- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Notebook hibák
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arabus
addikt
válasz vladtepes2 #5802 üzenetére
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
gaucho
tag
Sziasztok! Generáció és gyártói architektúra váltását tervezem. Egy GTX 1060-at cserélném le a pirosék 5700 XT-jére. A téma összefoglalóban említett 3 leginkább ajánlott, kiemelkedő kártya közül, van-e ismert hardware-es gond vagy melegedési probléma. Illetve mindhárom gyártónak van-e még mindig rakoncátlankodó driver-e? Bár én még csak csupa jót olvastam róluk eddig. Nehezen tudok dönteni, de mindenképp ezek közül választanék.
[Powercolor 5700xt Red Devil]
[MSI 5700xt Gaming x]
[Sapphire 5700xt Nitro+]Kíváncsiságból megnéztem én is a Superposition benchmarkot 1060-al. Csak viszonyítás végett. Ez lett:
-
Predator2
addikt
válasz Create. #5789 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Még valami. Tudom senki nem jövendő mondó, de lehet számítani némi ár csökkenésre, ne adj isten drágulásra, a közeljövőben. Ráérek a vásárlással, de nem tudom mikor döntök jól.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Kozi75
csendes tag
-
GFerr56
aktív tag
Szia! Nyomtam pár órát, immár vsync nélkül. A Gpu temp maradt 64 fok max, a Mem Junction felment 80-82 fokra, Hotspot 84 fokra. az átlag fps kb ott volt (73 alá nem ment, néha 85-88), a max GPU clock elérte a maximumot néha. Alapon használom ahogy a november végi vbios működteti, egyedül a ventiprofilt hangoltam. Simábban ment vsync (Freesync) beállítással szerintem. Nem vagyok fps huszár, úgyhogy maradok a vsync-freesync kombónál.
...anno voltak hasonló memória hőfok gondok a 1070-1080 kezdeti szériánál, főleg Micron chipes kártyáknál. Akkor vettem egy EVGA kártyát (kiderült, hogy az Samsung memóriás volt...), beregisztráltam, és kértem posta költségért egy komplett thermal pad készletet, amit azóta még egyszer elküldött a cég... . Ha nagyon gáz lesz, lehet bevetem...
Kár, hogy ez a cég nem gyárt, csak Nvidia, és Intel cuccokat, ha leszereled az eredeti hűtést, akkor is jár rá garancia pl. Azon kívül anno más cégeknél is voltak hasonló gondok (ASUS, Msi…), csak lapítottak, mint...Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
addikt
-
AtiGef
senior tag
válasz GFerr56 #5812 üzenetére
Szerintem ennek a fényében szuper hőmérsékletek Mennyire engeded pörögni ventilátorokat? Nekem 2600 rpm kell, hogy RDR2-ben 78-80 GPU, 92-95 hotspot hőmérsékletem legyen eléggé rossz...... Szerintem az MSI féle 5700XT Mech OC simán beleférne a KERÜLENDŐ kártyák közé....sajnos. Egy nagy előnye, hogy kiskerbe hozzá jutottam 127K-ért (bár ennek a levét iszom).
szerk:
nálam a Vram simán 88 fok[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
válasz vladtepes2 #5795 üzenetére
NEkem 1850 a plafon. NEm enged barmit csinalok fölé..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Reinhardt
őstag
Megy vissza a kartya.
Friss Win10, tobb driver sem oldotta meg a gondokat. Video nezes kozben elmegy a kep es hang. Csak a restart hozza vissza. Hang is akadni szokott neha.
A benchmark amit itt mindenki tol meg le se fut, fekete kepernyon tekeri a szamokat csak.
Rovid kitero volt ez nekem Radeonra ahogy elnezem. -
tamaslacc
csendes tag
Gépbővítés lesz nálam, a ref. 5700 már leütve, napokon belül itt. Üdv a klubban . Tervben van még egy 24", 144Hz, VA paneles monitor is, kérdezném, valakinek van ilyen? Márka mindegy, csak használható legyen a freesync a kártyával (droppok, törések, stb. nélkül). Eddig csak azt sikerült kihámozni az eddigi hozzászólásokból, hogy melyik nem jó .
-
GFerr56
aktív tag
Szia(sztok)!
Ez a RDR2 profil, de a globális alacsonyabb...nyilván. Ezt a délutáni tesztre állítottam így, a vsync-es értékek alacsonyabbak voltak, és egész elviselhető volt a zaj (még így is, bár ez szubjektív...elég gáz, ha egy game annyira szar, hogy a ventihangot figyeled közben...).
Visszaállt a 80 fok alatti Hotspot, és a 74-76 fokos Junction, GPU temp be van betonozva max 64 fokra. Azért a teljes kép érdekében: a proci egy 3600, X570 lapban (pcie 3.0-ra állítva), RAM 3733 cl16, FCLK 1866, a ház EVGA DG-87, tíz ventivel (2 x 12 cm-es rásegít a VGA-ra...2-3 fok) + a vga x3 + CPU x2.Üdv
...ennél rosszabb vételre nem ajánlott kártyája ne legyen senkinek...
[ Szerkesztve ]
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
arnoldito
senior tag
VRAM hőfoknál mi az átlagos érték? És mi számít magasnak?
-
Bossp
addikt
válasz arnoldito #5830 üzenetére
Nezd meg a max ertekeket ha jol emlekszem a Junction es a Vram is 115 C a gpu meg 105 ezek alatt a hofokok alatt 5 C-al elvileg nem serulhet a kartya! Szoval nincs miert aggodnod sokkal magasabb hofokokat lathatsz ennel a tipusnal mint a megszokott de ennek nezh csak utana hogy miert de itt a forumon meg mindig latom a sirasokat hogy uristen mindjart 90C felgyullad a lakas xd. Gyerekek ez egy midrange kartya... Mondjuk nekem Gaming X em van de fossa huzva is halk es huvos
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
arabus
addikt
-
Kolbi_30
őstag
válasz vladtepes2 #5836 üzenetére
A radeon szoftver ennyit enged.BAmi mast allitok be visszadobja 1850re
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
korcsi
veterán
válasz Kolbi_30 #5838 üzenetére
More power tool-ba felülírtad az órajel limitet?
GPU-z vel lemented a biost a kártyáról, More power tool-ban alul load, betöltöd, majd a második "overdrive limits" fülön az első bejegyzést "GFX Maximum Clocl (MHz)" átírod, alul "Write SPPT" és restart, utána tudod a sima 5700-at is húzni, driver install után újra meg kell ismételni a műveletet.
De már annyiszor el lett mondva...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Alcsi69
senior tag
válasz vladtepes2 #5836 üzenetére
Igen, XT nélküli 5700-nál 1850 alapjában véve a max amit be tudsz állítani, nem véletlenül beszéltek csomóan itt a MorePowerTool-ról és az XT bios felrakásáról...
-
Gomisan
tag
Az image sharpeninghez újra kell indítani a játékot? Mert nem nagyon látom a különbéget, ha csak simán kapcsolgatom közben.
-
vladtepes2
csendes tag
Már miért ne lenne jó? Sok játéknál feldobja a látványt, azonkívül a driverben játékonként lehet a képélesítés mértékét állítani. Szerintem nagyon jó "fícsör".
Gomisan Persze , újra kell indítani a játékot. Miért is kérdés ez?
[ Szerkesztve ]
-
tamaslacc
csendes tag
#5825 kérdésre senki? Vagy felejtős egyenlőre a freesync NAVI-val?
-
Chaser
legenda
válasz tamaslacc #5825 üzenetére
legkisebb rossz azokból sztem a samu qledes saját paneljeivel szerelt monitorok de ezek hajlítottak - és persze sok minden kamu a specekben, de az többi gyártónál is default -
32" 4k-sat vettem nemrég, nem is rosszat, de ips-hez képest nem olyan élénkek a színek, azt a csodálatos feketét sem látom csak ha ki van kapcsolva ( : illetve két olyan folt van a panelen amit még életemben nem láttam más monitornál, ez egy lg, de nem samu paneles
irigyellek h elég 24", én már nem ülnék vissza elé játéknál, 27" elé se, fölötte meg választék is kevés árak is csúnyák ((( : következő gépnél a monitorral fogom kezdeniszerk:
nálam megy a "kis navin" - 5500 xt - a sync, sikerült belőni, viszont elalélva nem vagyok tőle minden játéknál, forzánál az xbox jobban megoldotta, pedig a tv nem synces hanem fix 120hz
doomnál pl kuva' jól működik[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest