- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben82
tag
válasz daveoff #22151 üzenetére
Rendszert telepítettem újra, gondoltam kipróbálom a win 8-at.64bit
Elkezdtem crysis 3-at tolni multiban, graf beállítások, driverek (13.3 beta 3.)ugyan azok mint win7-nél és mintha kevesebb fps-em lenne láthatóan.
proci fx8350 8*4700
vga 7950Létezik hogy a win 8 jobban eszi a gépet?
-
imotep03
tag
Nekem ma jött meg egy sapphire 7950, és azt vettem észre hogy mikor a gépet ott hagyom, tehát nem fut semmi csak az asztalon üresen áll, és kb visszajövök 10 perc mulva, hallom hogy prög a vga ventije meg is néztem és 68 fokon volt, de ahogy elkezdtem az egeret mozgatni valamint emgnézni a trixx tweakba azonnal le is ment a venti és beállt 46 C fokra.
Ez mitöl lehet? -
pcsabat
őstag
válasz fatal1ty1984 #22154 üzenetére
a 100x stabilabb miben nyilvánul meg? Én még nem találkoztam instabil win 7-el.
-
gaben82
tag
válasz fatal1ty1984 #22154 üzenetére
Maga a rendszer gyorsabb, de most kipróbáltam más játékokat is és szemmel láthatóan lassabbak a gamek.
-
gaben82
tag
Most kipróbáltam a cf-et crysis 3 alatt mind a két gput 30-40 %-al pörgeti a 8x4700-on futó proci
win 7 alatt majd 60-70%-ra emlékszem 2 kártyánál és 1-nél 99%, 1 kártyánál a win 8 alatt most 80%...Valami nagyon nem stimmt itt win 8 alatt, megeszi a cpu-t.
Szerintem megy vissza a win 7.
[ Szerkesztve ]
-
gaben82
tag
válasz daveoff #22159 üzenetére
Nekem valami hiper érzékeny szemem van az ilyenre 5fps különbséget észre veszek,
volt nálam egy haverom mutattam neki játékot low és ultra grafon, ő pl nem vette észre a 40fps- 100 fps közötti különbséget... jó volt neki mindkettő, nekem meg már majd ki folyt a szemem 40 fps-nél.Driverek rendben, szűz win 8 64bit, 13.3 beta 3 dirverrel, mi kell még?
-
nagyúr
válasz skippper #22145 üzenetére
én értem, mire célzol (ill. az általánosan használt "kihajtja" fogalmat értelmetlennek tartom), de azt nem látom, mi ennek a gyakorlati jelentősége. én akkor mondom, hogy kevés a CPU a VGA-hoz, ha a CPU sebességének növelésével javul a játékélmény. az i5-760 + 7950 kombó esetében valószínűleg az esetek 80-85%-ában nincs erről szó, de a crysis 3-ban pont igen - hiába mértél állóképen egyforma sebességet 2.8 és 4.2 GHz-en, ha a nyakig érő fűben a kis nyüves ceph-eket vadászva meg 50%-kal javulna a sebesség, és nem 80-ról 120-ra, hanem mondjuk 27-ről 40-re. miközben high beállítás mellett a 7950 bírna 55-60-at is.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
daveoff
veterán
válasz gaben82 #22161 üzenetére
Nálam nem volt ilyen probléma, nem tudom mi lehet nálad. Hidd el én is észreveszem a különbséget, ráadásul én monitorozom is, nálam semmit nem lassultak a játékok. Maga a win8 pedig szvsz. sokkal gyorsabb, nekem a hangkártyámmal voltak gondok, azért raktam vissza a win7-et.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
skippper
senior tag
Ez teljesen világos, ismétlem magam, hogy csak arra akartam kilyukadni, hogy nem kell mindenkinek aki betéved ide egy kicsit gyengébb procival egyből platformváltást ajánlani, mert kétszer sem biztos, hogy megéri, vagy hogy egyáltalán látni fog bármi növekedést. Fölösleges mindenkit belekergetni extra kiadásokba, csak azért, mert a Crysis 3 meg a sokszereplős multi játékok megeszik a gyengébb procikat (sőt igazából mindent megesznek, nincs az a szénnéhúzott i7 ami mellett ne lenne gyorsabb a játék még 10MHztől), hiszen lehet csak valami NFS szerűséget akarna a kollega játszani, ami mondjuk egyáltalán nem limites.
-
Colos1
őstag
válasz Hoorus #22168 üzenetére
Ati -nál van igazán jelentősége, mert a CPU számolja. Van amúgy a Mafia 2 esetében egy trükk. Most fejből baromira nem tudom, de olvass utána, fájlokat kell törölni a könyvtárából. Én anno megcsináltam, és azóta 60+ FPS -em van 7950 -el.
Asszem ez az: LINK
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
imotep03
tag
Nekem van egy olyan problémám hogy, a vga-m ha ott hagyom a gépet tehát nem csinálok semmit, és nem is fut semmi a háttérben akkor szép lassan felmelegedik és elindul a venti, mire visszajövök kb 1-2 perc addigra már 67 fok körül van a venti meg 50 C, és az orajelek is felmennek max-ig.
Tehát mintha full terhelés lenne a kártyán,,mitöl lehet ez? És ahogy megmozgatom az egeret vagy lenyomok egy billentyűt viszont már csökkentik is vissza normálba 35 C venti 26 (Sapphire hd 7950)Minden progi bezárva (folyamatok között proci terh. 99) vagyis semmi sem fut:
kep1majd 1 perc múlva:
kep2 -
nagyúr
válasz skippper #22167 üzenetére
értem. ez egyrészt igaz, másrészt viszont ha az előző példában említett 80+% lemegy 50% környékére (és korántsem csak a C3 vagy a durva multik esetében tud), akkor valóban indokolt meggondolni vagy a platform cserét, vagy egy gyengébb VGA-t (sztem az i5-760 elég a 7950-hez, de valaki az előbb egy Phenom X4-et emlegetett, abban már annyira nem lennék biztos). ezért szoktam minden ilyen ajánlós kérdésre rögtön visszakérdezni, hogy mivel játszik.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
-
kingpython
aktív tag
Sokat olvastam, amiket itt leírtatok tapasztalatokat meg teszteket.
Hát én egyre jobban hajlok arra, hogy már nem érdemes megvennem a 7950-es kártyát, mert, ahogy elnézem a teszteket meg az én 6870-es kártyámon is szépen elfut minden játék szinte a legmagasabb beállításokkal persze nem célom a kimaxolás pl. egy Crysis 3 nál de az eddigi játékok közül minden nagyon szép és megvan az FPS is szóval azt hiszem, megvárom a 8-as szériát
Legalábbis úgy gondolom, hogy 6870-röl való váltás 7950-re nem éri meg most hogy magasan van a 7950 ára
ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
imotep03
tag
válasz fatal1ty1984 #22189 üzenetére
oké, ha kapok mellé egy kis segítséget hogy kell akkor megcsinálom, de az ugye nem jár gari vesztéssel?
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
Melyik gyártó 7950-ét ajánljátok leginkább? Néztem Sapphire Dualx-et boosttal, Vaporx-et boost nélkül, Asus-t is akár... Van ami kifejezetten problémás?
-
imotep03
tag
hogy találjam meg azt a bios-t ami az enyémhez jo, itt van egy pár:
link
azt tudom hogy ez a "SAPPHIRE 11196-19-20G HD7950 3GB GDDR5 BOOST" viszont igy nincs rá találta. -
Macka
veterán
válasz fatal1ty1984 #22189 üzenetére
Az enyém gyári volt...
-
daveoff
veterán
válasz kingpython #22183 üzenetére
Én 5870-ről váltottam 7870-re, és már ott tetemes volt a gyorsulás, nem hogy 7950-el....
De természetesen ez az igényeidtől is függ, hogy megéri-e neked. Ha megvárod a 8-as szériát, a mostani kártyád már nem sokat fog érni, persze ha ez nem tényező, akkor mindegy.LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
kingpython
aktív tag
válasz daveoff #22194 üzenetére
Hát most se sokat ér a beárazó fórum szerint 32k-t ér, de nem is ez a gond inkább az, hogy most, pl. amit kinéztem sapphire 7950 vapor-x most épp 90 ezer Ft az ipon-on és ezt nagyon soknak találom.
Meg az se biztos, hogy annyiért el tudom adni a 6870-et.
Persze szeretném lecserélni a kártyát akár a 7950-re is csak nekem nagyon meg kell gondolni, mert nem gyakran tudok kártyát cserélni manapság a magas árak miatt.ASUS ZenFone 2 ZE551ML 4/32GB WW
-
daveoff
veterán
válasz kingpython #22195 üzenetére
Mondom, nálam a 7870 is szép gyorsulást hozott, és az azért kellemesebb árkategória!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
pcsabat
őstag
válasz kingpython #22197 üzenetére
iszonyat jól mennek ezek a 7950-esek. Nálam még a kis mezei Giga WF3 is lazán futkorászik (1.1V droppolt feszen) 1100 Mhz-n. 1.2V-on pedig 1200-on. Azt hiszem azt meg nem kell mondani, hogy ekkor pipálja még a GTX 680-akat is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic