Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz jokeph #83480 üzenetére

    Huh, az sem rossz.
    Annak idején nekem a 4 magosokkal rossz emlékeim voltak tuning szempontból. Egy C2Q6600-hoz jutottam amit tuningolni is volt lehetőségem az 2400-ról 2800-ig ment, a 3GHZ-et se vitte már sehogy. Akkoriban lett meg a Phenom 9500-asom ami az alap 2200MHZ-ről rommá feszelve és trükközve is instabil volt 2700-on, de még 2600-on is, ésszerű keretek között meg 2400MHZ-en sem volt életbiztosítás a stabilitása. Mivel más Phenom 1-eseket is láttam, és tapasztaltam, hogy kb ugyanezt az arányt hozzák, el is könyveltem azt (a ma már hibásnak tűnő következtetést), hogy a 4 mag már sok. Minél több a mag annál bonyolultabb a rendszer, annál nagyobb az esély arra, hogy az egyik mag nem bírja, és emiatt nem lesz jó a tuning. Ezt még alá is támasztotta az, hogy a magok lekapcsolásával lehetett nyerni %-okat bizonyos CPU-knál. Úgy gondoltam a magszám emelkedésével rohamosan csökkenni fog a kihozható tuning % mértéke, KIVÉVE ha "low end" waffereket alkalmaznak.
    (low end waffer : Amikor mondjuk egy 3200MHZ-esnek gyártott procit gazdasági érdekből leminősítenek pl 2400-asra és kiadják úgy mint 2400?HZ-es miközben 3200-as alapból).

    Szerencsére aztán fejlődött annyit a gyártás technológia, meg a core management (pl eltérő sebességen üzemelő magok, vagy magok menetközbeni le és visszakapcsolása stb. ) hogy ez az elméletem nem állt meg, vagy legalábbis jelenleg így tűnik.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák