- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
-
addikt
válasz gaben88 #5353 üzenetére
Azt hiszem a gamer nexus tesztje szerint a legjobb ár-teljesítmény mutatóval rendelkező kártya, illetve regisztráció után 4év garancia van rá. Talán az ajánlott kártyák közé is beférhet, de mivel személyes tapasztalatok nem voltak itt fórumon, ezért nem írtam oda.
szinyák: annyit biztosan nem ér meg a nitro+, én még alzás kuponnal a játékot eladva 158-ért vettem.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Hát, khm... Nektek is kifagy a BFV az új driverrel? Reménykedtem, hogy ezzel már nem fog. Sajnos megint megyek vissza a 19.12.1-re.
-
Szinyák
őstag
Hőfokok egyébként játékok alatt 5700 xt egy jó custommal hol áll meg ? ?
Szinyák
-
19Lacus78
csendes újonc
Szevasztok! Helyzetjelentés: 19.12.3-al tegnap nyúztam az redr2-őt legalább 2-3 órát, kifogástalanul működött. Mára annyira meglepi jött (csak, hogy ne unatkozzak), hogy az első game indításnál a grafikai beállítások szépen visszaállítódtak alacsony értékekre, bár gyanítom, hogy ez a játéknak a fa...ága volt. A játék fut szerencsére, de a betöltőképek megint nem jönnek be, egyszer ki kell lépni az asztalra és vissza, hogy tudjam indítani a játékot...most itt tartok Mivel nem nagyon merem már piszkálni a grafikai beállításokat a játékban, kérdezném, hogy mi a felelős azért a jelenségért, hogy a kicsit távolabb levő dolgok, pl. talajon a növényzet csak fokozatosan jelenik meg ahogy közeledek az adott terület felé?
-
atee
őstag
válasz Szinyák #5361 üzenetére
Ezt nagyban befolyásolja a környezet is. Nekem egy inkább csendes mint jól szellőző házban (NZXT H440) a Nitro ami alatt van egy M.2 SSD is. Így olyan 74-79 Celsius játékfüggő.
Evvel szemben egy gyengébb hűtéssel MSI Armor 1080 simán elszaladt 82-88 fokig is.D-day 2002-01-04 01:54
-
Compika
aktív tag
Sziasztok az új driverből hova tűnt az fps lock, mert a chill-el lockolok akkor nem megy a freesync normálisan de ha riva tunerrel akkor működik rendesen minden.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
SzlobiG
félisten
Megvettem az RDR2-t hát ide igencsak kellene CF rendszer, 1440p-n nagyon megeszi az 5700-at. Már butítgatom lefeleé a grafot. Nektek mi a tapasztalat DX12-be több az fps, nem? Mert én azt vettem észre.
-
-
AlienApollo
tag
igen. Pár órát toltam és épp írni akartam, hogy laggok meg stuttering van de fagyni nem fagyott eddig erre pár perce kifagyott nálam is.
Talán valamennyire pályafüggő is... pl nekem Iwo Jima 12.2 drivert 3X egymás után megfektette , de a másik Pacific mapon simán több kört ment probléma nélkül... ma meg 12.3 driverrel Twisted Steel lement probléma nélkül erre Narvik 30 perc után fekete képernyő aztán kilépett. -
Albigator
őstag
válasz ScomComputer #5345 üzenetére
Nem rugózok én csak megjegyeztem...
Szerk.: amúgy most nézem nem is így van. 1.5 órája van bekapcsolva a gép 200 MHz-re vissza van most állva, átlagban 837 MHz jelenleg. Kiterjesztés most is megy.Képfrissítési frekit nem lehet külön állítgatni, képernyőkiterjesztésnél? Fő monitort kéne 144Hz-re belőni de sehol nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Próbáltam egyedi felbontásnál frekit változtatni nem sikerült.
Meg kipróbáltam Eyefinity-nél mit takar a gyors beállítás... Ti inkább ne próbáljátok ki.A baj, h a főképernyőm már "csak a számítógép képernyőjénél" is 60 Hz-es.
Sehogy se állt vissza 144 Hz-re. Visszaállítás után sem. DDU és driver újratelepítés után se.Fogalmam sincs mi történt. Ötlet?
-
fanti
addikt
19.12.3 driver és fényt kapott a freesync.....azaz sehol sem működik.
vannak is menükben akár 1100 fps-eim is, de pl. a BF1, a FC new dawn, a Battlefront 2....ontja a maximális frémeket....
ezt most miért kellett elkefélni?19.12.2 drivernél még működött szépen mindenhol....
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Ma megérkezett Nekem is a Giga 5700XT, még csak ismerkedünk, de az RTX 2060-nál jóval erősebb 1440p-n. Bár csak COD 2019-el próbáltam.
Eddigi anomáliák, játék közben fekete képernyő többször, csak a kikapcs gomb segített, itteni tapasztalatra alapozva 2 kábellel oldottam meg a táp ellátást, azóta nem jelentkezett a hiba. GPU memo folyamatosan 1750-en megy, ha 144 hz-ről vissza veszem 120-ra akkor is ennyin marad. A napokban még biztos jövök tanácsokért, mert 4-5 éve volt utoljára AMD kártyám. Futtattam egy tesztet, nem tudom elfogadhatóak-e a hőmérsékleti, és feszültség értékek.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz AlienApollo #5373 üzenetére
Kénytelen voltam visszarakni a 12.1-et, mert már állandóan fagyott teljesen defaulton is a kártya, de csak BF5-ben. Sztem nem árt majd ennek a Navinak min egy Ryzen 3600. Jövőre cserélek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
R3laX
addikt
Nálam is minden ok volt, amíg a BF5-tel nem kezdtem játszani. Érdekes pedig nem egy ZS kategóriás cím. Defaulton is úgy kifagyott, mintha kevés feszt kapna a kártya, pedig szépen futott.
Lehet ez a gond, pedig a Radeon Boost nem volt benyomva.
Known Issues
Battlefield™ V may experience an application hang when changing settings in game with Radeon Boost enabled on Radeon RX 5700 series graphics products.
Vagy nekem kattan be a 240Hz freesync miatt, mert felengedi a lock addig. -
AlienApollo
tag
Framerate cap kiekrült a driverből , gondolom azért mert ott a Chill amibe ugyanúgy meg lehet adni, de működik az valakinél megbízhatóan?
Én eddig BF5-be és Battlefront2-be próbáltam de mind2ben kiesik a beállított sávból amit tartania kéne... 70-75-re lőttem be, de simán leesik 60-ra is néha, ráadásul a freesync sem az igazi valahogy.
-
beef
őstag
válasz AlienApollo #5390 üzenetére
Ha átgondolod amit írtál, akkor rájössz, hogy az alsó érték nem a Chill miatt esik lejjebb, hanem egyszerűen a VGA-d (vagy CPU-d) nem bírja azon a grafikai részletességen. Ez nem a Chill hibája.
-
AlienApollo
tag
Szerintem ez akkor lenne igaz ha Chill kikapcsolása mellett is lennének ilyen gondok , de ha nincs Chill akkor simán 120-130 FPS mindkét játék és 60 FPS-ig sosem esik le... pont emiatt gondoltam naivan, hogy akkor a Chill csak visszatekeri a teljesítményt arra a szintre hogy 120-130 FPS helyett 70-75 legyen és ennyi , de úgy néz ki hogy azok az órajelek amiket Chill mellett ad sokszor túl lazák/alacsonyak és emiatt vannak ezek a kilengések.
-
Compika
aktív tag
válasz AlienApollo #5392 üzenetére
Nekem is a chill volt a probléma ha azzal lockoltam nem volt az igazi, most riva tunerral van lockolva és szép fluid.
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
beef
őstag
válasz AlienApollo #5392 üzenetére
Ok, így más a helyzet, ha nélküle nem esik 60 alá. Akkor a chill nem tud elég gyorsan reagálni a hirtelen megnövekvő teljesítmény igényre. Lehet valami bug és várni kell a következő driver frissítésre, hátha megoldja...
Esetleg AMD-nek is küldeni egy ticketet vagy megnézi, hogy fent van-e az ismert hibák listáján a drivernél.
Egyébként úgy látom a monitorodnak elég szűk a gyári freesync tartománya, viszont van hozzá overclock (hack) ami kitolja 35-75-re. -
SzlobiG
félisten
Cod-ba vissza kapcsoltam a Freesynch-et és láss csodát most akadozás mentesen fut. Végre ezt is javították, így már számomra tényleg nincs semmi gond. Az rdr2 se fagy ki.
-
addikt
Sziasztok!
megkaptam a topikgazda jogot, a holnapi nap folyamán meg is csinálom az összefoglalót, csak vissza kell majd még olvasnom, ami változtatásokat írtatok már. Illetve szeretném kérni még a tanácsotokat, hogy mi kerüljön még bele, gondolva itt a morepowertoolra is, azt ha valaki leírná pontosan hogyan működik azt megköszönném. Azt még nem tudom, hogy youtube linket lehet-e berakni, ha igen, akkor az 5700xt-nek rengeteg gyártó kártyáját tesztelte a hardwer unboxed, így azzal együtt írnám az ajánlásokat, sajnos sima 5700-hoz nem találtam annyit, de majd keresek. Meg beleírom a több megjelenítőnél nem veszi vissza a vram órajelet, illetve, hogy bizonyos monitoroknál -1Hz-t kell állítani, hogy visszavegye (a program nevét nem tudom, hogy hogy hívják). Így hirtelen ennyi jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Vitee
aktív tag
Szia,
Ilyen gondok nálam is vannak, teljesen mindegy mit állítottam a Chillnek.
Apexban maxon van 180fps is, mégse lehet chillel normálisan beállítani.
FRTC-ben beállítok 143-at és tökéletes. Chillben pedig egyszerűen folyamatosan túllépi a tartományt amit megadok neki. A monitor 48-144hz között mozog.
Ezért nem is frissítettem még az új driverre, mert ott pedig kivették az FRTC-t.[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
arnoldito
senior tag
válasz Create. #5396 üzenetére
Hali!
1. MPT telepít.
2. Típus azonos vga BIOS letölt, nálam Rog 5700 van és Rog 5700XT biost töltök.
3. Load XT BIOS, majd Write SPPT gomb, 5másodperc és successfully!
4. Restart!
5. Megnyitod a AMD drivert, azon belül wattman, és látni fogod, hogy a csúszkák kimennek úgyan úgy mint az XT kártyák esetén, feszültség és az órajelek is.
6. Jöhet az OC, próbálgatás.
7. Minden új VGA telepítésnél megismétled a 3-4 pontot.U.i. Nekem wattmanban 2100/1170mv üzemel ezzel a kártyám. Így játékok alatt 2030-2050 között boostól.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Create. #5396 üzenetére
Több megjelenítős dolog nem teljesen igaz szerintem.
Míg a főképernyőm "beragadt" egy időre 60 Hz-re, addig ugyanúgy visszaállt a GPU Memory 200MHz-re 3 kijelző esetén is:
(jobb klikk megnyitás új lapon)144 Hz-nél simán egy monitoron se veszi már vissza nálam, de nem izgat.
(#5398) arnoldito
Te leszel majd az emberem ha akarom tuningolni a sima 5700-as Strixemet.
Egyenlőre még csak alapon tesztelek ugyebár.[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
válasz arnoldito #5398 üzenetére
Mondjuk szerintem biztosabb úgy, ha simán GPU-Z-vel lemented a saját videokártyád BIOS-át, és utána MorePowerTool-ban csak azt írod át amit tényleg át kell / át akarsz.
Pl. én miután betöltöttem a saját BIOS-t MPT-be, ott kizárólag csak a GFX Maximum Clock-ot írom át magasabbra, semmi mást, mert igazából csak ez korlátozza le nagyon a ref. 5700-at, hogy a driver nem engedi 1850MHz fölé állítani. (customnál lehet a Power Limitet is érdemes már átírni, de ref. kártyával a +20% az 180W, ennek a hűtésnek az a teteje, hacsak nem célod gázturbinát csinálni belőle)
Ha azt az egy számot átírtam, utána már nyilván ugyan úgy megy mint neked a 3. ponttól.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest