Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    válasz whYz #51775 üzenetére

    SilverArrow, MX-2. CPU egyik szélére minimális csíkot húztam, bankkártyával széthúztam.

    Mivel eleve egy pöttynél is kevesebb mennyiséget húztam rá a szélén, elhúzás után kiválóan látszott a rétegvastagság vagyis annak eltérései. Addig egyengettem különböző irányokból (közben a bankkártya szélén/élén felgyült réteget ami még plusszban lejött a prociról gondosan letakarítottam róla..), egy-egy teljes felületet érintő finom áthúzással (tehát nem itt-ott belekókányoltam), amíg a rétegvastagság nagyjából azonosnak nem tűnt az egész felületen.

    Tehát minimális mennyiséget vittem fel és ebből még fogyott is az egyes áthúzások során.
    A végére bőven átlátszó volt a pasztaréteg annyira vékony volt.

    Utána a oldalirányból szépen szemre kimérve rábillentettem a az SA-t.
    Tehát nem "rácuppantottam" merőlegesen, ami miatt sokan nyígnak eme módszer kapcsán az esetleges légbuborékok miatt, hanem cirka 40-50°-os induló szöggel rábillentettem/rázártam.

    Ugye a pasztának két feladata van, a mikrorepedések és az esetleges felületi egyenetlenségek kitöltése.
    Ezek ugye erősen eltérőek lehetnek adott CPU/hűtő esetében mindenkinék.
    A felvitt paszta mennyiségétől függően onnantól, hogy teljesült ez a két feltétel, minél nagyobb a rétegvastagság ami a két felület között van, annál rosszabb lesz a hőátadás.
    Van aki szentül hiszi, hogy a "pöttyös"/X-es módszer alkalmazásánál a hűtő leszorítása önmagában elegendő ahhoz, hogy ez az ideális rétegvastagság létrejöjjön. Na ez a köbgyök kategória, függ a két egyedi felülettől, az adott paszta viszkozitásától stb, szóval a magam részéről "elkenés" párti vagyok.

    Pakoltam már be annyi tesztet a topicba, hogy szerintem állíthatom elég hatékony a hőátadás ezzel a módszerrel! :K
    Csak nem úgy kell csinálni, mint YT videókon az x+1edik teches oldal állítólag hozzáértő szakbarbárjai.., akik felnyomnak 3-4x annyit mint kéne, nem teljes áthúzásokkal egyengetik a réteget hanem innen onnan belekókányolnak egy kicsit mint amikor egy óvodás játszik a temperával, utána okosan rácuppantják, majd leemelik és a rétegmintázatból gondosan megállapítják, hogy bizony így légbuborék keletkezett..! ;] :C

    [ Szerkesztve ]

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák