Új hozzászólás Aktív témák
-
kockaharcos
senior tag
válasz DroiDMester #10450 üzenetére
A kepler védelme is 100 foknál kapcsol be, lefelezi az órajelet.
Bár ez még nem ment 80 fölé, mondjuk az is véletlen volt,hogy a 80-at elérte.(házventik off)hűtés 20%-ra fixálva[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz kockaharcos #10453 üzenetére
Hali.
Neked a 2600k alapórajelen ki tudja hajtani a 7870 cf-t?
Nézted esetleg? -
kockaharcos
senior tag
válasz DeathAdder #10454 üzenetére
BF3-ban még 4,6GHz-en sem. Persze csak multiban.
Más játékban mindenhol kihajtja 4,2GHz-en.
Alapon még nem járt a 2600k[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
Ha rátolom a 12.11b8-at simán a 12.11b6-ra az nem gond,vagy inkább express uninstall/install?
-
Alpachino
veterán
válasz seederking #10456 üzenetére
simán rátolhatod
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz lowzor #10460 üzenetére
Persze egy GTX480 MSI Lightning
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Mit gondoltok hány %-al erősebb a 7870 egy gtx 480-tól?
-
aktív tag
-
seederking
őstag
válasz ->Raizen<- #10462 üzenetére
Én ezt az oldalt sokszor leszoktam chekkolni.Fönt beállíthatod melyik vga-kat akarod összehasonlítani.Lentebb pedig ír minden adatot a vgak-ról.
Kis fejlődés[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz seederking #10467 üzenetére
Ez az oldal nem kicsit felejtős....semmire sem jó A játékokban mért valós teljesítményt nem mutatja.
-
Gabás
addikt
válasz seederking #10469 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz ->Raizen<- #10466 üzenetére
Ha a GPU-ra tennék, akkor megfőne simán. Az első szériás 360 tudom, hogy képes durva dolgokra. Elvileg javítani is lehet úgy a 3 ledet, hogy feldobod a gáztűzhelyre a boxot
-
DeathAdder
veterán
válasz lowzor #10458 üzenetére
Nekem ez az első "hideg" kártyám.
27 fokos, ha nem játszom és alig megy túl 50-en terhelés alatt (most hogy nem melegíti a fiziksz, mert kivettem).
Tök szar így télen, amikor belépek a fűtetlen szobába nem csak meg az a jó meleg amit a gépem árasztott eddig a régebbi vga-immal
Lehet kövezni, de én szeretem amikor egy kártya fűt mint állat és hallom hogy dolgozik
-
lowzor
veterán
válasz DeathAdder #10473 üzenetére
Nyáron is szereted? Mondjuk ha van klíma, akkor jó.
-
kockaharcos
senior tag
válasz DeathAdder #10473 üzenetére
Venned kellett volna egy gtx680-at referencia hűtéssel, simán kitolt magából ilyen 60-70 fokos levegőt, viszonylag halkan tette, és idle-ben hűvös volt.
-
kovsol
titán
7850 1200/1450Mhz nálam:
Metro2033 dx11
1980x1080 high 0xAA 16xAF
physX on
Average Framerate: 60.00
Max. Framerate: 182.72
Min. Framerate: 14.36
pgysX off
Average Framerate: 77.00
Max. Framerate: 136.52
Min. Framerate: 13.92very high 0xAA 16xAF
physX off
Average Framerate: 55.00
Max. Framerate: 119.73
Min. Framerate: 9.68
physX on
Average Framerate: 48.00
Max. Framerate: 121.95
Min. Framerate: 11.34very high physX on 4xAA 16xAF
Average Framerate: 41.00
Max. Framerate: 105.16
Min. Framerate: 10.64Durván optimalizálatlan a game sajnos, pedig nem lenne rossz játék. Bár DX9 módban jóval kellemesebb fps értékeket lehet elérni. Minimum fps meg szerintem kb minden futtatásnál máshogy esik le beállítástól függetlenül. Meg a max fps is elég furcsa, hogy physx on mellett magasabb
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Prof
addikt
válasz seederking #10469 üzenetére
Az kilobyte te, nem megabyte. A felhasználók regisztrációs adatbázisfájljai azok, ne foglalkozz velük.
-
Prof
addikt
Na ez a teszt végleg meggyőzőtt, hogy fullhd-ig bőven elég az 1GB-os 7850 is. 1680-ban meg 8xAA-val is 100%-ban elég. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Tomix24
addikt
Amiben viszont elég az 1GB. ott megeszi a 2GB-os verziókat is akár:
-
lowzor
veterán
Basszus nagyon szeszélyes ez a régi szériás Sapphire...
Egyszer nagyon zörög a venti, mikor 50%-ra teszem, máskor (mint most) semmi hangja nincs. Most ez min múlhat? -
Alpachino
veterán
válasz lowzor #10487 üzenetére
Gyenge és olcsó anyagminőség, azért is versenyképes árazásban a Sapphire....én a múltkor kezembe fogtam a saját ASUS DC2-esemet és egy Sapphire-t....hát mint mondjak...már tapintásra sem volt egyforma, a többiről nem is beszélve
-
Prof
addikt
válasz lowzor #10482 üzenetére
Akkor talán nézd meg a tesztet ami bizonyítja, hogy bizony elég. Van benne minden Metrotól BF3-ig.
2012-őt írunk, dinamikus memóriakezelés pont azért van, hogy ne kelljen sok VRAM.
A video driver hagyja az alkalmazást tölteni a rendelkezésre álló szabad ram-ot az egy dolog, az nem azt jelenti annyi kell az adott programnak a zökkenőmentes futáshoz, hanem azt hoyg a driver jól van megírva:
kihasználja a rendelkezésre álló erőforrásokat, ami egy 2GB-os kártyánál azt jelenti hogy azt látod megeszik 1.5GB VRAM-ot.
De attól még a dinamikus memóriakezelésnek köszönhetően ugyanolyan fps-el fog futni 1 GB-os karin is, egészen addig a pontig amíg már a dinamikusan mozgatott adatmennyiség olyan méretet nem ér el, ami már fps csökkenéshez vezet.A 2560x1600 az 2-szer annyi pixel, mint a Fullhd, oda már tényleg nem elég az 1GB, pláne sokszoros AA-val.
Full HD 8xAA-val és abszolút ultra beállításokon nagyon kevés játék van, ami jelentősen érezhető fps csökkenést produkál.
Más kérdés hogy fullhd-ban 4xaa és 8xaa között nem nagyon látod különbséget már a grafikán. -
Alpachino
veterán
Egy kérdésem lenne : tesztelted te már személyesen ugyanazon karit, ugyanazon játékban 1 ill. 2GB-al ?
Mert én igen pl. a 6950-em 1GB, BF3-ban és Crysis2-ben is ultrán elvérzett...FPS meg volt, csak mikor kifutott a Vrambol csúnyán belleggolt, amit a 2GB-os verzióval nem tapasztaltam....tehát erről ennyit.
asdxv Én csak a személyes tapasztalatomat írtam le a Sapphire-ról, szerintem kissé gagyi az anyaghasználata, persze ettől még lehetne jó......ha nem zörögne
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Ez Single Player teszt és biztos olyan helyen, ahol nem használ 1100-nál többet. De Single-ben is sikerült elérnem már 1300-as ram használatot (MSAA, meg minden nélkül). Multiban meg jóval többet eszik.
Egy ilyen fostos teszt alapján nagyon nem lehet kijelenteni, hogy elég-e az 1 giga. Azt meg kell tapasztalnod.
Amúgy annak idején mindenkinek ajánlották az 1 gigás 6950-et, hogy "az bőven elég full HD-ra", aztán most mindenki szenved vele és cserélik le 2 gigás 7850-re.(#10492) Alpachino:
De amúgy a Dual X-esen nem zörög és a venti minősége nem változott, sőt...Szerintem a réginél mással lehet baj.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Elég részletes és jó teszt LENNE ha nem 10.másodpercet tesztelték volna a játékokat mert így kb annyit ér a teszt mint halottnak a csók
Teljesen más értékek születtek volna ha minden játékot azon a pályán tesztelik ahol ZABÁLJA a vRam -ot nameg nem 10.sec -et hanem legalább 5.percet
Én inkább a saját szememnek hiszek és a mostani(meg az elmúlt 1-2.év) játékai 1-1.ig mind 1.Giga felett eszik a vRam -ot, van 1-2.PL: ShowDown, NFS MW2 amik 1.giga alatt esznek de van ellenpélda is Crysis2 DX11+ultra HD pak al 1800.Megát megeszik de a BF3 is(nem multi) ~1,5.giga körül
Vissza térve a fenti tesztre NEM MEGFELELŐEN teszteltek így kb arra jó hogy a tudatlan népet jól félre vezessék!
-
nagyúr
-
Attix82
addikt
Én is mértem BF3, single legelején amikor kiszáll a csóka. Kamera nem mozdítva.
Ultra
1680x1050 1332 MB
1280x1024 1228 MB
1024x768 1148 MB1680x1050 High 1195 Medium 1113 Low 1092
Ebbe csak az a fura, hogy a 5870 1 Gb csak 1680x150 Ultrán merült ki. Vagyis az aktuális képen biztos kevesebb kell mint 1 GB, csak gondolom előre betölt egy csomó cuccot, és menetközbe nem kell frissíteni a grafikai dolgokat a VRAMba. (ami nem okoz microlaggot, pici akadást stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest