- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
válasz Speed® #53899 üzenetére
Heló!
Elmagyaráznád nekem ezeket a rövidítéseket?
Nem értek ehhez.
nekem is 7870 karim van, csak nem LE hanem OC verzió. Utóbbit tudom mit jelent...
Szintén Omega driver, de mivel lőtted be? Mi az az AB? Belőném én is, hogy az említett játékok fussanak nálam is gond nélkül.Itt öregszem meg...
-
sunci_02
aktív tag
válasz Nuada herceg #53901 üzenetére
AB= Gondolom MSI Afterburner....
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53899 üzenetére
Ne hagyjuk, mert van, amiben szar az Omega driver is. Hogy 3 játék szépen fut, az nem jelent semmit. De pl. egyetlen AMD driverrel sem tudtam tunerről analóg módban hardveres felvételt készíteni, az újabbakkal bűn lassan indult a rendszerem (tisztán, csak driver telepítéssel is, nV-val meg rögtön kb. lefeleződött a betöltési idő), telepítője eltávolítás után okozott gondot a következő meghajtóval (rögtön black screen telepítés után), a Transc. csomagot telepítve a tavalyi meghajtók nagy részében léptetésnél elszállt a kép akár 2 percre bármilyen hardveres videó lejátszásnál, játékokat illetően pont BF4-ben Mantle laggolt vagy kidobált gyári AMD profillal, és még sorolhatnám. De nem 1x láttam olyan hibát, hogy x felbontásban szépen szaladt egy játék, egy akár kissebben meg laggolt vagy bugzott, mert azt éppen kihagyták az optimalizálásból.
Az egyéb "known issues" meg soha nem fog eltűnni.
Nem vitázni akarok, csak azért írtam, mert ezek a hibák léteznek, más formában régebbi meghajtókkal is, a használható kategóriába a 13.12, a 14.4, és a 14.12hotfix tartozik. Nyilván, ha a fenti funkciókat valaki nem használja, nem törődik vele (pl. SSD-n kevésbé tűnik fel a betöltési késedelem), vagy nem játszik olyan játékokkal (azokon belül grafikai beállításokkal), amelyekhez nem megfelelő a driver, akkor hiheti azt, hogy minden rendben van. A valóság azonban nem ez.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Nuada herceg #53901 üzenetére
Az LE a Tahiti-LE GPUra utal, mivel nem sima 7870, AB ahogy írták, Afterburner, ami nekem konkrétan feszültségcsökkentésre és tuningra kell. Nyilván egyéni, kinek mi hozza el a megváltást, ahogy katt is írja..attól, hogy nekem jó, másnak még lehet rossz. Bár nagy általánosságban azért kiderül, ha valami tényleg rossz vagy csak lúzer error..
-
marquuard
veterán
Üdv. Létezhet olyan, hogy Furmark alatt nem, de BF4 alatt elhasal a tuningolt VGA?
PSN ID: marquuard
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz marquuard #53907 üzenetére
Azt nem szabad elfelejteni, hogy ha pl. procit tesztel LinX/IBT/P95/stb.vel és mellette nem fut semmi 3D motyó, a VGA pihen. Ugyanez fordítva is igaz többnyire. És mivel ha együtt dolgozik mindkettő, a táp jobban kapja az ívet, a határra belőtt feszültségek be-beeshetnek. Sokan szívtak már emiatt..érdemes pici ráhagyással dolgozni, abból még nem volt gond.
-
katt777
félisten
válasz marquuard #53907 üzenetére
Ami pedig még fontosabb:a furmark agyonterheli a kártyát, és más benchmarkoknak is hasonló szerepük van, kiegyensúlyozottak. Egy játékban viszont folyamatosan változik a terhelés, hol lazul a VGA, hol egy rakás adatot és számítást kap a nyakába, egy instabil túlhajtás ezért utoljára benchmarkokban fog kivágni. Persze a korszerűbb, jobban terhelő játékokról van szó, egy régebbi eleve nem terheli re sem a GPU-t, sem a RAM-okat nem nyomja tele, tehát akár bugmentesen is végigjátszhatod őket. Ettől persze ez még nem tesz jót a VGA-nak, ezért sem célszerű határon járatni, még ha az stabil is.
Speed(R): Eladtam a remek kis XT-met, már hiába pályázik rá bárki. Azt az állandó, irritáló érzést viszont, hogy végre olyan VGA-m van, amelynek a mindennapi normális működéséhez semmiféle 3rd party program nem kell, egyszerűen nem tudom megszokni, folyton állítgatni akarnék rajta valamit. Hja, a 15 éves beidegződés...
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53910 üzenetére
Nos, bármilyen AMD kártyára váltottam volna, a hiányosságok többsége bizonyosan megmarad, mert nem a kártya okozta, hanem a meghajtók (lásd feljebb). Játékra vitték, ott nem nagyon lesz hiba. Ilyet ugye nem publikálunk, de jóval kevesebbért mint szerettem volna. De legalább nem szemét-árért, és meg fogják becsülni.
sephi:
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53911 üzenetére
290ekkel egyébként azon túl, hogy az étvágyuk/hűtésük külön témakör, nincs annyi gond..többnyire elégedettek velük a felhasználók. A driveres téma nagyon függ attól, ki-mire használja a cuccát amúgy..látod a saját példádon keresztül is..nekem semmi gondom, te szívtál vele.
Miért ne? Nem egy nő korát érdeklődtem meg, hogy illemtelen legyek
Csak kíváncsi vagyok, mennyiért tegyem ki a sajátomat, hogy jól járjak x) -
milchiboy
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt róla szó, ez esetben elnézést.
Tud valaki ehhez a kártyához olyan hackelt BIOSt, ahol a feszültséget lehet állítani, mert az MSI afterburner nem képes rá.
Vagy ha van olyan OC-szoftver, ami tudja, hát, az még jobb volna.
Sajnos gyógyszerallergiám van. Allergiás vagyok az allergia elleni gyógyszerre.
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53913 üzenetére
No de a te kártyád nem tudja ugyanazt.
Viszont amit leírtam, abból megértheted, hogy én semmilyen AMD kártyára nem váltottam volna. A legfőbb indok persze a PhysX, és az általa garantált vizuális élmény. Egyetlen AMD-n sem volt meg soha, és nem is lesz.milchiboy: Nem jön be a linken semmi. De ha GB, akkor OC Guru.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53917 üzenetére
Majd ha egész nap játszol GYÁRI hűtéssel 1100/1700-on, akkor érdekel a véleményed erről. Ahogy olvastam anno, mindenki azon sírt itt, hogy nem mennek 1500 fölé a RAM-ok. És nem itt volt a vége tesztek szerint, csak nem akartam széthajtani. No de ez meddő vita, nem?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53918 üzenetére
Nyilván itt a gyári egy kalap kaki az XThez képest..legalábbis hangban tuti.
A RAMok nem tudom, meddig mennének, először a GPUt tapasztalom ki.
De nem szoktam csillió*AAval tolni, úgyhogy annyira nem kell a +sávszél.
Ez itt kérem nem vita ;p Az értelmes eszmecsere még nem fájt senkinek. -
katt777
félisten
válasz Speed® #53919 üzenetére
No de akkor hamis a tuningeredmény. Én ráadásul maxiban szoktam tolni (mondtam már? ).
Nálam a GPU vége 1150 körül volt, RAM-ok 1730 fölött kezdtek itt-ott zöld pontocskákat villantani.1100/1700 szép kerek, és nem is határon futott a kari, ergo kisebb az esély a degradálódásra.
Gyári (alapból hangjanix, tuninggal meg mindennek van) hűtés megfogta 73/98°C-on egészen minimális házhűtéssel.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53921 üzenetére
Azért, mert nem terhleed le fullra a kártyát, ergo jóval kisebb az esély arra, hogy kidobjon egy hibát.
Teljesen mindegy, mennyit bírna a GPU, ha VRM-limites vagy. Amúgy nV-n sincs másképp, jóval melegebbek a VRM-ek, csak hát az egész kari jóval hűvösebb.
Értem én, hogy nincs hangja Fridge-dzsel, csak mindig elfelejted, hogy egy kevésbé tuningolható, ezért lecserélt hűtésű VGA-t hasonlítasz össze egy gyári darabbal.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53925 üzenetére
Te most miről is beszélsz..? Bírja stabilan az 1200+t is, csak nem akarom 100°Con járatni a VRMet, mert 1.2Von akörül van 1080p Kombustorral. Ha ez kevésbé tuningolhatónak számít, visszaadom a jeles matek érettségimet
Hovatovább, van bordám, ami kis faragással megoldja a helyzetet, folyamatban..
Egyébként gyári hűtéssel hűvösebb a VRM, mert ott közelebb van a venti hozzá és jobban szelel (cserébe emberes hangja van), az Aurason 2db Slim ventit használok 1200rpmen, ezekkel kisebb huzat éri a nyákot, de a GPU <60°C üvegre terhelve.
Ennyire azért nem kell isteníteni a megboldogultat, hagyd már elmenni békében ;p -
Partybokszos
csendes tag
Üdv.
Adott egy Sapphire HD7870-es videókártya ami játékok alatt sokszor blackscreen-el.Valahol olvastam hogy ha frissítem rajta a bios-t akkor megjavul.Tudnátok ebben segíteni hogy hogyan tudnám frissíteni a bios-t mert nem találok róla semmilyen leírást. -
raubisoda
senior tag
válasz Partybokszos #53927 üzenetére
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53926 üzenetére
Arról beszélek, hogy lecserélted a hűtőt, hogy rendesen tuningolhass, de még feszt is emelsz.. Ha a VRM-ek miatt nem hajtod 1200-on, akkor egyszerűen nem tuningolhatod 1200-ra. tehát nem "menne", ahhoz órák hosszat kéne játékokat vinnie mindenestül, nem benchmarkban villognia. Úgy emléxem, alapon nem ment ennyire. Én is emelhettem volna feszt, de nem tettem (nem is akartam), 1100/1700 nekem max.1.095V-tal megvolt. Tehát még mindig úgy vélem, jobb példány volt az enyém. Semmi istenítés, egyszerű matematika. Még hogy 1.2V.... De tényleg RIP.
Adok egy tippet: CoD AW sokkal jobban forralja a VRM-eket bárminél. (Persze minőséget is kell adni neki, hogy dolgozzon.)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53929 üzenetére
Az a helyzet, hogy megpróbálhatsz szavakat adni a számba, de tévesek.
Nem, nem azért cseréltem a gyárit, hogy tuningolhassak, azzal is lehet..
Azért cseréltem, mert hangos volt és nálam ez az elsődleges szempont.
A VRMek miatt nyugodtan mehetne 1200on, 100°Cba még nem hal bele.
Itt megint a saját szempontom kerül előtérbe, jobb szeretem 80°C körül..És nem, nem benchmarkokra lövöm be, akkor nem játszanék napokig ;p
1.1G/1.1V nagy szám lenne..? Kb. az összes Tahiti bírja, kényelmesen.
Nálad a RAMok jól szaladtak valóban, de addig tart az egzotikum rész..Tippet köszi, de tudhatod, nekem elég az 1080p@max, nem kell 8xAA.
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53930 üzenetére
Félreértettél, nem akartam szavakat adni a szádba. Anno nem ment ennyit a karid, hűtőt cseréltél, jobban megy, ez természetes, csak nem ref. Nem tudom, az enyém mit vitt volna +10% feszültséggel és extra hűtéssel, de biztosan többet, mint amit gyárilag ki lehetett hozni belle, kíméletes módban (nem a RAM-okra értem, azoknak nyilván ott volt a végük).
Ha játékokban is megy, akkor nem szóltam e részről, viszont 8XAA-t és egyebeket nem tetszés miatt javasoltam, hanem mert magasabb grafikai beállításokkal könnyen bebukhat egy olyan túlhajtás, amely alacsonyabbakkal nem. Ez esetben fals az eredmény, mert nem hajtható addig a kártya, csak ezt nem látod (illetve kiküszöbölöd a potenciális hibafaktort).
De ha valóban mindent ráteszel, és órák hosszat játszol artifactek v. kidobálás híján, akkor elfogadom az eredményeidet, mindama fenntartással, hogy nem gyári kiépítésű kártyáról van szó. (És ez nem arról szól, hogy az enyém mit tudott, nem irigylem, ha egy másik kártya esetleg jobb.)
CoDAW szerintem anélkül is főzi a VRM-eket (önmagában iszonyat a motorja), de ezt nem néztem.
AA-ról annyit, hogy pl. TX-es verziókat simán kilőttem én is, mert semmivel nem jobb a kép, mint egy SMAA-val pl, de megzabálja az összes RAM-ot, és bődületesen lelassítja a játékot (FC4 Ultra min 60FPS-ről 15-25-re zuhant). Szóval én élvezem a minőséget, de hülye én sem vagyok, hogy értéktelen feature-öket kapcsolgassak be, amelyeknek semmi értelmük azon kívül, hogy azt mutassák: 3-4GB RAM kell egy játéknak (van már mivel tesztelnem ), amely ugyanolyan minőségben, épeszű beállításokkal feleannyin is elfut.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kavics325i
őstag
URAIM!
Próbáltam előttetek is megtalálni a választ,de nem ment. Kérdezném,hogy egy asus 7870 top2-nek mennyi az üzemi hőfoka, 1080p-s mondjuk far cry 2-nél?[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
nanus
senior tag
válasz kavics325i #53932 üzenetére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53931 üzenetére
Ment a kari ugyanígy, csak hangos volt..leírjam még párszor..?
Amúgy nem ref..mit nevezünk refnek 7870LE szinten? Az XT se az.
Az, hogy én lecseréltem a hűtést a csend érdekében, hasonló eset.
Ha szigorúan vesszük, a tiéd volt nonref, nem 1.256Vot kapott
AAt amúgy nem csípem..inkább éles kép minimális recékkel akár..
Egyébként 23"/1080p, ill. nemsokára 29"/21:9, ott sem fog kelleni.. -
nanus
senior tag
válasz kavics325i #53932 üzenetére
-
kavics325i
őstag
-
kavics325i
őstag
A 64-65 fok gondolom jónak számít? Mert én magasnak találtam és elsődlegesen a házat hibáztattam. Mindegy a házat már biztos lecserélem,majd ha kettő kártya lesz akkor tudom majd hasznát venni.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
nanus
senior tag
válasz kavics325i #53936 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz Speed® #53934 üzenetére
Persze, de a "non ref" ez esetben nem extra kakaót jelent, hanem éppen, hogy kevesebbet. Az 1.256V elég komoly teljesítményt hozott volna, ha megadom neki, de jó volt nekem a Sapphire ref. fesz. alatt. Semmilyen kártyát nem degradálnék gyakorlatban jelentéktelen teljesítmény-többletért, bár sokan ezt teszik, aztán, amikor jön a degradálódás, olcsóért megszabadulnak a kártyától, amíg alapon még megy.
Jó, most azt mondod, hangos volt, de anno éppen a RAM-okat nem tudtad húzni, ha jól rémlik (bár nem emlékszem, hol volt anno a végük, és lehet, keverem az 1500-asokkal ), és más sem hitte el nekem hogy valóban lehet. Biztosan emlékszel még a "RAM-tuning nem jelent semmit" c. vitára, amikor azok akartak meggyőzni erről, akik nem tudtak húzni a RAM-okon. Elég szépen javítja a teljesítményt, ha 1700-on mennek. Kíváncsi vagyok, végül mit hozol ki a kariból, a többit hagyjuk.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53939 üzenetére
Szerinted azért nonref., mert hűtőt cseréltem..a Sapphire is megtette az XTvel. Meg úgy konkrétan, nincs is ref. verzió talán ezekből..a szó, amit kerestél talán, nem gyári..azt aláírom, hisz hozzányúltam. De ami tré, azért nem kár.
Valakivel keversz, nálam megy a RAM OC, ment a 7850/70 mellett is.
És nem vitattam a létjogosultságát, a 7870LE esetében, erős a GPU.. -
katt777
félisten
válasz Speed® #53940 üzenetére
Akkor keverlek, bocs. A nonrefet te használtad, én nem csak a hűtőre értettem és nem úgy. Én anno a 'nem gyári' kifejezést használtam. Az extra hűtős kártyák nonrefek, de gyáriak. Te lecserélted a gyári hűtést, és feszt emeltél, míg én a hasonló v. jobb teljesítményt gyári hűtéssel és csökkentett fesszel értem el. Ez az amiért én jobb példánynak tartom a nálam járt karit, és persze nem tudhatjuk, mire lett volna képes egy sokkal jobb hűtéssel, magasabb feszen. Mivel az alap órajel 1V alatt megvolt, 1.1V-on meg 1150-t, gyanítom, vitte volna az 1200-at, v. többet. Ez már teória marad, neked meg drukkolok, hogy sikerüljön olyan teljesítményt elérned, ami nem kidobott pénzzé teszi az extra befektetést.
-
Steve198310
őstag
A jò eredmènynek a felvehető teljesìtmeny szab határt. Ha el èred 1150mhz mellet akkor teljesen mindegy mennyi + feszt adtok neki. Tapasztalat anno a hd 7850 mellet.
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #53941 üzenetére
Azért írtam nonrefet, mert végüilis ref. nincs Tahiti-LEből. Az XT is egyedi téma, a gyártó szerencsére ott tett azért, hogy használható legyen.
"lecserélted a gyári hűtést, és feszt emeltél" -err..csökkentettem..vágod, 1.256 ;p
Amúgy a vicc az, hogy alapon ugye 975ös Boosthoz ezt kapta..míg 1Gn 1V elég.
Kidobott pénz nincs, az Aurassal/Slim ventikkel együtt megállt 40ben..ez korrekt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Lecibáltam ezt a AMD Catalyst™ HDMI Scaling Hotfix (más néven a 14.12 hotfix) drivert. Kíváncsiságból visszatettem a 14.12-t, de azonnal előjöttek a grafikai hibák. Teszek majd ezzel is egy próbát, hogy vajon mi lesz a helyzet..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
sunci_02
aktív tag
Ideges vagyok, mert eladtam a 270x Sapphire Dual-X kártyát, ráadásul Kecskemétre a múlt héten hívtak, hogy elkezdett rezonálni, állítólag beleér a hűtőcsőbe a ventilátor.... lehet megint csomagokat küldeni, mire legariztatják.
Másnak is volt ilyen gondja a Dual-X -el?
-
bozont
veterán
válasz sunci_02 #53945 üzenetére
Öcsémnek volt 7850 Dual-X kártyája, azzal is volt ilyesmi gondja, egyszer a vramon lévő borda esett le, másodszor rezonált nagyon a venti. Az újabb kártyákon úgy tűnik nem sikerült jól ez a hűtés, még jó hogy Vapor alá nem adtam én sem. Na meg a Tri-X verziót is dicsérik a 280(X) és 290(X) kártyákon.
-
sunci_02
aktív tag
válasz bozont #53946 üzenetére
Nekem is már Tri-X van a 280x-en, de nem értem 3 hónapig használtam, most eladtam az egyik kedves fórumtársunknak és visszajelzett 2 nap után hogy zörög, búg stb.... eléggé idegesítő. Korrekt ember vagyok, utálom ha valakit átvernek, most tisztára úgy jön le, mint ha átvertem volna. A héten visszajön hozzám a kártya, beviszem a boltba. Csak azért vicces, hogy egy ~ 55.000Ft kártyán zörög valami 3,5 hónap után....
-
bozont
veterán
válasz sunci_02 #53947 üzenetére
Esetleg érdemes megnézni a csavarokat, olyat is hallottam már, hogy megvolt lazulva és csak meg kellett húzni.
Mondjuk egy évig nekem is volt egy Dual-X 7790 a gépben és annak nem volt semmi baja, az is elég csendes volt és a topicjában sem hallottam nagyon hűtés problémáról.[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
válasz bozont #53946 üzenetére
Volt dual-x 270x-em de nem rezonált. A HD7850 is az volt igaz nem olyan kemény vastag műanyagból mint a 270x de azzal sem volt baj. Bár én is a Vapor-x-et pártolom jobban. Most is az van..... Bár nem a második genes a vapor hanem az első de nincs gond vele a 280x-en sem. Igen jól dolgozik
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
nesh_019
senior tag
R9 széria ezen belül a 270x támogatja a DX12-t?
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest