Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz DarthSun #48257 üzenetére

    Savmentes 386 mindig nagy öröm! A jumperek közt van olyan, ami az FSB-t állítja?

    Nekem ez az örök nemezisem, hogy a cserélhető 386 és az állítható órajel valamiért kizárja egymást, ha meg találnék lapot mindkettővel, az tuti halott :(

    Egyébként most egy ipari 478-as gépecske ("ellenriser" hátlap + alaplap-kátya) van az asztalomon, benne GUSPnP, mert ISA slotot is tartalmaz. Érdekes látni ezt így egyben, de egyébként a késői DOS-os demókkal és játékokkal nem nagy szám: Quake-ben elég jó, de semmit nem tud, amire egy szintén ISÁ-s Tualatin vagy Palomino ne lenne képes, más dolgokban meg random nagyon gyenge, főleg ha a 256 byte intrókat nézem. De Bloodban is meglepően gyík volt, szerintem én anno K6-2-n kacérkodtam olyan felbontásokkal, amikben ez szintén nem volt valami penge. 1024x768-ban pl. már határozottan nem volt tökéletes.

    Az integrált 845-ös grafika ráadásul nem tartalmaz 320x200-as hi/truecolor módokat, így egy csomó késői DOS intro/demo nem fut vagy visszavált 256 színbe. Így tehetek bele PCI grafikát, mert AGP az nincs. Szóval nagyon érdekes, mert P4 nem terem minden bokorban ISA slottal és AT/ATX tápcsatlakozóval, de gyakorlatilag jobban járok az Abit KT7A + 1700+ kombóval a rendes gépem alatt. Én meg hálátlanul be se kapcsoltam már mióta... Pedig terveztem bele egy jó kis GF4-et meg fullos előlapi panelos Live!-ot... A kis órajelű Northwood (most egy 2.0A van benne) egyetlen előnye a kisebb fogyasztás, de akkor meg elővehetek egy Tualatint, és ez is ugrott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák