- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz Jakuskacsa #73450 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Esetleg annak lehet szempont a 9-es FX, aki nem nagyon akarja tuningolni, vagy attól fél antitungosat kapna 8-asból. Csak hát a körítést ugyanúgy biztosítani kell neki, különben problémás lehet..
(#73451) Slavia : Jé, milyen kevés Intel gyártmány van ebben a listában...
No Comment
-
Eclips21
őstag
Defaulta nyomok mindent majd ujra inditom elindul faszan at allitom az offsetet negativra es ranyomok egyet a minimalis erteket nem jut el a biosig sem (lehet ujra kene raknom a biost??)
-
rovtiv3
aktív tag
válasz PsycHo88 #73444 üzenetére
Üdv!
"Használ valaki amd fx 9590-et ?? Mi a véleményetek ? Tudni szeretnék mindent róla !!"
1.) Igen, én azt használok.
2.) Az a véleményem, hogy sokat eszik, öregecske is már, de megfelelő lapban, megfelelő táppal és hűtéssel még tisztességesen helytáll a középmezőnyben.
3.) Ebben egyetértünk. Én is tudni szeretnék mindent róla.Már bocsánat...
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Eclips21 #73440 üzenetére
Nekem is 9590-em van egy Saberben.
Leírom a beállításaimat 4.7GHz-en, hátha segít.szorzó 23,5 (4,7GHz), 1.416V, LLC Ultra high
turbo - off
cpu bus - 200
pcie - 100
memória - 1866MHz 9-10-9-24-48 1,5vcool n quiet - on
c1e - on
core c6 state - oncpu lcc - ultra high
cpu/nb lcc - high, 1,175V, 2400MHz (A fesz nálad magasabb is lehet.)
cpu current capability - 110%
cpu/nb current capability - 110%
cpu power phase control - optimalized
vrm spread sprektrum - offA lapod hasonló az enyémhez, ezért talán nem lövünk mellé a beállításokkal. A Cpu-fesz változhat, de gondolom a 9590-esek nem sokban térnek el egymástól ebből a szempontból. Ha sikerül a dolog, loadban is nézz rá a Vcore-ra, nálam az LLC miatt 1.424V-ig megy fel.
Hajrá, és bátor szív.
[ Szerkesztve ]
Már bocsánat...
-
Eclips21
őstag
Baszki ezt nem hiszitek el !!! Tuti hulyenek neztek xD ujra raktam a biost!!! Esmukodnek a beallitasok! Hogy a f@szomba lehet ez? Mind1 a lenyeg most mukodik minden!
(#73455) rovtiv3 köszi kipróbálom
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Eclips21 #73457 üzenetére
ööö... Asus lapok topikjában volt erről szó, sokaknak csinált marhaságot, majd a biost újrarakva megjavult. Nem példa nélküli. Valami baki volt frissítéskor elsőre.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
PsycHo88
senior tag
rovtiv3 : Köszönöm szépen a segítséget !!
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Eclips21
őstag
válasz ViZion #73458 üzenetére
mondhattátok volna amúgy 4,7 1,416-1,428 feszell megy stabilan ameddig le nem állítom mert elrepül a hőmérséklet a fenébe pedig a régi 8320 kb ugyan ekkora feszen ~1,4v nem ment 68fok fölé, itt 75ig megy és elkezd visszafogni egy egy magot, ennyit bírna a hűtőm? vagy ennyire szar a Cooler Master IC Value V1 (ezt találtam itthon, de ahogy nézem valami hulladék)
-
ViZion
félisten
válasz Eclips21 #73470 üzenetére
Mondtuk. Kereső. Asus topikban és itt is volt róla szó, csak ugye eltűnik ez előbb utóbb, mi meg már pár éve ezt tudjuk, nem írjuk le újra. Naponta én sem követem a topikot már, kicsit későn írtam lehet.
4,7-4,9 GHz még épített vízzel is nehézkes IBT alatt, szal jah, elfogy a hűtőd (pedig az az egyik legjobb). Ne keseredj el, a 40°C víz sem tudja lehűteni, chillert vagy ilyesmit nem veszek. Viszont játékok és alkalmazások alatt nincs folyamatos terhelés, szal. 4,7 vagy 4,8 GHz-n használom. Ha renderelsz vagy ilyesmi, akkor ez nem járható mindig.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-vitya-
őstag
válasz ViZion #73471 üzenetére
vagy, használjon peltier elemet
https://www.conrad.hu/hu/peltier-elemek-o0506020.html?tfo_ATT_NUM_HEATING_POWER_MAX=270%20W[ Szerkesztve ]
-=Витя=-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz -vitya- #73472 üzenetére
Ilyenekkel anno Ordasi tuning oldala foglalkozott, ő csinált olyat, hogy a vízhűtő blokk ellenpárjának két oldalát 1-1 Peltier borította, amiket szintén hűtött. Jegesedett is az egész rendszer emiatt.
A probléma ezekkel az, hogy azt a 270W-ot amit belepumpálsz ahhoz jön hozzá a proci saját hőtermelése, vagyis a peltier lap melegedő oldalát olyan hűtéssel kell ellátnod, ami elbír fél kilowattal. Erre szokták mondani, hogy sok sikert hozzá.
Sajnos képek már nincsenek a cikkben, de tanulságos: https://web.archive.org/web/20040930144244/http://tuningnet.hu:80/cikkek/powerbix/
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
ViZion
félisten
válasz -vitya- #73472 üzenetére
Hááát, ha szívatni akarja magát Peltierrel, akkor tegye... nem véletlenül nem terjedt el. Plussz fogyasztás, páralecsapódás, a vezérlése és egyéb apróságok okán ezt kihagyhatjuk. Chiller ami szóba jöhet, olyan 130k Ft-tól...
-
Slavia
aktív tag
eddig feltetett kérdések amik időről időre visszatérnek:
Sziasztok! Fx8xxxx-9xxxx procihoz milyen vga-t ajánlotok és hogy a jelenlegi Gtx 7xxxxx-Gtx10xxxx "kihajcsa-e" és ha igen miért csak 300 fps-m van a xxxxx játékban.: Olyan vga-t vegyél amire pénzed van! Olvass vissza olvass teszteket,további kérdésedet felteheted a MILYEN VIDEÓKÁRTYÁT VEGYEK helyen.
Levegő vagy víz hűtést ajánlotok:Attó függ mekkora OC-t akarsz az adott konfiguráción! És amire pézed van! (Vagy olvass vissza)
Kistesóm, anyám meglökte a gépet azóta nem működik rendesen pedig már 5* újra raktam: Lögd meg még1* lehetőleg pont úgy ahogy előtte meglökték.
Érdemes-e még ilyen processzort vennem?: Ezt neked kell eldöntened,mi ebben állást nem foglalhatunk! Nagyban függ mire szeretnéd használni a gépet! (Vagy olvass vissza)
Gigabyte 970-990 lapoknál a duplapost bios le lett írva kb 12* olvass vissza
Nem ide tartozó egyébb processzorok problémáit pedig tegyétek fel a megfelelő topikban.
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Slavia #73476 üzenetére
Kedves tettestársam.
Ha az FX-el kapcsolatos közvetett kérdéseket -- VGA, RAM, alaplap, táp stb -- a perifériák vonatkozó topicjában illik feltenni, illetve a közvetlenül a processzorra vonatkozóak meg úgyis megtalálhatóak az öt év alatt felhalmozódott, közel 74 000 komment valamelyikében, akkor simán zárható ez a topic.
Jól értelmezem? Ha nem, tisztelj meg azzal, hogy részletesen leírod, milyen jellegű kérdéseket szabad itt még feltenni, hogy senkinek ne sértse az érzékenységét. Már csak azért is, mert elhanyagolható kivétellel ide még mindig olyan tagok járnak kérdezni, akiknek segítségre van szükségük az FX procijukkal kapcsolatban. Lehet, hogy tapasztalatlanok, kezdők vagy egyszerűen csak simán benéztek valamit, de nem hülyék.
Kéretik ennek megfelelően kezelni őket is és a problémájukat is.Már bocsánat...
-
-
ViZion
félisten
válasz Asshur #73475 üzenetére
Gratula ...jah, Saber lappal... Sajna erre nagyon érzéken az FX, nekem is vannak kihasználatlan Hz-ek még a kockában, de a VRM feladja. Pedig víz van azon is.
-
Slavia
aktív tag
Azért van 75000 hozzászólás mert annyira jó sikerült ez a széria és annyi embernek van hogy szinte alig bírják a hozzáértők idővel teljesíteni a sok kérdést amit feltettek nekik.
-
Becksman
őstag
Kicsit off:
Felraktam a Far Cry 3at , de valami botrányosan megy hd 7770+ fx8350el olyan 25-30 fps dx11be. Dx9be meg még szarabb. Ez természetes?Samsung A54 5G 8+256GB
-
Slavia
aktív tag
cpu vga párosítás topik: legutolsó bejegyzés 2017.10.01
nééd máá megtaláltam az off gombot akkó má én is offóhatok összevissza!
a baromparaszt meg hagy gögessen lefelé mee én amúgy is annyira okos vagyok a ph-n hogy majdnem szét durranok a sok okoságtó amit belémraktak.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73484 üzenetére
Szia! Sajnos ott a kártya lesz a bűnös, régi is meg lassú is... Rákerestem youtube-n, és sajnos ott is max 35 fps-t tud 1080-ban.
Eclips21: 4,85Ghz - igen kevés... ott 100 körül vagy fölött kéne lennie, de a memóriák is befolyásolják, nálam 2100 on jártak ha jólemléxem.
Everybody else: Be lehetne fejezni ezt itt a topic-ba, nem nevesítek, de régen nem erről szólt a topic, és most se szóljon. Szépen kérem...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Jakuskacsa #73496 üzenetére
kifutottam a szerkesztésből:
Eclips21: de most nézem, hogy Asshur cpu-ja csak 4,9 en jár, 5 ghz azért van, mert túl szélesre van állítva a biosban (na most nem jut eszembe melyik menüpont) és ilyenkor képes a frekvencia akár 100-150Mhz-vel is eltérni. Nálam is csinálta míg be nem lőttem rendesen. (ezt is most láttam, hogy saber lap, nálam is az volt, ugyanezt csinálta) Így ha be is van lőve 4.9-re a cpu, akkor is képes akár 4,8-5Ghz- között mászkálni egy egy mag frekije.
belaazallat: jó az, csak 3,8Ghz, és és nem 4,8
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Slavia
aktív tag
válasz Jakuskacsa #73497 üzenetére
Jaja épp azt nézem mi a wtf van há eddig nem szólt senki vagy mi! HÁ én csak 3.8ghz voltam meg 4ghz.
Az egyik 3.8Ghz a felső a második meg 4Ghz . Oda akartam írni hogy Kid tunning de addigra kimentem a szerkesztébű.
[ Szerkesztve ]
-
rovtiv3
aktív tag
válasz Slavia #73489 üzenetére
Engedd meg, hogy elsőként gratuláljak az off topic gomb megtalálása, és annak alkalmazása okán. Nem kis teljesítmény ez. Bizonyíték az andragógia, a szociálpszichológia, a kultúrantropológia, sőt a humánetológia vonatkozó állításaira, mely szerint felnőtt ember is képes a tanulásra, fejlődésre megfelelő motiváció hatására. Egyszersmind hadd vindikáljam önmagamnak a jogot, hogy büszkeséggel töltsön el a tudat: ehhez a szemkápráztató eredményhez -- ha mégoly elhanyagolható mértékben, de -- szerény személyemmel is hozzájárultam.
Kérlek hidd el, hogy a következő lépés az emberi szocializáció útján már távolról sem lesz ennyire nehéz. Csak akarni kell.Már bocsánat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Asztrofotózás
- Politika
- Gumi és felni topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen processzort vegyek?
- Trump vagy Harris
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest