnal teletöm...
Nálam ez a 13.3 beta 3 driverrel van, a játék az nálam a kiadáskori verzió, nem vagyok az update híve működő progiknál... -
ricshard444
veterán
Ezek a szoftveres mérések még mindig nem jók semmire, GTX690-el is pl nyugodtan maxra lehetett tolni a TR-ben az élsimítást, nem volt lassulás sem szaggatás. Abu mondta, hogy a mai motorok addig töltik a memóriát míg be nem telik, aztán ha teszem azt teli van a legrégebbi dolgot átírja.
GTX-el nem kicsit más értékeket írtak a programok mint mondjuk a 3GB-s 7900-al, ez így kvázi nem jó semmire.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #22665 üzenetére
Persze, itt is csak arról van szó, hogy azonos kártyával nálam valamiért felmegy a használat, míg haddent-nél nem... Azért ez fura, hogy nálam az SSAA-val jóval többet töltött, mint nála...
Sehol nem írtam, hogy ennél kevesebb rammal ne mehetne jól.
Igazából csak azt próbáltuk kitalálni, vajon működik-e nála az SSAA. vagy bebugolt, mint egyszer-kétszer nálam, hogy elvileg rákapcsolta, gyakorlatilag meg nem.(#22667) ricshard444: Jogos. Jobb, ha kétszer le van írva, mintha egyszer félreérti valaki...
[ Szerkesztve ]
-
Tökmindegy
senior tag
Urak . Az ASUS 7970 Top hoz adtak egy hosszúkás bordát ,két rugós pöcökkel a végein,meg hővezető gumi vagy mi az alján. Ez miez?
Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
haddent
addikt
válasz Tökmindegy #22668 üzenetére
Extrém tuninghoz a VRM borda. (Ha levennéd a mostanit.) Felesleges jelen felállásban.
[ Szerkesztve ]
-
-
haddent
addikt
válasz ricshard444 #22667 üzenetére
Igazad lett. Teljesen hülyeséget ír ki valamelyikünknél a VRam használat (valszeg. nálam, mert kevéskét ír..simán betudható annak, hogy az enyém teljesen custom pcb + bios), ugyanis nálam is 100%, hogy be van/volt kapcsolva, hiszen AA off: ~50FPS+, 2xSSAA: ~40FPS+, 4xSSAA: ~30FPS+. Egyébként HSM simán össze tudjuk az FPS -t is hasonlítani, direkt körülnéztem 180 fokban kb., és 1-2FPS volt a különbség, nem igen számít az a minimális eltérés.
Nekem patch-el van, anno 670 -el rengeteg hozott, gondoltam miért is ne javítana AMD -n is egy keveset.. -
nagyúr
No kíváncsivá tettél és megnéztem én is
1050/1400@1,075.v
ULTIMATE + 2XSSAA és még ~1400.Megát se evett!
10.percig álltam ott 1helyben de nem nagyon fűtött be, 47.fok és még 1000.RPM en se tekertek a ventik rajta!
Amúgy volt a játékba keményebben fűtő terület is, csak már nem emlékezem melyik pályaszakaszon!
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
-
asdf2
tag
Mi az az OC, ami még úgy biztonságos a cuccnak? Mert 1,2 V-on Heaven alatt 1100MHz-n is nyugodtan elvan olyan 62-3 fok körül...És azért ez elég nagy oc, nem? Soknak érzem 24/7-re... (A vége olyan 1150 körül lehet, legalábbis ennél feljebb még nem ment, de nem is akarom már hova húzni.) VRM-ekre olyan 60-65 fokot ír. Power az +20%. VRAMok meg bírják 6400MHz-ig, ennyit enged AB. (1.625V-al. Valószínűleg úgy használom majd azt is, hogy amit ultrastabilan 1.6-on tud, az jó lesz.)
Azt tudni kell, hogy a VGA mellett, és alatt van 1-1 12cm-es venti, amik játék közbe 12-300-as fordulaton pörögnek. Powercolor kártyám van, és nincs semmi különös a VRAM-okon. Kéne rájuk valami kis süni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez az MSI Afterburner sehogysem akar boldogulni két kártya monitorozásával. (alaphelyzetben)
Letöltöttem a korábban említett MSIAfterburnerSetup300Beta7 változatot.A fő oka szerintem ULPS lehet. Ha 3D alkalmazással egy időben indítom el Afterburnert, akkor tudja monitorozni mindkét kártya összes szenzorát.
Enélkül csak terhelést, venti sebességet tudja kijelezni.Na mind1...
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HSM
félisten
válasz haddent #22671 üzenetére
Tényleg javult picit a memóriahasználat és az FPS is kicsit a friss patch-el, úgy tűnik, ez volt a bűnös. Lemértem újra, ezt adta: [link]. Így már FPS-ben is hasonló, mint nálad, és a memóriahasználatom se olyan szignifikánsan nagyobb.
(#22673) DroiDMester: Én nekem úgy rémlik, a szűk bányákban tekert a legjobban a kari. Ott állapítottam meg, hogy hmm, ez biza jobban fűt, mint a Cry3 bárhol is... Csak azt nem ilyen egyszerű megtalálni, ellenben sokkal nem fűt jobban emlékeim szerint.
A hűtésed ismét bebizonyította, hogy kitűnő konstrukció, de sajnos, külön ligában versenyzel, gyári kártyát nem sportszerű építettel hasonlítani.(#22674) ricshard444: Jóóó!
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Na, így már mindjárt más Ekkora szórás nem lehet két 7950 között, mint ami volt itt.
A bánya az jogos lehet, ott van nagy részen TressFX az meg fűt ugye...DroiDMester-é egyértelműen a leghűvösebb, de én azért elégedett vagyok ezzel a DC2 hűtéssel most, csak néhány fokkal rosszabb, hangosabbnak csak mérhetően hangosabb szerintem (nem igen hallani ezt sem..), és azért nekem ezt a kis különbséget megéri, hogy ilyen szép zárt fém dobozkában van az egész.
De persze Petikével nyilván tovább lehet menni tuningban, de sajnos az enyém amúgysem bírna 1200 fölé menni ha megszakadna sem. -
HSM
félisten
válasz haddent #22678 üzenetére
Nekem is tökéletes ez így. 925-öt közel némán meghűti akárhogy is gyilkolva, de 1050-en is még elfogadható a hang szélsőséges esetben is. Normál játékban, mint pl. TR, úgy se hallani. Szóval túlzottan nem motivál az a +150Mhz 10-15 000 forint elköltésére... Megértem, hogy elégedett vagy, én a kicsit rosszabb hűtésű powercolorommal is szuperül meg vagyok elégedve, a legjobb VGA-m eddig.
Persze, megértem azokat is, akik megvették maguknak Petikét, megspórolva a gyári hűtések akár minimális zaját is.[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
HSM : bocs ez nem neked megy ..
kemény micro lagg van 3d mark 11ben 7950 vapor x cfvel.
A táp új ,de cicereg üresben is.. (fps 750 raider)
3napon belül, cseréltetni fogom ,de elviszi őket simán tuning alatt is..
Valley 1,0ban nincs micro lagg.. de ha 3d mark 11 alatt nem tökéletes, az nem jelent sok jót.
Okozhatja a micro laggot a táp? a gép többi komponense változatlan maradt.. jött egy új 2 terrás vinyó tárhelynek ,de ennyi.
Külön külön, tökéletesek a kártyák.
köszi a válaszokat
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
Tápnak nincs köze hozzá? ez tuti biztos?
De köszi a tippet! Emlékeim szerint a legújabbat raktam fel, de próba cser.. gamek alatt szerintem nem lenne, de ez csak megérzés.. de 3dmarkban is tökéletes kéne legyen..A táp cicergése üresben gondolom garanciális csere.. 3napon belül mennyi idejük van cserélni?
szerk:
persze tudom mire gondolsz ,de a tápnál szerint az, főleg 3napon belül..
Igazából zavaró már nagyon most is.. szóval becseréltetnem.. aurum belsővel 5év garival, tuti nem lenne gond és arany hatásfok 50% körül még..
Proci tuning nem volt új ,1 kártyával tökéletes mind1, i5 van tehát nincs HT, 5000mhzen is ugyan olyan, mint 4500on 1,1v.. igazából szerintem driver lesz tényleg, ha nem a táp.
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
HSM
félisten
válasz Cole86 #22682 üzenetére
Ami még lehet, proci tuning... Na, az tud okozni mikrolaggot. A táp nem, csak ha nagyon döglődik, de akkor nem mikrolaggról írnál szvsz....
A táp cicergés... Passzolom, hallani kéne, mennyire cicereg meg hogy. Én eddig cicergősből csak VGA-val meg alaplappal találkoztam, azok nem voltak garanciás dolgok.
-
ricshard444
veterán
A táp "hangja" vga-val való párosítástól függ leegyszerűsíve. Volt vagy 20 kártya nálam az elmúlt hónapokban és kb 5-el itt is tekercs hangot adott ki, nem lesz baja és kétlem, hogy kicserélnék, de ha nagyon zavaró akkor lehet van esélyed a garira
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
A procinál nem releváns, hogy egy karival mit tud, ugyanis rossz tuningnál a terheléstől is függhet, megakad-e, márpedig a két kari duplázza a proci terhelését. Mindenképpen próbáld ki alapon a 3dmarkot, azaz alap proci órajel, alapfeszen, és 1,5V max 1600Mhz CL9 ram. Tudom, hülyén hangzik, de csak így tudod biztosra kizárni a procit. (Legalábbis nekem jobban bevált módszerem nincs.)
(#22684) ricshard444: Volt valami közös a cicergetős kártyákban felépítésüket tekintve? Vagy véletlenszerű, csinálja-e?
-
ricshard444
veterán
Konkrét összefüggést nem láttam.A felvett áram mértéke nem befolyásolta a táp hangját, csak a vga cicergését 5ből 2x (értsd: durvább tuning). Lehetséges, hogy van valami logikája, de...passz. X550 + 7800GT + Sapphire 7950-el,Gigabyte 7950-el észrevehetően csinálta nálam, míg az ugyanilyen Gigabyte 7970-el vagy detto ugyanolyan másik Sapphire 7950-el és a többi 7900-al vagy GTX480,690el nem.
Azthiszem van ilyen cicergős topik am
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
Cole86
senior tag
válasz ricshard444 #22684 üzenetére
Na és ha vga nélkül is cicereg a táp, csak alaplapival?
erre varjál gombot..
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #22686 üzenetére
Elvileg a kari VRM+táp kialakításától, működési paramétereitől (ránézésre ugyanolyan VRM is üzemelhet pl. más frekvencián) függ leginkább. Annyira nem izgat, hogy ciergősbe menjek, míg nálam nem cicereg, csak kíváncsi voltam, ha már megemlítetted.
(#22687) Cole86: Az alaplapod is fogyasztó, VRM-ekkel... De persze, nem biztos, hogy ennek ilyennek kell lennie... Reméljük, sikerül kicseréltetned. Ez a kérdés már inkább tápos topic téma...
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Cole86 #22687 üzenetére
Megeshet, mint mondtam az áramfelvétel mértéke nem befolyásolta ezt a jelenséget. Ha tényleg ennyire rossz a helyzet akkor gari...
HSM: Yep, ez egy szakmaibb megközelítés, olvastam anno régebben erről és biztos valahol itt lehet a válasz, de engem sem izgatott soha ez a téma annyira, hogy foglalkozzak vele
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
nagyúr
No egy újabb 10.perces teszt!
Csak hogy meg értsd a Peter Létfontosságát
1275/1650.MHz@1,285.v
No ezt gyári hűtéssel SEMELYIK 79xx nem bírná ki sz.tem!
Vagy 90.fokot nyaldosnák, 100% on tekerő porszívó hangerejű ventikkel!Én pedig akár 24/7.re is használhatnám így ha akarnám No itt már gondolom megérted, mi értelme van a Peter -nek! Mellesleg még itt is éppen hogy hallani valamit a ~1400.on tekerő ventikből, a gyári Dual-X -nek kb 35.% on volt ilyen hangja!
Egyébként nekem a Peter cakk-pakk 10.k ba van!
*****************************************************************************************
Cole86 úgy tudom a Raider -ben is ARUM belső van, tehát kb semmit nem érne ha ARUM Gold ra cseréled!
Én inkább egy TX750 v2 -re cserélném! amibe ugye minőségi SeaSonic bél van![ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz DroiDMester #22691 üzenetére
Én személy szerint inkább vásárolnék még egy HD7970-est, mint hogy egy kártyát húzzak fel ennyire.
Hiszen 1275Mhz 1,285V feszültséggel hosszú távon szerintem káros is lehet, bár ez nem biztos.
Mennyit gyorsul tegyük fel az alapórajelhez képest?! (15%?)
CF-et a gépbe, és mindjárt nem is kell 1200 Mhz...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Foxmulder89
senior tag
Nem lesz tőle semmi baja, hosszú távon se. Bár lelehetne faragni a feszből, az utolsó pár 10mhz-ért kéri a legtöbb +feszt, nem lineáris, ahogy a +fogyasztás se tőle. Ha a GHz edition-höz hasonlítjuk, legalább 20%-ot gyorsult ettől a tuningtól. Viszont ha már van egy ilyen jó hűtő rajta és csendes is, vétek lenne nem így használni
[ Szerkesztve ]
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
haddent
addikt
válasz DroiDMester #22691 üzenetére
Azért ehhez ilyen GPU is kell ám, nagyon nem hétköznapi a tiéd
A Corsair TX750 V2 -őt én is csak ajánlani tudom, semmi "elektronikai működésből" eredő hangja nincs, szerintem szinte bármilyen HD7970 tuningos crossfire csodát elvisz. Amit azért fontosnak tartok megemlíteni, hogy a ventije hangos. Nem azért mert szar, egyszerűen ilyen nagy légszállításút raktak bele. Idle -ben és loadnál is ha épp nincs széthajtva a DC2T 7950, akkor ez a leghangosabb alkatrészem -
eszakas
senior tag
válasz Cole86 #22687 üzenetére
Nekem a GA7950 WF3 kártyával cicergett a chieftec cft-650 táp és a tápot cserélték.
De már elmondtam neked ezerszer hogy vegyél rendes tápotAsus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
glspeter1
őstag
Szerintetek egy 7970-nek 1100/1550 (24/7)-en kell 4.2GHz (2600k) ?
Vagy elég lenne alapórajelen járatni (3.4) ?Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
nagyúr
Hát én alapon még sose használtam a 7950 -et! De hogy megkérdezted meg is néztem
És hogy mit ne mondjak elég érdekes lett az eredmény
szóval Referencia 800/1250.MHz@0,925.v
kb JÁTSZHATATLAN kategória a ~23.FPS -el
No akkor mondom legyen Gyári Boost os érték
925/1250.MHz@0,950.v
Kemény 26,8.FPS ami ebben a játékban még mindég játszhatatlan kategória
Ellenben ugye 1275/1650 -en meg ~50.FPS ami már közelít a élvezhető játékhoz, viszont nagyon érdekes hogy 925/1250 vs 1275/1650 között ekkora eltérés legyen mert majdnem a duplája FPS van!
Azt meg nem is mondtam hogy így kínozva használom csak tesztelgetni szoktam ekkora feszen és órajelen!
1100/1400.MHz@1,125.v on használom általában ami ugye a gyári 925/1250@1,250.v -hoz képest Hawaj-DJ a kártyának!
Nekem sajna nem telik még 1.db 7970 -re se nem hogy 2.re, ezt a 7950 -et is kemény 72.ért vettem iPon ba mikor sikerült kifognom a leg jobb árában!
És amint látod NEM KICSI értelme van a tuningnak!
*****************************************************************************************
Foxmulder89 : sajna kisebb fesz el nem megy és kb pont annyi(vagy picivel több) mV kell a GPU -nak mint amennyi MHz -en jár! PL: 1200.MHz -hez 1,225.v*****************************************************************************************
ricshard444 : Én is ezért írtam hogy elég érdekes pedig annyi az annyi(képeken minden ott van láthatod), mert semmit nem állítottam el csak 2x elindítottam és betöltöttem az adott pályát a játékba!
Arra gondolok hogy a vRAM tuning is közre játszott, mert ugye 800 és 925 -nél alap 1250 -en ment, de kíváncsi lettem és mindjárt meg is nézem![ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz DroiDMester #22699 üzenetére
925-höz képest az kb 30% OC, ergo 35fps lehet ott ahol 925-n volt 27. Nincsenek csodák, a 30% OC Max 30%-nyira skálázódik, de az nagyon ritka eset, hogy 1:1-ben hozza valami az OC % értékét.
Elmondásod szerint 100%-al nőtt az fps ami fizikai lehetetlenség...Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók