- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- E-book olvasók
- Apple asztali gépek
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giii
senior tag
Haver Fx-ét átraktam az én lapomba és ugyan azt ptodukálja.Nem reagál a Vcore-ra és terhelés alatt vissza esik a Vcore.Az én ramjaimmal és kártyámmal lett tesztelve hátha háklis valamelyik hardverre.Az ő lapjába meg bele tettem az én Thuban procimat és tökéletesen ment.Az fx procival van valami.Ha vissza viszi kicserélik elvileg nem?Mert alapjáraton is eldobálja a Vcore-t.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Giii
senior tag
válasz M0ng00se #74352 üzenetére
Auton van minden 1,408-ról Ibt és sony vegas alatt akár 1,28-ra.Ha kikapcsolok minden energia gazdálkodást akkor is ugyan ezt produkálja.Most ment vissza németbe.Azt mondta megkeresi a blokkot és visszaküldi a manufacture.de-hez.Annyit még mondok neki,hogy egy másik fx-el is próbálja ki.Kint van neki egy kisebb.Mondjuk másik lapban is meg kellene nézni mondjuk egy asusban hogy ott is csinálja.Nem hinném hogy pont az ud7est ne szeresse ráadásul két ugyan olyan lapban.Mindegy is most már.Sajnálom hogy nem jött össze és ilyen ovodás hiba előjön.Nektek nagyon szépen köszönöm hogy ilyen segítőkészek voltatok.
AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Guberáltam egy FX-8350-et egy M5A97 lapban (nem hazai kollégium szemetes pincéjéből...). Gyanús volt ugyan, hogy passzív hűtő van rajta (valaki által lelopódott róla a venti időközben), de gondoltam gyorsban bekapcsolom, hogy belépek a BIOS-ba, de bénáztam a VGA karival, hogy legyen kép, szóval újraindítottam egy idő után és amikorra lett kép azt írta, hogy "Overclock failed". Ezután a BIOS-ba belépve lekapcsolt a gép szépen random.
Kikapcsolva tűzforró volt a passzív borda Gondolom az előző tulaj húzta rendesen, csak a hűtés mászott el időközben...
Utána vártam, gányoltam rá egy ventit és mintha most leállította volna a lap a tuningot és megy rendesen. Ha megy akkor nem okoztam maradandó kárt ugye meg élettartam rövidülést? Csak jó ezeknek a hővédelme... meg a lap védelme a beteg tuningbeállítások ellen.
-
erer1000
őstag
spectre miatt lesz majd szerintetek AM3+ lapokra új, foltozott bios?
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
FoLey-v
addikt
válasz erer1000 #74358 üzenetére
Nekem az lenne a kérdésem,hogy Spectre és Meltdown sebezhetőség mennyire érintett FX procikra. Mellesleg valaki felrakta már a legfrisebb ms updatet és tapasztalt valami lassúlást?
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
erer1000
őstag
válasz FoLey-v #74359 üzenetére
igen, felraktam az updatet.
RAMdisk, SSD,és HDD-s crystaldiskmark ,és Geekbench, CPU-z bencheket csináltam, kb hibahatáron belül, 1-2% ide oda, szóval az a minimális ingadozás az akár az ablak előtt elsétáló kutyától is lehet.
ami érthető, elvégre ez a patch az inteles hibára, a meltdownra jó, ami egyáltalán nem érinti az amd-t, így mire fel lassulnának?
[ Szerkesztve ]
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Beretvás
veterán
Uram borogass. Még hisztek a mikulásban is?
-
Slavia
aktív tag
válasz FoLey-v #74361 üzenetére
Tavaly is volt egy hasonló hír hasonló sebezhetőségre hívták fel a figyelmet. Én éves Vírus riadónak hívom. főleg amikor megelőzésre olyan tanácsokat adnak hogy: naprakész böngésző/víruskergető/Os. Vagyis amit egy casual user is napi szinten megtesz(ne). Biztos nem dzsonsz patrik tömlő út 82/a-nak a gépébe fognak belenézni a badboyok.
Nekem ezt rakta fel legutóbb az ápdét: [link]
Nem tapasztaltam semi negatívumot.
(#74362) Beretvás---> Elég szomorú hogy te nem hiszel.
(#74357) csubuka---> Reméljük úgy is lesz! És sikerül beállítani a leírtak alapján.
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
-
DraXoN
addikt
válasz FoLey-v #74365 üzenetére
nekem december 21én frissített az otthoni FXes gép, azóta semmit..
nekem a start menü bug megy az agyamra vele ... javíthatnák már..
meg a fall creators update óta a háttérben való profilba bejelentkezés... a korábbi erre való letiltási módszerek nem működnek...az irodai i5-3470 cpu-s gép se frissített még ... kíváncsi leszek mennyit lassul
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Ribi
nagyúr
válasz Slavia #74364 üzenetére
Nem a te adataidra kíváncsiak pont, mert az valszeg nem érdekli őket. Sokkal inkább, hogy mondjuk te mit fizetsz a saját adataidért, vagy simán zombit csinálnak a gépedből és azt is támadásokra és spammelésre használják, vagy bányásznak vele stb stb. Azért mert te nem tudod mire lehet használni más emberek gépét attól a nem annyira jó szándékú egyének megköszönik hogy ingyen használhatják a te géped is.
-
-
Slavia
aktív tag
AMD FX-8320 (FX-4300/6300/8350 too) Beginner's Overclocking Tutorial: [link]
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, de nem tuningban!
Random fagyogat a gépem, de nem a tuning miatt sajna. általában 2D alatt netezés, vagy terheletlen állapotban. Mielőtt a fagyás bekövetkezne, hallatszódik a jellegzetes hang, mintha lehúznék, vagy rádugnék a gépre egy USB-s eszközt. Egyszer már előfordult, hogy játék közbe az egér megszűnt létezni, kihúz bedug és működött.
Alap órajelen is hallható az usb hang.Tápot cseréltem, nem oldotta meg, új Win telepítése folyamatban. Win10 64bit.
Mielőtt elkezdte ezt csinálni 3 változás történt a gépben.
1: Szétszedtem, kitakarítottam, újrapasztáztam a procit.
2: Win 10 upgradelt, 1709-re.
3: Kezembe maradt chipset hűtő, letakarítottam azt a szilárdra száradt pasztát, rendes pasztával cseréltem. Chipset hűtő azóta elég meleg."Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Beretvás
veterán
válasz belaazallat #74372 üzenetére
és csontra kifagy? nem lehet , hogy valamelyik periféria zárlatos? csak tipp..
-
belaazallat
addikt
válasz Beretvás #74373 üzenetére
Ha kifagy akkor csak reset segít.
Nem tudom. Nincs itthon masik egér bill. De megoldom.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
ViZion
félisten
válasz belaazallat #74372 üzenetére
A chipseten nem paszta, hanem GAP-pad szokott lenni. Az is kellene oda, nehogy vmi rövidzár legyen. Okozhatja amúgy USB eszköz is, live linux alatt teszteld kicsit, illetve vmi szép nagy flash játékkal, nekem anno a ram problémát az szépen "előhozta".
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
belaazallat
addikt
válasz ViZion #74375 üzenetére
Vastag szürke nem ragasztósom van, az jó hozzá?
Linuxhoz nincs türelmem, egy vinyóra felnyomtam a Win 10-et, driverek nélkül is csinálja. Holnap hozok egeret billentyűzetet cégből, ha ez sem, akkor teszek gap padet a chipset alá.
Szerk: Ha az sem oldja meg, akkor jobb létre szenderült volna az alaplapom?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
csubuka
addikt
Sziasztok ismét!
A tegnap említett kukázott FX 8350-es konfigban a következő CPU hűtő van. Erről hiányzik a venti ugye?
Ez nem a gyári hűtő amúgy, ahogy látom... Időlegesen egy házventit odaraktam kipróbáláshoz. Van kulturált módja, hogy utólagosan hűtőt tegyek a bordára vagy cserélni kellene a hűtőt?
-
csubuka
addikt
válasz DraXoN #74378 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen a borda maga elég alulméretezettnek tűnt sajnos
Pedig már készültem okosba' rámókolni az egyik elheverő Noctua NF-P12-met. Tuning nélkül lehet elmegy? Vagy meg kell nézni a hőmérsékleteket és utána dönteni?
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Anyukámnak adott egy Gigabyte 78LMT-S2P 4.rev-es alapja és valamiféle 2 magos álom lakik benne.
Kérdésem az lenne, hogy milyen 4 magos processzort érdemes bele vételezni ami baráti áron kapható?[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #74382 üzenetére
Phenom2 X4 procit, azt még tuningal is elbírja.
FX-et viszont már ne erőltess bele. Ugyan utolsó béta biosszal elindulna benne, de szembesülnél problémákkal, mert mikor az a lap megjelent, még nem is voltak FX procik.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
Üdv.
max. FX 4320,4330-at, nagyobb FX6xxx, FX8xxx-hez kevés a lap tápellátása. (elindul vele, csak alapon húzás nélkül sem tudja ellátni rendesen őket).
De nem járnál rosszul egy Phenom II X4 945, 965-el vagy esetleg Athlon X4 640, 645, 650-el sem, persze csak ha az FX-nál olcsóbb.
CPU hűtő milyen van ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ViZion
félisten
CPU support szerint elvileg FX4320 vagy 6300 is mehetne. Sok jóra ne számíts, a lap még inkább Phenomokhoz való. Nem tudom mire használja, milyen procija van most, de 4 GB ram+SSD már csodákat tesz.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
csapjál hozzá egy jo kis 955 öst és szépen fog menni..
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
gtx 1050 pl. de ezért itt megleszek kövezve igy ideteszem az RX 550 et is..
-
Johni5
őstag
válasz SECTORnooB #74388 üzenetére
Fiam gépébe is az a lap van.Fx4130 van benne 4GHz en.1.35v még oké neki.1.4v után droppolja a freki/feszt is.Ott fogy el a vrm.Egy 270x van mellette.fx 6300 al még jó lehet.Felső ventis 6 csöves hűtő hűti a deszkát is alatta.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #74386 üzenetére
Rosszul nem járnál vele, de indulj abból ki, hogy egy új FX4320 az 17-18e ft.
És azért a Phenomnál jobban megy, akármennyire is szidják egyesek meg kettesek az "efiksz"-et.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
SECTORnooB
addikt
válasz Johni5 #74390 üzenetére
4 magos FX jól hangzik,6300-ast nem merem már belerakni,mert hosszútávon lenne használva és nemakarom hogy feleslegesen fűtve legyenek a vrm-ek. Netezés videónézés, meg office munkákra van igazából használva játék sehol sincs.Esetleg ha a vrm-ek fölé raknék bordákat? Vagy minőségileg sem felelnének meg nagyobb elvárásoknak?És akkor talán a 6300-is szóba jöhet?
Igazából az upgrade-et is én eröltetem, most hogy csúszik a Zen+ valamit mókolni kell addig is.És az FX nagyon jó ebben
jokeph , Beretvás: Csak és kizárólag használt hardverekben gondolkozok, anyukám álom gépe lap+proci+ram+HD 6570 megállt 13 ezer forintba[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Egyszerűen nem való ahhoz a procihoz ez a lap. Megy benne, de még rendesen beállítani sem fogod tudni a béta bios korlátai miatt, ha hozzá akarnál nyúlni.
A budget megoldás még mindig inkább egy Phenom2 X4 + egy olcsó kínai SSD. Egy 3.6GHz-en menő ilyen proci elegendő teljesítményt nyújt még olyan igényes játékhoz is, mint pl. az ME Andromeda, azt még éppen bírja, magonként 70-80% terheltség mellett.
Meg vehetsz még "Amd only" ddr3 ramokat ebayen olcsóért. Nekem is így van 16GB a gépben, nem került annyiba mint 8GB a boltban.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #74393 üzenetére
Na az nem semmi.mákos vagy
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #74394 üzenetére
Phenom II X4 B95 ? erről mi a vélemény ?
Miben különbözik pl. egy X4 945-től?
Ilyet találtam aprón 7e+posta.
A "sima" phenom II-k aranyárban mennek.... többnyire.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz jokeph #74397 üzenetére
A Phenom ii x4 945-ből 3 stepping létezik, abból az első 125W tdp-s, a többi 95W tdp-s. A B95-ös az azonos a Deneb-C2 magos x4 945-tel, vagyis 95W tdp-s.
A B jelölés csak annyit takar, hogy business class, vagyis a szokásosnál tovább elérhető a kereskedelemben a partnerek számára. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Phenom_microprocessors#Phenom_II_series
7e-ért jó vétel. Valszeg simán fel tudod húzni 3.4..3.8GHz-re, ahol meg már azért hasít is rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CPT.Pirk #74398 üzenetére
Akkor az kellene SECTORnooB fórumtársnak.
-
Becksman
őstag
Ma hazajöttem , gépem.alvoban volt. Inditom semmi kép se egér se billentyüzet nem megy. Na jo kikapcs bekapcs semmi . Egy idö után sikerül elinditani viszont a lapon lévő memOk felvillan pirpsan majd elindul a gép... biosba belépve alul pirosan villágit és az uefi biost nem tudom használni. Kihalt a ram?
Bár windowson belül meg megy.
[ Szerkesztve ]
Samsung A54 5G 8+256GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest